chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.068 μηνύματα.

Έφυγα κλαμμένος και σοκαρισμένος από το ΑΠΘ | Parallaxi Magazine
Ο Σπύρος Γκέλης γράφει για μία ακόμη ντροπιαστική μέρα στο Πανεπιστήμιο

American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.856 μηνύματα.

Η αριστερή αναρχία στα Ελληνικά πανεπιστήμια καλά κρατεί.
www.enikos.gr

Επίθεση κουκουλοφόρων στην Νομική: «Ήταν 8-10 άτομα με κράνη και ξύλα» λέει καθηγητής στο enikos.gr
Για το επεισόδιο που σημειώθηκε στο τμήμα της Νομικής Σχολής κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μίλησε στο enikos.gr o κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, εξηγώντας τι ακριβώς
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.023 μηνύματα.

Το ασυλο δεν φταιει σε τιποτα ... τα ''μεροκαματα'' του παρακρατους που βολευει να μαζεψουν... παντου τα ιδια ειναι και τα ξερουν.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.224 μηνύματα.

Έχεις δίκιο γιαννάκη μου, όλος ο πολιτισμένος κόσμος είναι ηλίθιος. Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ!Το ασυλο δεν φταιει σε τιποτα ... τα ''μεροκαματα'' του παρακρατους που βολευει να μαζεψουν... παντου τα ιδια ειναι και τα ξερουν.

Πανεπιστημιακό άσυλο: Τι ισχύει στην Ευρώπη – Πέντε καθηγητές αναλύουν
Με ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι, πανεπιστημιακούς φύλακες, κλείσιμο των κτιρίων τα βράδια, φοιτητικές ταυτότητες, κάρτες εισόδου και διαρκή διάλογο κυλά η ζωή στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού

giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.036 μηνύματα.

Αν θυμηθώ βέβαια κάτι εικόνες τότε με τα κίτρινα γιλέκα στα γαλλικά πανεπιστήμια που η μπατσαρία είχε μπει μέσα σαν ρομποκοπ και τραμπουκιζε κόσμο το τι κάνει η Ευρώπη δεν με είναι και απαραίτητα καλό παράδειγμα.Έχεις δίκιο γιαννάκη μου, όλος ο πολιτισμένος κόσμος είναι ηλίθιος. Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ!
![]()
Πανεπιστημιακό άσυλο: Τι ισχύει στην Ευρώπη – Πέντε καθηγητές αναλύουν
Με ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι, πανεπιστημιακούς φύλακες, κλείσιμο των κτιρίων τα βράδια, φοιτητικές ταυτότητες, κάρτες εισόδου και διαρκή διάλογο κυλά η ζωή στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικούwww.ethnos.gr
Το άσυλο ως ιδέα δεν είναι κάτι μεμπτό. Υποτίθεται περιορίζει τον πολιτικό αυταρχισμό του κράτους. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως σκόπιμα στην μεταπολίτευση χτίστηκε εντός του ένα πανίσχυρο ακροαριστερό παρακράτος που εξυπηρετεί κάποια ανώτερα συμφέροντα. Αυτό φάνηκε άλλωστε και τα τελευταία χρόνια που ενώ το άσυλο τυπικά καταργήθηκε οι παρακρατικοί συνεχίζουν να κάνουν ο,τι θέλουν. Τα "έφταιγε το άσυλο" ήταν ανοησίες για να έχει κάτι να λέει ο κόσμος. Η σήψη είναι πολύ πιο βαθιά, οι άπλυτοι είναι μόνο η επιφάνεια.
KleinosBrekias
Δραστήριο μέλος
Ο Μητσαρας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών, επαγγέλλεται Άεργος/η και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 530 μηνύματα.

Καλυτερο ειναι να καταργηθουν τα Πανεπιστημια .
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.555 μηνύματα.

Το άσυλο τόσα χρόνια χρησιμοποιείτο για να μπαίνουν στα πανεπιστήμια κάθε είδους λέσια (που δεν ήταν καν φοιτητές), από αναρχοαριστερούς έως και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Θα έχετε ακούσει (αλλά και δει λογικά) διακίνηση ναρκωτικών, περιστατικά με βιασμούς, μαχαιριές και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα (αυτά στα πανεπιστήμια των μεγάλων πόλεων).Αν θυμηθώ βέβαια κάτι εικόνες τότε με τα κίτρινα γιλέκα στα γαλλικά πανεπιστήμια που η μπατσαρία είχε μπει μέσα σαν ρομποκοπ και τραμπουκιζε κόσμο το τι κάνει η Ευρώπη δεν με είναι και απαραίτητα καλό παράδειγμα.
Το άσυλο ως ιδέα δεν είναι κάτι μεμπτό. Υποτίθεται περιορίζει τον πολιτικό αυταρχισμό του κράτους. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως σκόπιμα στην μεταπολίτευση χτίστηκε εντός του ένα πανίσχυρο ακροαριστερό παρακράτος που εξυπηρετεί κάποια ανώτερα συμφέροντα. Αυτό φάνηκε άλλωστε και τα τελευταία χρόνια που ενώ το άσυλο τυπικά καταργήθηκε οι παρακρατικοί συνεχίζουν να κάνουν ο,τι θέλουν. Τα "έφταιγε το άσυλο" ήταν ανοησίες για να έχει κάτι να λέει ο κόσμος. Η σήψη είναι πολύ πιο βαθιά, οι άπλυτοι είναι μόνο η επιφάνεια.
Σας έχω βαρεθεί να λέτε ότι αυτά τα έκανε ο Κούλης με το άσυλο για να χαρεί ο Κυρ Παντελής. Ναι, ισχύει αυτό, αλλά τι σημαίνει; Ότι θα πρέπει να ανεχόμαστε να υπάρχει άσυλο; Τι πάει να πει «παρεμβατισμός του κράτους»; Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ακαδημαϊκής μόρφωσης και όχι πολιτικοποίησης και δεν πρέπει να έχει καμία προστασία από τον νόμο. Και οι περισσότεροι που τα λέτε αυτά είμαι σίγουρος ότι έχετε βανδαλίσει, έχετε ζωγραφίσει, έχετε σπάσει πράγματα στα πανεπιστήμια λες και είναι το σπίτι σας. Όπως κάθε άτομο με αριστερή νοοτροπία.
Αντί να αγαπάτε και να σέβεστε τον χώρο που φοιτάτε, να προσπαθείτε να τον φροντίζετε σαν να είναι όντως σπίτι σας, αντί να εκτιμάτε (την έστω προβληματική) δυνατότητα για δημόσια εκπαίδευση, σαν άτομα με αριστερή νοοτροπία έχετε μάθει να ζητάτε συνέχεια. Συνέχεια, όμως, λες και το κράτος (το οποίο βρίζετε νυχθημερόν) σας χρωστάει κάτι και πρέπει συνέχεια να σας δίνει και να κοιτάτε συνέχεια τους άλλους στις τσέπες, γκρινιάζοντας που οι άλλοι είναι πλούσιοι. Κι εγώ φτωχός είμαι, παρεμπιπτόντως.
Πω, πω, με έχει κουράσει πια αυτή η γραφικότητα και η ξύλινη γλώσσα με ορολογία ΚΚΕ. Το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που πρέπει να έχει άσυλο είναι το Άγιο Όρος και κανένα άλλο. Το ότι ο Κούλης τα έκανε όλα αυτά για εντυπωσιασμό και δεν έχουν γίνει πραγματικές αλλαγές δεν αλλάζει κάτι. Η κατάργηση του ασύλου είναι στη σωστή κατεύθυνση και όλα τα παράσιτα που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια πρέπει να πάρουν δρόμο. Δεν έχουν καμία θέση εκεί μέσα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Μωρέ αν είχαμε σωστό κράτος, όχι αστυνομία, στρατό να έβαζε και να φρουρούσε τα πανεπιστήμια.![]()
Έφυγα κλαμμένος και σοκαρισμένος από το ΑΠΘ | Parallaxi Magazine
Ο Σπύρος Γκέλης γράφει για μία ακόμη ντροπιαστική μέρα στο Πανεπιστήμιοparallaximag.gr
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.036 μηνύματα.

Το Πανεπιστήμιο πάντα είχε και πολιτικοποίηση. Άσχετα αν η μεταπολίτευση τα μετέτρεψε σε ακροαριστερή γιάφκα, τον 19ο αιώνα και αρχές 20ου οι περισσότερες πατριωτικές διεκδικήσεις και υποστήριξη προς την Μεγάλη Ιδέα προέρχονταν από τους φοιτητές. Άλλο πολιτικοποίηση και άλλο κομματικοποίηση. Όπως σε είπα η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι σκόπιμα έτσι και δεν θα αλλάξει. Χρειάζονται τους ακροαριστερούς. Το ότι τα σπάνε και δεν τα σέβονται είναι ακριβώς ο λόγος που υπάρχουν. Είναι διαχρονική η προσπάθεια τους να τελειώσουν με την δημόσια παιδεία στη χώρα και αφού δεν μπορούν να το κάνουν άμεσα θα το κάνουν με το να χρησιμοποιούν αυτούς τους ηλίθιους.Το άσυλο τόσα χρόνια χρησιμοποιείτο για να μπαίνουν στα πανεπιστήμια κάθε είδους λέσια (που δεν ήταν καν φοιτητές), από αναρχοαριστερούς έως και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Θα έχετε ακούσει (αλλά και δει λογικά) διακίνηση ναρκωτικών, περιστατικά με βιασμούς, μαχαιριές και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα (αυτά στα πανεπιστήμια των μεγάλων πόλεων).
Σας έχω βαρεθεί να λέτε ότι αυτά τα έκανε ο Κούλης με το άσυλο για να χαρεί ο Κυρ Παντελής. Ναι, ισχύει αυτό, αλλά τι σημαίνει; Ότι θα πρέπει να ανεχόμαστε να υπάρχει άσυλο; Τι πάει να πει «παρεμβατισμός του κράτους»; Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ακαδημαϊκής μόρφωσης και όχι πολιτικοποίησης και δεν πρέπει να έχει καμία προστασία από τον νόμο. Και οι περισσότεροι που τα λέτε αυτά είμαι σίγουρος ότι έχετε βανδαλίσει, έχετε ζωγραφίσει, έχετε σπάσει πράγματα στα πανεπιστήμια λες και είναι το σπίτι σας. Όπως κάθε άτομο με αριστερή νοοτροπία.
Αντί να αγαπάτε και να σέβεστε τον χώρο που φοιτάτε, να προσπαθείτε να τον φροντίζετε σαν να είναι σπίτι σας, αντί να εκτιμάτε (την έστω και προβληματική) δυνατότητα για δημόσια εκπαίδευση, σαν άτομα με αριστερή νοοτροπία έχετε μάθει να ζητάτε συνέχεια. Συνέχεια, όμως, λες και το κράτος (το οποίο βρίζετε νυχθημερόν) σας χρωστάει κάτι και πρέπει συνέχεια να σας δίνει και να κοιτάτε συνέχεια τους άλλους στις τσέπες, γκρινιάζοντας που οι άλλοι είναι πλούσιοι. Κι εγώ φτωχός είμαι, παρεμπιπτόντως.
Πω, πω, με έχει κουράσει πια αυτή η γραφικότητα και η ξύλινη γλώσσα με ορολογία ΚΚΕ. Το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που πρέπει να έχει άσυλο είναι το Άγιο Όρος και κανένα άλλο. Το ότι ο Κούλης τα έκανε όλα αυτά για εντυπωσιασμό και δεν έχουν γίνει πραγματικές αλλαγές δεν αλλάζει κάτι. Η κατάργηση του ασύλου είναι στη σωστή κατεύθυνση και όλα τα παράσιτα που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια πρέπει να πάρουν δρόμο. Δεν έχουν καμία θέση εκεί μέσα.
Όσο για τους ποινικούς. Πρώτον, γραφειοκρατικά υπήρχε δυνατότητα για υποθέσεις ποινικού χαρακτήρα να υπάρξει είσοδος της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο και δεύτερον, υπάρχουν εταιρείες security (η αποτελεσματικότητα τους βέβαια είναι για τα μπάζα αλλά τέλος πάντων).
Δεν υπάρχει καμμία αριστερή νοοτροπία. Εγώ έφαγα στη μάπα 4,5 χρόνια την αριστερίλα των πανεπιστημίων στη μάπα και δεν με έλειψε καθόλου η απλυσιά τους. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως έχω εμπιστοσύνη στο ανθελληνικό κράτος να με βάλει μέσα την καθεστωτική αστυνομία του. Το κράτος δεν θέλει να με προστατέψει ως πολίτη αλλά να με παρακολουθεί.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.555 μηνύματα.

Ούτε άντρο στο οποίο διακινούνται ιδέες κοντινές με τις δικές μου θα ήθελα να αποτελεί το Πανεπιστήμιο. Το ότι ήταν πάντα έτσι, δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Λάθος ήταν.Το Πανεπιστήμιο πάντα είχε και πολιτικοποίηση. Άσχετα αν η μεταπολίτευση τα μετέτρεψε σε ακροαριστερή γιάφκα, τον 19ο αιώνα και αρχές 20ου οι περισσότερες πατριωτικές διεκδικήσεις και υποστήριξη προς την Μεγάλη Ιδέα προέρχονταν από τους φοιτητές. Άλλο πολιτικοποίηση και άλλο κομματικοποίηση. Όπως σε είπα η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι σκόπιμα έτσι και δεν θα αλλάξει. Χρειάζονται τους ακροαριστερούς. Το ότι τα σπάνε και δεν τα σέβονται είναι ακριβώς ο λόγος που υπάρχουν. Είναι διαχρονική η προσπάθεια τους να τελειώσουν με την δημόσια παιδεία στη χώρα και αφού δεν μπορούν να το κάνουν άμεσα θα το κάνουν με το να χρησιμοποιούν αυτούς τους ηλίθιους.
Σε αυτό έχεις δίκιο, δεν το είπα σωστά. Αριστερή ιδιοσυγκρασία έπρεπε να γράψω, έχετε μια αλλεργία γενικά με την τάξη και τον νόμο και σας αρέσει το χάος. Ένα πράγμα του στιλ «κράζω τον Κούλη που μιλάει για ατομική ευθύνη (φυσικά για δικούς του λόγους) αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχει όντως και ατομική ευθύνη στα πάντα και τα περιμένω όλα από το κράτος Πατερούλη.»Δεν υπάρχει καμμία αριστερή νοοτροπία. Εγώ έφαγα στη μάπα 4,5 χρόνια την αριστερίλα των πανεπιστημίων στη μάπα και δεν με έλειψε καθόλου η απλυσιά τους.
Το έγραψα κι εγώ αυτό. Ούτε εγώ αγαπάω το «Ελληνικό» κράτος. Γι' αυτό σου έγραψα για ένα σωστό κράτος. Ένα σωστό κράτος, λοιπόν, θα ήταν θεάρεστο να επιβάλει την τάξη με όποιο μέσο χρειαστεί. Και φτάνει λίγο με την ατομική ελευθερία κι όλες αυτές τις αξίες σας. Γι' αυτές κατάντησε τέτοιο μπουρδέλο η Ευρώπη και πραγματικά μόνο μία δικτατορία θα μας έσωνε. Τίποτα, μα τίποτα άλλο.Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως έχω εμπιστοσύνη στο ανθελληνικό κράτος να με βάλει μέσα την καθεστωτική αστυνομία του. Το κράτος δεν θέλει να με προστατέψει ως πολίτη αλλά να με παρακολουθεί.
giannhs2001
Επιφανές μέλος

Ο άνθρωπος είναι ον πολιτικόν. Το γνωρίζεις σίγουρα καλλίτερα από εμένα. Τα πανεπιστήμια είναι συνδεδεμένα με την κοινωνία. Δεν μπορούν να είναι αλλιώς. Η πολιτικοποίηση δεν είναι πρόβλημα, όπως ούτε και η ύπαρξη φοιτητικών συλλόγων/σωματείων είναι κάτι μεμπτό. Το πρόβλημα είναι πως όλα αυτά είναι τελείως ελεγχόμενα από το σύστημα έμμεσα μέσω του παρακράτους. Δεν ακούγονται φοιτητικές φωνές εκεί μέσα. Όλοι αυτοί οι θεσμοί είναι πραγματικά χρήσιμοι αλλά δεν το καταλαβαίνουμε γιατί το παρακράτος φροντίζει να τους υπονομεύει. Κάνει άψογη δουλειά.Ούτε άντρο στο οποίο διακινούνται ιδέες κοντινές με τις δικές μου θα ήθελα να αποτελεί το Πανεπιστήμιο. Το ότι ήταν πάντα έτσι, δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Λάθος ήταν.
Το κράτος κλέβει με υψηλή φορολογία τους πολίτες του. Τιμωρεί όσους πετυχαίνουν κάτι ως ελεύθεροι επαγγελματίες με εξαντλητικούς φόρους κλπ. Το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να δείχνει πως η φορολογία αυτή αξίζει για το κοινό σύνολο. Οπότε ναι είναι δουλειά του τα πανεπιστήμια να μην είναι υποστελεχωμένα και εγκαταλελειμμένα.Σε αυτό έχεις δίκιο, δεν το είπα σωστά. Αριστερή ιδιοσυγκρασία έπρεπε να γράψω, έχετε μια αλλεργία γενικά με την τάξη και τον νόμο και σας αρέσει το χάος. Ένα πράγμα του στιλ «κράζω τον Κούλη που μιλάει για ατομική ευθύνη (φυσικά για δικούς του λόγους) αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχει όντως και ατομική ευθύνη στα πάντα και τα περιμένω όλα από το κράτος Πατερούλη.»
Απέχουμε όμως παρασάγγας από το σωστό κράτος. Για την ώρα αυτό που θέλει να φέρει την αστυνομία μέσα είναι το σημερινό κράτος. Το κράτος που ονειρεύεται ιδιωτικοποιήσεις στα πάντα δεν μπορεί να ενδιαφέρεται για τα δημόσια πανεπιστήμια. Ειδικά όταν ευθύνεται για όλο το χάλι τους. Η αστυνομία δεν έρχεται για να μας καθαρίσει τα πανεπιστήμια από τους μπαχαλάκηδες. Λες και δεν είναι ήδη τίγκα μέσα σε ασφαλίτες οι οργανώσεις τους. Τους ξέρουν προφανώς.έγραψα κι εγώ αυτό. Ούτε εγώ αγαπάω το «Ελληνικό» κράτος. Γι' αυτό σου έγραψα για ένα σωστό κράτος. Ένα σωστό κράτος, λοιπόν, θα ήταν θεάρεστο να επιβάλει την τάξη με όποιο μέσο χρειαστεί. Και φτάνει λίγο με την ατομική ελευθερία κι όλες αυτές τις αξίες σας. Γι' αυτές κατάντησε τέτοιο μπουρδέλο η Ευρώπη και πραγματικά μόνο μία δικτατορία θα μας έσωνε. Τίποτα, μα τίποτα άλλο.
Gaspar
Περιβόητο μέλος
Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.263 μηνύματα.

Οι μόνες φορές που μπήκε οργανωμένα η αστυνομία στο πανεπιστήμιο είναι για να σπάσει τις καταλήψεις ή να τις εκκενώσει μετά από ανακατάληψη.Απέχουμε όμως παρασάγγας από το σωστό κράτος. Για την ώρα αυτό που θέλει να φέρει την αστυνομία μέσα είναι το σημερινό κράτος. Το κράτος που ονειρεύεται ιδιωτικοποιήσεις στα πάντα δεν μπορεί να ενδιαφέρεται για τα δημόσια πανεπιστήμια. Ειδικά όταν ευθύνεται για όλο το χάλι τους. Η αστυνομία δεν έρχεται για να μας καθαρίσει τα πανεπιστήμια από τους μπαχαλάκηδες. Λες και δεν είναι ήδη τίγκα μέσα σε ασφαλίτες οι οργανώσεις τους. Τους ξέρουν προφανώς.
Για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού σίγουρα ναι, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. δουλειά σε αυτόν τον τομέα έγινε, και αυτή την στιγμή στο ΑΠΘ δεν υπάρχει ενεργή κατάληψη.
Για αυτό και πλέον οι ανάρχες μετακόμισαν Ανω Πόλη και είναι εκεί τα στέκια τους.
Τα υπόλοιπα περί παρακρατικών ασφαλιτών που πάνε χέρι χέρι με άναρχες είναι στην φαντασία σου Γιάννη.
Αν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης των δημοσίων ΑΕΙ δεν θα έκανε απολύτως τίποτα και θα τα άφηνε στην μοίρα τους με το άσυλο ενεργό.
Λες και με το άσυλο και την κατάσταση πριν υπήρχε καταξίωση..
Για να αλλάξουν τόσο παγιωμένες καταστάσεις θέλει χρόνια.
ilias90
Περιβόητο μέλος

Με το «φύσει πολιτικό ον» ο Αριστοτέλης εννοούσε ότι ο άνθρωπος από τη φύση του είναι προορισμένος να ζει σε μια κοινωνία, σε μία πόλη.Ο άνθρωπος είναι ον πολιτικόν. Το γνωρίζεις σίγουρα καλλίτερα από εμένα.
Προορισμός και σκοπός των Πανεπιστημίων είναι να μορφώνουν τον κόσμο στο γνωστικό αντικείμενο που έχει διαλέξει.Τα πανεπιστήμια είναι συνδεδεμένα με την κοινωνία. Δεν μπορούν να είναι αλλιώς.
Όλη αυτή η σιχαμένη νοοτροπία της πολιτικοποίησης (τα Πανεπιστήμια πρέπει να είναι καθαρά όχι μόνο από την κομματικοποίηση αλλά και από την πολιτικοποίηση) προέρχεται από αυτό το έκφυλο πολιτικό σύστημα που ονομάζεται Αστική Δημοκρατία. Συνδικαλιστικά σώματα, σύλλογοι κ.λπ. έχουν, ομοίως, επιρροή από αυτό το σύστημα αλλά και τον σοσιαλισμό. Σε ένα ιδανικό πολίτευμα (μοναρχία) όλα αυτά τα παράσιτα δεν υπάρχουν, οπότε δεν υπάρχουν και οι παρακρατικοί που λες για να τα ελέγχουν.Η πολιτικοποίηση δεν είναι πρόβλημα, όπως ούτε και η ύπαρξη φοιτητικών συλλόγων/σωματείων είναι κάτι μεμπτό. Το πρόβλημα είναι πως όλα αυτά είναι τελείως ελεγχόμενα από το σύστημα έμμεσα μέσω του παρακράτους. Δεν ακούγονται φοιτητικές φωνές εκεί μέσα. Όλοι αυτοί οι θεσμοί είναι πραγματικά χρήσιμοι αλλά δεν το καταλαβαίνουμε γιατί το παρακράτος φροντίζει να τους υπονομεύει. Κάνει άψογη δουλειά.
Να τα διεκδικήσεις. Εσύ (το «εσύ» είναι γενικό) κάνεις κάτι πέρα από την όποια διεκδίκηση; Γιατί η αριστερή ιδιοσυγκρασία/νοοτροπία, πες την όπως θες είναι να μην φροντίζεις εσύ το πανεπιστήμιο και να δικαιολογείς κιόλας κάφρους φοιτητές (και όχι μόνο) που τα κάνουν πουτάνα ισχυριζόμενος: «αφού το κράτος δεν μου δίνει σωστές παροχές, εγώ δεν ευθύνομαι για τίποτα.» Φοβερή λογική, έτσι; (έχεις γράψει κι εσύ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν).Το κράτος κλέβει με υψηλή φορολογία τους πολίτες του. Τιμωρεί όσους πετυχαίνουν κάτι ως ελεύθεροι επαγγελματίες με εξαντλητικούς φόρους κλπ. Το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να δείχνει πως η φορολογία αυτή αξίζει για το κοινό σύνολο. Οπότε ναι είναι δουλειά του τα πανεπιστήμια να μην είναι υποστελεχωμένα και εγκαταλελειμμένα.
Κοίτα, Γιάννη. Στο έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα αλλά δεν το σχολίασες. Ο λόγος που είσαι τόσο μπουρδέλο είναι όλη αυτή η συσσωρευμένη ελευθερία να κάνει ο καθείς ό,τι του καπνίσει. Όχι χρειάζεται, απαιτείται καταστολή και κόψιμο κώλων σε πολλά επίπεδα μέσα στην κοινωνία και όχι μόνο στα Πανεπιστήμια. Φυσικά δεν μιλάω για το κόμμα που κυβερνάει ούτε καν για το πολίτευμα το οποίο έχουμε.Απέχουμε όμως παρασάγγας από το σωστό κράτος. Για την ώρα αυτό που θέλει να φέρει την αστυνομία μέσα είναι το σημερινό κράτος. Το κράτος που ονειρεύεται ιδιωτικοποιήσεις στα πάντα δεν μπορεί να ενδιαφέρεται για τα δημόσια πανεπιστήμια. Ειδικά όταν ευθύνεται για όλο το χάλι τους. Η αστυνομία δεν έρχεται για να μας καθαρίσει τα πανεπιστήμια από τους μπαχαλάκηδες. Λες και δεν είναι ήδη τίγκα μέσα σε ασφαλίτες οι οργανώσεις τους. Τους ξέρουν προφανώς.
Κατά τα άλλα, βάλει δεν βάλει αστυνομία (δεν θα βάλει) στα πανεπιστήμια η ΝΔ, υπάρχει δεν υπάρχει άσυλο, παρακρατικοί και τα συμπαρομαρτούντα, λίγο με ενδιαφέρει, να σου πω την αλήθεια. Όσο υπάρχει αστική δημοκρατία θα βαδίζουμε ολοταχώς προς την καταστροφή.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.224 μηνύματα.

Καταρχάς πλέον δεν υπάρχει άσυλο.Το άσυλο τόσα χρόνια χρησιμοποιείτο για να μπαίνουν στα πανεπιστήμια κάθε είδους λέσια (που δεν ήταν καν φοιτητές), από αναρχοαριστερούς έως και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Θα έχετε ακούσει (αλλά και δει λογικά) διακίνηση ναρκωτικών, περιστατικά με βιασμούς, μαχαιριές και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα (αυτά στα πανεπιστήμια των μεγάλων πόλεων).
Αντί να αγαπάτε και να σέβεστε τον χώρο που φοιτάτε, να προσπαθείτε να τον φροντίζετε σαν να είναι όντως σπίτι σας, αντί να εκτιμάτε (την έστω προβληματική) δυνατότητα για δημόσια εκπαίδευση, σαν άτομα με αριστερή νοοτροπία έχετε μάθει να ζητάτε συνέχεια. Συνέχεια, όμως, λες και το κράτος (το οποίο βρίζετε νυχθημερόν) σας χρωστάει κάτι και πρέπει συνέχεια να σας δίνει και να κοιτάτε συνέχεια τους άλλους στις τσέπες, γκρινιάζοντας που οι άλλοι είναι πλούσιοι. Κι εγώ φτωχός είμαι, παρεμπιπτόντως.
Μωρέ αν είχαμε σωστό κράτος, όχι αστυνομία, στρατό να έβαζε και να φρουρούσε τα πανεπιστήμια.
Ο ν. 2022 για τα πανεπιστήμια το κατήργησε επισήμως.
Άραγε μηδέν εις το πηλίκο και εσύ.Δεν υπάρχει καμμία αριστερή νοοτροπία. Εγώ έφαγα στη μάπα 4,5 χρόνια την αριστερίλα των πανεπιστημίων στη μάπα και δεν με έλειψε καθόλου η απλυσιά τους. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως έχω εμπιστοσύνη στο ανθελληνικό κράτος να με βάλει μέσα την καθεστωτική αστυνομία του. Το κράτος δεν θέλει να με προστατέψει ως πολίτη αλλά να με παρακολουθεί.
Δε γουστάρεις ούτε τους αριστερούς, ούτε τους κρατιστές -> συνηγορείς υπέρ της μπουρδελοποίησης πανεπιστημίων.
Τα υπόλοιπα ιδεολογικά σου είναι λόγια κενά.
Τέτοιες παπαρολογίες πόσο απεχθάνομαι πλέον να ακούω δε περιγράφεται.Ο άνθρωπος είναι ον πολιτικόν. Τ
Ναι, όντως είναι ον πολιτικό.
ΠΟΥ κολλάει αυτό με το ότι τα μεγάλα ΑΕΙ της χώρας είναι εν έτει 2025 παρακμιακά τριτοκοσμικά ιδρύματα;
ΠΟΥ κολλάει αυτό με το ότι το ΑΕΙ είναι χώρος ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, όχι ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Τα έχεις μπερδέψει λίγο αυτά, ενώ θεωρώ πως η διαφοροποίηση είναι προφανής.
Ακόμη και όταν ακόμη ίσχυε το άσυλο, κάλυπτε την ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΟΧΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝ ΓΕΝΕΙ.
Να στο θέσω και με παράδειγμα: το "άσυλο" προστατεύει τα ενδεχόμενα π.χ. να απαγορευτεί η διδασκαλία της εξέλιξης στα πανεπιστήμια επειδή πάει ενάντια στο καθεστώς (όπως κάναν οι σοβιετικοί). Το ότι αυτή η αλήθεια παραποιήθηκε σε βαθμό αηδίας ώστε άσυλο να σημαίνει μπαίνω στο πανεπιστήμιο και καταστρέφω κρατική περιουσία είναι ευθύνη των συναδέλφων σου ρεβιζιονιστών ιστορικών.
giannhs2001
Επιφανές μέλος

Όλο αυτό με τις καταλήψεις είναι ένα αστείο κυνηγητό όπου τους εκκενώνουν, μετά τις ανακαταλαμβάνουν και συνεχίζεται η ιστορία. Παλιά νεοκλασσικά αρχοντικά (που το κράτος τα έχει γραμμένα στα τέτοια του) γίνονται παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι.Οι μόνες φορές που μπήκε οργανωμένα η αστυνομία στο πανεπιστήμιο είναι για να σπάσει τις καταλήψεις ή να τις εκκενώσει μετά από ανακατάληψη.
Για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού σίγουρα ναι, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. δουλειά σε αυτόν τον τομέα έγινε, και αυτή την στιγμή στο ΑΠΘ δεν υπάρχει ενεργή κατάληψη.
Για αυτό και πλέον οι ανάρχες μετακόμισαν Ανω Πόλη και είναι εκεί τα στέκια τους.
Υπάρχουν στέκια στο ΑΠΘ. Στο Φάληρο βρήκαν νέο μέρος μετά την απελευθέρωση της Libertatia. Στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ ήταν γνωστό πως οι ανάρχες ήταν μέσα για κάποιο λόγο. Τις υποβάθμισαν και τους έδιωξαν όταν πια ήταν έτοιμο φιλετακι για να ξεπουληθεί σε ιδιώτη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Είναι γνωστό πως σε όλες τις πολιτικές οργανώσεις υπάρχουν μέσα ασφαλίτες. Αυτό δεν είναι μόνο στην Ελλάδα. Εδώ φάνηκε πως σε μια επαναστατική εθνικοσοσιαλιστική αμερικανική οργάνωση (Atomwaffen Division) ένας από τους πυρηνάρχες ήταν undercover FBI Agent. Σε κάποιες περιπτώσεις ασφαλίτες παίρνουν και υψηλές θέσεις και έτσι το κράτος ελέγχει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις διάφορες οργανώσεις. Πραγματικά είναι αστείο να νομίζετε πως τα στοιχεία όλων των ακτιβιστών δεν είναι καταγεγραμμένα στα αρχεία των ρουφιάνων λιτών.Τα υπόλοιπα περί παρακρατικών ασφαλιτών που πάνε χέρι χέρι με άναρχες είναι στην φαντασία σου Γιάννη.
Αν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης των δημοσίων ΑΕΙ δεν θα έκανε απολύτως τίποτα και θα τα άφηνε στην μοίρα τους με το άσυλο ενεργό.
Λες και με το άσυλο και την κατάσταση πριν υπήρχε καταξίωση..
Για να αλλάξουν τόσο παγιωμένες καταστάσεις θέλει χρόνια.
Το άσυλο ήταν να είχαμε να λέγαμε. Άντε καταργήθηκε, και; Αν το σύστημα πραγματικά ήθελε να τσακίσει όλους αυτούς θα είχε φροντίσει να τους αφοπλίσει σε επιχειρήματα. Εάν τα πανεπιστήμια ήταν πράγματι όπως θα έπρεπε να είναι τότε δεν θα είχαν πουθενά βάση όλοι αυτοί. Είναι σύμπτωμα του προβλήματος και όχι το πρόβλημα. Το ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης της δημόσιας παιδείας είναι γνωστό. Ήδη από το '90 είχαν δείξει τις προθέσεις τους για ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας, τους κόπηκε ο βήχας όμως με τις τότε αντιδράσεις.
Εντός του μαθήματος ναι, γενικά όχι. Τα πανεπιστήμια είναι μια υπερβολικά ζωντανή κοινότητα για να περιοριστεί σε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πολλών ειδών αλληλεπιδράσεις μέσα σε αυτά. Δεν μπορείς να εξοβελίσεις την πολιτική.Προορισμός και σκοπός των Πανεπιστημίων είναι να μορφώνουν τον κόσμο στο γνωστικό αντικείμενο που έχει διαλέξει.
Εγώ δεν μίλησα ποτέ για άμετρη "ελευθερία" όπως ελπίζουν οι αριστεροί. Σε κάποια πράγματα είμαι και εγώ υπέρ όπως ας πούμε που έμαθα τώρα πως στη λέσχη σίτισης του ΑΠΘ επιτέλους ελέγχουν τις κάρτες εισόδου για να μπαίνουν μόνο όσοι/ες είναι δικαιούχοι του δωρεάν γεύματος. Το προηγούμενο μπάχαλο που έρχονταν άστεγοι, πρεζακια, λαθροέποικοι, σχολιαρόπαιδα λες και είναι συσσίτιο ποτέ δεν το υποστήριξα. Κάθε πράγμα έχει το σκοπό του.Κοίτα, Γιάννη. Στο έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα αλλά δεν το σχολίασες. Ο λόγος που είσαι τόσο μπουρδέλο είναι όλη αυτή η συσσωρευμένη ελευθερία να κάνει ο καθείς ό,τι του καπνίσει. Όχι χρειάζεται, απαιτείται καταστολή και κόψιμο κώλων σε πολλά επίπεδα μέσα στην κοινωνία και όχι μόνο στα Πανεπιστήμια. Φυσικά δεν μιλάω για το κόμμα που κυβερνάει ούτε καν για το πολίτευμα το οποίο έχουμε.
Κατά τα άλλα, βάλει δεν βάλει αστυνομία (δεν θα βάλει) στα πανεπιστήμια η ΝΔ, υπάρχει δεν υπάρχει άσυλο, παρακρατικοί και τα συμπαρομαρτούντα, λίγο με ενδιαφέρει, να σου πω την αλήθεια. Όσο υπάρχει αστική δημοκρατία θα βαδίζουμε ολοταχώς προς την καταστροφή.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος

Ακριβώς, δυστυχώς.Για να αλλάξουν τόσο παγιωμένες καταστάσεις θέλει χρόνια.
Ούτε τρία χρόνια δεν έκλεισε οε νέος νόμος, αλλά βλέπω βήματα στη θετική κατεύθυνση.
Πάντως φαινόμενα βίας δε πάψαν να υπάρχουν, όπως έγινε π.χ. με τη τραμπουκική επίθεση στη Νομική ΕΚΠΑ.
giannhs2001
Επιφανές μέλος

Δεν γουστάρω ούτε τους κόκκινους ούτε τους γαλάζιους ανθέλληνες. Συνηγορώ υπέρ των ποιοτικών πανεπιστημίων όπου όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε να λειτουργούν. Οι φοιτητές είναι κομμάτι αυτής της κοινωνίας, από αυτήν βγαίνουν. Όταν όλη η κοινωνία και το κράτος είναι μπουρδέλο θα έχεις και μπουρδέλα φοιτητές. Γίνεται τόσος ντόρος για το πώς οι φοιτητές τα κάνουν μπάχαλο αλλά καθόλου για το πώς οι κρατιστές τα κάνουν επίτηδες μπάχαλο (+ βάζουν έμμεσα και τους άλλους να κάνουν ο,τι κάνουν).Άραγε μηδέν εις το πηλίκο και εσύ.
Δε γουστάρεις ούτε τους αριστερούς, ούτε τους κρατιστές -> συνηγορείς υπέρ της μπουρδελοποίησης πανεπιστημίων.
Τα υπόλοιπα ιδεολογικά σου είναι λόγια κενά.
Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Που κολλάει; Μήπως το κράτος έχει κόψει τη χρηματοδότηση για τα καλά στα ΑΕΙ; Μήπως δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να έχουν καλές υποδομές; Μήπως ελέγχει το παρακράτος του για να κάνει τα πανεπιστήμια να φαίνονται μπανανίες; Οι μεν ονειρεύονται πανεπιστήμια γιάφκες για να στρατολογούν νέο κόσμο (με την ανοχή του κράτους το επιτυγχάνουν) και οι δε ονειρεύονται πανεπιστήμια που και οι τουαλέτες θα είναι επί πληρωμή + τα student loans τύπου ΗΠΑ. Άντε βγάλε άκρη εσύ με τα σκουπίδια αυτά αμφότερα.ΠΟΥ κολλάει αυτό με το ότι τα μεγάλα ΑΕΙ της χώρας είναι εν έτει 2025 παρακμιακά τριτοκοσμικά ιδρύματα;
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος

Ωχ ρε φίλε άρχισε το παραλήρημα.Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Που κολλάει; Μήπως το κράτος έχει κόψει τη χρηματοδότηση για τα καλά στα ΑΕΙ; Μήπως δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να έχουν καλές υποδομές; Μήπως ελέγχει το παρακράτος του για να κάνει τα πανεπιστήμια να φαίνονται μπανανίες; Οι μεν ονειρεύονται πανεπιστήμια γιάφκες για να στρατολογούν νέο κόσμο (με την ανοχή του κράτους το επιτυγχάνουν) και οι δε ονειρεύονται πανεπιστήμια που και οι τουαλέτες θα είναι επί πληρωμή + τα student loans τύπου ΗΠΑ. Άντε βγάλε άκρη εσύ με τα σκουπίδια αυτά αμφότερα.
Σε ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Είπες πριν:
Ο άνθρωπος είναι ον πολιτικόν.
Και σε ρώτησα, αυτό που κολλάει με τη κατάσταση των ελληνικών ΑΕΙ και λες δε ξέρεις!
Ε ποιός ξέρει;
Και σε πληροφορώ, η εναλλακτική του μπουρδέλου ελληνικού ΑΕΙ ΔΕΝ είναι το αμερικανικό, αλλά το γερμανικό/βελγικό/αυστριακό/ευρωπαϊκό πρότυπο!
Έχεις πατήσει ποτέ σε γερμανικό πανεπιστήμιο; Εγώ έχω πατήσει, και σου μιλάω από πρώτο χέρι. Και εκεί πέρα οι σπουδές τους είναι ΕΝΤΕΛΩΣ τζάμπα, αλλά τα πανεπιστήμιά τους είναι πεντακάθαρα.
Εκεί πέρα να φανταστώ παίρνουν χαρτζιλίκι οι πράκτορες της BND για να τα κρατάνε καθαρά;
giannhs2001
Επιφανές μέλος

Ναι ρε άνθρωπε μου καταλαβαίνω τι θες να πεις. Και εγώ θέλω τέτοια πανεπιστήμια στη χώρα μου. Το θέμα είναι πως έτσι όπως παρουσιάζετε τα πράγματα εσείς είναι λες και το μόνο πρόβλημα που έχουν τα ΑΕΙ είναι κάτι άεργοι μπαφιάρηδες άπλυτοι που νομίζουν πως ζούνε το Πολυτεχνείο του '74. Λες και αν αύριο με ένα ραβδάκι τους εξαφανίσουμε όλους αυτούς και γεμίσουμε τα ΑΕΙ με μπάτσους θα γίνουμε και εμείς Γερμανία. Δεν βλέπετε βαθύτερα τι κρύβεται πίσω από όλους αυτούς τους θερμοκέφαλους παρακρατικούς. Εσύ βέβαια επιτίθεσαι γενικότερα στον θεσμό του φοιτητικού συνδικαλισμού. Σε ξένα πανεπιστήμια η αλήθεια είναι πως δεν έχω πάει όμως γνωρίζω πως σε πολλά υπάρχουν κανονικά φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι λειτουργούν όπως θα έπρεπε και εδώ να λειτουργούν και δεν είναι ένα circlejerk είτε της ΔΑΠ είτε των αριστερών (ανάλογα το τμήμα) που "νομιμοποιούν" με γελοίες διαδικασίες τις βλακείες τους.Έχεις πατήσει ποτέ σε γερμανικό πανεπιστήμιο; Εγώ έχω πατήσει, και σου μιλάω από πρώτο χέρι. Και εκεί πέρα οι σπουδές τους είναι ΕΝΤΕΛΩΣ τζάμπα, αλλά τα πανεπιστήμιά τους είναι πεντακάθαρα
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος

Δυστυχώς ή ευτυχώς, θα λειτουργούσε αυτό το σύστημα γιατί έτσι είναι και στη Γερμανία.Λες και αν αύριο με ένα ραβδάκι τους εξαφανίσουμε όλους αυτούς και γεμίσουμε τα ΑΕΙ με μπάτσους θα γίνουμε και εμείς Γερμανία.
Τουρνικέ, αστυνομία στις εισόδους και περιορισμοί στη κίνηση του κάθε τρίτου.
Αυτό που λέμε χαριτολογώντας στην Ελλάδα "ε καλά μωρέ, αν θες πάνε παρακολούθησε τις διαλέξεις" εκεί δεν ισχύει ούτε για πλάκα.
ilias90
Περιβόητο μέλος

Φυσικά και μπορείς. Απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω συγκεκριμένου αριθμού ατόμων, λέγεται, κι έχει ξαναγίνει στην ιστορία. Όποιος μετέχει σε φοιτητικούς συλλόγους (όχι μόνο παρατάξεις, σε οτιδήποτε οργανωμένο που δεν έχει σχέση με το γνωστικό αντικείμενο του ΑΕΙ) διαγραφή από το πανεπιστήμιο. Στις αντιδράσεις που θα συμβούν, ανελέητη καταστολή. Αν δεν το καταλαβαίνεις, η δουλειά πάει προς τα εκεί (γενικό αυτό, όχι για τα πανεπιστήμια). Απλά πρέπει να προλάβεις να το κάνεις εσύ πριν το κάνουν αυτοίΕντός του μαθήματος ναι, γενικά όχι. Τα πανεπιστήμια είναι μια υπερβολικά ζωντανή κοινότητα για να περιοριστεί σε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πολλών ειδών αλληλεπιδράσεις μέσα σε αυτά. Δεν μπορείς να εξοβελίσεις την πολιτική.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 54 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.