Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Valder

Επιφανές μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.343 μηνύματα.
Θίχτηκε η κυρία με τας καμελίας, επειδή η Γλαύκη θέλει το σπίτι ΤΗΣ απαπούτσωτο και καθαρό.

Τι μάααλιστα; Για το σπίτι της μιλάει, δε σου είπε να την επισκεφτείς με το ζόρι ξυπόλυτη.

Eclipse

Διάσημο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.319 μηνύματα.
Δεν εννοείται ότι πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια μας;
Με ποια λογική θα απαντήσει κανείς όχι σε αυτό το ερώτημα;
Το σπίτι μας είναι η φωλιά μας και πρέπει πάντα να είναι καθαρό. Κάνοντας όλες τις δουλειές του σπιτιού και φυσικά βγάζοντας τα παπούτσια πριν μπούμε.
Στον επισκέπτη ίσως να μην είναι εύκολο να πούμε να βγάλει τα παπούτσια του αλλά όταν εμείς είμαστε οι επισκέπτες, ας κάνουμε μια χάρη και ας τα βγάλουμε. Από σεβασμό.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.647 μηνύματα.

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.
για να απαιτήσεις να βγάλει ο άλλος τα παπούτσια, θα πρέπει να έχεις στρωμένα ΠΑΝΤΟΥ και καθαρά. :smoke:

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.086 μηνύματα.
Μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος που έχει περπατήσει σε όλους αυτούς τους δρόμους που μπορεί οποιοδήποτε να κάνει ακόμα και την βιολογική του ανάγκη, να φτύνει ,να μπαινοβγαινει σε μαγαζιά να πάτα σε τουαλέτες μαγαζιών ή ακόμα και εργασιακών χώρων να μπαίνει στο σπίτι μου ...
Να πάτα σε χαλια ,σε πάτωμα το οποίο εγώ μπορεί να θέλω να περπατώ ξυπόλυτη ή με κάλτσες και μετά να πηγαίνω στο κρεβάτι μου η στο καναπέ μου και να ξαπλώνω...

Μην μιλήσω για το γεγονός να υπάρχει μικρό παιδί στο σπίτι που μπορεί να παίζει μονίμως στο πάτωμα....

Καμία σχέση με έθιμο, ειναι θέμα υγιεινής και σεβασμού στον ανθρωπο που σου ανοίγειτο σπιτι του το οποιο το σεβεται πρωτα εκεινος διατηρώντας το καθαρό ....

Το να βγάζεις τα παπούτσια σου και να πλένεις τα χέρια σου ειναι οι βασικοί κανόνες που μαθαίνεις σε ένα παιδί !
Όπως το να αλλάζεις ρούχα όταν μπαίνεις στο σπίτι κάνοντας πριν ένα μπανακι ειδικά μετά την εργασία οποία κι αν ειναι αυτή....

Καταλαβαίνω έναν άνθρωπο ο οποίος δυστυχώς δεν μεγάλωσε με όλα αυτά...
Από εκεί και έπειτα τον ίδιο δεν τον ενοχλούν στο δικό του σπίτι;

Η ηρεμία του σπιτιού σου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγιεινή και όχι με την καθαριότητα σε ψυχαναγκαστικο βαθμό...

*θυμήθηκα που ήμασταν μικρά με τα αδέλφια μου και όταν γυρνούσα στο σπίτι να πάρω κάτι που θυμήθηκα πάντα ρωτούσαμε ο ένας τον άλλον....
Η μαμά βλέπει;
Για να μην βγάλουμε τα παπούτσια μας για λίγο που έπρεπε να μπούμε στο σπίτι :redface:
Ακόμα και όταν δεν έβλεπε στις μύτες μπαίναμε για να μην πατήσει ολόκληρο το παπούτσι :lol:

Τελευταία επεξεργασία:

fortheloveofshizaya

Νεοφερμένο μέλος

Η Nicole αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 112 μηνύματα.
Εγω πάντως μεγάλωσα με το οτι είναι ανάλογα την περίσταση. Αν ξέρω εγώ είσαι επισκέπτης σε κάτι επίσημο τότε δεν τα βγάζεις εκτος αν στο πει ο οικοδεσπότης. Όταν εισαι ξέρω εγώ για κανένα απλό καφέ κάνε οτι θες παλι με την συγκατάθεση του άλλου. Γενικά διαβάζοντας αυτα τα μηνύματα ένιωσα λιγο βρομιάρα επειδη εγώ συνήθως δεν βγάζω τα παπούτσια εκτός αν είμαι σε σπίτι φίλου ή της γιαγιάς μου. Δεν μου εχει τύχη να μου πουν και κάτι