Μπορεί ο πολίτης να βοηθήσει το κράτος;

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,044 μηνύματα.
Καταρχάς το θέμα που δημιουργώ είναι καθαρά μια συζήτηση σε θεωρητικό επίπεδο. Ναι μεν θα περιγράψω μια οικονομία που μοιάζει με την Ελλάδα αλλά δεν είναι η Ελλάδα επειδή δεν υπολογίζω την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον πατέρα της Ελλάδας που έχει την υποχρέωση (όχι την επιθυμία) να βοηθάει σε κάθε (οικονομικό) στραβοπάτημα.

Ο λόγος που δημιουργώ αυτό το θέμα είναι επειδή με ενδιαφέρει να συζητώ (και όχι μόνο να ακούω) με ανθρώπους που έχουν τοποθετηθεί στην αντίθετη ιδεολογική όχθη, όπως είναι γνωστό, πλέον σε όλους, ιδεολογικά έχω τοποθετήσει τον ευατό μου, και είμαι περήφανος που το έχω κάνει αυτό. Είμαι ξεκάθαρος, και ξέρουν όλοι οσοι διαβάζουν τα μηνύματα μου τι περιμένουν και τι θα χρειαστεί να απορρίψουν.

Όπως γνωρίζουμε όλοι τα πράγματα είναι αρνητικά για την οικονομία της Ελλάδας, ή τουλάχιστον έτσι θέλουν οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυβερνήσεις ωστόσο αυτό δεν έχει σημασία, επειδή ακόμη και αν κάνουν λάθος (που δεν κάνουν) τότε θα το προκαλέσουν οι ίδιοι. Στην μακροοϊκονομια δεν έχει σημασία τι ισχύει ή τι δείχνουν τα διάφορα (εθνικά) λογιστικά μεγέθη αλλά τι πιστεύει ο κόσμος και ειδικότερα οι επενδυτές. Ένας πολύ απλοϊκός παραλληλισμός είναι ότι δεν έχει σημασία ποία και τι είναι η π.χ. η forthnet (ΦΟΡΘ), (βραχυπρόσθεσμα) σημασία έχει ότι οι επενδυτές την θέλουν μια εταιρία του 1? ανά μετοχή.

Έτσι και με την Ελλάδα, ξενοί οίκοι (αναφέρομαι στην αξιολόγηση της Standard & Poor΄s) την θέλουν ως μια χώρα βαθμολογίας BBB+ (από Α-). Στον απλό πολίτη ίσως να μην έχουν σημασία αυτά, και όντως δεν έχουν στην δεδομένη στιγμή.

Ωστόσο είμαι πεπισμένος ότι σύντομα θα έχουμε κλιμάκωση των απόψεων αυτών, και ήδη ξεκινήσε. Μετά από κάποιες μέρες τράπεζες όπως Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank χαρακτηρίζονται ως αξιοπιστία ΒΒΒ από BBB+ επειδή το οικονομικό τους περιβάλλον χαρακτηρίζεται από βαθμολογία BBB+ και αυτό είναι ιδαίτερα σημαντικό και επίφοβο επειδή τα χαρτοφυλάκια τους έχουν μεγάλη εξάρτηση από το περιβάλλον αυτό, μέσω των κρατικών ομολόγων. Για να είμαι απόλυτα ακριβής παραθέτω τον σχολιασμό της S&P "οι αδύναμες οικονομικές προοπτικές για την Ελλάδα συντείνουν σε μια πιο έντονη και ταχύτερη επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών απʼ ό,τι είχαμε προηγουμένως προβλέψει. Επιπλέον, θεωρούμε ότι οι προκλήσεις που η Ελλάδα αντιμετωπίζει από την άποψη της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών αλλαγών αυξάνουν την πιθανότητα μιας ανώμαλης προσγείωσης για την εθνική οικονομία. Αυτό το σενάριο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πιο δύσκολο οικονομικό και λειτουργικό περιβάλλον για τις ελληνικές τράπεζες σε σχέση με το σενάριο που είχαμε ενσωματώσει στις αξιολογήσεις. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι αυτό το σενάριο παρουσιάζει τον κίνδυνο περαιτέρω επιδείνωσης σε ένα περιβάλλον που αναμένουμε πως θα περιλαμβάνει συμπίεση των λειτουργικών επιδόσεων και εξασθένιση της ποιότητας του ενεργητικού"

(Για να σας δώσω μια ιδέα για την κλίμακα βαθμόληγησης, oι Lehman Brothers λίγο πριν την χρεοκοπία χαρακτηρίζονταν ως ΑΑΑ)

Όπως βλέπετε μια αξιολόγηση από την Δύση που αφορούσε την κυβέρνηση, έφτασε να αφορά τις τράπεζες αυτές. Δεν θα ήταν παρόλογο αν αυτή η επιρροή φτάσει και στους υπάλληλους από τις υπερβολικές πιέσεις της τιμής των μετοχών που θα δεχτούν από τους ξένους θεσμικούς επενδυτές. (Να σημειώσω ότι ήδη αυτές οι τράπεζες έχουν δεχτεί ιδιαίτερες πιέσεις σαν μετοχές, και αύριο αναμένω ακόμη μεγαλύτερες). Όσο και δυσάρεστο και αν ακούγετε η παγκοσμοποιήση σε επίπεδο διακυβέρνηση και οικονομικών πολιτικών ήδη μας επιρρεάζει. Το χρήμα σύνορα δεν κοιτάει. Αυτό που δεν αλλάζει, όπως επίσης και τα οικονομικά εγχειρίδια.

Ωστόσο ακόμη και οι απλοί πολίτες μπορούν να δουν τα σημάδια αυτά, σε διαφορετικούς βέβαια τομείς. Και πάνω σε αυτό θέλω να θέσω διάφορα ερωτήματα. Ένα παράδειγμα, ίσως τυχαίο δεν έχω προλάβει το μελετήσω - να πω την αλήθεια δεν με ενδιάφερει, είναι ότι κάποια ΜΜΕ αποφάσισαν να κάνουν μειώσεις προσωπικού επειδή τα κέρδη τους σε κάποιες περιπτώσεις μειώθηκαν κατά 1.000.000 ευρώ. Αυτό έχει σαν απότελεσμα οι δημοσιογράφοι να απειλούν με απεργίες, όπως έγραψε και ο κ. Μαυρίδης "Πυροβολούν τα πόδια μας". Δεν θα σταθώ στα προφανή σημεία όπως "Γιατί μια εταιρία πρέπει να λειτουργεί με ζημίες μόνο και μόνο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίες"

Το παραπάνω θέμα το βρίσκω ως μια αφορμή να θέσω σε όλους εσάς το ερώτημα:
"Στην περίπτωση που η Ευρωπαική ένωση δεν υπήρχε και η Ελλάδα θα επρέπε να λύσει αυτά τα προβλήματα μόνη της, τι θα είσασταν διατεθειμένοι να κάνετε για την χώρα σας; Για παράδειγμα πως θα σας φαινόνταν το κράτος να σας καταβάλει τον 13ο μισθό του 2009, το πάσχα του 2010;"

Να σημειώσω ότι καλό είναι για λόγους αξιοπρέπειας και ελευθερίας να μην δεχόμαστε τέτοιες βοήθειες, ακόμη και αν προέρχονται από την "μητέρα τερέζα" Ε.Ε. Θυμίζω ότι το ΔΝΤ όταν δάνεισε την Ινδονισία, την υποχρέωσε να κλείσει τις τράπεζες που δεν ήταν αποδοτικές και επίσης να ανοίξει τους κλάδους στους οποίους κυριάρχουσε το μονοπώλιο. Κάθε δανεισμός, ακόμη μια φοιτητική πιστωτική κάρτα είναι μια δέσμευση. Σίγουρα και η ΕΕ θα έχει κάποιες απαιτήσεις από εμάς, αλλά λόγο της φιλοσοφία της δεν θα είναι τέτοιο επίπεδο.

Ωστόσο ξανά θέτω το ίδιο ερώτημα αλλά σε πιο γενική μορφή. Τι είστε πρόθυμοι εσείς προσωπικά να κάνετε για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση και όσοι δεν είστε πρόθυμοι, για πιο λόγο θεωρείτε ότι η στάση σας είναι σωστή;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,044 μηνύματα.
Μια λίστα με τα θέματα που αφορούν το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας

Επίσης για τις ανάγκες των συζητήσεων αυτών, δημιουργήθηκε σχετικό tag, "πτώχευση Ελλάδας"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...
Ωστόσο ξανά θέτω το ίδιο ερώτημα αλλά σε πιο γενική μορφή. Τι είστε πρόθυμοι εσείς προσωπικά να κάνετε για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση και όσοι δεν είστε πρόθυμοι, για πιο λόγο θεωρείτε ότι η στάση σας είναι σωστή;

Ποιο Κράτος, φίλε μου; Των Πολιτών ή των Πολιτικών; Το κράτος γενικά και αφηρημένα, δεν υπάρχει. Υπάρχει ίσως μόνον στο μυαλό κάποιων, που το βλέπουν κάτι σαν θεό ή αντι θεού. Εν πάσει περιπτώσει, αν, με την ερώτηση που θέτεις, θέλεις να αναφέρεσαι στο Ελληνικό Κράτος, ε τότε, θέλει επανίδρυση, οπότε παίζεται ποιοι θα το επανοικοδομήσουν: ή οι Πολίτες ή οι (εξ επαγγέλματος ) Πολιτικοί. Πάντως το κράτος του οποίου πληρώνουν σήμερα τα "σπασμένα" του οι Πολίτες του, ήταν έτσι στημένο από γενησιμιού του, που στην τελική κατέληγε να γίνεται σχεδόν πάντα εχθρός τους!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,044 μηνύματα.
Μετά από τόση ανάλυση νομίζω ότι είναι σαφές το point μου, ή μήπως δεν είναι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

LAZARUS

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΙΛΕΟΣ, ΙΛΕΟΣ !!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 63 ετών, επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 135 μηνύματα.
Φίλε μου εγώ θα έθετα το θέμα, όσο πιο απλά γίνεται, ως εξής:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ζούμε σε ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο με την ψήφο μας αλλοτριώνουμε τα δικαιώματά μας και τα παραδίνουμε άνευ όρων σε μια παρέα ολίγων. Σε τακτά διαστήματα ανανεώνεται αυτή η παρέα αλλά δεν παύει να είναι ολιγαρχική. Η παρέα αυτή, που φέρει διάφορα χρώματα εναλλάξ, φροντίζει για την προάσπιση των συμφερόντων της, τα οποία δεν συμπίπτουν με τα συμφέροντα ημών, που έχουμε αλλοτριώσει τα δικαιώματά μας. Αν κανείς πιστεύει, με επιχειρήματα, ότι έχουμε Δημοκρατία, ας το υποστηρίξει. Μη πλανάστε από τη λεγόμενη ελευθερία του λόγου.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Η οικονομική κρίση είναι εισαγόμενη και «φτιαχτή». Η υλοποίησή της στη χώρα μας έγινε από τις τράπεζες. Με το να «κόψουν τα πλαφόν» των επιχειρήσεων, οδήγησαν σε κλείσιμο ένα μεγάλο μέρος της αδύναμης Ελληνικής παραγωγής. Και χωρίς παραγωγικές μονάδες και μόνο με ερασιτεχνικό (κακής επί το πλείστον ποιότητας) τουρισμό, πείτε μου πού θα πάει η Χώρα; Οι τράπεζες όμως λόγω της κατάταξής τους στο σύστημα και προστατευόμενες από ένα δυνατό νομικοπολιτικό πλέγμα διατάξεων (γιατί αυτές διαχειρίζονται το χρήμα) έχουν συνεχή κερδοφορία.
Τα μέλη τώρα της παρέας που κυβερνά κάθε φορά. Φροντίζουν το ατομικό τους συμφέρον εις βάρος του δημόσιου. Έχω καταγράψει εκατοντάδες τέτοιους πολιτικούς στο διάστημα μιας τριαντακονταετίας και μερικές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ένα αέναο παράδειγμα: Η Ολυμπιακή Αεροπορία. Όλες οι παρέες τη μπούκωσαν με υπαλλήλους, χωρίς να χρειάζονται για τη λειτουργία της εταιρίας. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση καθένας μπορούσε να ταξιδεύσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με την Ολυμπιακή ΔΩΡΕΑΝ για να τους ψηφίσει. Για δέστε και τις συμβάσεις με τις προμήθειες που έβαζαν στην τσέπη τους διάφορα μέλη της παρέας με κάθε αγορά και κάθε ασύμφορη ενοικίαση αεροσκαφών. (τώρα λένε θα κλείσουν τα γραφεία της Ολυμπιακής στο εξωτερικό. Να είμαστε καλά να δούμε την επιβάρυνση του Δημοσίου που αντιστοιχεί στους λίγους αυτούς υπαλλήλους).
Το ίδιο και με τον ΟΤΕ, (εθελουσία), με τα χρήματα των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων που μπήκαν, ταυτόχρονα, σε μεγάλες τσέπες, με ……με …
τα ξέρουμε, μη σας κουράζω. Αυτό όμως που θέλω να δώσω είναι, ότι όλων των χρωματισμών (όχι μόνο των δύο χρωμάτων) οι παρέες είναι μπλεγμένες. Συμπέρασμα. Οι μάγκες, γιατί περί μαγκιάς πρόκειται όταν καταφέρνεις να κυβερνάς (πρέπει ναʼ σαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα), εκ προθέσεως ή μη συγγνωστής αμέλειας αδυνάτισαν την οικονομία της Ελλάδας, διότι αν ήταν νοικοκύρηδες δεν θα την έφταναν στο χάλι αυτό, με τόσα δάνεια που χάνονται στην πορεία. ……
Ούφ πολλά έγραψα και τίποτα δεν έγραψα.
Εν κατακλείδι φίλτατε Exposed Bone είμαστε σε μια υπό κατάρρευση Εισηγμένη όπου ο βασικός μέτοχος αυξάνει την προσωπική του περιουσία και αμοίβει πλουσιοπάροχα το Δ.Σ, απαιτεί όμως παράλληλα από τους μικρομετόχους να σώσουν την εταιρία για να συνεχιστεί ο πλουτισμός του.
Και ένα ηθικό ζήτημα. Θα μου πάρουν, που θα μου πάρουν αναγκαστικά αυτά που θέλουν, δεν θα τους δώσω όμως με τη θέλησή μου ούτε ένα ευρώ για να αγοράζουν τον τελευταίου τύπου εξοπλισμό για τους φύλακές τους, τους αστυνομικούς, ώστε να σακατεύουν πάνοπλοι, αόπλους και αδύναμους, πείθοντάς μας ότι υπερασπίζονται εμάς. Εκεί, όπως και στους εξοπλισμούς δεν θα κάνουν οικονομία, γιατί λέει, είναι Εθνικό συμφέρον.
ΛΟΙΠΟΝ αξίζει να υποστούμε θυσίες για τις παρέες, που δεν είναι δα και παρέα μας;
Ευχαριστώ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,044 μηνύματα.
@LAZARUS

Αμα όλα αυτά είναι "παιχνίδια" μιας παρέας γιατί έχουνε μπλεχτεί όνομα όπως Standard & Poor΄s, Moody's και Commerzbank;

Γιατί οίκοι που ασχολούνται με την διεθνή οικονομία, να ασχοληθούν με ελληνικές παρέες;

Εξάλλου δεν λένε αγοράστε το τάδε. Λένε προσοχή το τάδε! Προφανώς κάτι θέλουν να προστατεύσουν!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...

... όπως είναι γνωστό, πλέον σε όλους, ιδεολογικά έχω τοποθετήσει τον ευατό μου, και είμαι περήφανος που το έχω κάνει αυτό. Είμαι ξεκάθαρος, και ξέρουν όλοι οσοι διαβάζουν τα μηνύματα μου τι περιμένουν και τι θα χρειαστεί να απορρίψουν....

.... Το χρήμα σύνορα δεν κοιτάει. ...

...

... να θέσω σε όλους εσάς το ερώτημα:
"Στην περίπτωση που η Ευρωπαική ένωση δεν υπήρχε και η Ελλάδα θα επρέπε να λύσει αυτά τα προβλήματα μόνη της, τι θα είσασταν διατεθειμένοι να κάνετε για την χώρα σας; Για παράδειγμα πως θα σας φαινόνταν το κράτος να σας καταβάλει τον 13ο μισθό του 2009, το πάσχα του 2010;"

.... Τι είστε πρόθυμοι εσείς προσωπικά να κάνετε για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση και όσοι δεν είστε πρόθυμοι, για πιο λόγο θεωρείτε ότι η στάση σας είναι σωστή;

- Το ερώτημα που θέτεις, φίλε μου ΕΒ, σχετικά με το αμβλυγώνιο τρίγωνο "προβλήματα-Ελλάδα -Ε.Ε.", αφορά ιστορικά δεδομένα και δρώμενα, οπότε το "δεν" μάλλον τίθεται ολίγον τι μεταφυσικά. Έαν λοιπόν η ιστορία δεν είχε εξελιχθεί έτσι ώστε να υφίστανται σήμερα, η Ε.Ε., η Ελλάδα(να πνέει τα λοίσθιά της) και τα "προβλήματα" που εντοπίζεις και αναφέρεσαι, τότε ίσως, ή να μην υπήρχαμε καν κι εμείς για να το κουβεντιάζουμε ή να ζούσαμε σε μία Ελλάδα "εθνικά υπερήφανη", ευημερούσα και με καθαρό βλέμμα προς το μέλλον. Ή ακόμη να υπήρχαν διάφορες άλλες εξελίξεις, που για μία μερίδα σημερινών ιδεολόγων να ήταν "ευτυχείς" και γι' άλλους, ό,τι χειρότερο!
- Οπότε, το τελικό σου ερώτημα παίρνει μάλλον απλά μία ηθικολογική διάσταση, που δεν ξέρω αν γίνεται να αντικριστεί και να απαντηθεί ορθολογιστικά.
- Για να 'μαι ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρος πως γνωρίζω την "ιδεολογική τοποθέτησή" σου, αλλά αναγνωρίζω πως βασικά υπάρχουν στο κόσμο μας δύο καθοριστικές ιδεολογίες: εκείνη που αποδέχεται την "εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο" κι εκείνη που την αντιπαλεύει!

Αμα όλα αυτά είναι "παιχνίδια" μιας παρέας γιατί έχουνε μπλεχτεί όνομα όπως Standard & Poor΄s, Moody's και Commerzbank;

Γιατί οίκοι που ασχολούνται με την διεθνή οικονομία, να ασχοληθούν με ελληνικές παρέες;

Εξάλλου δεν λένε αγοράστε το τάδε. Λένε προσοχή το τάδε! Προφανώς κάτι θέλουν να προστατεύσουν!

Και ποιος μας λέει, ότι όλοι αυτοί δεν είναι απ' την ίδια "παρέα";
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Taxydromos

Νεοφερμένος

Ο Taxydromos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Ευρώπη). Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Τι περισσότερο να κάνει ένας πολίτης απο το να πληρώνει τους φόρους του κανονικά ?
Πόσες θυσίες πρέπει να κάνει κάποιος όταν ακόμα και την ζωή του μπορεί να δώσει υπερασπίζωντας την πατρίδα ?
Πρέπει να φτάσει στην εξαθλίωση προκειμένου να θεωρειθεί ότι προσφέρει ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

LAZARUS

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΙΛΕΟΣ, ΙΛΕΟΣ !!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 63 ετών, επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 135 μηνύματα.
ExposedBone

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει στο ότι χάθηκαν εκ προθέσεως πάμπολλα χρήματα του Δημοσίου. Άλλα στο Εσωτερικό με τη συσσώρευση περιουσιών σε ανθρώπους άμεσα συνδεδεμένους με τον κρατικό μηχανισμό – ανήκοντες και στα δύο μέρη του δικομματισμού- και άλλα στο Εξωτερικό, όπου μεγάλο μέρος μπήκε στις τσέπες των επενδυτικών οίκων, που αναφέρεις. Οι παραπάνω Οίκοι διαμορφώνουν τις τιμές δανεισμού του Ελλην. Κράτους από τους Ιδιώτες – Δανειστές δηλ. τους ίδιους. Οπότε, τους συμφέρει να πουλάνε ακριβά τα χαρτάκια τους, εισπράττοντας αληθινό χρήμα. Στο πλαίσιο αυτό εκδίδουν τις υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας με σκοπό να διαμορφώσουν τις σχέσεις δανεισμού που θα βγάλουν περισσότερο κέρδος. Οι αγαπημένοι πελάτες τους είναι οι αδύναμες χώρες και μια από αυτές και η χώρα μας, με τη χειρότερη διαχείριση όλων των εποχών, αναφέρομαι σε βάθος 30 ετών.

Το συμπέρασμα από την κίνηση αυτών των τριών οίκων είναι ότι διαμορφώνουν για τη χώρα μας ένα πολύ ακριβό δανεισμό από τις ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες δανείζονται φτηνά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με το προνομιακό επιτόκιο (1%), ενώ τα κράτη μέλη δεν έχουν αυτό το δικαίωμα (να δανείζονται δηλαδή απευθείας από την ΕΚΤ).
Κι έτσι οι «παρέες» κάνουν αυτό που ξέρουν: πιέζουν τον κόσμο καταρχήν με τους έμμεσους φόρους στα είδη άμεσης ανάγκης και μετά, με ότι θα σκεφτούν οι καλοπληρωμένοι (και ως εκ τούτου άσχετοι) διορισμένοι επιλεκτικά σύμβουλοι των Υπουργών, ενώ οι Βουλευτές έχουν το αποκλειστικό καθήκον να ψηφίζουν αυτά που επεξεργάζονται οι παραπάνω σύμβουλοι στα γραφεία τους και ΕΜΕΙΣ, οι υπόλοιποι, να τραβάμε τα κουπιά. Μέχρι πότε; Ο χρόνος θα δείξει.

Ευχαριστώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,044 μηνύματα.
Οι παραπάνω Οίκοι διαμορφώνουν τις τιμές δανεισμού του Ελλην. Κράτους από τους Ιδιώτες – Δανειστές δηλ. τους ίδιους.
Οι παραπάνω οίκοι προτρέπουν ή όχι την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα. Αυτή την στιγμή αποτρέπουν, το μόνο σενάριο συνωμοσίας που μπορεί να σταθεί είναι ότι θέλουν την Ελλάδα σε πολύ χαμηλά επίπεδα (π.χ. το χρηματιστήριο ή τα κρατικά ομόλογα) έτσι ώστε να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές και έπειτα να αλλάξουν απόφαση, δλδ να αρχίσουν να προτρέπουν την διαρροή χρήματος, έτσι ώστε να πουλήσουν σε υψηλές τιμές. Όμως οι οίκοι αυτοί αυτή στην στιγμή ΠΟΥΛΟΥΝ και δεν ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ. Όποτε άκυρο ...

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ΔΕΝ έχουμε ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ έτσι ώστε να υπάρξουν κερδοσκοπικά παιχνίδια. Στην Ταϊλάνδη, π.χ., με τον baht, όντως είχαν παιχτεί άσχημα παιχνίδια και όντως μπορεί κάποιος αλαζόνας να επιθυμήσει τέτοια παιχνίδια με το ευρώ. Ωστόσο δεν θα "χτυπήσει" την Ελλάδα, Η Ελλάδα έχει μικρή επιρροή στην ΕΕ ή εκτός κάποιος θέλει τον επόμενο αιώνα να χτυπήσει την ΕΕ όποτε ξεκινάει σιγά-σιγά από τις "πληγές".

Και στην τελική και δραχμή να είχαμε και πάλι τα κερδοσκοπικά παιχνίδια θα ήταν ανούσια, το κράτος πότε δεν είχε πει ότι θα πολεμήσει για διατηρήσει την αξία του νομίσματος σταθερή, και να είχε πει κάνεις δεν θα το πίστευε. Και λόγο της προσφοράς και της ζήτησης και λόγο της ανικανότητας του Ελληνικού κράτους για σταθερό εθνικό νόμισμα τα περιθώρια νομισματικής κερδοσκοπία είναι υπερβολικά μικρά ... όποτε σταμάτα τα σενάρια συνωμοσίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

LAZARUS

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΙΛΕΟΣ, ΙΛΕΟΣ !!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 63 ετών, επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 135 μηνύματα.
Αγαπητέ μου Exposed Bone
Δεν μίλησα για σενάρια συνομωσίας. Απλώς προσπάθησα να σου δείξω ποιος κερνάει και ποιος πληρώνει. Αν δεν το κατάλαβες δεν πειράζει. Μάλλον πιστεύεις σε φωτισμένους πολιτικούς μιας απόχρωσης, που φροντίζουν για το δημόσιο (και μαζί με αυτό, με το ταυτιζόμενο δικό σου) συμφέρον. Οπότε δεν θα σε πείσω εγώ. Αν δεν είσαι από τους προσκολλημένους, έμμεσα ή άμεσα, σε κάποια παρέα πιθανόν σε ένα χρόνο να το ξαναδούμε το πράγμα. Αν όμως είσαι……………….. Γειά σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Διάσημο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,415 μηνύματα.
Ωστόσο ξανά θέτω το ίδιο ερώτημα αλλά σε πιο γενική μορφή. Τι είστε πρόθυμοι εσείς προσωπικά να κάνετε για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση και όσοι δεν είστε πρόθυμοι, για πιο λόγο θεωρείτε ότι η στάση σας είναι σωστή;

Επειδή δεν μου άρεσει να κουράζω τους φίλους με ένα σωρό λογίδρια....θα απαντήσω κατευθείαν στο ψητό! :)

Είμαι πρόθυμος να ρισκάρω την πολύκροτη "Εθνική Ασφάλεια". Ας πετάνε λιγότερα Μιράζ και F16 ρε αδερφέ γι' αυτές τις εικονικές αερομαχίες με τους γείτουνες (το τι κονόμα πέφτει με αυτή την ιστορία δεν περιγράφετε :sick:)

Είμαι πρόθυμος να ρισκάρω τις αιώνιες απειλές τύπου "Παίρνω την επιχείρηση από την Ελλάδα και την πάω Βουλγαρία", με όλες αυτές τις παπάτζες περί ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας που έχουν γεννήσει τα τρελά υπερκέρδη όλα αυτά τα χρόνια. :baby:

Είμαι πρόθυμος να ρισκάρω τις καταθέσεις στην τράπεζα σε περίπτωση που κάποια βαρέσει κανόνι (έχω ούτε τα μισά από αυτά τα 100.000 ευρώ που αποζημιώνει το ΤΕΚ :smoke:)

Είμαι πρόθυμος να τρώω ψωμί κι ελιά για τα επόμενα 77 χρόνια αν δεν μου φορολογίσετε το κρασάκι μου! :drunk:

Είμαι πρόθυμος να μην ψωνίσω ποτέ Κινέζικο παιχνίδι από τα JUMBO (αυτό κολλάει στην πρώην! 8))

Φτάνουν αυτά....σειρά σας!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Apro

Διάσημο μέλος

Ο Apro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Άγιος Ιωάννης Ρέντης (Αττική). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
Είμαι πρόθυμος να ρισκάρω την πολύκροτη "Εθνική Ασφάλεια". Ας πετάνε λιγότερα Μιράζ και F16 ρε αδερφέ γι' αυτές τις εικονικές αερομαχίες με τους γείτουνες (το τι κονόμα πέφτει με αυτή την ιστορία δεν περιγράφετε :sick:)

ο εκσυγχρονισμός των οπλικών συστημάτων ήταν είναι και θα είναι πάντα στη μόδα.... ήδη οι Ρώσσοι αμφιβάλλουν για τις καινούριες δομές οπλικών συστημάτων των Αμερικανών, λέγοντας οτί αυτό θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την αλληλεγγύη μεταξύ των δύο χωρών.... οπότε όσο και να χτυπιόμαστε για τα θέματα πολεμικού εκσυγχρονισμού είναι άδικο.... εξάλλου δεν είναι τυχαίο, οτί ο πολεμικός εκσυγχρονισμός της Ελλάδας, πρέπει να συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα.... ψωμί δεν έχουμε να φάμε..., αλλά τα Mirag από πάνω μας πετάνε....:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

@nt¤wnis|~|¤e

Δραστήριο μέλος

Ο Αντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 787 μηνύματα.
Η διπλωματία ενός κράτους δεν είναι πάντα ανεξάρτητη από αγορές όπλων κι εξοπλιστικά προγράμματα.
Οι εκάστοτε πρωθυπουργοί, ως εκπρόσωποι μίας χώρας, παραγγέλλουν οπλικά συστήματα από ξένες χώρες με αντάλλαγμα αυτές να "στηρίξουν" και να "προωθήσουν" τις εθνικές της θέσεις και τα συμφέροντά της.
Το ίδιο έχει κάνει απ' ό, τι ξέρω και η Ελλάδα, π.χ, με την "αγορά του αιώνα" των mirag και των f16, το ίδιο έγινε σε μικρότερο βαθμό ώστε να "προωθηθεί" περισσότερο η είσοδος της Κύπρου στην ευρωπαϊκη ένωση.

Με λίγα λόγια, κάπως έτσι γίνεται. Για αλισβερίσι μιλάμε δηλαδή, το οποίο πραγματικά δεν ξέρω σε ποιο βαθμό συνέβαλε στην προώθηση των διεθνών μας συμφερόντων, δεν ξέρω τι κέρδος είχαμε ουσιαστικά ως τώρα, εκτός απ' το αυτό που σίγουρα έχουν οι έμποροι όπλων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moonlight

Διάσημο μέλος

Η moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,767 μηνύματα.
το κρατος μπορει να βοηθησει τον πολιτη? :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

@nt¤wnis|~|¤e

Δραστήριο μέλος

Ο Αντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 787 μηνύματα.
το κρατος μπορει να βοηθησει τον πολιτη? :worry:
Στην Ελλάδα θεωρούμε αυτονόητο πως το κράτος είναι η οντότητα που έχει καθήκον να μας βοηθά, όχι εμείς να το βοηθούμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Μιλάμε γενικά για οποιοδήποτε κράτος ή για αυτό;

Αν είναι για αυτή τη χώρα μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του φεύγοντας. :ermm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 845 μηνύματα.
Στην Ελλάδα θεωρούμε αυτονόητο πως το κράτος είναι η οντότητα που έχει καθήκον να μας βοηθά, όχι εμείς να το βοηθούμε.

Το ότι το θεωρούμε αυτό φαντάζομαι ότι στηρίζεται σε μαντικές ικανότητες μια και δεν το'χουμε δει ούτε καν στην ευκολία με την οποία διεκπεραιώνονται καθημερινές μας δοσοληψίες... εφορία πχ. Ναι αυτή ισως θα έπρεπε να είναι η δουλειά του, αλλοιώς γιατί το πληρώνουμε..... αλλά έλα που δεν την κάνει καλά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

LAZARUS

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΙΛΕΟΣ, ΙΛΕΟΣ !!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 63 ετών, επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 135 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους
Είμαστε ακόμα στο Μάρτη, αλλά είναι φανερό ποιον "πολίτη" εννοεί η Κυβέρνηση (πράσινη Παρέα τη λέω εγώ), τον οποίο επέλεξε να "τη βοηθήσει". Μη γελιόμαστε, και η "βένετη Παρέα" τον ίδιο θα επέλεγε. Εν πάση περιπτώσει αναμένουμε και θα τα ξαναπούμε, όπως υποσχέθηκα, σε δέκα μήνες. Καληνύχτα Σας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Achilles

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο King of Myrmidons αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,699 μηνύματα.
Τι είστε πρόθυμοι εσείς προσωπικά να κάνετε για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση


Τίποτα,πραγματικά.


και όσοι δεν είστε πρόθυμοι, για πιο λόγο θεωρείτε ότι η στάση σας είναι σωστή;Γιατί τίποτα απ'ότι έχω πράξει ως τώρα,
δεν έχει συνεισφέρει στο να φέρει την χώρα στην
κατάσταση την οποία βρίσκεται.

Απεναντίας!


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top