adespoto
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από crazyhelen:Me, Myself and I.......
crazyhelen : Αμάν......Μας πήρανε χαμπάρι Ελενίτσα.....
Ελένη : Ωχ λες να καταλάβανε στο στεκί ότι ..... το'χα αλλά το χάλασα? (το μυαλό)
crazyhelen : Χμ....Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά ο Μοναχος κάτι έχει ψιλιαστεί.
Ελένη : Ο Μονάχος? Καλέ με αυτόν ήμουν παντρεμένη.....Αυτός με ξεμπρόστιασε????
Λενιώ : Ήσουν παντρεμένη? Εγώ με τον Μοναχο, έχω σχέση 2 χρόνια......
κ.λ.π. - κ.λ.π. - κ.λ.π.
χαχαχα... Εδώ πάμε για 3 ταυτότητες, ε;

Πάντως σοβαρά, το περιστατικό με έβαλε σε σκέψεις...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kleftra
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από MonaXoS:χαχαχα... Εδώ πάμε για 3 ταυτότητες, ε;
Πάντως σοβαρά, το περιστατικό με έβαλε σε σκέψεις...![]()
Σπουδάζεις κάτι σχετικό με ψυχολογία;
MonaXoS
Διάσημο μέλος

kleftra
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από MonaXoS:Βασικά Ψυχολογία σπουδάζω...![]()
Τέλεια

Θα ήθελα να μου πεις ποιος είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να αντιμετωπίζεις ένα τέτοιο άτομο;Όχι ιατρικά, αλλά με βάση την καθημερινότητα σου.Δλδ όπως καταλαβαίνεις μάλλον την έχω τρομάξει και θέλει διακαώς να με πείσει πως λέει αλήθεια.Οπότε πιστεύω πως είτε θα απομακρυνθεί εντελώς απο κοντά μου(όσο μπορεί γιατί συνεργαζόμαστε) είτε θα προσπαθεί να δει αν ψάχνω κάτι για εκείνη(πχ σήμερα το πρωί κοιτούσε μήπως ψάχνω πάλι τα στοιχεία της).Έχω αποφασίσει να μην της δίνω σημασία όμως όπως καταλαβαίνεις αυτο δεν είναι και το καλύτερο κλίμα συνεργασίας (το να μην μπορείς να πεις με τον αλλον μια κουβέντα πέρα απο την δουλεια).Επίσης είναι ολοφάνερο πως κι εκείνη την στεναχωρεί το ότι δεν μπορεί να μου μιλάει(της δίνει χαρά το παραμυθάκι της).Να σου τονίσω ότι τα ρωτάω όλα αυτά γιατί θέλω μια αρμονική συνεργασία και γιατί όταν θα στηθεί κανονικά η εταιρεία θα περνάμε άπειρες ώρες μαζί,έχω την ευχέρεια να ζητήσω άλλο συνεργάτη αλλα δεν θέλω να το κάνω για να μην νοιώσει ότι την "τιμωρώ" για το ψέμα της αυτό θα γίνει μόνο αν δεν μου αφήσει άλλα περιθώρια.
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα να την κάνω να νοιώσει ότι τα αληθινά της στοιχεία μου είναι πιο ευχάριστα από το παραμύθι. Κάθε φορά που θα σου μιλάει για κάτι πραγματικό στη ζωή της να δείχνεις ενδιαφέρον, ενώ όταν λέει παραμύθια, απλά μην αντιδράσεις (ουτε θετικά, ούτε αρνητικά). Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δεις πόσο σοβαρή είναι η περίπτωση. Δηλαδή κοίτα για ποια πράγματα ακριβώς λέει ψέμματα και αν τυχαίνει να φάσκει και να αντιφάσκει σε κάποια. Π.χ. να σου λέει ότι γεννήθηκε στο ****κοτρονίτσι και άυριο να σου πει ότι γεννήθηκε στο Πευκοχώρι ή να σου λεει σήμερα ότι την μάνα της τη λένε Ευγενία και αύριο να σου πει ότι την λένε Κων/να κτλ. Εαν καταφέρεις να δεις για πράγματα λέει ψέματα θα καταλάβεις και γιατί λέει ψέματα. Μπορεί να συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους. Όπως σχολίασε και κάποιος πιο πάνω, μπορεί να έζησε κάτι τραυματικό και τα ψέματα να τα λέει για το καλύψει αυτό ή να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση για κάτι και να προσπαθεί να το αποκρύψει "αλλάζοντας" εαυτό.
Εαν θέλεις να το πας παραπέρα απλά δες κατά πόσο είναι λειτουργική. δηλαδή αξιολόγησε κατά πόσο αυτό που κάνει (που λέει ψέματα) της δυσκολεύει πολύ τη ζωή. Εαν το ψέμα μένει εκεί (δηλαδή μόνο στα στοιχεία της ταυτότητας) και δεν έχει άλλα προβλήματα, απλά να της φέρεσαι φυσιολογικά και σε κάποια φάση να την φέρεις σταδιακά αντιμέτωπη με τον παράλογο των σκέψεών της. Π.χ. πες της ότι το Πάσχα θα ήθελες να φας και να γνωρίσεις τον αδεφό της και τα πολυαγαπημένα της ανηψάκια. Θα δεις ότι εαν επιμείνεις (όχι πιεστικά), θα αλλάξει στάση γιατί θα δει ότι το παραμύθι δεν πάει άλλο...
Πάντως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την κάνεις να νοιώσει άνετα μαζί σου και έπειτα να της στείλεις σε ψυχολόγο, αλλά χωρίς να αναφέρεις τίποτα από τις "υποψίες" σου, γιατί αυτό απλά δεν θα το δεχτεί. Πες της π.χ. ότι και εσύ ένοιωθες κάποτε αποξενωνμένη από τη δουλειά και ότι πήγες σε ψυχολόγο και σου έλυσε το πρόβλημα.
Πάντως γενικά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γιατί είναι καθαρά επαγγελματική η σχέση σας... Εαν ήσουν πιο κοντινό πρόσωπο θα της είχες και περισσότερο θάρρος...

Lexx
Νεοφερμένο μέλος

Τι να πω... Μακάρι να ήταν αλήθεια γι αυτόν.
kleftra
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από MonaXoS:χαίρομαι πάντως που δεν δέχεσαι να την ξεγράψεις μια και καλή, αλλά θέλεις να κάνεις κάτι γιʼαυτή... good4U!
Εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα να την κάνω να νοιώσει ότι τα αληθινά της στοιχεία μου είναι πιο ευχάριστα από το παραμύθι. Κάθε φορά που θα σου μιλάει για κάτι πραγματικό στη ζωή της να δείχνεις ενδιαφέρον, ενώ όταν λέει παραμύθια, απλά μην αντιδράσεις (ουτε θετικά, ούτε αρνητικά). Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δεις πόσο σοβαρή είναι η περίπτωση. Δηλαδή κοίτα για ποια πράγματα ακριβώς λέει ψέμματα και αν τυχαίνει να φάσκει και να αντιφάσκει σε κάποια. Π.χ. να σου λέει ότι γεννήθηκε στο ****κοτρονίτσι και άυριο να σου πει ότι γεννήθηκε στο Πευκοχώρι ή να σου λεει σήμερα ότι την μάνα της τη λένε Ευγενία και αύριο να σου πει ότι την λένε Κων/να κτλ. Εαν καταφέρεις να δεις για πράγματα λέει ψέματα θα καταλάβεις και γιατί λέει ψέματα. Μπορεί να συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους. Όπως σχολίασε και κάποιος πιο πάνω, μπορεί να έζησε κάτι τραυματικό και τα ψέματα να τα λέει για το καλύψει αυτό ή να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση για κάτι και να προσπαθεί να το αποκρύψει "αλλάζοντας" εαυτό.
Εαν θέλεις να το πας παραπέρα απλά δες κατά πόσο είναι λειτουργική. δηλαδή αξιολόγησε κατά πόσο αυτό που κάνει (που λέει ψέματα) της δυσκολεύει πολύ τη ζωή. Εαν το ψέμα μένει εκεί (δηλαδή μόνο στα στοιχεία της ταυτότητας) και δεν έχει άλλα προβλήματα, απλά να της φέρεσαι φυσιολογικά και σε κάποια φάση να την φέρεις σταδιακά αντιμέτωπη με τον παράλογο των σκέψεών της. Π.χ. πες της ότι το Πάσχα θα ήθελες να φας και να γνωρίσεις τον αδεφό της και τα πολυαγαπημένα της ανηψάκια. Θα δεις ότι εαν επιμείνεις (όχι πιεστικά), θα αλλάξει στάση γιατί θα δει ότι το παραμύθι δεν πάει άλλο...
Πάντως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την κάνεις να νοιώσει άνετα μαζί σου και έπειτα να της στείλεις σε ψυχολόγο, αλλά χωρίς να αναφέρεις τίποτα από τις "υποψίες" σου, γιατί αυτό απλά δεν θα το δεχτεί. Πες της π.χ. ότι και εσύ ένοιωθες κάποτε αποξενωνμένη από τη δουλειά και ότι πήγες σε ψυχολόγο και σου έλυσε το πρόβλημα.
Πάντως γενικά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γιατί είναι καθαρά επαγγελματική η σχέση σας... Εαν ήσουν πιο κοντινό πρόσωπο θα της είχες και περισσότερο θάρρος...![]()
Ευχαριστώ για την απαντηση

Κάτι τέτοιο είχα σκεφτεί και εγώ να κάνω να της απομυθοποιήσω την εικονική ζωή.Όμως προς το παρόν δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς τι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τι όχι.Επίσης η ιστορία της έχει ένα βασικό μοτιβό(πχ οικογενεια σπουδες καταγωγή) που δεν το αλλάζει, απο κει και περα δεν πέφτει σε αντιφάσεις τραγικές(να ξεχνάει ή να μπερδεύει πράγματα) όμως κάποιες λεπτομέρειες δεν κολλάνε, νομίζω ότι κάπου ξεχνιέται και τις ξεφεύγουν πράγματα(πράγματα που μεμονομένα θα μπορούσαν να έχουν μια λογική εξήγηση όμως σαν σύνολο δεν κολλάνε) πχ.ενώ υποτίθεται ότι έχει αδερφό κοντά της σε ηλικία είπε πως της άρεσε όταν ερχόντουσαν τα ξαδέρφια της γιατί της έλειπε η παιδική παρέα κ.α.Τελος παντων προς το παρόν δεν θέλω να κάνω τίποτα.
Andrew19
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τους καταλαβαίνεις βέβαια πέφτουν σε αντιφάσεις κάποια φορά αλλά δεν ξέρεις γιατί είναι έτσι (ίσως κάποια διαταραχή).
Kassie
Εκκολαπτόμενο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Αλλά "Μισή αλήθεια είναι ένα ψέμα", δεν το έχεις ακούσει;

Subject to change
e-steki.gr Founder

Vkey
Επιφανές μέλος

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Vkey
Επιφανές μέλος

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Vkey
Επιφανές μέλος

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Vkey
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.