Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο;

Θα διάλεγα ή θα μου άρεσε περισσότερο σαν κοινή εφαφμογή
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 6)
  • Το ίδρυμα με την συγκατάθεση των βιολογικών γονέων.

    Ψήφοι: 0 0.0%

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
Ποιο εύκολα αλλάζουμε το dna μας, ώστε να μην κουραζόμαστε,
να μην ξεχνάμε, να μην αρρωσταίνουμε, ούτε να πεθαίνουμε,
πιο εύκολο το dna παρά να αλλάξουμε τον κόσμο.
 

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.

Kate1914

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,734 μηνύματα.
Πάλι δεν φταίτε εσείς το προηγούμενο κείμενο ηταν πιο εκτενές και εξηγούσε αυτές τις λεπτομέρειες. Επρεπε να γραψω μια πολύ συμπιεσμένη περίληψη του. Οι 2-3 ωρες που αναφερθηκαν αφορούν την τεχνολογική δυνατότητα, αυτό που ΘΑ ισχύει αν ο κοινωνικος έλεγχος μπορεί να γίνει με άλλους τρόπους οπως οι νέοι άνθρωποι, με νέα νοοτροπία και συμπεριφορά. Γιατι αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε κάλιστα να εργαζόμαστε όλοι 2-3 ώρες χωρίς να μας λείπει τιποτα για μια άριστη διαβίωση (χωρίς να εχουμε μια θαλαμηγό έκαστος βέβαια). Όμως κρατάμε το 8ωρο, κρατάμε την ανεργία, και την ανασφάλεια και την κλασσική οικογένεια ακριβως για να αναγκάζουμε τους παντες να συνεργάζονται απο ανάγκη και τρόμο.
Αα εντάξει. Οπότε μιλάμε για γονείς που δουλεύουν κανονικό οχτάωρο.
Ναι, τώρα με τις νέες πληροφορίες το σκεπτικό του ιδρύματος μου φαίνεται πολύ πιο λογικό.
Γιατί απλά δεν τους πέφτει λόγος. Ο ρολος τους θα τεθεί ξεκάθαρα εξ αρχής ειναι καθαρά υπαρξιακός, αγάπη και παιχνίδι. Αυθόρμητα λοιπόν δεν θα τους βγεί να υπεισέλθουν στον δικό σας ρόλο γιατί έτσι και το κάνουν θα πρεπει να το κάνουν ολοκληρο όχι μισό. Δηλαδή να τα παρουν στο σπιτι τους με όλη την ευθυνη και τη φροντίδα και να τα συμβουλέψουν όπως και οσο θέλουνε. Ανα πασα στιγμή θα είναι ελεύθεροι να το κανουν, αν φυσικά συμφωνεί και το παιδί.
Κατάλαβα, και φυσικά δε θα είχε νόημα να κάνουν τη δουλειά που θα μου έχει ανατεθεί, αλλιώς τι καταφέρνουμε;
Είναι αυτό που είπατε μόλις που μου δημιουργεί τον προβληματισμό, αυτό ακριβώς. Αν θα δέχονταν να κάνουν τη μισή δουλειά.
Οι εγωιστές γονεις δεν θα το δέχονταν, σωστά το λέτε. Τέτοιοι άνθρωποι δεν αγαπάνε τα παιδιά τους και τα έχουν κάνει για το εγώ τους και μονο. Ομως όσοι πραγματικά τα αγαπουν, ειδικά αν δεν είναι παμπλουτοι, θα βρουν πολύ καλές για το μελλον των παιδιών τους και τις δυο προτάσεις. Γι'αυτό στην ολη παρουσίαση με το καλό όταν θα φτάσουμε, νομιζω οτι οι υπεύθυνοι οποιουδήποτε απο τα δυο προτζετ θα πρεπει να προυπολογίσουν κριτήρια επιλογής των βιολογικών γονέων γιατί οι αιτήσεις θα είναι χιλιάδες.

Αυτό γιατι οι βιολογικοί γονείς είναι μόνοι τους, εκεί αλλωστε έγκειται και η κοινωνική απάτη γύρω απο την οικογένεια. Οποτε, ακομη και με ολη την αγάπη φροντίδα και αυτοθυσία για τα παιδιά τους, αυτοι αρρωσταινουν, χωρίζουν, χάνουν τη δουλειά τους, καταστρέφονται οικονομικα και ενίοτε πεθαίνουν κιόλας, πολύ πριν τα παιδιά γίνουν 18. Ποιος γονέας που τα αγαπάει και θέλει το καλύτερο γι'αυτά αψηφά ότι ολα αυτά είναι απολύτως πιθανό να συμβούν μεσα σε 18 χρόνια; Και ποιος δεν ξερει οτι αν συμβούν, μπορεί να κοστίσουν στα αγαπημένα του παιδιά και τη δική τους χαμενη ζωή;

Απο αυτή τη πλευρά νοείται το "πιο πιθανό", τις κυριολεκτικές πραγματικότητες της ζωής, οπως ειναι ακομη οργανωμένη με την κοινωνία να μη βοηθα καθόλου. Όχι με βάση τις δικες τους προθεσεις που μπορεί να είναι οι καλύτερες.
Υπό αυτό το πρίσμα ναι, έχει μια πολύ καλή και λογική βάση το σχέδιο, ανκαι δε μιλάω για τους εγωιστές γονείς που είναι εγωιστές από τη φύση τους ως άνθρωποι, αλλά από τον "καλό" εγωισμό που λέει ότι θα μεγαλώσουν τα παιδιά μόνοι τους με ό,τι καλύτερο μπορούν να τους προσφέρουν.
Στην περίπτωση των "καλών" γονιών όμως που είναι και αυτή που μας ενδιαφέρει, πόσοι κάνουν οικογένεια με το σκεπτικό πως όλα θα πάνε στραβά; Αν σκέφτονταν έτσι δε θα έκαναν παιδιά εξαρχής, φοβούμενοι όλα αυτά τα υποθετικά σενάρια που μπορεί ή όχι να συμβούν.
Όμως ναι, με αυτό το σκεπτικό ίσως και να δικαιολογούνταν το σχέδιο ενός τέτοιου ιδρύματος και οι (πολλές) αιτήσεις και να ήταν πιο πιθανό.
Γιατί άλλο να φροντίζουν καποια παιδιά ένα ολόκληρο σύστημα και άλλο δυο άνθρωποι μόνοι τους, που μπορουν να τους συμβούν τα πάντα. Αλλωστε δια μέσου του ελέγχου που θα ασκεί ο υπευθυνος του πρότζετ, ακομη και αν τα παιδιά μενουν με τους βιολογικούς τους γονείς αυτοί θα λαμβάνουν την επιδότηση μονον αν θα αποδίδουν στα παιδιά τους όλη τη προσοχή και την φροντίδα για την οποια το σύστημα πληρώνει. Στο ιδρυμα απλά αυτός ο έλεγχος είναι προφανής ομως και στο πρώτο πρότζετ δεν θα δίνετε φυσικά τα επιδόματα στους 2 βιολογικους γονεις για να τα τρώνε στα μπουζούκια τα ποτά ή τα ναρκωτιτκά και να μη φροντίζουν τα παιδιά τους. Αυτα μπορούν να τα κάνουν και μονοι τους χωρίς την επιδότηση σας.:girl_angel:
Χμμ, έχει βάση αυτό τώρα που το καλοσκέφτομαι. Και ασφαλώς και τα χρήματα θα πηγαίνουν για τα παιδιά, αλλιώς ποιο το νόημα;
Ίσως και το ίδρυμα να ήταν μια καλή λύση, αλλά ακόμη πιστεύω πως αφού στους γονείς θα παρέχονταν αρκετά χρήματα για να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, μάλλον θα επέλεγαν να τα κρατήσουν. Εν πάση περιπτώσει έχει το ενδιαφέρον του ένα τέτοιο σχέδιο.
Η όλη φάση πάντως συνεχίζει να μου θυμίζει αυτή των εσώκλειστων σχολείων.
 

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.
Είναι αυτό που είπατε μόλις που μου δημιουργεί τον προβληματισμό, αυτό ακριβώς. Αν θα δέχονταν να κάνουν τη μισή δουλειά.
Ισως δεν εγινα κατανοητός. Πολλοι γονεις, παρασυρομενοι απο την εως τώρα κουλτούρα, μπορεί, παρά την συμφωνία, να θελουν να παίζουν συμβουλευτικό ρολο στα επισκεπτήρια. Αυτο είναι η "μισή δουλειά" και απαγορευεται απο τη συμφωνία. Ο σύμβουλος που θα είστε εσείς εχει ολόκληρη την ευθυνη οπότε καθοριζει και ποια θα είναι η γραμμη ανατροφής. 'Οποτε, και αν, οι βιολογικοι γονεις διαφωνήσουν, μπορουν να παρουν τα παιδιά τους απο το ιδρυμα, αν και αυτά το θέλουν, ή να κοψουν την επιδότηση. Ομως οχι να συμβουλευουν οι βιολογικοι γονείς και την ευθύνη να την εχουν άλλοι, εν προκειμενω οι υπεύθυνοι του προτζετ. Ακομη και στην επιδοτούμενη περιπτωση οι ελεγχοι ως προς την ανατροφή θα είναι αυστηρότατοι αλλιώς ποιό το νόημα και ποια διαφορά θα έχει απο να τα μεγαλώσουν μόνοι τους;

Η αγάπη και το παιχνίδι δεν είναι δουλειές, ειναι ρολος που οι βιολογικοι γονεις τον εχουν έτσι κι αλλιώς. Πάντα θα είναι τα δικά τους παιδιά, που τα εκαναν βιολογικά επειδή υποτίθεται τα αγαπούν. Και η επιδότηση και το ίδρυμα είναι απλά κοινωνικές μέθοδοι που θα τους βοηθήσουν να τα φτάσουν στα 18 με άριστες και ελεγχόμενες προδιαγραφές. Αν το επιλέξουν αντί το τεράστιο ρίσκο που θα παρουν να προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο πράγμα μονοι τους.
 

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.
αλλά ακόμη πιστεύω πως αφού στους γονείς θα παρέχονταν αρκετά χρήματα για να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, μάλλον θα επέλεγαν να τα κρατήσουν.
Αυτοί φυσικά θα το επέλεγαν. Το θέμα για σας, σαν υπευθυνη του πρότζετ, είναι ποιους από τις χιλιαδες αιτησεις θα διαλέγατε για να τους τα δωσετε. Σίγουρη οτι με τη χρηματοδότηση σας θα έκαναν ότι καλύτερο για τα παιδιά, και οχι για τους ίδιους. Και μαλιστα με διάρκεια, και αφοσιωση, για 18 ολόκληρα χρόνια!

Προφανως η ποιοτητα των βιολογικών γονέων παίζει ρολο και μάλιστα, στο συγκεκριμενο πρότζετ το αν θα ειναι πλουσιοι δεν παίζει κανενα αφου τα χρήματα τα διαθέτετε εσείς. Δεν αρκεί δηλαδή να τους δείτε στην αίτηση πλούσιους και σπουδασμενους για να τους διαλέξετε σαν ιδανικούς. Τόσοι και τόσοι πλουσιοι πανε τα παιδιά τους σε οικοτροφεία η τα μεγαλώνουν οι υπηρέτριες.

Το ηθος τους, η φιλοσοφία ζωης τους, το συναίσθημα τους παίζει κρισιμοτατο ρολο. Δεν θα μεγαλώνετε Γενίτσαρους ούτε μικρούς Σπαρτιάτες σε καμια στρατώνα ή οικοτροφείο. Θα μεγαλώσετε απίστευτους, υπέροχους, νέους ανθρωπους, ειρηνοποιούς, ισορροπημενους, όμορφους, δυνατούς και μορφωμένους. Όχι εργάτες,στρατιώτες και πόρνες. Για να βγουνε έτσι δεν χρειαζεστε εσείς, ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας εως σήμερα φροντίζει.

Οι βιολογικοι τους γονείς πιθανοτατα θα ειναι λιγοτερο ή περισσότερο ενα απο τα τρια.
Θα πρέπει, χωρίς ζήλια και εγωισμό, να αποδεχτούν ότι τα παιδιά τους θα είναι πολύ πιο τυχερα απο τους ίδιους και θα ζήσουν πολυ καλύτερα όχι μόνο με την έννοια των χρηματων -που ειδικα οι πλουσιοι γονεις νομιζουν ότι το εχουν φροντίσει- αλλα στα επίπεδα που βιώνουμε την ικανοποιηση απο τις ζωές μας. Ψυχικά, συναισθηματικά και υπαρξιακά. Αυτών οι ζωές θα εχουν νόημα, όταν μέχρι σήμερα οι δικές μας δεν εχουν. Απλά πολεμάμε διαρκώς μεταξυ μας για να νικησουμε και να επιβιώσουμε κανοντας τον κόσμο πιο επικίνδυνο και δυσάρεστο κάθε μερα.

Εσεις αυτά τα 1000 παιδιά θα τα μεγαλώσετε με εντελώς άλλη φιλοσοφία. Οι βιολογικοι τους γονεις λοιπόν, αδιάκριτα σε ποιο απο τα δυο πρότζετ θα ενταχθουν, θα πρέπει όχι μόνον να εχουν το ίδιο vision για τους μελλοντικους ανθρωπους με το πρότζετ, αλλά ολα αυτα τα χρόνια να συνεργάζονται συνειδητα. Με την έννοια να επικοινωνουν αυτό το στόχο σταν παιδια τους, οποτεδήποτε έρχονται σε επαφή μαζί τους, σαν "καλύτερο" απ οτι έκαναν οι ίδιοι. Είναι σημαντικότατο, αφου οι βιολογικοι γονείς είναι η σύνδεση με τα προηγούμενα, με όλη μας την ιστορία.

Στο τελος του πρότζετ θα εχετε να παραδώσετε 1000 νέους ανθρώπους με ορισμένες προδιαγραφες. Το να εμφανίσετε μονον 10 ή 20, επειδή στο μεταξύ οι βιολογικοι γονείς των άλλων αποδείχτηκαν ακατάλληλοι και είτε διακόψατε εσεις τη χρηματοδοτηση τους είτε πήραν αυτοι τα παιδιά τους απο το ίδρυμα, θα ειναι αποτυχία.

Γι'αυτο και ο τιτλος του θρεντ είναι αυτός. Ένα κοινωνικό συστημα μόνο του, ακόμη και το καλυτερο, δεν μπορει να αλλαξει τον κόσμο. Αν συνεργαστουμε όμως όλοι μπορουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,598 μηνύματα.
Δε θα επέλεγα ποτέ να θέσω εαυτόν σε κανένα κοινωνικό πείραμα είτε ως το υποκείμενο του, είτε ως το άτομο που θα παρέχει την πρώτη ύλη για την τέλεση του ( στην περίπτωση μας τους γόνους μου).

Και για να το θέσω αλλιώς ,έχοντας πλήρη επίγνωση της θνητότητας μας και της αδυναμίας βιωσης συναισθημάτων, όπως εδώ στην επίγεια ζωή τα αντιλαμβανόμαστε, δε με ενδιαφέρει τι θα απογίνει ο κόσμος μετά το θάνατο μου, άλλωστε δε θα μπορώ να το νιώσω. Επομένως, θα προτιμούσα να νοηματοδοτησω την ύπαρξη μου μέχρι ενός σημείου μέσω της τεκνογονιας( αν ήθελα να διαιωνιστω)και να αναλάβω πλήρως την ευθύνη( όπως και έχω κάνει) ενός νέου ανθρώπου και της διαμόρφωσης του μέχρι να είναι σε θέση να σταθεί στις δικές του δυνάμεις, παρά να τον καταστήσω πειραματόζωο ενός κοινωνικού πειράματος με αβέβαιες προοπτικές, όσο και αν ακούγονται καλές έτσι που το θέτεις. Άλλωστε και τα καλύτερα σχεδιασμένα πειράματα ενέχουν κινδύνους και πιθανότητες λάθους λόγω αστάθμητων παραγόντων.
 

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 849 μηνύματα.
Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το να φερομαστε καλά στα μέλη της οικογένειας μας.. κ απο εκεί κ πέρα... η αλλαγή θα έρθει...:)
 

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.
παρά να τον καταστήσω πειραματόζωο ενός κοινωνικού πειράματος με αβέβαιες προοπτικές
Ακριβώς αυτό θα κάνετε όταν θα κάνετε παιδιά. Απλά εσείς προτιμάτε να τα κάνετε πειραματόζωα στο δικο σας κοινωνιολογικό πειραμα.
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,598 μηνύματα.
Ακριβώς αυτό θα κάνετε όταν θα κάνετε παιδιά. Απλά εσείς προτιμάτε να τα κάνετε πειραματόζωα στο δικο σας κοινωνιολογικό πειραμα.
Έχω αγαπητέ παιδιά . Αν η τεκνογονια και η ανατροφή που συνοδεύεται από αγάπη θεωρείται κοινωνικό πείραμα, τότε είναι ίσως καλύτερα να μείνει κάποιος άτεκνος.
Τουλάχιστον θα έχει να διαχειριστεί το βάρος μόνο της δικής του ύπαρξης.

Κανένα ίδρυμα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μητρική αγάπη , απαραίτητη για τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.
 

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.
Έχω αγαπητέ παιδιά . Αν η τεκνογονια και η ανατροφή που συνοδεύεται από αγάπη θεωρείται κοινωνικό πείραμα
Εντάξει, πειραματόζωα στο δικο σας πειραμα, ας σβύσουμε το "κοινωνικό", αφου όπως και εσεις δηλώσατε αλλωστε, την τεκνογονία τη κανετε για τον εγωισμό σας.
Επομένως, θα προτιμούσα να νοηματοδοτησω την ύπαρξη μου μέχρι ενός σημείου μέσω της τεκνογονιας( αν ήθελα να διαιωνιστω)

δε με ενδιαφέρει τι θα απογίνει ο κόσμος μετά το θάνατο μου,
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κανένα ίδρυμα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μητρική αγάπη ,
Αυτό είναι ενα πολύ γενικό κλισέ που το παραθέτετε εδώ εννοώντας οτι το προτζετ 2 δεν θα μπορούσε να υποκαταστήσει τη δική σας μητρική αγάπη. Ομως εσείς φαίνεστε πολύ εγωιστρια, ανταγωνιστική και αντικοινωνική. Οπότε μάλλον δεν θα επιλέγόσασταν ούτε για την επιδότηση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,598 μηνύματα.
Χαίρομαι τα μάλα που το περιβόητο πρόγραμμα ανασύστασης του κόσμου δε θα συμπεριλάβει εμένα ,ως γνήσια αντιδραστική φιγούρα,και τα τέκνα μου στην πιλοτική του εφαρμογή.

Δεν έχω την απαραίτητη δόση αλτρουισμου, ώστε να κάνω παιδιά με μόνο κριτήριο να προσφέρω στην ανθρωπότητα. Αν επιθυμείτε να θεωρήσετε τη νοοτροπία μου εγωιστική, είστε ελεύθερος.
 

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.
Χαίρομαι τα μάλα που το περιβόητο πρόγραμμα ανασύστασης του κόσμου δε θα συμπεριλάβει εμένα ,
Εγω πάλι και η σύζυγος μου θα αισθανόμασταν πολύ τυχεροι -και για μας και για τα παιδιά μας- και πολύ χαρούμενοι, αν, τότε που τα κάναμε, είχαμε την ευκαιρία να ενταχθούμε σε ένα απο τα δυο προγραμματα. Δυστυχώς τέτοια προγραμματα δεν υπάρχουν ούτε σήμερα ακόμη.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top