Μόσχα : Επίθεση ενόπλων στο Crocus City Hall

giannis13

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giannis13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 155 μηνύματα.
Πάντα ήμουν σε φάση "έλα μωρέ σιγά μη γίνει πόλεμος" κλπ, αλλά πλέον η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, σε μια κλωστή όλα.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,391 μηνύματα.
Πάντα ήμουν σε φάση "έλα μωρέ σιγά μη γίνει πόλεμος" κλπ, αλλά πλέον η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, σε μια κλωστή όλα.
Εαν πάρεις όλη την ιστορία και την αναλύσεις θα παρατηρήσεις οτι οι πόλεμοι δεν έπαψαν ποτέ. Πρακτικά ούτε ένας αιώνας δεν έχει περάσει απο τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Θεωρώ οτι δεδομένων των συνθηκών ο Γ' παγκόσμιος θα γίνει, απλά δεν μπορεί να ξέρει κανείς το πότε. Μπορεί αύριο που λέει ο λόγος, μπορεί σε 20 χρόνια, μπορεί σε 200...αλλά θα γίνει κάποια στιγμή, υπάρχει επανάληψη σε αυτά τα φαινόμενα πάντα, και το ενδιάμεσο που εκλαμβάνουμε ως ειρήνη, στην ουσία απλά γίνεται προετοιμασία για τους επόμενους πολέμους.

Πάντως εαν το ζήσουμε και αυτό, να ξέρετε η γενιά μας θα είναι εντελώς φτυσμένη. Οικονομική κρίση, πανδημίες, AI, πολέμοι...όλα μαζί. Είναι κρίμα να πεθαίνει κόσμος επειδή αυτοί που είναι σε θέσεις ευθύνης δεν τις αντιμετωπίζουν ως τέτοιες και κάνουν σαν κακομαθημένα παιδιά.
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,739 μηνύματα.
Πάντως οι Αμερικανοί ισχυρίζονται πως είχαν προειδοποιήσει για το χτύπημα

 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,819 μηνύματα.
Πάντως οι Αμερικανοί ισχυρίζονται πως είχαν προειδοποιήσει για το χτύπημα

Ειχαν οντως....δεν αμφισβητηται απο κανεναν αυτο.Απ,α οι Ρωσοι μαλλον δεν το πηραν στα σοβαρα,λενε οι ανλυτες..διοτι το θεωρησαν οτι οι ΗΠΑ το κανουν επιτηδες σαν προβοκατσια για τις εκλογες στηΡωσια και τον πουτιν.
Απολυτα φρικιαστικο το τρομοκρατικο χτυπημα.Πλεον λενε για τουλαχιστον 60 με 70 νεκρους και ισως αυξηθουν.
ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΔΙΕΦΥΓΑΝ!

Μακελειό στη Μόσχα: Πάνω από 60 νεκροί και 115 τραυματίες - Αναζητούνται οι δράστες

Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στον εκθεσιακό χώρο Crocus, που σημειώθηκε η επίθεση στη Μόσχα

AP Photo/Dmitry Serebryakov
Περισσότεροι από 60 νεκροί και 115 τραυματίες, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της επίθεσης σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οι ρωσικές αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τους δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με την ανάρτηση του ΙΚ στο Telegram κατάφεραν να διαφύγουν και να επιστρέψουν στη βάση τους.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, 115 τραυματίες νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών. Η κατάσταση 60 ενηλίκων και ενός παιδιού χαρακτηρίζεται σοβαρή, εγείροντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων «ενδέχεται να αυξηθεί».

Ο επίτροπος για τα δικαιώματα των παιδιών της Μόσχας επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των νεκρών στη σημερινή επίθεση υπάρχουν ανήλικοι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων κοντά στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης, αναφέρει πάντως σε ανάρτησή του το Nexta, μέσο ενημέρωσης της Λευκορωσίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πράκτορες επιβολής του νόμου αναζητούν ένα λευκό σεντάν με το οποίο οι τρομοκράτες μπορεί να είχαν διαφύγει.


Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, η οποία ερευνά μεγάλα εγκλήματα, δήλωσε ότι άνοιξε έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια.

Το χρονικό​


Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο κατάμεστο Crocus City Hall – μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας – και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο. Ακολούθησαν εκρήξεις και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα στο κτίριο.
Ένας μουσικός παραγωγός που βρισκόταν στα καμαρίνια, αφηγήθηκε ότι «λίγο πριν από την έναρξη» της συναυλίας, ακούστηκαν πυροβολισμοί και κραυγές και είδε πανικόβλητους θεατές που έτρεξαν να βγουν έξω.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα Telegram καταγράφονται στιγμιότυπα από την εισβολή των ενόπλων, πυροβολισμοί στο αμφιθέατρο, θεατές να αναζητούν καταφύγιο πίσω από τα καθίσματα και άλλους να σπεύδουν προς την έξοδο.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από αρκετές ώρες και αφότου τμήμα της οροφής κατέρρευσε.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» στους τραυματίες.

Παγκόσμια καταδίκη​

Τα Ηνωμένα Έθνη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλοί ξένοι ηγέτες καταδίκασαν την αιματηρή επίθεση, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του μακελειού.
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασαν απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας. Ο Αντόνιο Γκουτέρες «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση» κοντά στη Μόσχα και «εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που πενθούν, καθώς επίσης στον λαό και στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε ο Φαρχάν Χακ, εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.
Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα μέλη καταδικάζουν απερίφραστα «την αποτρόπαια και άνανδρη, τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ». Το Συμβούλιο Ασφαλείας εκφράζει επίσης συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων, υπογραμμίζοντας ότι «η τρομοκρατία, σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της, αντιπροσωπεύει μια από τις σοβαρότερες απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια διεθνώς», ζητώντας να προσαχθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.
Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, ο Χακάν Φιντάν καταδίκασε την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και μετέφερε τα συλλυπητήρια του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του τουρκικού λαού στον λαό και την κυβέρνηση της Ρωσίας.
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε μήνυμά του δήλωσε πως «καταδικάζει σθεναρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και συμπαραστέκεται στις προσπάθειες των ρωσικών αρχών να διατηρήσουν την εθνική ασφάλεια».

Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών: Είμαστε συγκλονισμένοι​

Θερμά συλλυπητήρια στέλνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, στους συγγενείς των θυμάτων από την ένοπλη επίθεση στη Μόσχα.
«Συγκλονισμένοι από τις τρομερές εικόνες που έρχονται από τη Μόσχα μετά τη φρικτή επίθεση στο Crocus City Hall. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων στις οποίες εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει σε ανάρτησή του το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Οι ΗΠΑ γνώριζαν​

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Ουάσινγκτον διαθέτει πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ότι μαχητές της εξαπέλυσαν την πολύνεκρη επίθεση. Υπενθύμισαν εξάλλου ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πριν από δύο εβδομάδες τη Ρωσία για την τρομοκρατική απειλή.

«Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα – πιθανόν εναντίον μεγάλων συναθροίσεων, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών – κάτι που ώθησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εκδώσει οδηγία προς τους Αμερικανούς στη Ρωσία», είπε η Άντριεν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κοινοποίησε αυτές τις πληροφορίες στις ρωσικές αρχές», ακολουθώντας τη μακροχρόνια πολιτική για το «καθήκον προειδοποίησης», συμπλήρωσε.

«Είχαμε προειδοποιήσει τους Ρώσους», διαβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αναφερόμενος στην πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση.
Η αμερικανική πρεσβεία στη Ρωσία είχε προειδοποιήσει την 8η Μαρτίου ότι «εξτρεμιστές» σχεδίαζαν επικείμενη επίθεση στη Μόσχα, λίγες ώρες αφότου οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ενημέρωσαν ότι απέτρεψαν επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή που προετοίμαζαν τζιχαντιστές του αφγανικού βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,819 μηνύματα.
Πω ρε φιλε...στους 93 οι νεκροι!


Συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, εκ των οποίων τα 4 φαίνεται πως συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο επικεφαλής της FSB στο Κρεμλίνο και αναπαράγει το RIA Novosti.

Για τη σύλληψη των υπόπτων, ο αρχηγός της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, Αλεξάντερ Μπορτνίκοβ έχει ενημερώσει σχετικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ακόμα πάντως δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας.


Το πρακτορείο RIA ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram, επικαλούμενο το Κρεμλίνο, ότι «Ο επικεφαλής της FSB ενημέρωσε τον Πούτιν για την κράτηση 11 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των 4 τρομοκρατών που εμπλέκονται άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση».


Περαιτέρω έρευνες γίνονται για τον εντοπισμό περισσότερων συνεργών, σύμφωνα με το Interfax, επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα σήμερα (23/03), ο βουλευτής Αλεξάντερ Κινστάιν, σε ανάρτησή του στο Telegram, ανέφερε πως, δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε χθες, Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, στοιχίζοντας τη ζωή σε πάνω από 60 ανθρώπους, συνελήφθησαν στην περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας, μετά την καταδίωξη οχήματος από την αστυνομία.

Επίσης πρόσθεσε ότι στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το Τατζικιστάν.


Άλλοι ύποπτοι διέφυγαν σε κοντινό δάσος πεζή, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η Ρωσία θα τιμωρήσει αυτούς που ευθύνονται»​

«Η Ρωσία θα τιμωρήσει αυτούς που ευθύνονται για την επίθεση», δήλωσε παράλληλα ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ, σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι η επίθεση αυτή δείχνει ακριβώς το μέγεθος της απειλής που συνιστά η τρομοκρατία για τη Ρωσία.

Λεπτό προς λεπτό το λουτρό αίματος στη Μόσχα – Στους 93 οι νεκροί

Η απόλυτη φρίκη επικράτησε χθες (22/03) το βράδυ, σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας, κατά την διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 93, ενώ εκτιμάται πως οι τραυματίες είναι 107, με πολλούς από αυτούς να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, 5 από τους τραυματίες, είναι παιδιά. Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή εξέφρασε πως υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν βρίσκονται και τρία παιδιά, όπως μετέδωσε σήμερα Σάββατο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Μαχητές του ISIS “επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση… στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας Μόσχας“, ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Η ανακοίνωση του ISIS ανέφερε ότι οι επιτιθέμενοι “υποχώρησαν στις βάσεις τους με ασφάλεια“.

Επίσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύονται φωτογραφίες από τους φερόμενους ως δράστες μέσα στο λευκό όχημα, με το οποίο διέφυγαν αφού σκόρπισαν τον θάνατο:

Το χρονικό του τρόμου​

Πέντε ένοπλοι ντυμένοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο κατάμεστο Crocus City Hall – μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας – και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο, σε μια από τις χειρότερες τέτοιες επιθέσεις στη Ρωσία εδώ και χρόνια.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης εκρηκτικά, προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά στο κτίριο. Φλόγες άρχισαν να ξεπηδούν από το κτίριο και σύννεφα μαύρου καπνού υψώθηκαν πάνω από τον χώρο μετά την πρώτη έκρηξη. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν και δεύτερη έκρηξη στον χώρο και υπήρξαν αναφορές ότι ορισμένοι από τους ενόπλους είχαν οχυρωθεί κάπου μέσα στο κτήριο. Τμήμα της στέγης λέγεται ότι κατέρρευσε.

Το πρακτορείο Tass αναφέρει, ότι η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή επιβεβαίωσε πως οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα κατά τη διάρκεια της επίθεσης και ότι χρησιμοποίησαν εύφλεκτο υγρό για να βάλουν φωτιά στο κτίριο.


Ο επίτροπος για τα δικαιώματα των παιδιών της Μόσχας επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των νεκρών στη σημερινή επίθεση υπάρχουν ανήλικοι. Πολλά παιδιά επίσης τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στην αίθουσα συναυλιών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της Μόσχας. Ένας ανώνυμος αυτόπτης μάρτυρας είπε νωρίτερα ότι πολλά παιδιά και έφηβοι έπαιζαν σε διαγωνισμό χορού στην αίθουσα χορού όταν άρχισε η επίθεση. Παρόντες ήταν και οι γονείς τους.



Οι αρχές κατάφεραν να απομακρύνουν 100 άτομα που κρύβονταν στο υπόγειο και υπάρχουν αναφορές ότι κάποιοι από τους επιτιθέμενους έχουν εγκλωβιστεί μέσα.

Οι πυροβολισμοί φαίνεται ότι ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος “Πικνίκ”. Έως και 6.200 εισιτήρια είχαν πουληθεί για την αποψινή συναυλία, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσοι ακριβώς ήταν μέσα την ώρα της επίθεσης. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι τα μέλη του συγκροτήματος δεν τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

“Ξαφνικά ακούστηκαν κρότοι πίσω μας – πυροβολισμοί“, δήλωσε στο Reuters ένας μάρτυρας που ζήτησε να μην κατονομαστεί. “Άρχισε ένας συνωστισμός, όλοι έτρεξαν προς τις κυλιόμενες σκάλες“, είπε ο μάρτυρας. “Όλοι ούρλιαζαν, όλοι έτρεχαν“.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία. Όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν σε ολόκληρη τη Ρωσία αυτό το Σαββατοκύριακο μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν. Μια συναυλία στην Αγία Πετρούπολη διεκόπη και το κοινό εκκενώνεται. Εκκαθαρίζονται επίσης εμπορικά κέντρα στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα Telegram καταγράφονται στιγμιότυπα από την εισβολή των ενόπλων, πυροβολισμοί στο αμφιθέατρο, θεατές να αναζητούν καταφύγιο πίσω από τα καθίσματα και άλλους να σπεύδουν προς την έξοδο.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,295 μηνύματα.
Η γνώμη μου είναι οτι η ανθρωπότητα είναι πολύ κοντά στο να πρέπει πλέον να αφανιστεί. Όπου κι αν κοιτάξεις, πόνος, αρρώστιες, δυστυχία, φτώχεια. Να φύγουν οι άνθρωποι - τέρατα και να αφήσουμε τα ζώα και τα φυτά να ζουν μόνα τους ευτυχισμένα. Δεν μας αξίζει ο αέρας που αναπνέουμε σε αυτή τη γη.
 

Kate1914

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,999 μηνύματα.
Πω ρε φιλε...στους 93 οι νεκροι!
Επόμενο ήταν να είναι τόσοι πολλοί... Με τον τρόπο που έγινε η επίθεση και με τόσο κόσμο που υπήρχε εκεί... :'(

Πάντως μου έκανε τρομερή εντύπωση που στο κινητό δεν υπήρχε στις ειδήσεις ούτε μία αναφορά για την επίθεση, όσα refresh και να έκανα. Μα ούτε μία, σαν να μη συνέβη καν. Λες και επειδή η Δύση έχει στάση πιο φιλική προς την Ουκρανία, και αφού το μακελειό έγινε στη Ρωσία, το γεγονός να είναι άνευ σημασίας και να μην αξίζει να αναφερθεί.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,175 μηνύματα.
Πάντως οι Αμερικανοί ισχυρίζονται πως είχαν προειδοποιήσει για το χτύπημα

Μόνο που το ISIS είχε παλιά άμεση σύνδεση με τις ΗΠΑ. Έχει αδρανοποιηθεί χρόνια τώρα για να κρύβεται όντως αυτό από πίσω. Άσχετα του τι δηλώνουν.
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,936 μηνύματα.
Το κουβάρι σιγά-σιγά ξετυλίγεται. Όσα νατο-ψεκ πρότρεξαν να απενοχοποιήσουν τους Ουκρανούς και τους ΗΠΑ-Βρετανούς σχεδιαστές διαψεύδονται.

Τα πιάσανε τα "παλικαρόπουλα" λίγο πριν διαφύγουν για Ουκρανία. Τους περίμεναν λέει ομάδες υποδοχής, μιλάμε για πολύ οργάνωση.

Τι ISIS, ισλαμοτστσένοι και @κίες. Οργανωμένο τρομοκρατικό σχέδιο υψηλής κοπής (από CIA και πάνω).

Κρίμα στους αθώους που χάθηκαν. Βαδίζουμε ολοταχώς για ολική καταστροφή.

 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,234 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο περίεργο να είναι το isis.

Κυρίως γιατί στις επιθέσεις του isis ή και γενικά στις επιθέσεις τζιχαντιστών οι δράστες δεν προσπαθούν να ξεφύγουν.
Πάνε με σκοπό να γίνουν "μάρτυρες" και μένουν στο σημείο της επίθεσης προσπαθώντας να σκοτώσουν όσο περισσότερους μπορούν μέχρι να σκοτωθούν οι ίδιοι. Είναι σπάνιο να πιαστεί κάποιος ζωντανός πόσο μάλλον 11.

Από την άλλη και οι Ουκρανοί ή κάποιος που τους υποστηρίζει δεν μπορεί να έχει κάποιο κέρδος από αυτό. Να ήταν πριν τις εκλογές θα είχε ίσως κάποια λογική τώρα δεν έχει κανείς να κερδίσει κάτι από αυτό.
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,936 μηνύματα.
Από την άλλη και οι Ουκρανοί ή κάποιος που τους υποστηρίζει δεν μπορεί να έχει κάποιο κέρδος από αυτό. Να ήταν πριν τις εκλογές θα είχε ίσως κάποια λογική τώρα δεν έχει κανείς να κερδίσει κάτι από αυτό.
Δεν έχει να κερδίσει ο λαός της Ουκρανίας και οι απομείναντες σκεπτόμενοι άνθρωποι. Ούτε από τις επιθέσεις στο Μπελγκορόντ είχαν να κερδίσουν κάτι όμως τις κάνανε.

Θέλουν να ξεκινήσει ο ΓΠΠ. So simple...
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,179 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο περίεργο να είναι το isis.

Κυρίως γιατί στις επιθέσεις του isis ή και γενικά στις επιθέσεις τζιχαντιστών οι δράστες δεν προσπαθούν να ξεφύγουν.
Πάνε με σκοπό να γίνουν "μάρτυρες" και μένουν στο σημείο της επίθεσης προσπαθώντας να σκοτώσουν όσο περισσότερους μπορούν μέχρι να σκοτωθούν οι ίδιοι. Είναι σπάνιο να πιαστεί κάποιος ζωντανός πόσο μάλλον 11.

Από την άλλη και οι Ουκρανοί ή κάποιος που τους υποστηρίζει δεν μπορεί να έχει κάποιο κέρδος από αυτό. Να ήταν πριν τις εκλογές θα είχε ίσως κάποια λογική τώρα δεν έχει κανείς να κερδίσει κάτι από αυτό.
Άρα;

Εννοείς πως οι μουσουλμάνοι στην Ρωσία ξεσπαθώνουν; (είναι πολλοί περισσότεροι από ότι έχουν Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία μαζί)
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,819 μηνύματα.
Ανετα μπορει να ειναι το ΙΣΙΣ....για λογαριαμσο των ουκρανων.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΡΩΣΙΑ δεν φερθηκε ποτε καλα στους μουσουλμανους που ειχε.

Πανω απο 140 οι νεκροι.
Εννοειται πως καθολου δεν βγαζω εξω την ουκρανια.Αλλα το ΙΣΙΣ ετσι δρα.Μπατακλαν κοπυ ηταν.ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ.Θα το ξαναπω.\Οι μουσουλμανοι δεν γουσταρουν Ρωσια λογω καταστασων σε μουσουλμανικους πληθυσμιυς εκει.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,174 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,175 μηνύματα.
Μπήκε νέος σανός στο μπολ τώρα. Ξεκινάτε. Κάτι μουσουλμάνοι έφταιγαν, το αφήγημα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,179 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,295 μηνύματα.
Στο ραδιόφωνο το πρωί έλεγαν οτι την ευθύνη ανέλαβαν τζιχαντιστές. Δεν ισχύει;
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,819 μηνύματα.
Στο ραδιόφωνο το πρωί έλεγαν οτι την ευθύνη ανέλαβαν τζιχαντιστές. Δεν ισχύει;
Ισχυει...το ΙΣΙΣ το ανελαβε και επισημα λεμε.Απλα καποιοι οπως παντα μακακιζονται.Κια δεν εννοουν να καταλαβουν οτι οι μουσουλμανοι δεν γουσταρουν ουτε ρωσια..λογω πληθυσμιακων μειονοτητων λεμε.
Κια οτι το ΙΣΙΣ αρεσκεται να ειναι στην επιαιροτητα..και πολυ ειχε μεινει πισω.
Κατα τα αλλα δεν αποκλειω τιποτα..συνεργασια ΙΣΙΣ με μυστικες υπηρεσιες Ουκρανων.
Πολυ ψεκα ομως γμτ γενικα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,179 μηνύματα.
Η Ρωσία έχει ανακατευτεί σε πολλές χώρες όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι τελευταία, ειδικά στην Αφρική. Όποιος ανακατεύεται με τα πιτουρα, τον τρώνε οι κότες.
 
Top