Είσαι άδικος.
Αν κάποιος με ρωτήσει στα ίσα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να του πω την αλήθεια, εκτός αν είναι το αφεντικό μου ξέρω γω και φοβάμαι μη με απολύσει. Δε φημίζομαι για το οτι χρυσώνω το χάπι. Αν με ρωτήσει θα του το πω. Αλλά αν μού την πέσει ένας με μεγάλη μύτη δε θα του πω "σόρρυ δεν ενδιαφέρομαι γιατί έχεις μεγάλη και αποκρουστική μύτη και πώς τολμάς και με κοίταξες". Θα τον απορρίψω με ευγένεια όπως θα ήθελα να κάνει και κάποιος σε εμένα γιατί τέλειοι πολύ ελάχιστοι είναι.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι Τόλη και δεν είμαστε όλοι το ίδιο δυνατοί. Ναι σε κάποιους θα άρεσε να ακούν ένα όμορφο ψέμα από την ωμή αλήθεια (άσχετα που ίσως μέσα τους ξέρουν την αλήθεια). Επίσης δε λυπάμαι κάποιον που είναι κοντός, έχει στραβή μύτη ή καράφλα ξέρω γω. Σιγά. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ατέλειες αλλά μια χαρά ταίρια έχουν κι είναι μια χαρά.
Όχι δεν είπα αυτό αλλά λες οτι θες να το ξέρεις αν όλοι σε απορρίπτουν ώστε να δεις τί θα κάνεις στη ζωή σου. Νόμιζα οτι μιλούσαμε και για φίλους ή ακόμα και επαγγελματική αποκατάσταση. Αν μιλάμε μόνο ερωτικά, οκ, σίγουρα δεν είναι το τέλος του κόσμου. Για κάποιους βέβαια μπορεί και να είναι, δε μιλάω εκ του ασφαλούς.
Οπότε προτιμάς να του πω οτι κοίταξε να δεις, με το ελάττωμα που έχεις δε θα βρεις ποτέ ταίρι οπότε παραιτήσου και ασχολήσου με άλλα πράγματα; Μα αφού δεν το πιστεύω αυτό! Ειλικρινά δεν το πιστεύω! Δεν το λέω έτσι για θετικό πνεύμα, μακριά από μένα οι θετικές μπούρδες. Genuinely πιστεύω οτι για όλους υπάρχει κάποιος εκεί έξω. Αν πάμε σε ένα νεκροταφείο και πάρουμε στατιστικά των θανόντων, πόσους πιστεύεις θα βρούμε που ποτέ δεν παντρεύτηκαν ή δεν είχαν μια σχέση; 0,0001%; Γιατί λοιπόν να πω τέτοιο πράγμα που δεν πιστεύω; Θα του πω "κοίταξε να δεις, με αυτό σου το ελάττωμα σίγουρα θα έχεις μια επιπλέον μεγάλη ή μικρή δυσκολία να βρεις κάποι@ και θα φας απογοητεύσεις, αλλά αν πιστεύεις οτι το θες πολύ, βελτίωσε άλλα πράγματα πάνω σου, σωματικά ή πνευματικά, επαγγελματικά, ψυχικά, και εγώ πιστεύω οτι κάποι@ θα τα εκτιμήσει". Αυτά θα τα πω αν με ρωτήσει, όχι έτσι γενικά στο άσχετο.
Ρε συ Τόλη τέλειος δεν είναι σχεδόν κανείς. Όλοι έχουμε ατέλειες που κυμαίνονται από ελάχιστες μέχρι τεράστιες, και ναι όλοι έχουμε κάνει υποχωρήσεις στα κριτήριά μας. Αυτός που νομίζει οτι θα βρει ακριβώς αυτό που ονειρεύεται ζει σε πλάνη και θα προσγειωθεί απότομα. Ελάχιστη αυτογνωσία να έχει κάποιος αντιλαμβάνεται ποιος είναι και σε τί ανθρώπους "τον παίρνει" να κινηθεί. Ε τί να γίνει, αν είναι κάποιος φτωχός, κοντός, άσχημος και αμόρφωτος δε θα χτυπήσει γκομενάκι μοντέλο ούτε του πανεπιστημίου. Αυτονόητα τα βρίσκω αυτά.
Εξάλλου εγώ εξαρχής είπα για ανθρώπους που έλεγα οτι δε βλέπονται και είναι σε σχέση και είναι μια χαρά. Δεν είπα οτι θα βρουν κάποι@ που θα τους κάνει τη ζωή χειρότερη. Αυτό το είπες εσύ. Χειρότερη μπορεί να γίνει η ζωή σου ακόμα κι αν είσαι ο θεός αν βρεις ακατάλληλο ταίρι.
Himela, το είχα ξαναγράψει παλαιότερα, αλλά έχω έναν φίλο με σοβαρή αν αναπηρία η οποία αφενός του κάνει την ζωή δύσκολη, και αφετέρου είναι τέτοιου είδους αναπηρία που δεν αφήνει τους άλλους (τρέχουν σάλια, δε μπορεί να μιλήσει, να κινηθεί σωστά κτλ) να τον δούνε ετωτικα.
Αυτός ο άνθρωπος σηκώνει ήδη ένα μεγάλο βάρος στη ζωή του, χωρίς να υπολογίσουμε καν το ερωτικό κομμάτι, και έβλεπα γενικώς όταν κάναμε παρέα πως οι γυναίκες του συμπεριφερονταν με μεγάλη ευγένεια, και του λέγαν συνεχώς πραγμστα όπως ότι θα βρει κοπέλα κτλ, σε μια προσπάθεια να τον κάνουν να αισθανθεί φυσιολογικός και να έχει ελπίδα για μια κανονική ζωη, πράγμα που δεν πρόκειται να συμβεί, διότι αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.
Η δική μου άποψη είναι πως αν αυτός ο άνθρωπος δεν έπαιρνε όλο αυτό το fake positive encouragement απο Το περιβάλλον του, θα είχε αφήσει πίσω του τις ερωτικές προσδοκίες και θα ήταν ήρεμος. Κάποια στιγμή θα αποδεχοταν το γεγονός πως στάθηκε απλά τρομερά άτυχος στη ζωή και θα έψαχνε να βρει την ικανοποίηση αλλού.
Και το να τρως άκυρα απλά και μόνο επειδή ήσουν άτυχος είναι πολύ σκληρό από μόνο του, αλλά έτσι είναι η ζωή, πολύ σκληρή. Τουλάχιστο όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την αλήθεια πονάς στην αρχή αλλά μετά το ξεπερνάς και πηγαίνεις παρακάτω.
Και πάρα το γεγονός πως ο συγκεκριμένος είναι σπάνια περίπτωση, υπάρχουν πολλοί άλλοι που μπορεί να μην είναι σε τοσο κακή μοίρα, αλλά όχι σε πολύ καλύτερη. Καλώς ή κακώς το παιχνίδι του έρωτα είναι ένα παιχνίδι, και έχει κάποιες απαιτήσεις, τις οποίες αν δεν πληροίς θα χάσεις πολύ περισσότερα (χρόνο και πόνο) από όσα θα κερδίσεις (ευχάριστες στιγμές) και υπάρχει πάντα ένα σημείο το οποίο είναι προφανώς υποκειμενικό και προσωπικό πέραν από το οποίο δεν αξίζει να παίξεις. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι είναι μια χαρά και έχουν ένα κάρο επιλογές αρκετές φορές μετά από μερικές απογοήτευσεις αποφασίζουν να τα παρατήσουν εντελώς και να ζήσουν με μια γάτα ή ένα σκύλο, πόσο μάλλον ένας άνθρωπος με σοβαρές δυσκολίες.
Τι ζήτημα δεν είναι λοιπόν αν υπάρχει κάποιος για όλους. Με 7 δις κόσμο πιθανό να ισχύει. Το ζήτημα είναι το ποσό δύσκολο είναι να βρεθεί αυτός ο ένας και αν εν τέλει αξίζει τον κόπο όλη αυτή η επένδυση χρόνου και ψυχής.
Και το point δεν είναι να πεις στον άλλο πως τολμάς και κου τη πέφτεις, έχεις δει τη φάτσα σου; Ναι ευγενικά θα τον απορρίψεις. Το point είναι σαν φίλος ή συγγενής ή άγνωστος να μην δίνεις φρουδες ελπίδες σε τρίτους.
Τώρα οκ. Ίσως κάποιοι να θέλουν να ακούνε τα ψέμματα για να αισθάνονται προσκαιρα ωραία κι ας υποφέρουν μια ζωή. Εγώ μίλησα εξ άλλου προσωπικά για εμένα.