Νέα από το περιβάλλον

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,738 μηνύματα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,808 μηνύματα.

15:45, Τρίτη 07 Μαΐου 2024

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού στην Ταϊλάνδη – Έχει «κυνόδοντες σε σχήμα λεπίδας» και μπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων


Δύο κυνηγοί ερπετών ανακάλυψαν στην Ταϊλάνδη ένα νέο είδος φιδιού με κυνόδοντες που μοιάζουν με λεπίδες. Όπως αναφέρουν οι κυνηγοί, αυτό το ερπετό έχει επίσης έντονα ραβδωτά λέπια στην κοιλιά του που του επιτρέπουν να «σκαρφαλώνει σε κάθετες βραχώδεις επιφάνειες».
«Είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένο στη ζωή σε αυτό το σκληρό περιβάλλον», δήλωσε ένας από τους κυνηγούς ερπετών, οι οποίοι ονόμασαν το εύρημά τους «Cave Kukri Snake» ή Oligodon speleoserpens, από το αδυσώπητο σπίτι του στα ασβεστολιθικά ορεινά σπήλαια της Ταϊλάνδης.

Οι Βιολόγοι της εξέλιξης -που βοήθησαν αυτούς τους κυνηγούς ερπετών στην κατηγοριοποίηση του νέου τους φιδιού- ανέφεραν ότι τα δύο «διευρυμένα δόντια της άνω γνάθου σε σχήμα λεπίδας» και τα ραβδωτά λέπια του πλάσματος προσέφεραν «ισχυρές ενδείξεις» που υποδηλώνουν ένα ολοκαίνουργιο είδος.

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού στην Ταϊλάνδη – Έχει «κυνόδοντες σε σχήμα λεπίδας» και μπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων

Μπορεί να σκαρφαλώσει σε βράχους ύψους σχεδόν 50 μέτρων​

Οι κυνηγοί ερπετών χρειάστηκε να σκαρφαλώσουν σε τεράστιο ύψος για να πάρουν δείγματα του νέου είδους.
Ο Harry Ward-Smith, ένας νεαρός ειδικός στα ερπετά που έχει εργαστεί για την ομάδα Sakaerat Conservation and Snake Education Team της Ταϊλάνδης, ανέφερε ότι ένα δείγμα ή “παρατύπος” του νέου φιδιού Cave Kukri είχε πιαστεί να σκαρφαλώνει σε ένα βράχο ύψους σχεδόν 50 μέτρων.

«Αυτό ήταν απίστευτα ριψοκίνδυνο, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή από το να κάνω αναρρίχηση χωρίς σχοινιά» τόνισε ο Ward-Smith σε ανάρτησή του στο Facebook στις 26 Απριλίου. «Γνώριζα τη σημασία αυτού του φιδιού και δεν επρόκειτο να το αφήσω να μας ξεφύγει αυτή την φορά». συμπλήρωσε ο εκπαιδευμένος ερπετολόγος του Πανεπιστημίου Bangor.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top