Julius Caesar
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
WhiteDrum
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Heptamer
Δραστήριο μέλος

Έχω κάνει κάποια χρόνια στη Σουηδία και εκεί οι άνθρωποι έχουν την εξής συνήθεια: Κάθε φορά που επισκέπτονται ένα σπίτι βγάζουν τα παπούτσια. Αυτό θεωρείται το ευγενικό. Ποιά είναι η γνώμη σας γι' αυτό το "έθιμο"; Θα το κάνατε εσείς στο σπίτι σας ή στο σπίτι κάποιου άλλου; Έχει πρακτική αξία;
Δεν ειναι μονο θεμα ευγενειας,μα και πρακτικότητας.
Στο εξωτερικο που εζησα,ολοι οι επισκεπτες μας (ελληνες ή γηγενεις) εβγαζαν διχως αντιρρηση τα παπουτσια τους στο χωλ για να μη λερωθει η μοκετα στο σαλονι. Δεν ειναι ευκολο να καθαριζεις μια μοκετα...
Guest 990498
Επισκέπτης

Σκέψου ότι πατάς ξυπόλυτος μες στο σπίτι και μαζεύεις στις πατούσες σου σκόνες από τον δρόμο, σκόνες από αποξηραμένα φλέματα, σκουπίδια, ούρα, κόπρανα etc. Οκ, σκάω.
Ξέχασες το σπέρμα και τσίχλες.

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Βέβαια όποιος ήταν να έρθει πρωτη φορά στο σπίτι, το είχα πει ευγενικά από πριν ώστε ο αλλος να το ξέρει ώστε να βάλει "καλές" κάλτσες αν νιώθει έτσι πιο άνετα ή να φέρει μαζί παντοφλάκια
Εννοείται φυσικά ότι δεν μαστιγώνω κανέναν... έχει τύχει και να μην τα βγάλουν
Συνήθως ο κόσμος που έρχεται βλέπει όλα τα δικά μας παπούτσια στην είσοδο και ρωτάει... "βγάζουμε τα παπούτσια?"
και παίρνει την εξής απάντηση
"εμείς ναι, αν θες κι εσύ μας βολεύει... αν δεν θες δεν τρέχει τίποτα και πάλι καλοδεχούμενος είσαι"
όλοι τα βγάζουν πάντως
moonlight
Διάσημο μέλος

ε πως να κρατηθω και να μην ρωτησω

μου εξηγησαν οτι ετσι κανουν στη χωρα τους και το κανουν και εδω αλλα μονο σε σπιτια ομοεθνων τους.
προσωπικα δεν διανοουμαι να βαλω τον αλλο σε τετοια διαδικασια γιατι δεν το χω συνηθισει ουτε γω ουτε κανενας εδω.
tinkerbell
Εκκολαπτόμενο μέλος

Και εννοείται πως δεν βγάζω ποτέ τα παπούτσια μου (μια φορά μόνο, στο Μπλε Τζαμί

Τα μέρη που δε θέλω να πατάνε με παπούτσια τα ξέρουν οπότε δεν πρόκειται να πατήσει ποτέ κανένας, και έχουν εκπαιδευτεί οι περισσότεροι να τα σκουπίζουν καλά στο χαλάκι πριν μπουν.
Αν πάω σε άλλο σπίτι και βγάζουν τα παπούτσια στην πόρτα, θέλω να το ξέρω εκ των προτέρων.
Μια φορά έτυχε να πάω σε ένα κοντινό σπίτι και με το που μπαίνω μέσα πετάγονται όλοι από την άλλη μεριά φωνάζοντας "πού πας;"
Εκεί μου τη σπάσανε λίγο γιατί δεν κατάλαβα γιατί κάναν έτσι, αλλά μετά μου είπε η κυρά του σπιτιού ότι βγάζουν τα παπούτσια.
(ενώ είχα ξαναπάει σε εκείνο το σπίτι χωρίς να μου ζητήσει να βγάλω τα παπούτσια :ντοινγκ: )
Τελικά πήγα μέχρι το σπίτι μου και έφερα παντόφλες γιατί δε μπορώ με τίποτα να περπατάω ξυπόλυτος.Αν αυτοί είναι μια φορά παράξενοι, εγώ είμαι δέκα

Αν φυσικά μου το ζητούσαν ευγενικά θα τα έβγαζα χωρίς μουρμούρα.
Estartu
Εκκολαπτόμενο μέλος

στο δικό μου σπίτι δεν το ζητάω ποτέ!!
και ούτε θυμάμαι ποτέ να συμβαίνει στο πατρικό μου παρόλα τα πανάκριβα ολόμαλα χαλιά που είχε η
μητέρα μου !!!!!
και αν πάω κάπου και η οικοδέσποινα/οικοδεσπότης μου ζητήσει να τα βγάλω (ούτε κι αυτό μου έχει συμβεί
ακόμα) για να μη "λερώσω" περιμένω να μου έχει διαθέσιμες παντοφλίτσες
θεωρώ ότι είναι απίστευτη αγένεια το να υποχρεώσεις τους καλεσμένους σου να περπατήσουν ξυπόλητοι
σπίτι σου έστω και αν είναι στρωμένο τοίχο-τοίχο με μοκέτα !!!!
(εμένα δλδ να μη μου κουβαλήσουν μέσα ότι έχουν πατήσει στο δρόμο και αυτοί να μαζέψουν με τις
κάλτσες ή ξυπόλητοι ότι υπάρχει στο δικό μου πάτωμα???? απαράδεκτο!!)
Isiliel
Επιφανές μέλος

Δε μπορώ πολύ ώρα με παπούτσια και παντόφλες, λατρεύω να περπατάω ξυπόλητη και όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι, μπορεί να μην τους ζητάω να βγάλουν τα δικά τους παπούτσια, αλλά μετά από λίγη ώρα ζητάω ευγενικά την άδεια να βγάλω τα δικά μου

Αν τώρα νιώθουν καλύτερα να βγάλουν κι εκείνοι τα δικά τους, even better!

Περιττό να αναφέρω ότι αν πάω κάπου και μου ζητήσουν να βγάλω τα παπούτσια μου, θα είναι η καλύτερή μου ε;

(Κουέ, πότε να έρθω για εκείνο το παστίτσιο;

Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος

Στο σπίτι μου κυκλοφορώ πάντα ξυπόλητη και όταν έχω επισκέπτες (φίλους δηλαδή) συνήθως καταλήγουν να βγάζουν τα παπούτσια τους όχι όμως για να μη λερώσουν το παρκέ μου, το χαλί μου κλπ, αλλά γιατί δεν μπορώ να τους βλέπω με παπούτσια!
Είναι σα να μη νιώθουν άνετα στο σπίτι μου κι αυτό με κάνει και μένα να νιώθω άβολα.
Όταν πάω επίσκεψη σε σπίτι που έχω το θάρρος, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να βγάζω τα παπούτσια μου στο χολ.
Αν δεν έχω το θάρρος... ε κάνω υπομονή μέχρι να το αποκτήσω για να τα βγάλω

Andrew19
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν θεωρείται σωστό σε αυτές τις κοινότητες, άσε που και εμένα με βολεύει γιατί δεν φέρνουμε τις λάσπες από το δρόμο μέσα.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Έχω κάνει κάποια χρόνια στη Σουηδία και εκεί οι άνθρωποι έχουν την εξής συνήθεια: Κάθε φορά που επισκέπτονται ένα σπίτι βγάζουν τα παπούτσια. Αυτό θεωρείται το ευγενικό. Ποιά είναι η γνώμη σας γι' αυτό το "έθιμο"; Θα το κάνατε εσείς στο σπίτι σας ή στο σπίτι κάποιου άλλου; Έχει πρακτική αξία;
Δεν ειναι εθιμο... Θεμα καθαριοτιτας ειναι...
Με Σουηδεζα μανα το ειχα και εγω αυτο σπιτι μου μικρος. Πλεων που μειναμε εγω και ο μπαμπας μου, δεν το τιρουμε... Μαλιστα αιστανομαι καπος περιεγα με το να βγαλω τα παπουτσια μου σε ξενο σπιτι, αν και οσο καιρο εμενα στην σουηδια το εκανα χωρις νμου φαινετε περιεργο η παραλογο... Τεσπα... Πολυ κουβεντα για το τιποτα...
Ειναι απλος ενα θεμα καθαριοτιτας... Σκεωου αλλωστε και το χιονι τον χειμωνα... Και ιδικα με τα περισσοτερα πατωματα που ειναι ξυλινα....
Iliaso
Περιβόητο μέλος

fielda
Πολύ δραστήριο μέλος

Παρόλα αυτά δεν το θεωρώ καθόλου άσχημο και πιστεύω ότι θα ήταν καλό να το εφαρμόσω στο μέλλον στο δικό μου σπίτι. Ωραίο θα ήταν να έχω πάντα και ένα ζευγάρι παντόφλες διαθέσιμο για κάποιον που ενδεχομένως να μη θέλει να περπατήσει ξυπόλητος στο σπίτι. Καθόλου άσχημη ιδέα

Neraida
Επιφανές μέλος

Με την παροδο των χρονων σιγα - σιγα "ξεχαστηκε" και πλεον δεν απαιτει απο κανεναν να κανει κατι τετοιο.
Βεβαια φιλες/φιλοι δικοι μου που ερχονται καποια στιγμη καταληγουν με παντοφλες του σπιτιου και αυτο εχει να κανει με το ποσο ανετα και οικεια εκεινοι νοιωθουν...
Προσωπικα δε με ενοχλει να κυκλοφορω με παντοφλες σε σπιτια που επισκεπτομαι...Αλλωστε ετσι εχω μαθει και ακριβως ετσι πλεον αισθανομαι ανετα...

jrot6
Πολύ δραστήριο μέλος

Εξαιρεση ειναι τα σπιτια καποιων φιλων που εχουν βρωμα στο πατωμα..Εκει φυσικα μπαινω με τα παπουτσια..(αν και αυτο γινοταν πιο πολυ στα φοιτητικα χρονια..πλεον τους εχουν στρωσει οι κοπελες τους.

Απο την αλλη μου τη δινει το να ειναι καποιος υστερικος με το να μπει αλλος στο σπιτι του με τα παπουτσια..Θυμαμαι πριν κανα 2 μηνο πηγα σε ενα φιλο στην Ξανθη και οπως μπηκα μεσα να τον χαιρετσω ξεχασα να τα βγαλω..Και παραλιγο να πατησω στο χαλι..Και αρχισε να ουρλιαζει η κοπελα του..Μηηηηηηη...Το χααααλλιιιιιιιιι!!!!!

Δλδ και να λερωθει λιγο δεν τρεχει τιποτα..Αλλωστε ενα σκουπισμα-σφουγγαρισμα στο σαλονι παιρνει 10 λεπτακια..
Γι'αυτο κιολας δεν εχω προβλημα αν ερθει καποιος σπιτι μου και δεν βγαλει τα παπουτσια του..
Nininaou
Διάσημο μέλος

*Αισθάνομαι άνετα, όταν μπορώ να εκφράσω την οικειότητα που νιώθω στο βαθμό που τη νιώθω. Κι όταν και οι άλλοι γύρω μου το μπορούν.

e-sofia
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ δεν λέω κανενός βγάλε τα παπούτσια σου να μην λερώσεις.... εκτός βέβαια αν είναι με λάσπες από την βροχή... αλλά ένα σκούπισμα καλό στο πατάκι αρκεί......
Ο Γιώργος τα βγάζει μόλις μπαίνει σπίτι γιατί δεν θέλει να φοράει άλλο παπούτσια.... το κακό είναι ότι άρχισα να το κολλάω και εγώ....!@!!!!!΅Ε΅:Ρ$%$^&^$&

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 85 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- giannhs2001
- Natsuko
- teacher_40
- fmarulezkd
- AggelikiGr
- Kate1914
- rafaela11
- Memetchi
- Wonderkid
- Unboxholics
- taketrance
- Scandal
- touvlo
- Μήτσος10
- bibliofagos
- fourkaki
- Helen06
- charmander
- Paragontas7000
- D_G
- Αλκίμαχος
- User2350
- American Economist
- Meow
- Ilma
- camil
- hirasawayui
- Sosstoss
- Sevasti
- Libertus
- Μαυρίκιος
- tsiobieman
- KATERINA222022
- ggl
- Insertcoin
- WhiteDrum
- edweimaste
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.