Νέο σύστημα αξιολόγησης

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Πάλι παρανόησες!(για να μην πω διαστρεύλωσες)... :hmm: "Το πλειστάκις εξαμαρτήν ουκ ανδρός σοφού"...
Δεχομαι την κριτική σου, (αν και το ιδιο παραπτωμα το κανεις κι εσυ πολυ συχνοτερα αλλα δε το παραδεχεσαι...αλλωστε ειναι ευκολο να ειμαστε πιο αυστηροι με τους αλλους απότι με τον εαυτο μας), ομως τιποτα δεν διαστρεβλωσα. Αυτο καταλαβα και ακομα αυτο καταλαβαινω. Σε σενα βγαζει νοημα αλλιως η φραση ; Αφου λεγαμε οτι η ποσοτητα ειναι αντιστροφως αναλογη της ποιοτητας στο θεμα αυτο ! Και ο ιδιος ελεγε οτι δεν ειναι το στεκι φιλανθρωπικο ιδρυμα και πρεπει να αυξηθουν τα εσοδα, γιατι ειναι επιχειρηση. Τι σημαινει "προς χαριν" για σενα δλδ ; :confused: Εγω το καταλαβα οτι η ποιοτητα θα κανει τοπο (τη χαρη) στην ποσοτητα. Εφοσον το παρον λεμε οτι δεν αυξανει την ποιοτητα, αλλα την ποσοτητα μελων, πως αλλιως να το ερμηνευσω ; Που το περιεργο και το σατανικο ; :confused: (κατα τα αλλα καμια προκαταληψη, ναιαιαι σου λεεωωω). Και γιατι δεν αφηνεις εκεινον που το εγραψε να εξηγησει ; Μπορει εκεινος να μην με κρεμασει αν καταλαβα λαθος :ermm:

Και μόλις πήρες μια αρνητική από μένα σε αυτό το θέμα. Την πρώτη και τη μόνη που σου έχω δώσει εδώ.
Επειδη διαφωνεις στο πως καταλαβα ΜΙΑ φραση μεσα απο 500 που ειπαμε ; Οτι πεις. Βαλε μου να δω τι θα καταλαβεις. Ισα ισα, αποδεικνυεις αυτο που λεω. Οτι γνωριζοντας γιατι μπαινει μια αρνητικη απο τον ταδε, μπορουμε να ειμαστε οκ με αυτο :)

Πάντως όχι επειδή έχω κάτι προσωπικό μαζί σου.
Ε καλά αυτο το τελευταιο μη το πολυλες, οι αγαπες οι μεγαλες φαινονται :P Και που να διαβαζανε και τα ραβασακια μας :hehe:. Αστο να μενει ασχολιαστο καλυτερα.

Κι εγώ το ίδιο πιστεύω για όσα έγραψα.
Πιστευε και μη, ερεύνα ;)
Εγω δεν "πιστευω" οτι τεκμηριωσα. Ξερω, οτι τεκμηριωσα. Απο κει και περα, τα γραπτα μενουν, οποιος θελει μπορει να δει τι ειναι πραγματικότητα και τι ειναι "πιστευω". Κι οποιος θελει, μπορει να βλεπει οτι θελει κιολας. Λιγο το χεις ; Αλλοι κανουν μπαφους για να το πετυχουν αυτο ! :hehe:

πχ το παραπανω ποστ μου που βαθμολογηθηκε -6 (ή της ΚΕ -2), δε θα επαιρνε τοσο αν ηταν φανερες ή αν ηταν υπολογος ο καθενας για την ψηφο του. Και ακομα και να τις επαιρνε, δε θα ενοχλουσε τον αποδεκτη ουτε λιγο. Τωρα απλα βλεπω ενα ποστ που δεν λεει κατι κακο, απλα την περιληψη για το τι εγινε στο τοπικ,...και πεσαν πανω του σαν τα κορακια :P. Προθυμια για κουβεντα ομως...Δε ξερω αν το καταλαβαινουν μερικοι, αλλα ετσι, ενισχυουν αυτα που ελεγα. :P

Αλλα δεν εχει νοημα, γιατι και μονο με την κακη χρηση, θα καταληξει να υπαρχουν κακα ποστ με καλη αξιολογηση, και καλα με κακη (και γενικά ποστ των οποιων η αξιολογηση δε βγαζει νοημα). Και αυτο θα εχει να πει κατι για την ποιοτητα...

Whatevah ! To συμπερασμα βγηκε. Δεν υπαρχει διαθεση να χρησημοποιηθει σοβαρα το συστημα, ουτε για να καλλιεργησει καλο κλιμα. Ο σκοπος ειναι αλλος. Δεκτον. Να ξερουμε οτι δεν εχει νοημα κι αν ψηφιζουμε και τι και γιατι, ρε παιδι μου. Τελικά μονο με τον Chaos εγινε ανταλλαγη ουσιαστικης πληροφορίας (ενημερωση). Να σαι καλα ρε Κωστα.

ΥΓ: βαλτε αρνητικες και σε αυτο, περιεχει και κρυμμενα σατανικα μηνυματα ! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Κατάφερα να επαναλάβω το "bug" και βρήκα πως συμβαίνει. Αν κάνω click πάνω στον αριθμό για να δω τις ψήφους, μετά αρκεί να κάνω hover σε οποιονδήποτε άλλον αριθμό για να εμφανιστεί το παράθυρο με τις αρνητικές και θετικές ψήφους. ΟΜΩΣ! Επειδή σε αυτήν την περίπτωση, δεν είχα κάνει click στον αριθμό, τα δεδομένα δεν φορτώνουν ποτέ και μένει πάντα στο "μισοοοοο...". Αν πάλι είχα κάνει click πιο πριν στον αριθμό, κάνω hover/click σε κάποιον άλλο και επανέλθω σε έναν που έχω κάνει click, τα δεδομένα εμφανίζονται σωστά.:)
Αυτό το ήξερα και ξέρω και γιατί συμβαίνει, απλά το πηλίκο σοβαρότητας του bug και δουλειάς που απαιτείται για να διορθωθεί τείνει στο 0 :P

Θα το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου πάντως ώστε στην περίπτωση που μου έρθει κάποια πιο απλή λύση απο αυτή που έχω τώρα στο μυαλό μου να την εφαρμόσω.

Thanks and keep up the bug reporting! :thumbup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Whatevah ! To συμπερασμα βγηκε. Δεν υπαρχει διαθεση να χρησημοποιηθει σοβαρα το συστημα, ουτε για να καλλιεργησει καλο κλιμα. Ο σκοπος ειναι αλλος. Δεκτον. Να ξερουμε οτι δεν εχει νοημα κι αν ψηφιζουμε και τι και γιατι, ρε παιδι μου. Τελικά μονο με τον Chaos εγινε ανταλλαγη ουσιαστικης πληροφορίας (ενημερωση). Να σαι καλα ρε Κωστα.

ΥΓ: βαλτε αρνητικες και σε αυτο, περιεχει και κρυμμενα σατανικα μηνυματα ! :P
Δεν βγήκε φυσικά ένα συμπέρασμα, ελπίζω να συμφωνείς. Κάθε ένας που διάβασε το thread, έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα. Εσύ νομίζεις ότι ο σκοπός του συστήματος είναι κάποιος, οι δημιουργοί κάποιος άλλος κ.ο.κ. Χαίρομαι, γιατί και εσύ έβγαλες ένα συμπέρασμα, οπότε δεν θα το συνεχίσεις άλλο.

Άλλο ένα που με ενόχλησε όμως στην κουβέντα σου, είναι ότι υποσκέλισες όλους όσοι έκατσαν και ασχολήθηκαν μαζί σου, λέγοντας ότι μόνο ο Chaos σου έδωσε πληροφορίες που σου έκαναν. Μάλιστα, ακόμα και εκεί, κράτησες μόνο αυτά που ήθελες από τα λόγια του, για να "αποδείξεις" το συμπέρασμα σου. Ότι δηλαδή το θέμα γίνεται για οικονομικούς σκοπούς.
:ermm::|

Ελπίζω (και θα παρακαλούσα) αυτή μου η παρατήρηση να μείνει ασχολίαστη, γιατί δεν θέλω να είμαι η αιτία που θα συνεχίσει το debate.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Σορυ, αλλα αν κρινεις θα κρινεσαι. Δε μπορεις να ζητας να μην σχολιαστεις και να σχολιαζεις εκ του ασφαλους. (το οποιο παρεπιπτοντως και μια απο τις ιδιοτητες των κρυφων αρνητικων ψηφων :hehe: ). Και μια και απευθυνεσαι προσωπικα σε μενα, αν τοσο πολυ δν ηθελες να γινεις αιτια συνεχισης, θα το στελνες σε pm :)

Συμφωνω ομως δε βγηκε ενα συμπερασμα μονο.
Οσο για το ποστ του Chaos, αυτο που λες οτι εκανα με θιγει γιατι δεν αληθευει, αλλα ειναι η γνωμη σου και τη σεβομαι. Οσον αφορα την βασικη μου απορια, μονο αυτο που σχολιασε (περι οικονομικων) αποτελουσε απαντηση, οποτε αυτο ηταν η ουσια και αυτο κρατησα. Αν εσυ ειδες καμία άλλη απαντηση, στειλτη μου σε pm αν δεν την βλεπω.

Αλλιως, ειπαμε. Ο καθενας ας βλεπει οτι ειναι ετοιμος/θελει/μπορει να δει.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ξεχασες να σχολιασεις το γιατι καποιοι που διαβασαν το 1ο ποστ και δε το ψηφισαν....διαβασαν την απαντηση αλλου μελους (2ο ποστ)...την ψηφισαν +7...περασαν καποιες ωρες...και μερικοι επεστρεψαν και ψηφισαν θετικα και το 1ο ποστ. Επισης αφου και τα 2 ηταν καλα γραμμενα και το 2ο πηρε +8, γιατι συμφωνουσαν με τις αποψεις του, τοτε γιατι δε πηρα εγω -8 ; Με πιανς ;

Στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση, όπου είναι φανερές μόνο οι θετικές ψήφοι, ο επιμελής συνομιλητής, παρατήρησε όχι μόνο ποιοι τον ψήφισαν θετικά, αλλά και με πόση χρονική καθυστέρηση ο καθένας, εξυφαίνοντας με αφορμή αυτό ένα σενάριο συνωμοσίας εναντίον του. Σκεφτείτε λοιπόν το ενδεχόμενο να ήταν φανερές και οι αρνητικές ψήφοι. Θα είχε μετρηθεί μέχρι και πόση ώρα έκαναν να πατήσουν το αριστερό κλικ για να αποδειχτεί ότι ψήφισαν "κακόβουλα" και με "λανθασμένο" τρόπο, για λανθασμένους λόγους.
Οι χρήστες θα εκρίνοντο ως ανώριμοι και το σύστημα ως μη σοβαρό. :hehe: :loltooth:

Στα σοβαρά τώρα, αν και το παραπάνω δεν αποτελεί απλά και μόνο ένα αστείο, αλλά χάριν του αστείου καταλήγει σε υπερβολή, με βάση αυτό που είπε ο Lorien προκύπτει μια περίπτωση πιθανής λανθασμένης χρήσης του συστήματος. Ίσως κάποιοι να έχουν ψηφίσει ταυτόχρονα θετικά το ποστ του fandago και αρνητικά το ποστ του Lorien. Θεωρώ ότι όταν δύο ποστ ανταλλάσσουν μεταξύ τους επιχειρήματα, η θετική ψήφος από την πλευρά των αναγνωστών είναι αρκετή, πολύ δε μάλιστα αφού είναι και φανερή. Θα παρακαλούσα τους συνομιλητές να μην καταφεύγουν σε αυτόν τον πλεονασμό, εάν κάτι τέτοιο έχει συμβεί, αφού το σύστημα δε σχεδιάστηκε για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Δε σε βλεπω να κανεις το δικηγορο και λιγο για μενα, (μια και το αρχικο ποστ μου ηταν εντελως ουδετερο και καλοπροεραιτο), για το πως απαντησε ο fandago.
[...]
Ξανα....δε βλεπω να σχολιαζεις τις προσωπικες επιθεσεις του fandago. Μονο τις απαντησεις μου προς αυτες.
Φυσικά οπως καταλαβαινεις, το "λεω τη γνωμη μου" δεν συνεπαγεται απαραιτητα και ειρωνικο υφος. Επομενως δεν ειναι εμποδιο οι κρυφες αρνητικες ψηφοι, καθως ολοι μας μπορουμε να απανταμε, χωρις να ειμαστε ερειστικοι. Ουτε ασφαλως ειναι υποχρεωτικο να ψηφιζουμε το καθετι.
Είχα γράψει νωρίτερα ότι το συγκεκριμένο ποστ του fandago με κάλυψε και προφανώς το εννοούσα. Το ποστ σου, ήταν σίγουρα καλογραμμένο, γι' αυτό και το υπερψήφισα, πιθανώς ήταν καλοπροαίρετο όμως σίγουρα δεν ήταν ουδέτερο αφού εξέφραζε συγκεκριμένη άποψη. Δυστυχώς όσο κι αν έψαξα κατόπιν των παραινέσεών σου, δε βρήκα καμία προσωπική επίθεση ούτε ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος, πέραν αυτού που όλοι χρησιμοποιούμε, μηδέ εσου εξαιρουμένου.
Ο συνομιλητής εξέφρασε την άποψή του για την πολιτεία σου μέσα στο φόρουμ, άποψη με την οποία δυστυχώς συμφωνώ απολύτως. Θα επαναλάβω, όπως επισήμαναν κι άλλοι συνομιλητές, ότι τη γνώμη που έχουμε ο ένας για τον άλλον την αποκομίσαμε μέσω της ανάγνωσης απλά και μόνο των γραπτών των συνομιλητών μας. Κανείς δε χρωστάει δανεικά, δεν ήταν μαζί στο στρατό ούτε πλακώθηκε στο γήπεδο με κανέναν άλλον εδώ μέσα. Το να έχει κάποιος μια συγκεκριμένη άποψη για την περσόνα που παρουσιάζεις μέσα στο στέκι, (και όχι φυσικά για σένα ως πρόσωπο) είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και η έκφραση της γνώμης αυτής δε συνιστά προσωπική επίθεση. Άλλωστε, έχεις κι εσύ σχηματίσει γνώμη για τη δική μου περσόνα, όπως και για άλλους και την έχεις εκφράσει ελεύθερα και ανεμπόδιστα δημοσίως. Δε νομίζω ότι θα πρέπει να απολογούμαστε γι' αυτά που πιστεύουμε έστω κι αν αυτά στεναχωρούν κάποιους.

Η 1η και η τελευταια προταση μια χαρα αντιφατικες ειναι.
Ο συνομιλητής στο σημείο αυτό μας είπε, ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία στο στέκι έχει δείξει πως σχεδόν κανείς απ' όσους συμμετείχαν σε μια συζήτηση δεν έγραφε ένα απλό "διαφωνώ" χωρίς να το τεκμηριώνει. Ωστόσο, προς χάριν της συζήτησης, δέχτηκε ότι λόγω του καινούργιου συστήματος, θα μπορούσε και κάτι τέτοιο να συμβεί από κάποιους χρήστες οι οποίοι προηγουμένως δε θα συμμετείχαν καθόλου. Το συμπέρασμα από αυτό είναι ότι ακόμα κι έτσι κάτι τέτοιο θα γίνεται σπανίως και όχι συστηματικά άρα δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να γίνεται τόσος λόγος. Επιμένω ότι δε βλέπω καμία αντίφαση σε αυτό.

Θετικη πλευρα του συστηματος οταν υοθετει νοοτροπια "οι περισσοτεροι" εχουν δικιο ; (και ειδικα οταν στο συγκεκριμενο ολες οι θετικες ηταν απο την ΟΔ ; ) Ενδιαφερον....
Επειδή αυτό το επιχείρημα έχει παραξεχειλώσει, θα πω ότι όπως δε μπορεί οι πολλοί να έχουν πάντα δίκιο, έτσι δεν μπορεί να έχουν και πάντα άδικο. Το ότι ένας βρίσκει ένα ποστ κενό ενώ άλλοι οκτώ το βρίσκουν μεστό περιεχομένου, αποτελεί μια υπενθύμιση προς τον συνομιλητή ότι δεν μπορεί να υπεκφεύγει με τέτοιον τρόπο, ακυρώνοντας αυθαίρετα τα επιχειρήματα του άλλου. Το για ποιο λόγο μάλιστα η γνώμη των μελών της ΟΔ είναι εκ προοιμίου ύποπτη και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη, είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί κάπου αλλού. Νομίζω πάντως πως στο ποστ μου το οποίο σχολιάζεις, είχα γράψει πως η γνώμη των πολλών είναι ενδεικτική, δεν αποτελεί όμως και θέσφατο.

Το απαντησα στον fandago. Στις εκλογες δεν υπαρχει μια ομαδα που ξερει τι ψηφιζουν ολοι. ;) Και οπως ξαναειπα, δεν προτεινα κανεναν περιορισμο του στυλ "για να ψηφισεις αρνητικα πρεπει να το αιτιολογησεις". Είπα οτι οι αρνητικες ψηφοι ειναι πιο σημαντικο να αιτιολογουνται, και ειπα και οτι αν ολα ειναι φανερα, ο καθενας θα σκεφτεται και λιγο πιο προσεκτικά τι ψηφιζει. Εσυ δλδ λες οτι ειναι λογικο να ψηφιζει καποιος και αρνητικα, ακομα και αν δεν ειναι σε θεση να πει γιατι το εκανε ! Πολυ λογικο....
Εγώ λέω ότι ο καθένας πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να ψηφίσει αρνητικά, χωρίς να δικαιολογήσει το γιατί. Απλά γιατί έτσι του αρέσει.


Αν υποψιαστώ ότι θα πρέπει να απαντήσω στο Lorien γιατί τον καταψήφισα,
και ότι θα μπει και ο Χάος στην κουβέντα,
θα πεθάαααανωωωωωωω... :D

Φυσικά η ΟΔ μπορεί να βλέπει τις αρνητικές για να διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δε θα γίνεται κακόβουλα και συστηματικά από κάποιον χρήστη εις βάρος κάποιου άλλου.

Παλι δεν απαντας. Nα σου θυμησω τι ειπες :

ο σκοπός του συστήματος, είναι να βάλει περισσότερους να συμμετάσχουν με τον τρόπο τους στην κουβέντα. Δεν αρέσκονται όλοι στη μακροσκελή επιχειρηματολογία, αντίθετα πολλοί αρέσκονται να την παρακολουθούν.

Αρα, δε θα ποσταρουν, θα ψηφιζουν. Αρα εξηγησε μου που ειναι η ΣΥ-ΖΗ-ΤΗ-ΣΗ.
Απλα πραγματα.
Ενδιαφέρουσα ερώτηση, θα ήθελα να επανέλθω επ' αυτού:
Δεν είναι δεδομένο αγαπητέ μου, ότι κάποιος παρακολουθεί μια συζήτηση φροντίζοντας να ψηφίζει μόνο αρνητικά κάποια ποστ όπως ίσως εσύ νομίζεις. Αυτός που με το νέο σύστημα ενθαρρύνεται να παρακολουθήσει μια συζήτηση, συμμετέχοντας αρχικά σ' αυτήν λίγο πιο ενεργά, μέσω της γοητευτικής δυνατότητας του να εκφράσει τη διαφωνία του παραμένοντας στο απυρόβλητο, μπαίνει ταυτόχρονα στον πειρασμό να εκφράσει και τη συμφωνία του σε κάποια άλλη περίπτωση με θετική ψήφο. Τότε όμως το όνομά του εκτίθεται. Σύντομα θα αναγκαστεί να γράψει και κάποιο σχόλιο για να μην φαίνεται στα μάτια των υπόλοιπων, ως επαγγελματίας χειροκροτητής.
[...]

Τι σχεση εχει φιλανθρωπια ; Καμια. Στοχος ειναι η ποσοτητα προς χαριν της ποιοτητας ; Μα τι πουλαμε ; Χαρτι υγειας ; Σαμπως η ποιοτητα δεν ειναι εκεινη που εχει φερει μεχρι στιγμης την ποσοτητα στο στεκι ; Αυτο παντα το ξεχωριζε, η ποιοτητα. Αν ειναι το στεκι να το βλεπουμε στυγνα σαν εταιρεια για να βγαλουμε χρηματα, να μας το πουνε τα παιδια, να ξερουμε, οτι θα υποβαθμιζεται συνεχως η ποιοτητα, για να ερθουν περισσοτεροι χρηστες, να γινονται πειρσσοτερα κλικς και να υπαρχουν περισσοτερα εσοδα πιο γρηγορα. Η αποψη μου ειναι, οτι οποιος εχει μερακι και το κανει επειδη θελει τη χαρα της παρεας και της συναναστροφης και των γνωριμιων (κι αυτα σημαντικα ειναι), θα αυξανει μεν την ποσοτητα, αλλα οσο γινεται χωρις να θυσιαζει την ποιοτητα. Και ακομα και στην ακραια περιπτωση να το βλεπει σαν ψυχρη εταιρεια που θελει να μεγιστοποιησει το κερδος παση θυσια, πάλι καλο ειναι να ακουει τα μελη αφου αυτα αποτελουν τη βαση που αποφερει εκεινα τα κλικς (και αρα τα $ )
Πράγματι μέχρι σήμερα η ποιότητα του στεκιού δημιουργήθηκε από την φιλική του ατμόσφαιρα, το ασφαλές του περιβάλλον και την ποιότητα των κειμένων κάποιων απ' τους χρήστες. Δεν βλέπω να έχει γίνει μέχρι σήμερα κάτι που να μειώνει την ποιότητα που υπήρχε μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2007. Αντίθετα σήμερα έχουμε ένα στέκι αρκετά καλύτερο από αυτό που είχαμε πριν, και αυτό αποτελεί μόνο το 17% του συνολικού σχεδίου. Το υπόλοιπο 83% που έπεται, δε θα μπορούσε να στηριχθεί στον μέχρι σήμερα αριθμό ενεργών χρηστών. Ήδη, ένα σύστημα που είχε κλείσει τον κύκλο του, το κάρμα, έχει αντικατασταθεί από ένα καινούργιο το οποίο έχει φανερά πλεονεκτήματα έναντι του προηγούμενου, ακόμα κι αν κάποιοι βλέπουν και κάποια μειονεκτήματα σ'αυτό. Συνεπώς, τίποτα δεν στηρίζει την άποψη περί μείωσης της ποιότητας του στεκιού. Προφανώς τα επόμενα βήματα θα εμπνέονται από τα ίδια ποιοτικά στάνταρ και στόχο θα έχουν να προσελκύσουν ποιοτικούς χρήστες. Δε νομίζετε ότι μεταξύ μας παραγνωριστήκαμε πια και χρειαζόμαστε νέο αίμα; (Σε λίγο ο Χάος θα ξέρει τι θα πει ο Lorien πριν το σκεφτεί και ο Lorien αντιστρόφως).

Αυτο το "συνεπως" πως το χειριζεσαι ατιμουλη :P Το πως πας απο το “κανεις δεν ειναι τελειος” στο “αρα 15 ατομα εξασφαλιζουν (που σημαινει 100% δικαιη) δικαιη αντιμετωπιση, ειναι μαγκια ! :D. Μη ξεχνας οτι εχω δουλεψει σε τετοιες ομαδες και ξερω τι γινεται.
[...]
Δεν την αποσιωπησα εσκεμμενα, απλα δεν αλλαζε τιποτε. Η απαντηση παραμενει η ιδια. Καθολου “εξαιρετικα” δυσκολο δεν ειναι να υπαρχει πλειοψηφια σε αντιπαθειες/συμπαθειες. Εδω δυσκολα ισχυει κατι τετοιο για περισσοτερα ατομα, και μου λες οτι μας το εξασφαλιζει μια ντουζινα ; Ελα τωρα.... Πέρα απο το γεγονος οτι ουτε ολα τα ατομα εχουν την ιδια συμμετοχη, σθενος,ορεξη,χρονο, σκεψη, και ωριμοτητα. Οπως καθε αλλη ομαδα ατομων δλδ. Επομενως ποτε δε προκειται μια 12αδα πχ, ατομων να εξασφαλιζει περισσοτερα απο οσα θα μπορουσαν ολοι μαζι. Άλλωστε λαθη, εχουν γινει. Εξ'ου και το “κανεις δεν ειναι τελειος” που ειπα και χρησημοποιησες με αλλο τροπο.
Κανείς δεν είναι τέλειος. Άρα το να κρίνει ένας ή δύο την κακόβουλη χρήση ενός συστήματος, είναι παραπάνω από επικίνδυνο. Η ΟΔ αυτού του φόρουμ (δε γνωρίζω για άλλα) αποτελείται από δώδεκα άτομα με πολιτικές αντιλήψεις που κυμαίνονται από τον νεοφιλελευθερισμό μέχρι τον κομμουνισμό, θρησκευτικές αντιλήψεις από τον Χριστιανισμό ως τον αθεϊσμό με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις και με ηλικίες από δεκαοκτώ μέχρι τριάντα οκτώ ετών. Δε λειτουργεί όπως όλοι ξέρουμε, απλά με πλειοψηφία, αλλά με "ζύμωση" συζητώντας εκτενέστατα ακόμα και τα ήσσονος σημασίας αιτήματα και παράπονα των χρηστών. Περαιτέρω, τα μέλη της έχουν προσωπικές επαφές και φιλίες με πολλούς απ' τους χρήστες. ΣΥΝΕΠΩΣ είναι προφανές ακόμα και για σένα ρε μπαγάσα που κοιτάς αλλού όταν δε σε συμφέρει, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει αδικία της ΟΔ προς συγκεκριμένο χρήστη, ακόμα κι αν αυτοί που τον αντιπαθούν είναι η πλειοψηφία. Σε αυτό το στέκι βρισκόμαστε, όχι σε άλλο. Τα όποια λάθη του παρελθόντος δε σημαίνει ότι θα εξακολουθούν να συμβαίνουν και στο μέλλον, αν και κάποια λάθη φυσικά πάντα θα συμβαίνουν.

Ειχες πει οτι αν κατσει και μελετησει τα ποστ του, θα βρει καποια στιγμη τι εφταιγε. Ειλεικρινα πιστευεις οτι θα κατσει κανείς να μυριζει τα νυχια του, και να μελεταει ποτε παιρνει αρνητικες ψηφους , για να βρει τι φταιει .....σε ενα περιβαλλον οπου ειναι τυχαιο ποιοι και ποσοι θα διαβασουν το καθε ποστ του, ποιοι θα αποφασισουν να το ψηφισουν....και ολο αυτο με υποκειμενικα και αγνωστα κριτηρια που δε θα μαθει ποτε ; Ας ειμαστε πιο ρεαλιστικοι. Στο φορουμ ερχεται για να ανταλλαξει αποψεις και να συζητησει, οχι να κανει τον ντετεκτιβ και στατιστικες. Και ειδικα αν ειναι και νεος χρηστης (που θελετε να αυξηθουν)....
Σοβαρολογείς; Εδώ κόντεψες να μας πεις τι ώρα ήπιαμε καφέ και με πόσες κουταλιές ζάχαρη ο καθένας πριν ψηφίσουμε το ποστ σου! :rofl: :rofl:
Όσο για τους νέους χρήστες θα το θεωρήσουν δεδομένο και δε θα τους νοιάζει και τόσο πολύ.
Μόνο μερικοί από εμάς τους παλαιότερους δε μπορούν ν' αποβάλλουν εύκολα τις παλιές τους συνήθειες...

Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos:
Γουστάρω τα "σωστά κριτήρια", δεν λέω...:hmm:Έτσι δικαιολογώ ακόμα μία αρνητική μου ψήφο. Μόνο γι' αυτή τη λέξη. Δικαίωμά μου δεν είναι να θίγομαι μερικές φορές;;;

Από τη στιγμή που ο Lorien παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε λάθος έκφραση, αν και για τις εκφράσεις των άλλων το λεξικό το έχει πάντα υπό μάλης, αποσείρω την αρνητική μου ψήφο από το ποστ του, αφού αυτός ήταν ο μόνος λόγος που το καταψήφισα.
Edit: Δε βάζω αρνητική ψήφο στην προφανή διαστρεύλωση των γραφομένων μου, απλά και μόνο γιατί το ζήτησε ο Lorien.

disclaimer: Το Χάος εκφράζει μόνο τις προσωπικές Χαοτικές του απόψεις και υπερασπίζεται τις ακόμη Χαοτικότερες ιδέες του. Συνεπώς, δεν ομιλεί εκ μέρους του Θεού, του Πάππα, του Πλανητάρχη, του Προθυπουργού, των Διαχειριστών, ή οποιουδήποτε άλλου, ούτε εκφράζει τις σκέψεις τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Και πανω που ειχαμε βαλει τελεία....(οσοι ειστε ετοιμοι να γκρινιαξετε οτι τραβηξε το θεμα πολυ, απλα θυμηθείτε οτι το να αλλαξετε τοπικ ειναι πιο ευκολο και γρηγορο απο το να γκρινιαξετε :P )

Επιμένω ότι δε βλέπω καμία αντίφαση σε αυτό.
Ή “οταν εχουμε να πουμε κατι αρνητικο/διαφωνουμε, το λεμε” ....ή “αδιαφορουμε και δε γραφουμε τιποτα” Και τα 2 ταυτοχρονα, δε γινεται. Απλο. :)

Το συμπέρασμα από αυτό είναι ότι ακόμα κι έτσι κάτι τέτοιο θα γίνεται σπανίως και όχι συστηματικά άρα δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να γίνεται τόσος λόγος. Επιμένω ότι δε βλέπω καμία αντίφαση σε αυτό.
Ειπα οτι οι 2 φρασεις αντιφασκουν. Οχι η μια φραση, συγκρινομενη με το συμπερασμα που βγαζεις εσυ (oχι που ανεφερε ο fandago) ! Ασε που ειναι και λαθος συμπερασμα. Κανε μια γυρα και δες ποσοι αιτιολογουν την αρνητικη τους ψηφο και τα λεμε. Αλλωστε αν την αιτιολογουσε η πλειοψηφια, δε θα καναμε και ολη αυτη τη συζητηση ;)

Το ότι ένας βρίσκει ένα ποστ κενό ενώ άλλοι οκτώ το βρίσκουν μεστό περιεχομένου, αποτελεί μια υπενθύμιση προς τον συνομιλητή ότι δεν μπορεί να υπεκφεύγει με τέτοιον τρόπο, ακυρώνοντας αυθαίρετα τα επιχειρήματα του άλλου.
Καταρχην τα επιχειρηματα τα αντεκρουσα με δικα μου. Δευτερον δεν τα ακυρωσα. Επεσημανα απλως, το οτι συμφωνησαν 8 ατομα δεν ειναι αποδεικτικό αλλά ενδεικτικο (στην καλυτερη περιπτωση). Κατι με το οποιο συμφωνησες. Και απομακρυνεται ολο και περισσοτερο απο το να εχει ουσια, οταν γινεται με βαση συναισθηματικα και οχι λογικα κριτηρια. Καμια υπεκφυγη λοιπον. Απλα ειδα οτι καποιοι υπερ-στηριζονται στα νουμερα , για να αποδειξουν ποιος τα λεει σωστα και ποιος οχι (πχ εσυ οταν ειπες "Άλλοι οκτώ πάλι πιστεύουμε ότι αυτό το ποστ έλεγε πολλά. Όσο κι αν χαρακτηρίζεται λοιπόν ένα ποστ ως κενό περιεχομένου από τον "αντίπαλο", οι υπόλοιποι διαβάζουν, βλέπουν και κρίνουν. Έστω και σιωπηρά..." ;)

Εγώ λέω ότι ο καθένας πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να ψηφίσει αρνητικά, χωρίς να δικαιολογήσει το γιατί. Απλά γιατί έτσι του αρέσει.
Εμ πεστο ντε ! :clapup: Γιαυτο το λογο το συστημα χανει την αξια του (την περισοτερη , εστω) και δινει την αισθηση οτι δεν πρεπει να λαμβανεται σοβαρα :) Εγω νομιζα οτι θα το παιρναμε πιο υπευθυνα το θεμα, γιαυτο και ρωτησα. Βεβαια το πως θα αυξηθει η ποιοτητα οταν στον καθενα θα ειναι ευκολο να ψηφιζει οπως γουσταρει μενοντας στο απυροβλητο, δε μας το εξηγει κανείς. Μονο για την ποσοτητα μας εξηγεις οτι θα αυξηθει.

Φυσικά η ΟΔ μπορεί να βλέπει τις αρνητικές για να διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δε θα γίνεται κακόβουλα και συστηματικά από κάποιον χρήστη εις βάρος κάποιου άλλου.
Αμα αποδειχθει (προσοχη στην λεξη), ποτέ κατι τετοιο, θα κατσω να μου μιλησεις για τα ταρω ! :P (α και οχι κομπινες με νεα accounts , ετσι ; :hehe: ).

Αυτός που με το νέο σύστημα ενθαρρύνεται να παρακολουθήσει μια συζήτηση, συμμετέχοντας αρχικά σ' αυτήν λίγο πιο ενεργά, μέσω της γοητευτικής δυνατότητας του να εκφράσει τη διαφωνία του παραμένοντας στο απυρόβλητο, μπαίνει ταυτόχρονα στον πειρασμό να εκφράσει και τη συμφωνία του σε κάποια άλλη περίπτωση με θετική ψήφο. Τότε όμως το όνομά του εκτίθεται. Σύντομα θα αναγκαστεί να γράψει και κάποιο σχόλιο για να μην φαίνεται στα μάτια των υπόλοιπων, ως επαγγελματίας χειροκροτητής.
Νομιζω πως ουτε θα αναγκαστει, ουτε θα του καει καρφι για το αν (τυχον) καποιοι δουν οτι βαζει θετικες και δε μιλαει οπότε..."ωωω" ισως τον κουτσομπολεψουν και...του πεσει η υποληψη. Αλλα ακομα κι ετσι, μεχρι να γινει, θα χει βαλει και θα βαζει τοσες πολλες θετικες και αρνητικες σε σχεση με το ποσο τυχον θα ποσταρει, που και παλι θα εχει μειωθει η συζητηση, αντι να αυξανεται. Και θα το χει συνηθισει. Το ποστς αν αυξηθουν θα ναι για αλλους λογους περισσοτερο.

[...]
Ήδη, ένα σύστημα που είχε κλείσει τον κύκλο του, το κάρμα, έχει αντικατασταθεί από ένα καινούργιο το οποίο έχει φανερά πλεονεκτήματα έναντι του προηγούμενου, ακόμα κι αν κάποιοι βλέπουν και κάποια μειονεκτήματα σ'αυτό
Τα παραπανω πλεονεκτηματα συχνα κουβαλανε και μεγαλυτερες ευθυνες. Αν τις λησμονησουμε, τα πλεονεκτηματα υποβαθμιζονται δραματικά.

Συνεπώς, τίποτα δεν στηρίζει την άποψη περί μείωσης της ποιότητας του στεκιού.
Εκεινο το "ο στόχος είναι ν' αυξηθεί η ποσότητα προς χάριν της ποιότητας" τελικα, τι εγινε ; Το αλλο που ειπες "να μπορει να ψηφισει αρνητικα απλα επειδη ετσι του αρεσει", πως αυξανει την ποιοτητα, αντι να την μειωνει ; :hmm:

Δε νομίζετε ότι μεταξύ μας παραγνωριστήκαμε πια και χρειαζόμαστε νέο αίμα;
Πως σουρθε αυτο, συνεχως γινονται νεες εγγραφες.:confused:

Η ΟΔ αυτού του φόρουμ (δε γνωρίζω για άλλα) αποτελείται από δώδεκα άτομα με πολιτικές αντιλήψεις που κυμαίνονται από τον νεοφιλελευθερισμό μέχρι τον κομμουνισμό, θρησκευτικές αντιλήψεις από τον Χριστιανισμό ως τον αθεϊσμό με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις και με ηλικίες από δεκαοκτώ μέχρι τριάντα οκτώ ετών. Δε λειτουργεί όπως όλοι ξέρουμε, απλά με πλειοψηφία, αλλά με "ζύμωση" συζητώντας εκτενέστατα ακόμα και τα ήσσονος σημασίας αιτήματα και παράπονα των χρηστών. Περαιτέρω, τα μέλη της έχουν προσωπικές επαφές και φιλίες με πολλούς απ' τους χρήστες.
Το ιδιο ισχυει και για τα μελη. Και ειναι πιο πολλα. Δε θες να καταλάβεις μου φαινεται...

ΣΥΝΕΠΩΣ είναι προφανές ακόμα και για σένα ρε μπαγάσα που κοιτάς αλλού όταν δε σε συμφέρει, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει αδικία της ΟΔ προς συγκεκριμένο χρήστη, ακόμα κι αν αυτοί που τον αντιπαθούν είναι η πλειοψηφία.
Οχι απαραιτητα. Οι διαφορετικες ηλικιες,θρησκιες κλπ,κλπ, ειναι μονο βοηθητικα. Εν τελει, οι αρχες, οι αξιες , η κριση και η ωριμοτητα ειναι τα πιο σημαντικα. Και το οτι ειναι ολοι ανθρωποι με τα ελλατωματα τους και τους συναισθηματισμους τους. Αλλα το πιο σημαντικο απο ολα, ειναι τι θελει το αφεντικο. Δε πα να χτυπιουνται ολοι κατω και να χουν δικιο, οτι πει το αφεντικο θα γινει. Αυτο δε πληρωνει ; Επιχειρηση δεν ειναι, οπως ειπες ; Καλη η διαφημιση λοιπον, και κανεις δεν αμφιβαλει οτι ολα τα παιδια εχουν καλες προθεσεις και προσπαθουν οσο μπορουν....αλλά ο'τι ισχυει για 12 ατομα...ισχυει περισσοτερο οταν μιλαμε για παραπανω ατομα (στον τομεα που συζηταμε, μη γενικευσεις και παρερμηνευτω). Δε μπορεις να λες απο τη μια "ποιος θα θεσει τα κριτηρια ; Ο Πατερουλης ; " ...και απο την αλλη να μην μπορεις να δεις οτι περισσοτερες οπτικες γωνιες και ατομα, ειναι καλυτερα από λιγοτερα. Οπως ειπες και μονος σου "Άρα το να κρίνει ένας ή δύο την κακόβουλη χρήση ενός συστήματος, είναι παραπάνω από επικίνδυνο". Οσο περισσοτερα ατομα λοιπον, τοσο λιγοτερος κινδυνος ! Και φυσικα δεν εννοω να γινουν 15 απο 12. Αλλά καποια πραματα, να ειναι πιο φανερα, ωστε να ελεγχονται και να αξιολογουνται απο το κοινο.

Τα όποια λάθη του παρελθόντος δε σημαίνει ότι θα εξακολουθούν να συμβαίνουν και στο μέλλον, αν και κάποια λάθη φυσικά πάντα θα συμβαίνουν.
Τι θα αυξησει τις πιθανοτητες να ΜΗΝ επαναληφθουν ; Απλα το να το ελπιζουμε ; Και ειδικα καθως αυξανονται τα μελη συνεχεια ; Δε νομιζω. Λιγο να ελεγχονται οι ελεγκτες για καποια πραγματα , αρκει, και πιστευω ειναι μια καλη ιδεα και παραλληλα κινηση καλης θελησης.

Σοβαρολογείς; Εδώ κόντεψες να μας πεις τι ώρα ήπιαμε καφέ και με πόσες κουταλιές ζάχαρη ο καθένας πριν ψηφίσουμε το ποστ σου!
Μηπως γιατι σκοπιμως το προσεξα συγκεκριμενα εδω to prove a point? ;)

Όσο για τους νέους χρήστες θα το θεωρήσουν δεδομένο και δε θα τους νοιάζει και τόσο πολύ.
Αμα δε τους νοιαζει και δε ψαχνουν να καταλαβουν τι εκαναν λαθος, τοτε αναιρεις το προηγουμενο επιχειρημα σου που ελεγες οτι ενα θετικο του συστηματος ειναι οτι τα μελη θα κοιτανε που εκαναν λαθος για να διορθωσουν τα ποστς τους :whistle:

Από τη στιγμή που ο Lorien παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε λάθος έκφραση, αν και για τις εκφράσεις των άλλων το λεξικό το έχει πάντα υπό μάλης, αποσείρω την αρνητική μου ψήφο από το ποστ του, αφού αυτός ήταν ο μόνος λόγος που το καταψήφισα.
Αρα παραδεχεσαι οτι ο μονος λογος που εριξες αρνητικη, ηταν επειδη δε χρησημοποιησα την καλυτερη λεξη...παρολο που ηταν εμφανες το τι ηθελα να πω ! Ε...δε σας το πα εγω οτι το συστημα εχει γέλιο ; :hehe: Δεν εχει πλακα οταν λεμε γιατι ψηφισαμε αρνητικα ; :lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Κατ' αρχήν, το ότι στηρίζω το σύστημα της κρυφής αρνητικής ψήφου, δεν σημαίνει ότι είμαι κάθετα αντίθετος με την άποψη του Lorien. Πιθανώς είναι η σωστή, άλλωστε στην αρχική συζήτηση περί αυτού του feature, είχε τεθεί η πρόταση να είναι όλα φανερά. Από πολιτικής άποψης, είναι προφανώς η ορθή. Από λειτουργικής άποψης όμως, δυστυχώς δεν εγγυάται τη λειτουργία του συστήματος, για διάφορους λόγους, μερικούς απ' τους οποίους έχω ήδη εκθέσει. Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε περαιτέρω λεπτομέρειες περί του πώς και γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση, αφού είναι φανερό πώς ό,τι πω θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μου. Ήδη μου κόλλησε η ρετσινιά, από έναν προφανώς "αντικειμενικό" συνομιλητή, πως θεωρώ ότι όλα γίνονται για τα φράγκα και πως για μένα η ποσότητα υπερτερεί της ποιότητας. Δεν θα επιχειρηματολογήσω άλλο επ' αυτού, νομίζω πως ο ουδέτερος αναγνώστης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, χωρίς να χρειαστεί να τ' αναμασήσουμε κι άλλο.

Αυτό που έχω εγώ να πω στον Λόρυ, όπως και σε όλους τους ανησυχούντες στο στέκι, είναι ότι κανείς δεν επιθυμεί να διακυβεύσει τα ποιοτικά κεκτημένα του έως τώρα εγχειρήματος. Το σύστημα θα αξιολογηθεί αυστηρά και, σε περίπτωση που οι ενστάσεις και οι ανησυχίες του φίλου μας (άσπονδου φυσικά:P) αποδειχτούν βάσιμες, θα υπάρξουν αλλαγές και τα εύσημα θα δωθούν δημοσίως. Ας μην γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως κι ας προσπαθήσουμε να χαρούμε τις καινούριες δυνατότητες που μας δίνει το στέκι, χωρίς περιττές γκρίνιες και προφητείες τύπου Κασσάνδρας. Μερικές φορές οι παράμετροι που οδηγούν στην λήψη συγκεκριμένης απόφασης, δεν είναι εύκολο να συζητηθούν δημοσίως, ούτε και προκύπτει υποχρέωση για κάτι τέτοιο από την πλευρά των εμπνευστών του συστήματος. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι το θέμα συζητήθηκε εξαντλητικά κι ενδελεχώς, πριν από την εφαρμογή του.

Κάτι άλλο που σχολιάστηκε από το Λόρυ και δεν απαντήθηκε κατά τη γνώμη μου, πράγμα εξαιρετικά δυσχερές όταν σ' ένα μόνο ποστ παρατίθεται ένας τέτοιος καταρράκτης αντιδράσεων (cascade reaction), είναι το γεγονός ότι στο παρόν θέμα οι περισσότερες ψήφοι δόθηκαν από μέλη της ΟΔ. Αυτό δεν θα έπρεπε να μας κάνει καμία ιδιαίτερη εντύπωση. Τα μέλη της ΟΔ έχουν δοκιμάσει το σύστημα επί μακρόν, συζητώντας διεξοδικά περί του σωστού τρόπου χρήσης του, προ της επίσημης παρουσίασής του. Είναι λοιπόν φυσιολογικό να το χρησιμοποιούν περισσότερο σε πρώτη φάση, δείχνοντας ταυτόχρονα στα υπόλοιπα μέλη την φιλοσοφία της ψηφοφορίας. Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν ν' απαξιώνουμε καθετί το νέο, ούτε να συνομωσιολογούμε με την πρώτη ευκαιρία, γιατί κάτι τέτοιο δείχνει βαθύτατο συντηρητισμό και προσκόληση σε παλιές συνήθειες.

Τέλος, θα ήθελα ν΄ απαντήσω στο Λόρυ, ότι πράγματι ήταν φανερό τι ήθελε να πει με τη λέξη "όχλος", άσχετα αν μετά το ανασκεύασε. Όλοι κάνουμε λάθη φίλε μου, δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να βγούμε και λάδι από πάνω. Ένα "συγνώμη" είναι αρκετό και περισσότερο σεβαστό.

Disclaimer: Το παρόν ποστ δεν εκπροσωπεί την ΟΔ, αλλά στηρίζεται σε προσωπική εμπειρία λόγω συμμετοχής στη σύλληψη του εν λόγω συστήματος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Αναφερεις οτι πρακτικα-λειτουργικα, υπαρχουν λογοι για να μην φαινονται οι αρνητικες ψηφοι. Πουντοι ; Αν θυμαμαι καλα, ηταν το οτι θα υπαρχουν παραπονα ή καποιοι "θα ζητησουν το λογο" απο αλλους, ή δε θα σεβαστουν την ψηφο τους. Στο οποιο ανεφερα οτι φασαριες δε θα επιτρεπονται μεσα στο φορουμ. Και στο οτι ισως καποιοι ενοχληθουν απο αρνητικές ψηφους και δε το θελετε αυτο, απαντησα οτι ετσι σιγα σιγα καλλιεργειται σεβασμός, οχι χαιδευοντας. Ποιος αλλος λογος μενει για το να μην φαινονται οι αρνητικες ; Οτι ισως (αν δε το παιρνουν ολο αυτο σαν παιχνιδι) να μην ψηφιζουν τοσο συχνα (αρνητικα). Οκ...και τι ειναι τοσο κακο με αυτο ; Δε μας νοιαζει τελικά η ποιότητα πρωτα, και υστερα η ποσοτητα ;

Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε περαιτέρω λεπτομέρειες περί του πώς και γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση, αφού είναι φανερό πώς ό,τι πω θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μου.
Πως γινεται να εχει ληφθει μια αποφαση, μετα απο πολυ καιρο δοκιμασιας και σκεψης, (αρα θες να πεις οτι ειναι σωστη),...και αν αναφερθει...να χρησημοποιηθει εναντιον σου; Τι σχεση εχεις εσυ δλδ και πανω σε τι να σε κατηγορησουμε ; :confused: Και απο που ειναι "φανερό" πως οτι και να πεις θα χρη/ει εναντιον σου ; Συνηθως αν κατι δε στεκει, δε μπορει να χρη/ει εναντιον μας. Συγνωμη που τα λεω, αλλα αν αφηνονται τετοιες αιχμες, γεννουν ερωτηματα.Αν θεωρεις καλυτερο, πες μου σε pm.

Ήδη μου κόλλησε η ρετσινιά, από έναν προφανώς "αντικειμενικό" συνομιλητή, πως θεωρώ ότι όλα γίνονται για τα φράγκα και πως για μένα η ποσότητα υπερτερεί της ποιότητας.
Συνεχιζεις τις ειρωνικες σποντες βλεπω. Ισως ομως κανενα επιχειρημα που να στεκει, θα ηταν πιο αποτελεσματικος τροπος. Καμια ρετσινια δε σου κολλησε, κι αν ετσι το θεωρεις, την αιτια μπορεις να την αναζητησεις στα ποστς σου, μια και απο τοτε που το ειπες (περι επιχειρησης,ποιοτητας-ποσοτητας κλπ), δε το ξανακουμπησες για να δωσεις εξηγησεις, το οποιο θα ηταν το πιο απλο πραγμα ,και το πιο φυσιολογικο οταν θεωρουμε οτι δε μας καταλαβαν(και ουτε θα κολλαγαμε με ρετσινια και τετοια). Σαφως και ο ουδετερος αναγνωστης εχει καταλαβει μερικα πραγματα...

Βασιλικοτερος του βασιλεως, επειδη εξεφρασα αποριες και οι απαντησεις ηταν.....αυτες που ηταν ; :/:. Γκρινια το λεμε τωρα, αλλά αν προσεξεις πως ξεκινησα, θα δεις οτι με μερικες πιο καλοπροεραιτες απαντησεις η ολη συζητηση θα ειχε αλλο υφος :). Οσο για Κασσανδρες...υπερβολες. Τονισα για συγκεκριμενους λογους τι πιστευω οτι ειναι λαθος, στην περιπτωση που θελουμε να το παρουμε σοβαρα, και για συγκεκριμενο σκοπο. Αν το παρουμε απλα σαν παιχνιδι, ή αν ο σκοπος ειναι τελειως διαφορετικός, τοτε πασο. Ομως σε τετοια περιπτωση απλα δεν βλεπω πώς ανεβαινει η ποιοτητα.

Μερικές φορές οι παράμετροι που οδηγούν στην λήψη συγκεκριμένης απόφασης, δεν είναι εύκολο να συζητηθούν δημοσίως, ούτε και προκύπτει υποχρέωση για κάτι τέτοιο από την πλευρά των εμπνευστών του συστήματος. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι το θέμα συζητήθηκε εξαντλητικά κι ενδελεχώς, πριν από την εφαρμογή του.
Από οτι εχεις πει, ειναι το 1ο σου φόρουμ, και γενικα δεν θεωρεις οτι εχεις εμπειρια στον τομεα, ετσι, αναρωτιεμαι πως γνωριζεις τις παραμετρους κλπ. Σε συνδιασμο με το disclaimer σου, προφανως γνωριζεις τι εχει ειπωθει και συζητηθει για το θεμα, από την ΟΔ. Εν πασει περιπτωσει δε μενω εκει. Εφοσον εχει συζητηθει εξαντλητικα και ενδελεχως, θα περιμενε κανείς, οτι αν καποιο μελος ανεφερε μια απορια, μια παρατηρηση, μια διαφωνια, θα υπηρχαν ετοιμες εμπεριστατωμενες απαντησεις και επιχειρηματα, μια και τα ειχατε καλυψει ολα. Κατι τετοιο ομως απεχει πολυ απο το τι εγινε εδω στο τοπικ...Το οτι δεν υποχρεουνται οι διαχειριστες να συζητησουν αυτες τις παραμετρους και λογους που παρθηκαν οι αποφασεις, όντως ισχυει, και ειναι σεβαστο. Ομως άλλη αισθηση και άλλο μηνυμα περναει να εισαι ανοιχτος και να δειχνεις οτι εμπιστευεσαι τη γνωμη και αλλων (αρα κερδιζοντας και δικη τους εμπιστοσυνη), και άλλο να ειναι ολα κρυφα, να βγαινει μια αποφαση και μετα να μαλωνουμε με οσους πουν κατι αλλο. Αυτα ολα χτιζονται, και πρεπει να δινεις για να παιρνεις.:)

Κάτι άλλο που σχολιάστηκε από το Λόρυ και δεν απαντήθηκε κατά τη γνώμη μου, πράγμα εξαιρετικά δυσχερές όταν σ' ένα μόνο ποστ παρατίθεται ένας τέτοιος καταρράκτης αντιδράσεων (cascade reaction),είναι το γεγονός ότι στο παρόν θέμα οι περισσότερες ψήφοι δόθηκαν από μέλη της ΟΔ. Αυτό δεν θα έπρεπε να μας κάνει καμία ιδιαίτερη εντύπωση. Τα μέλη της ΟΔ έχουν δοκιμάσει το σύστημα επί μακρόν, συζητώντας διεξοδικά περί του σωστού τρόπου χρήσης του, προ της επίσημης παρουσίασής του. Είναι λοιπόν φυσιολογικό να το χρησιμοποιούν περισσότερο σε πρώτη φάση, δείχνοντας ταυτόχρονα στα υπόλοιπα μέλη την φιλοσοφία της ψηφοφορίας.
Nομιζω οτι αυτο που λες ειναι μονο ενα κομματι της εξηγησης. Ενα αλλο μπορει να ειναι οτι τα μελη ΟΔ μπαινουν συχνα. Ενα άλλο μπορει να ειναι οτι η ΟΔ φυσικο ειναι να ασχολειται απο κοντα με τοπικς που αφορουν το φορουμ, και να εχει και αμυντικη σταση οταν μια αποφαση κρινεται. Ενα άλλο μπορει να ειναι οι συμπαθειες/αντιπαθειες που ανεφερε και η Λια στην αρχη. Ολα αυτα ισχυουν σε καθε φορουμ. Υπογραμμισα την τελευταια φραση γιατι για την ρημαδα φιλοσοφια της ψηφοφοριας μιλαμε τοση ωρα και οτι ακομα και απο αυτο το τοπικ φανηκε οτι δεν ειναι και η καλυτερη...

Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν ν' απαξιώνουμε καθετί το νέο, ούτε να συνομωσιολογούμε με την πρώτη ευκαιρία, γιατί κάτι τέτοιο δείχνει βαθύτατο συντηρητισμό και προσκόληση σε παλιές συνήθειες.
Αυτο θα ηταν μια πολυ καλη συμβουλη,...για ενα νεοφερμενο μελος. Αλλωστε δεν απαξιωσε κανείς το συστημα, (ισα ισα ειχα προσδοκιες) αλλά διερωτηθηκα και εξεφρασα αμφιβολιες για τη χρηση του, το σκοπο του κλπ. Συντηρητισμος να ψηφιζουμε ανοιχτα και να τολμησουμε να εχουμε το θαρρος της γνωμης μας , να πεφτουν οι τυχον μασκες ; :confused:

Τέλος, θα ήθελα ν΄ απαντήσω στο Λόρυ, ότι πράγματι ήταν φανερό τι ήθελε να πει με τη λέξη "όχλος", άσχετα αν μετά το ανασκεύασε. Όλοι κάνουμε λάθη φίλε μου, δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να βγούμε και λάδι από πάνω. Ένα "συγνώμη" είναι αρκετό και περισσότερο σεβαστό.
Να το πεις στην Isiliel αυτο, καθως με κρεμασε πριν προλαβω καλα καλα να πω συγνωμη. Το οποιο το ειπα αμεσως επισης !(μεσα σε 12 λεπτακια :D) Παρολαυτα, το κρεμασματακι σου το κανες κι εσυ (μια μερα μετα και παρολο που ζητησα συγνωμη), κανοντας την τωρινη συμβουλη σου (που ειναι πολυ σωστη), να φαινεται....ετεροχρονισμενη (ας μην πω την αλλη λεξη :P ).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Λοριεν το θέμα είναι υπερβολικά απλό, κακώς το κουράσαμε ΤΟΣΟ. Αν δει κάποιος ένα μέλος να σου βάζει πολλές θετικές στα μηνύματα του το πολύ πολύ να βγουν για καφέ. Ωστόσο αν κάποιος δει ότι ένα μέλος του δίνει πολλές αρνητικές θα αρχίσουν οι γνωστές ιστορίες αντιπάθειας σε φορουμ

Νομίζω είναι υπερβολικά απλό και σαφές γιατί δεν δείχνουμε τις αρνητικές ψήφους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Πανο μου, οι ιστοριες συμπαθειων- αντιπαθειων στα φορουμ υπαρχουν ασχετως καρμα,ψηφων κλπ. Δεν προκαλουνται απο αυτα. Ειναι σα να λες οτι σε οοοολα τα αλλα φορουμ, που δεν εχουν τετοια συστηματα, ειναι ολοι αγαπημενοι με ολους. Μακαρι να ητανε.

Ουτε ενα τετοιο συστημα (φανερων ψηφων) θα αυξησει τυχον αντιπαθειες κατα τη γνωμη μου, για τους λογους που εχω αναφερει. Και σορυ, αλλά θα πρεπει να παρει καποιος υπερβολικά σοβαρα ενα συστημα ψηφων σε ενα φορουμ του ίντερνετ,...ωστε να αντιπαθησει εξαιτιας λιγων ψηφων, ατομα με τα οποια συναναστρεφεται καθημερινα....ατομα με τα οποία εχει αναπτυξει σιγα σιγα μια διαδυκτιακη σχεση, και σχηματιζει γνωμη γιαυτα απο το συνολο των ποστς τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Phoebe

Διακεκριμένο μέλος

Η Κομπάρσα α αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 7,312 μηνύματα.
Ουτε ενα τετοιο συστημα (φανερων ψηφων) θα αυξησει τυχον αντιπαθειες κατα τη γνωμη μου, για τους λογους που εχω αναφερει. Και σορυ, αλλά θα πρεπει να παρει καποιος υπερβολικά σοβαρα ενα συστημα ψηφων σε ενα φορουμ του ίντερνετ,...ωστε να αντιπαθησει εξαιτιας λιγων ψηφων, ατομα με τα οποια συναναστρεφεται καθημερινα....ατομα με τα οποία εχει αναπτυξει σιγα σιγα μια διαδυκτιακη σχεση, και σχηματιζει γνωμη γιαυτα απο το συνολο των ποστς τους.

Έχεις δίκιο! Κρίμα είναι που κάποιοι μπορεί να το πάρουν τοσο σοβαρά! :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Πανο μου, οι ιστοριες συμπαθειων- αντιπαθειων στα φορουμ υπαρχουν ασχετως καρμα,ψηφων κλπ. Δεν προκαλουνται απο αυτα. Ειναι σα να λες οτι σε οοοολα τα αλλα φορουμ, που δεν εχουν τετοια συστηματα, ειναι ολοι αγαπημενοι με ολους. Μακαρι να ητανε.

Αδυνατεις να καταλαβεις, πως αυτο θα ειναι ενα ακομα plus...
Και εφοσον υπαρχει τροπος να αποφευχθει, καλα κανουν και πραττουν ετσι....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Πως φαινεται το ατομο που σχολιασε την ουσια ...., από το ατομο που επιμενει πεισματικα και χωρις εξηγησεις στο ιδιο πραγμα :whistle::P

Να στο πω αλλιως Νερα-ειδα : Οσες και θετικες να σου ριξω..... και οσες και αρνητικες να μου ριξεις, ο ερωτας μας δε προκειται να κλονιστει !

Τι λες θα εχει σημασια τελικα, οχι τι ψηφισες. Δλδ αν βαζω εγω συνεχεια θετικες πχ στην Isiliel (χωρις να αλλαξουν τα ποστς), θα αλλαξει η αποψη της για μενα ; Κι αν βαζω συνεχεια αρνητικές (παλι χωρις αλλαγη στα ποστς) σε ενα ατομο που με κρινει απο το τι λεω, θα μου κρατησει κακια ;

....μπα


(κι ολα αυτα σε ακραιες καταστασεις που καποιος θα βαζει συνεχεια αρνητικες σε ενα μελος....)

Ασε να τα πουμε msn καλυτερα.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Λορυ ---> ουσια
Νεραιδα ---> νοου εξηγησεις.....

ωραια τα λες.....θα σε κερασω γλαροσουπα!;)

Και μια συμβουλη ντιαρ....μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια...
Αλλα ακομα και αυτο εαν το εκανες "σωστα", θα εβλεπες, πως κανεις λαθος!:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Λόρυ, καμάρι μου, αν θες να της απαντήσεις στο MSN please ή σε pm. :P


Νταξ, τ' ακούσαμε, τα εμπεδώσαμε. :P Αν είναι ν' αλλάξει κάτι θα ανακοινωθεί. Simple as that. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Oχι Ζορζ, worry not, αλλωστε δεν υπαρχει κατι στο οποιο να απαντησω :)

Μονο ενα disclaimer να κανω : Επειδη θα ξεκινησω να βαζω ψηφους, και κανείς δεν παρεθεσε σημαντικους λογους για να παρω το συστημα με τη σοβαροτητα που κατα τη γνωμη μου θα του αξιζε, και σεις μη παιρνετε και πολυ σοβαρα το τι θα ψηφιζω
(και το προτεινω και σε σας).Ειναι ο μόνος τροπος ωστε το voting να παραμεινει και άκακο και fun ! ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Δλδ αν βαζω εγω συνεχεια θετικες πχ στην Isiliel (χωρις να αλλαξουν τα ποστς), θα αλλαξει η αποψη της για μενα ; Κι αν βαζω συνεχεια αρνητικές (παλι χωρις αλλαγη στα ποστς) σε ενα ατομο που με κρινει απο το τι λεω, θα μου κρατησει κακια ;
Ίσως όχι, μιας και γνωρίζει πάνω κάτω ο ένας τον άλλο. Αν όμως αρχίσεις να βαθμολογείς αρνητικά ένα νέο μέλος που δεν σε ξέρει, ή αν ένα νέο μέλος βαθμολογεί ένα άλλο νέο μέλος αρνητικά και οι ψήφοι φαινόντουσαν, τότε ίσως είχαμε κάποιες παρεξηγήσεις. Τέτοιες παρεξηγήσεις αποκλείεται να συμβούν αν οι αρνητικές ψήφοι δεν φαίνονται.

Και σορυ, αλλά θα πρεπει να παρει καποιος υπερβολικά σοβαρα ενα συστημα ψηφων σε ενα φορουμ του ίντερνετ,...ωστε να αντιπαθησει εξαιτιας λιγων ψηφων, ατομα με τα οποια συναναστρεφεται καθημερινα....ατομα με τα οποία εχει αναπτυξει σιγα σιγα μια διαδυκτιακη σχεση, και σχηματιζει γνωμη γιαυτα απο το συνολο των ποστς τους.
οταν ανεφερα αντιμετωπιση τυχον φασαριων.....σιγη......οταν ανεφερα οτι δε θα γινονται καν τοσες φασαριες για τον απλουστατο λογο οτι ο κοσμος θα ψηφιζει πιο σωστα....σιγη....οταν ανεφερα οτι ακομα κι αν τυχει και υπαρξει θεμα, θα λυνεται εκτος φορουμ δια ροπαλου...σιγη....
Δεν βρήκα το μήνυμα που το είχες πει αυτό για το ρόπαλο (το θυμάμαι όμως), οπότε παραθέτω αυτό το κομμάτι. Σε αυτήν σου την τοποθέτηση, φαίνεται ότι έχεις σκεφτεί την περίπτωση να υπάρξει θέμα και μάλιστα αν είναι σοβαρό να λυθεί εκτός forum face to face, δια ροπάλου. Οπότε δέχεσαι την περίπτωση να υπάρχουν άτομα που θα το πάρουν αρκετά σοβαρά για να έρθουν στα χέρια.
Αν φαίνονται οι αρνητικές ψήφοι, τότε η αντιπαράθεση μπορεί να υπάρξει, αν όχι δεν υπάρχει αποδέκτης.

Τα προτεινομενα κριτηρια με τα οποια θα δινδονται οι ψηφοι εχουν αναφερθει. Απο κει και περα ο καθενας με την κριση του. Δε ξερω αν ειναι αψογο, αλλα από το καρμα, ειναι καλυτερο. Αλλωστε και η σωστη χρηση του, εξαρταται απο την ωριμοτητα των χρηστων. :)
Αυτό από ένα post σου που πήρε αρκετές θετικές ψήφους και είναι και πολύ σωστό.
Επειδη θα ξεκινησω να βαζω ψηφους, και κανείς δεν παρεθεσε σημαντικους λογους για να παρω το συστημα με τη σοβαροτητα που κατα τη γνωμη μου θα του αξιζε, και σεις μη παιρνετε και πολυ σοβαρα το τι θα ψηφιζω
(και το προτεινω και σε σας)
Και εδώ μας δείχνεις την δική σου χρήση του συστήματος και τα δικά σου κριτήρια. Να θεωρήσουμε ότι είναι ανάλογα της ωριμότητας σου; Παρόλα αυτά, δικαίωμα σου να ψηφίζεις όπως θες...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Ίσως όχι, μιας και γνωρίζει πάνω κάτω ο ένας τον άλλο. Αν όμως αρχίσεις να βαθμολογείς αρνητικά ένα νέο μέλος που δεν σε ξέρει, ή αν ένα νέο μέλος βαθμολογεί ένα άλλο νέο μέλος αρνητικά και οι ψήφοι φαινόντουσαν, τότε ίσως είχαμε κάποιες παρεξηγήσεις. Τέτοιες παρεξηγήσεις αποκλείεται να συμβούν αν οι αρνητικές ψήφοι δεν φαίνονται.
Αρα αφορα μονο τα νεα μελη κατα τη γνωμη σου, οχι τα υπάρχοντα. Και με τα οποια ΙΣΩΣ να γινοταν που και που μια παρεξηγηση. Η οποια για να γινει, θα πρεπει εμεις οι παλιοι (ή ενα νεο μελος) να βαθμολογουμε συνεχως αρνητικα εναν καινουργιο. Αρα με κρυφες ψηφους εχουμε τη δυνατοτητα να θαβουμε νεα μελη μεν....να μη παρουν χαμπαρι δε. Εγω δε το θεωρω αυτο ουτε υπευθυνο, ουτε ωριμο, ουτε εντιμο. Κι ολα αυτα ΑΝ οντως γινει, και ΑΝ το παρατηρησει το νεο μελος, και ΑΝ το παρει σοβαρα ωστε να θιχτει, και ΑΝ δε το χειριστει κανείς σωστα για να μη γινει παρεξηγηση.

Και για να αποφυγουμε αυτην την μη συχνη περιπτωση με νεα μελη με όλα αυτα τα "αν",....στο μεταξυ εισαγουμε ολα τα αρνητικα που εχει το να καταψηφιζουμε στα κρυφα.

Kαι συνεχιζεις να αγνοεις το οτι αν φαινεται η αρνητικη ψηφος, ολοι μας θα την παιρναμε λιγο πιο σοβαρα. Και αρα και δε θα την μοιραζαμε σα πασατεμπος (οχι οτι ετσι κανουμε ολοι τωρα,μη παρεξηγηθω, αλλά θα γινεται ακομα λιγοτερο), και θα γραφαμε κι ενα ποστ να κουβεντιαζουμε και λιγο (οποτε δε θα μας παρεξηγουσαν και ευκολα). Αν τωρα παρολαυτα , παλι καποιος ενοχλουνταν, ε...παντα ολο και καποιος θα ενοχληθει. Δε θα ναι ο κανόνας ομως.

Δεν βρήκα το μήνυμα που το είχες πει αυτό για το ρόπαλο (το θυμάμαι όμως), οπότε παραθέτω αυτό το κομμάτι. Σε αυτήν σου την τοποθέτηση, φαίνεται ότι έχεις σκεφτεί την περίπτωση να υπάρξει θέμα και μάλιστα αν είναι σοβαρό να λυθεί εκτός forum face to face, δια ροπάλου. Οπότε δέχεσαι την περίπτωση να υπάρχουν άτομα που θα το πάρουν αρκετά σοβαρά για να έρθουν στα χέρια.
Eιπα "δεν αποκλειω να γινει" (αν γινουν ολα αυτα που ανεφερα στην 1η παραγραφο σε αυτο το ποστ).Τιποτα παραπανω. Και το "δια ροπαλου" για το οτι θα απαγορευεται να μαλωνουν στο φορουμ αυστηρα δλδ ! Καμια σχεση με το να πλακωθουνε εκτος φορουμ με ροπαλα κλπ:P

Και εδώ μας δείχνεις την δική σου χρήση του συστήματος και τα δικά σου κριτήρια. Να θεωρήσουμε ότι είναι ανάλογα της ωριμότητας σου; Παρόλα αυτά, δικαίωμα σου να ψηφίζεις όπως θες...
Αν εσυ απο το disclaimer μου συμπεραινεις οτι εγω ειμαι που δεν εχω την ωριμοτητα που απαιτει το συστημα, τοτε οκ, ειμαι ανωριμος:D Παντως δε σου εδειξα κανενα κριτηριο μου για τη χρηση του συστηματος. Ανεφερα το επιπεδο της σοβαροτητας που θα του αφιερωσω. Ητοι, δε θα ξερετε πότε ψηφισα σοβαρα και πότε οχι :D:P Εβγαλες απο το quote την φραση "Ειναι ο μόνος τροπος ωστε το voting να παραμεινει και άκακο και fun !" που ηταν σημαντικη παντως.;)

the end (hopefully).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,797 μηνύματα.
Άποψή μου είναι ότι χάνετε το χρόνο και χαλάτε τη διάθεσή σας σε ανούσιες διαμάχες. Το κάρμα καταργήθηκε και μπήκε νέο σύστημα με βάση τα posts. Όποιου του αρέσει το χρησιμοποιεί, διαφορετικά το αγνοεί (αφού φυσικά, εφόσον το επιθυμεί, δηλώσει και τι τον χαλάει χωρίς να χτυπιέται μέχρι ντε και καλά να περάσει το δικό του ή να αποδείξει κάτι). Αυτές τις υπηρεσίες παρέχει το Site.
Δεν υπάρχει τίποτα να αποδειχθεί για την ορθότητα του συστήματος είτε από την πλευρά των ADMINs είτε από την πλευρά των MEMBERs.

Οι διαχειριστές (Michelle & Exposed_Bone) αποφασίζουν για τη μορφή και το είδος των υπηρεσιών και δυνατοτήτων της σελίδας, γιατί έτσι το βλέπουν καλύτερο, γιατί αυτό θεωρούν σωστό, γιατί έτσι τους αρέσει. Ο καθένας αρκεί να εκθέσει μια φορά και ολοκληρωμένα την άποψή του για το κάθε θέμα και αν κάποιες απόψεις/ιδέες βρουν σύμφωνους τους διαχειριστές, θα τους οδηγήσουν στις ανάλογες ενέργειες.

Είναι ένα τόσο απλό θέμα και έχει φτάσει περί τις 20+ σελίδες με ολόκληρα κατεβατά τα οποία μάλιστα είναι και κουραστικά για όλους.


-petros
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Είναι ένα τόσο απλό θέμα και έχει φτάσει περί τις 20+ σελίδες με ολόκληρα κατεβατά τα οποία μάλιστα είναι και κουραστικά για όλους.
Ακριβώς, αν και αποκαλείς τον εαυτό σου σκάνδαλο βλέπω ότι και εσύ αναζητάς την ηρεμία.

Θεωρώ το θέμα ξέφυγε υπερβολικά. Για αυτό το λόγο κλειδώνεται (προσωρινά; )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top