Να κλείσει τα σύνορα της η ΕΕ προς όλους τους Μουσουλμάνους πρόσφυγες;

Κλείσιμο ευρωπαικών συνόρων για όλους τους μουσουλμάνους πρόσφυγες

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 43)
  • Ναι

    Ψήφοι: 30 69.8%
  • Όχι

    Ψήφοι: 13 30.2%

aggorf

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο aggorf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 247 μηνύματα.
Βάλεις κατά πάντων, τσουβαλιάζοντάς τους όλους (άσχετο, αυτό δεν λες ότι κάνουν όσοι διαφωνούν μαζί σου; ), θα κάνω πέτρα την καρδιά μου και θα απαντήσω στο σεντόνι σου, το οποίο βρίθει ανακριβειών, επίκλησης στο συναίσθημα και αμιγούς ανοησίας.
Δεν τσουβαλιάζω κανέναν, απλά όλοι εδώ πέρα λέτε λίγο πολύ το ίδιο πράγμα και υποστηρίζετε λίγο πολύ την ίδια άποψη. Αν διαφωνείς σε αυτό, εξήγησέ μου ποιες είναι οι σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε αυτά που λες πχ εσύ, η πουπουλινα η ο γιαννης
Προσωπικά, δεν παρακολουθώ καθόλου Ben Shapiro, όπως και πολύς κόσμος που έχει παρόμοιες απόψεις με τις δικές μου. Τώρα, αν εσένα ο κύριος τρόπος ενημέρωσής σου είναι «κλιπάκια» από την όποια συλλογικότητα, τη σελίδα της rosa ή ό,τι άλλο παρόμοιο, δεν γνωρίζω, καλό είναι, όμως να αποφεύγεις να κάνεις προβολές στους υπόλοπους.
Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι και ποιον παρακολουθείς και το ποιος είναι ο κύριος τρόπος ενημέρωσής μου άσε να το ξέρω εγώ καλύτερα. Πάμε παρακάτω
Επίσης, έχω κάνει εθελοντικά σε δομή που ασχολείτο με πρόσφυγες, οπότε κάποια πράγματα τα γνωρίζουμε και εμπειρικά, αγαπητέ.
Ενδιαφέρον αυτό και λίγο περίεργο αν αναλογιστούμε τις ισλαμοφοβικές σου απόψεις. Δηλαδή έβλεπες ξέρω γω τα παιδάκια να παίζουν στη δομή και σκεφτόσουνα ‟αχ αυτοί μπορεί να γίνουν τρομοκράτες κινδυνεύουμε τόσο πολύ από την παρουσία τους εδώ μακάρι να απελαθούν‟?
Η Πουπουλίνα δεν είναι ρατσίστρια. Πολλά άλλα μπορεί να είναι, αυτό όχι. Κατά τα άλλα, κανείς δεν είπε ότι όλοι οι Μουσουλμάνοι είναι (δυνάμει) τρομοκράτες. Αυτό που λέμε είναι ότι, εξαιτίας της θρησκείας τον τρόπο που την έχουν διαμορφώσει, πολλοί μουσουλμάνοι μπορούν να γίνουν και γίνονται τρομοκράτες.
Με την ίδια λογική, πολλοί χριστιανοί μπορούν να γίνουν σαν τον πατέρα που ξυλοκόπησε την κόρη του, πολλοί Έλληνες μπορούν να γίνουν χρυσαυγήτες και πολλοί λευκοί στην νότια Αφρική μπορούν να αποπειραθούν να ξαναφέρουν το απαρτχάιντ. Είναι όμως σωστο η/και λογικό να στοχοποιήσεις τις κοινωνικές ομάδες αυτές λόγω αυτού? Βεβαίως και όχι
Εδώ βλέπουμε την κλασσική τακτική «αχρωματοψίας» που ακολουθούν οι αριστεριστές. Όλοι είναι το ίδιο. Πολύ θα σας βόλευε να ισχύει, αλλά, δυστυχώς για εσάς, η πραγματικότητα έχει άλλη άποψη.
Ωραία. Μπορείς να μου εξηγήσεις ποια είναι αυτή η άλλη άποψη της πραγματικότητας που με βάση την οποία, ο μέσος μουσουλμάνος που δεν εμπλεκόταν με κανέναν τρόπο στην επίθεση έχει μεγαλύτερη ευθύνη για αυτήν από ότι ο μέσος χριστιανός που δεν εμπλεκόταν καθόλου στην επίθεση? Θα ήθελα πολύ να την ακούσω
Αν και ο μέσος μουσουλμάνος σίγουρα δεν ευθύνεται για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο πολλοί περισσότεροι μουσουλμάνοι χάρηκαν για αυτά, από ό,τι Χριστιανοί. Κάτι λέει αυτό, έτσι; Επίσης, το έκαναν μουσουλμάνοι και για θρησκευτικούς λόγους, έτσι; Κάτι λέει και αυτό πάλι, ε;
Όχι δεν ‟λέει κάτι αυτό‟ γιατί ο αριθμός των μουσουλμάνων που χάρηκαν για την επίθεση αυτήν είναι συντριπτικά μικρότερος από τον αριθμό των μουσουλμάνων που δεν χάρηκαν και για αυτό τον λόγο είναι τουλάχιστον γελοίο να προσαρμόζεις τις απόψεις σου για τον μέσο μουσουλμάνο(η για το πως πρέπει να αντιμετωπίζεται ο μέσος μουσουλμάνος) πάνω σε αυτό. Πάντως ναι, προφανώς, εφόσον έγινε για ‟θρησκευτικούς‟ λόγους η επίθεση οι περισσότεροι εξ αυτών που χάρηκαν(όσο απειροελάχιστοι κι αν είναι) να είναι μουσουλμάνοι, υπάρχουν όμως και άλλα παραδείγματα πράξεων όπου κάποιες κοινωνικές ομάδες χάρηκαν παραπάνω από άλλες:

Αν και ο μέσος Γερμανός σίγουρα δεν ευθύνεται για το ολοκαύτωμα, πολλοί περισσότεροι Γερμανοί χάρηκαν για αυτό, από ότι Εβραίοι. Κάτι λέει αυτό, έτσι? Επίσης, το έκαναν Γερμανοί για φυλετικούς λόγους, έτσι? Κάτι λέει και αυτό πάλι, ε?

Αν και ο μέσος Έλληνας σίγουρα δεν ευθύνεται για την δολοφονία του Λούκμαν(Δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)) πολλοί περισσότεροι Έλληνες χάρηκαν για αυτήν, από ότι Πακιστανοί. Κάτι λέει αυτό έτσι? Επίσης το έκαναν Έλληνες για εθνικούς λόγους, έτσι? Κάτι λέει και αυτό πάλι, ε?

Βλέπεις και μόνος σου πιστεύω πως η λογική σου(η καλύτερα ο παραλογισμός σου) μπορεί να εφαρμοστεί σε αρκετές ακόμα κοινωνικές ομάδες, πέρα από τους μουσουλμάνους που στοχοποιείς(και με μεγαλύτερη ακρίβεια αν σκεφτείς πως το ολοκαύτωμα έγινε από την τότε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και η δολοφονία του Λούκμαν έγινε από μια εγκληματική οργάνωση που είχε φτάσει σε κάποια φάση να έχει, με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, το 8% του ελληνικού λαού να την υποστηρίζει)
Συνέχεια του παραλογισμού και της «αχρωματοψίας« σου. Ξεχνάς εδώ ότι αυτά τα περιστατικά είναι σπάνια από την πλευρά των χριστιανών και πολύ συνηθέστερα από αυτή των Μουσουλμάνων.
Ενδιαφέρουσα άποψη αυτή, κρίμα που δεν έχει καμία λογική βάση. Θεωρείς δηλαδή ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις των μουσουλμάνων είναι πιο συχνές από αντίστοιχες επιθέσεις από λευκούς χριστιανούς? Μερικά παραδείγματα τέτοιων επιθέσεων: List of Islamophobic incidents - Wikipedia
More Than 9,000 Anti-Asian Incidents Reported Since Pandemic Began : NPR
2011 Norway attacks - Wikipedia
Hanau shootings - Wikipedia
2016 Munich shooting - Wikipedia
In Paris, a son remembers a father lost to far-right violence | The Far Right | Al Jazeera
TIMELINE-Attacks on Jews, Muslims in France since 1980 | Reuters
1993 Solingen arson attack - Wikipedia
National Socialist Underground murders - Wikipedia
Christchurch mosque shootings - Wikipedia
2022 Buffalo shooting - Wikipedia
Χρυσή Αυγή - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)
Δίκη της Χρυσής Αυγής - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

Μάλιστα... Επίτρεψε μου να διαφωνήσω....

Εδώ να πω ότι υπάρχουν λόγοι γι' αυτό και κάποιοι σημαντικοί από αυτούς είναι πως, οι άραβες, λόγω ιστορικών συγκυριών δεν πέρασαν αναγέννηση και διαφωτισμό, ούτε και τις συνέχειές τους. Δεν μπόρεσαν να ξεκολλήσουν από τον φανατισμό της θρησκείας στον βαθμό που το έκανε ο δυτικός κόσμος. Κάτι που, στην κατάσταση κρίσης στην οποία βρισκόμαστε ποσώς με ενδιαφέρει, να σου πω την αλήθεια. Επιπλέον, ξεχνάς ότι ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της πλειοψηφίας στην Ελλάδα και, αν μη τι άλλο, όταν κάποιοι έρχονται φιλοξενούμενοι στον χώρο σου, οφείλουν να τον σεβαστούν και όχι με τσαμπουκά να προσπαθούν να επιβάλουν τα δικά τους πιστεύω. Μόνο σεβασμό δεν βλέπω, προσωπικά.
εδώ απαντάει αυτό:
Το βρίσκω τουλάχιστον γελοίο που από τη μια λες για τα συντηρητικά καθεστώτα σε αυτές τις χώρες κι από την άλλη λες πόσο καλή είναι η Δύση, αγνοώντας τελείως το γεγονός οτι ο βασικός λόγος που υπάρχουν τέτοια συντηρητικά καθεστώτα εκεί ειναι επειδή η Δύση τα έχει υποστηρίξει για να προωθήσει τα δικά της ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Μερικά παραδείγματα είναι οι Μουτζαχεντιν(από τους οποίους προήλθαν οι Ταλιμπάν) εναντίον των κομμουνιστών στο Αφγανιστάν, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός εναντίον του Άσαντ στη Συρία και η υποστήριξη στους σεΐχηδες στη Σαουδική Αραβία και τις χώρες του κόλπου. Κι εδώ καλό είναι να υπενθυμίσω ότι για κάθε Σαουδική Αραβία υπάρχει κι ένας Λίβανος η μια Ινδονησία όπου ούτε ίχνος θρησκευτικού φανατισμού δεν υπάρχει και άνθρωποι με διαφορετικές θρησκείες ζουν αρμονικά

Αποτελεί θράσος, έστω και σαν ένα υποθετικό παράδειγμα, να λες τέτοια πράγματα.
Χαχαχα ένιωσες ότι σου προσβάλλαμε τη θρησκεία και την εθνικότητα και παρεξηγήθηκες? Δεν πειράζει, το κατάστημα προσφέρει ξυδάκι εξαιρετικής ποιότητας
1) παρελθόν εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών μαζικών δολοφονιών από μουσουλμάνους σε γηγενείς και αλλόθρησκους (από αυτούς) Ευρωπαίους.
2) Πάρα πολλούς μετανάστες που εισήλθαν λαθραία μαζί με ελάχιστους που ήρθαν νόμιμα ή ήταν όντως πρόσφυγες.
3) Μεγάλο ποσοστό αυτών των παράνομα εισερχόμενων στο ευρωπαϊκό έδαφος ατόμων κάνουν κάθε είδους παρανομίες. Δεν με νοιάζει γιατί και πως, τις κάνουν.
4) Μεγάλο ποσοστό αυτών των παράνομα εισερχομένων στο ευρωπαϊκό έδαφος ατόμων είναι αποκλειστικά άντρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
5) Έχουμε να κάνουμε με τη θρησκεία που -στην σύγχρονη εποχή- οφείλεται για τα μεγαλύτερα θρησκευτικά εγκλήματα.
Το 1) και το 5) καλύφθηκαν πιο πάνω. Για το 2), με βάση τα στατιστικά, η συντριπτική πλειοψηφία όσων ήρθαν ‟παράνομα‟ όπως λες, κατάγονται από χώρες που είναι είτε σε πόλεμο είτε υπό τον έλεγχο κάποιου καθεστώτος που τους διώκει. Σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης λοιπόν, ναι είναι πρόσφυγες. Τώρα βαριέμαι να κάτσω να γράψω μια παράγραφο να σου εξηγώ για το 3) οπότε θα στο πω συνοπτικά κι αν δε σου αρκεί αδιαφορώ, όχι δεν ισχύει αυτό που είπες και όσον αφορά το 4) δεν μπορώ να καταλάβω με τι συνεπάγεται αυτό, ούτε από που βγήκε αυτή σου η άποψη
Η αχρωματοψία σου και η εξίσωση, το τσουβάλιασμα όλων των ανθρώπων σε κάτι ίδιο συνεχίζεται. Όπως προείπα, δυστυχώς για εσένα, η πραγματικότητα σε διαψεύδει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Εξηγούμαι:
Χριστιανοταλιμπάν σαφώς υπάρχουν, όμως τα εγκλήματα πίστης που διαπράττουν είναι σαφώς λιγότερα από αυτά των Μουσουλμάνων. Είναι, δηλαδή, πολύ λιγότερο επικίνδυνοι από τους ισλαμοφασίστες.
κι αυτό καλύφθηκε πιο πάνω
Άσε που δεν πάει το μυαλό σου, ότι πολλοί από εδώ μπορεί να είχαν συχνή αλληλεπίδραση με μουσουλμάνους.
κρίνοντας από αυτά που γράφουν, δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο, αν και βέβαια προφανώς αυτό είναι κάτι που εγώ δεν μπορώ να το γνωρίζω
Ζούμε σε μια κατάσταση κρίσης για όλον τον κόσμο. Μετά τις φρικαλεότητες της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, πολλοί μουσουλμάνοι σε όλη την Ευρώπη (που μας ενδιαφέρει πρωτίστως) βγήκαν να διαδηλώσουν γεμάτοι χαρά. Δεν ήταν απλά και μόνο Παλαιστίνιοι, ήταν μουσουλμάνοι. Αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί οι ίδιοι επέλεξαν να το κάνουν θρησκευτικό θέμα και οι ίδιοι διαχωρίστηκαν και συνασπίστηκαν κατά του Ισραήλ και της δύσης.
Χαχαχαχ εντάξει οκ. Αυτό παίζει να είναι το πιο άκυρο από όλα όσα έγραψες. Καταρχάς ενδιαφέρον το ότι έχεις μείνει στις φρικαλεότητες της Χαμάς ενώ το σύγχρονο κράτος απαρτχαιντ του Ισραήλ αυτές τις μέρες διαπράττει εγκλήματα πολέμου, όπως πχ να βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία και κομβοι αμάχων, να κόβει το νερό και το ρεύμα σε 2 εκατομμύρια άτομα συμπεριλαμβανομένων και παιδιών και να εκτοπίζει εκατομμύρια κόσμο λέγοντάς τους ‟έχετε Χ διωρία να φύγετε αλλιώς θα πεθάνετε‟. Και ΝΑΙ όλα αυτά είναι εγκλήματα πολέμου όσο κι αν εσύ τα δικαιολογείς και τα υποστηρίζεις.

Όσοι άνθρωποι(όλων των εθνικοτήτων και θρησκειών και όχι μόνο μουσουλμάνοι όπως αναφέρεις) βγήκαμε για να διαδηλώσουμε, δεν το κάναμε για να ‟πανηγυρίσουμε‟ αυτά που έκανε η Χαμάς αλλά για να διαμαρτυρηθούμε για αυτά και για όλα τα υπόλοιπα εγκλήματα που κάνει το Ισραήλ και για να δείξουμε την υποστήριξή μας στον λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα του για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Επίσης να και μερικά πανό που σηκώθηκαν σε ελληνικά γήπεδα αυτές τις μέρες:
Screenshot 2023-10-15 210240.png

Screenshot 2023-10-15 210632.png

Είχαν σηκώσει και της Λάρισας οι οπαδοί αλλά δεν το βρήκα τώρα

Στην πουπουλίνα και στον Γιάννη θα απαντήσω μετά, βαριέμαι να γράφω κι άλλο τώρα
 
Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,009 μηνύματα.
Λοιπόν, τους πρόσφυγες πολέμου κατά κανόνα τους δεχόμαστε. Δε γνωρίζω διεθνείς λεπτομέρειες, είναι αρκετά περίπλοκη η νομοθεσία.
Αλλά πώς θα τους διαχωρίσεις ανάλογα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους; Δηλαδή, όταν έρθουν κάποιοι εξαθλιωμένοι ναυαγοί, θα τεστάρεις, αν τρώνε χοιρινό; Πρακτικά δε γίνεται.
Για να είμαι ειλικρινής και μένα με στενοχωρεί η κατάσταση με τις πολυπληθείς ομάδες που δεν εργάζονται. Είναι δύσκολο όμως να ξεχωρίσεις, ποιον θα δεχτείς και ποιον θα τον ...πετάξεις στη θάλασσα.
Αγαπητή Πουπουλίνα, σκέψου μια πραγματοποιήσιμη λύση, να ξεχωρίσεις αυτούς που δέχεσαι και αυτούς που δε δέχεσαι. Και αν κάποιοι τελικά αποτύχουν τις ...εξετάσεις, τι θα τους κάνεις;

Θυμηθείτε τους 500+ που πνίγηκαν στην Πύλο. Τότε άλλα λέγαμε
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,093 μηνύματα.
@aggorf, όλα όσα είχα να πω τα είπα περί του θέματος, για απάντηση τόσο σε εσένα όσο και στους ομοϊδεάτες σου θα παραθέσω αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γάλλου διπλωμάτη Pierre Brochand στη Le Figaro για τη μετανάστευση, την παγκοσμιοποίηση και τις ουτοπικές ιδέες που πιστεύετε:

Έτσι, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε σε διαπιστώσεις που εθεωρείτο ότι είχαν ξεπεραστεί. Δηλαδή, ότι μεταξύ των ανθρώπων υπάρχουν διαφορές τις οποίες δεν μπορούν να εξομαλύνουν ούτε η σύμβαση ούτε το νόμισμα ούτε ο διάλογος, και ακόμα λιγότερο ο «συνταγματικός πατριωτισμός» και ότι αυτές οι διαφορές μπορούν να θέσουν και πάλι σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη ιδιαίτερα σε μια κοινωνία η οποία, πιστεύοντας ότι έχει ανοσοποιηθεί, παραμένει τυφλή σε αυτόν τον κίνδυνο.

Πράγματι, το υπερμοντέρνο και μεταπολιτικό δόγμα μας επιβάλει να βλέπουμε παντού μόνο άτομα, όμοια μεταξύ τους, εκεί όπου αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια για να διαπιστώσουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ομάδες μη υποκαταστάσιμες: «έθνη» σύγχρονα, ιστορικά και πολιτικά, «κοινότητες» φυσικές, προ-μοντέρνες και προ-πολιτικές, «πολιτισμοί» ευρύτερης εμβέλειας

Όπως όλες οι ιδεολογίες που διαψεύδονται από την πραγματικότητα, έτσι και το δόγμα μας προσπαθεί να την συσκοτίσει. Τη μία μέρα αρνείται οποιαδήποτε ετερότητα στο όνομα των «αξιών της Δημοκρατίας», έκφραση με μεταβλητή γεωμετρία, την οποία αποφεύγει να διευκρινίσει. Την επόμενη, πλέκει το εγκώμιο της «διαφορετικότητας» ως εμπλουτισμό αλλά και ως αναπόφευκτο φαινόμενο.

Επιπλέον, οι νεοφερμένοι, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι, συνδέονται -συλλογικά, εννοείται- με την ανατροφοδότηση της Άρνησης, της οποίας το ισλάμ αποτελεί την αιχμή του δόρατος, ως ο παγκόσμιος πρωταθλητής της παράδοσης.

Εξ ου και ένας πρωτόγνωρος τύπος μετανάστευσης, εν μέρει διεκδικητικός απέναντι στη χώρα υποδοχής και σε αντιπαράθεση με αυτήν για την πρόσκτηση εξουσίας στον χώρο της.

Πράγματι, όπως επισημαίνετε, ανάμεσα στις διάφορες χειραγωγήσεις στις οποίες καταφεύγει η πολιτική ορθότητα -ένας Θεός ξέρει αν υπάρχει κάτι τέτοιο!- είναι και η προσπάθεια να μας πείσουν ότι «ουδέν καινόν υπό τον ήλιο» και ότι θα απορροφήσουμε τα δύο τελευταία κύματα το ίδιο εύκολα όπως και το πρώτο, αφού τίποτα δεν τα διαφοροποιεί ουσιαστικά.
Ομολογώ ότι αυτή η εθελοντική τύφλωση με αφήνει άφωνο. Έχοντας διατρέξει αρκετά τον πλανήτη, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, σε περίπτωση που αμφιβάλλατε, ότι η Ευρώπη και η Αφρική δεν ανήκουν στην ίδια πολιτισμική περιοχή, ότι το Ισλάμ δεν είναι Χριστιανισμός, ότι η αποικιοκρατία δεν άφησε μόνο καλές αναμνήσεις, ότι η ξενοφοβία, ένα σίγουρα οικουμενικό συναίσθημα, αυξάνεται μαζί με τα φανερά σημάδια διαφορετικότητας κ.λπ.

Αλλά, για να αποφύγει αυτές τις «ολισθήσεις», η Κοινωνία των ατόμων δεν διαθέτει παρά ένα «όπλο μονής βολής»: εκείνο της επιτήρησης της γλώσσας -την «πολιτική ορθότητα»-, ενορχηστρωμένο από το μηντιακό σύστημα επικοινωνίας και υποστηριζόμενο από ένα διαρκώς συντηρούμενο κλίμα φόβου και ενοχής. Αφού δεν μπορούμε να φυλακίσουμε τα σώματα, παραλύουμε τα πνεύματα, με διαταγές και απαγορεύσεις, που περνάνε από το κόσκινο του ευφημισμού και του περιφραστικού λόγου. Αλλά αυτό το προληπτικό όπλο, σχετικά αποτελεσματικό βραχυπρόθεσμα, παθαίνει αφλογιστία όταν γίνεται ολοφάνερη η αναντιστοιχία ανάμεσα στην επιβαλλόμενη ιδεολογία και τη βιωμένη εμπειρία.

[Η κοινωνία των ατόμων] παγιδευμένη στα δόγματά της -την οικουμενικότητα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τον οριζόντιο χαρακτήρα του «σεβασμού»- βάζει όλα τα «θύματα» στον ίδιο σάκο και πολυβολεί διττά τα πόδια της: πρώτον, με το να ανοίγει την πόρτα της σε πληθυσμούς των οποίων ο τρόπος ζωής είναι σε χρονική αναντιστοιχία με τον δικό της, και στη συνέχεια να τους ανέχεται να ανασυσπειρώνονται στη βάση αυτών των αναχρονιστικών προτύπων.

Εν ολίγοις, οι εκτός Ευρώπης μετανάστες εισάγουν τη συλλογική τους «πληρότητα», εκεί όπου η Κοινωνία των ατόμων αντιπαραθέτει το ατομικό «κενό.»

Ας πούμε ότι πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, για μια θρησκεία που δεν μοιάζει με καμία άλλη, διότι αμφισβητεί έντονα τον κόσμο όπως αυτός εξελίσσεται, τόσο στη Δύση, όπου έχει εισαχθεί, όσο και στον Δεύτερο Κόσμο, όπου παρουσιάζεται ως η μόνη εναλλακτική παγκοσμιοποίηση που αξίζει αυτό το όνομα: δεν είναι τυχαίο ότι στο 85 με 90% των θερμών κρίσεων, εμπλέκονται μουσουλμάνοι. Νεανική και δυναμική, αλλά ταυτόχρονα αρχαϊκή και φονταμενταλιστική, δεν είναι πλέον, αν ήταν ποτέ, το αντίστοιχο του Χριστιανισμού...
...Γνωρίζουμε ότι το Ισλάμ δεν αρκείται στην εσώτερη πίστη, αλλά απαιτεί ενοποιητικές συμπεριφορές, ορατές στον δημόσιο χώρο, η τήρηση των οποίων επιτηρείται κοινωνικά ενώ κάποιες από αυτές -η γυναικεία ενδογαμία, η απαγόρευση της αποστασίας- ολοκληρώνουν την κοινοτική περιχαράκωση. Αυτή η αλληλοεπικάλυψη δημόσιου και ιδιωτικού χώρου το καθιστά όχι μόνο ένα επιδεικτικά φανερό κέντρο συλλογικής ετερονομίας, σε μετωπική αντιπαράθεση με τον περιβάλλοντα ατομικισμό, αλλά επίσης, σε παγκόσμια κλίμακα, έναν ιστορικό παράγοντα πρώτου μεγέθους που αναζητά εκδίκηση.

Θα απαντήσω, όμως, σε κάποιες επικίνδυνες ιδεοληψίες και ορισμένα αυθαίρετα και ανόητα συμπεράσματά σου:
Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι και ποιον παρακολουθείς και το ποιος είναι ο κύριος τρόπος ενημέρωσής μου άσε να το ξέρω εγώ καλύτερα. Πάμε παρακάτω
Σε ενδιαφέρει δεν σε ενδιαφέρει, εσύ μας είπες ότι βλέπουμε Ben Shapiro. Όσο για τις λοβοτομημένες, ιδεοληπτικές και γεμάτες με επικλήσεις στο συναίσθημα πηγές ενημέρωσής σου, προφανώς και δεν θέλω να ξέρω. Κράτα τες για τον εαυτό σου.
Ενδιαφέρον αυτό και λίγο περίεργο αν αναλογιστούμε τις ισλαμοφοβικές σου απόψεις. Δηλαδή έβλεπες ξέρω γω τα παιδάκια να παίζουν στη δομή και σκεφτόσουνα ‟αχ αυτοί μπορεί να γίνουν τρομοκράτες κινδυνεύουμε τόσο πολύ από την παρουσία τους εδώ μακάρι να απελαθούν‟?
Σου είπα στο μήνυμά μου που παρέθεσες, ότι είχα παρόμοιες με τις δικές σου απόψεις (όχι τόσο ακραίες, βέβαια.) Μήπως και σου περνάει από το μυαλό, ότι ένας από τους λόγους που αποτίναξα από πάνω μου αυτές τις ανόητες απόψεις, είναι και το γεγονός ότι πέρασα ένα φεγγάρι από το προσφυγικό και είδα τι πραγματικά συμβαίνει;
Αν και ο μέσος Έλληνας σίγουρα δεν ευθύνεται για την δολοφονία του Λούκμαν(Δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)) πολλοί περισσότεροι Έλληνες χάρηκαν για αυτήν, από ότι Πακιστανοί. Κάτι λέει αυτό έτσι? Επίσης το έκαναν Έλληνες για εθνικούς λόγους, έτσι? Κάτι λέει και αυτό πάλι, ε?

Βλέπεις και μόνος σου πιστεύω πως η λογική σου(η καλύτερα ο παραλογισμός σου) μπορεί να εφαρμοστεί σε αρκετές ακόμα κοινωνικές ομάδες, πέρα από τους μουσουλμάνους που στοχοποιείς(και με μεγαλύτερη ακρίβεια αν σκεφτείς πως το ολοκαύτωμα έγινε από την τότε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και η δολοφονία του Λούκμαν έγινε από μια εγκληματική οργάνωση που είχε φτάσει σε κάποια φάση να έχει, με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, το 8% του ελληνικού λαού να την υποστηρίζει)
Όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση, γνωστό αυτό. Άλλος ένας λόγος της επικίνδυνης φύσης της μετανάστευσης πληθυσμών τελείως διαφορετικών από τον δικό μας τρόπο ζωής είναι και αυτός που αναφέρεις εδώ πέρα. Αποτελεί (η μετανάστευση) έναν από τους κυριότερους λόγους γιγάντωσης της ακροδεξιάς.
Ενδιαφέρουσα άποψη αυτή, κρίμα που δεν έχει καμία λογική βάση. Θεωρείς δηλαδή ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις των μουσουλμάνων είναι πιο συχνές από αντίστοιχες επιθέσεις από λευκούς χριστιανούς? Μερικά παραδείγματα τέτοιων επιθέσεων: List of Islamophobic incidents - Wikipedia
More Than 9,000 Anti-Asian Incidents Reported Since Pandemic Began : NPR
2011 Norway attacks - Wikipedia
Hanau shootings - Wikipedia
2016 Munich shooting - Wikipedia
In Paris, a son remembers a father lost to far-right violence | The Far Right | Al Jazeera
TIMELINE-Attacks on Jews, Muslims in France since 1980 | Reuters
1993 Solingen arson attack - Wikipedia
National Socialist Underground murders - Wikipedia
Christchurch mosque shootings - Wikipedia
2022 Buffalo shooting - Wikipedia
Χρυσή Αυγή - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)
Δίκη της Χρυσής Αυγής - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

Μάλιστα... Επίτρεψε μου να διαφωνήσω....
Εδώ, βέβαια, αναφέροντας κάποια σκηνικά που γίνονται από όλες τις θρησκείες, ξεχνάς να αναφέρεις τα εγκλήματα που γίνονται σχεδόν καθημερινά, στις γκετοποιημένες περιοχές που κατοικούν μουσουλμάνοι, ξεχνάς ότι ο γηγενής λευκός πληθυσμός φοβάται να κυκλοφορήσει εξαιτίας τους, ξεχνάς τη φανατική και επικίνδυνη θρησκοληψία του μέσου μουσουλμάνου σε αντίθεση με τον μέσο Χριστιανό, ξεχνάς τα ποσοστά αθεϊας/αθρησκείας της δύσης σε αντιπαράθεση με αυτά των αραβικών κρατών. Ξεχνάς πολλά, γιατί δεν σε συμφέρει να τα θυμάσαι.
Χαχαχα ένιωσες ότι σου προσβάλλαμε τη θρησκεία και την εθνικότητα και παρεξηγήθηκες? Δεν πειράζει, το κατάστημα προσφέρει ξυδάκι εξαιρετικής ποιότητας
Η αίσθηση προσβολής που νομίζεις ότι ένιωσα -αν είναι δυνατόν να προσβληθεί κάποιος από άτομα που δεν έχουν προσωπική άποψη και κρίση, αλλά επαναλαμβάνουν σαν παπαγάλοι, ό,τι ιδεοληψία τους κερνάνε- μάλλον αποτελεί δική σου προβολή. Επίσης, το συμπέρασμά σου ότι είμαι Χριστιανός (άθρησκος είμαι) ασχολίαστο, έτσι είναι όταν το μυαλό σου έχει γίνει ένας ιδεολογικός πουρές.
View attachment 123975
View attachment 123976
Είχαν σηκώσει και της Λάρισας οι οπαδοί αλλά δεν το βρήκα τώρα
Με τα πανό τι ακριβώς θέλεις να δείξεις, δηλαδή; Φοβερό επιχείρημα τα πανιά που σηκώνουν τα εγκληματικά στοιχεία των συνδέσμων.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Λοιπόν, τους πρόσφυγες πολέμου κατά κανόνα τους δεχόμαστε. Δε γνωρίζω διεθνείς λεπτομέρειες, είναι αρκετά περίπλοκη η νομοθεσία.
Αλλά πώς θα τους διαχωρίσεις ανάλογα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους; Δηλαδή, όταν έρθουν κάποιοι εξαθλιωμένοι ναυαγοί, θα τεστάρεις, αν τρώνε χοιρινό; Πρακτικά δε γίνεται.
Για να είμαι ειλικρινής και μένα με στενοχωρεί η κατάσταση με τις πολυπληθείς ομάδες που δεν εργάζονται. Είναι δύσκολο όμως να ξεχωρίσεις, ποιον θα δεχτείς και ποιον θα τον ...πετάξεις στη θάλασσα.
Αγαπητή Πουπουλίνα, σκέψου μια πραγματοποιήσιμη λύση, να ξεχωρίσεις αυτούς που δέχεσαι και αυτούς που δε δέχεσαι. Και αν κάποιοι τελικά αποτύχουν τις ...εξετάσεις, τι θα τους κάνεις;

Θυμηθείτε τους 500+ που πνίγηκαν στην Πύλο. Τότε άλλα λέγαμε
Ας πάνε σε άλλες χώρες, χώρες που έχουν παρόμοια πολιτισμικά στοιχεία με αυτούς και να φιλοξενηθούν εκεί. Δεν θα φορτωθούμε εμείς όλα τα προβλήματα του κόσμου, ούτε θα γίνουμε ένα ακόμα χειρότερο «καζάνι που βράζει.»
Εναλλακτικά, μπορείτε -όλοι εσείς που κόπτεστε- να πάτε κι εσείς σε χώρες του αραβικού κόσμου, αφού τόσο σας αρέσει. Μην σας κρατάμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Δεν τσουβαλιάζω κανέναν, απλά όλοι εδώ πέρα λέτε λίγο πολύ το ίδιο πράγμα και υποστηρίζετε λίγο πολύ την ίδια άποψη. Αν διαφωνείς σε αυτό, εξήγησέ μου ποιες είναι οι σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε αυτά που λες πχ εσύ, η πουπουλινα η ο γιαννης
Ότι ο Γιάννης δεν θέλει γενικώς πολιτισμική /φυλετική ετερογένεια ενώ η πουπουλίνα δεν θέλει τους εξτρεμιστές;

Εγώ λέω ας έρθουν πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες που ενστερνίζονται τη Δυτική κουλτούρα και είναι κάπως άθεοι ; Όπως ήρθαν και οι Αλβανοί που ψιλοχέστηκαν για τη θρησκεία;

Μη καταλήξουμε εμείς με μπούργκα ας πούμε.
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,009 μηνύματα.
Ας πάνε σε άλλες χώρες, χώρες που έχουν παρόμοια πολιτισμικά στοιχεία με αυτούς και να φιλοξενηθούν εκεί. Δεν θα φορτωθούμε εμείς όλα τα προβλήματα του κόσμου, ούτε θα γίνουμε ένα ακόμα χειρότερο «καζάνι που βράζει.»
Εναλλακτικά, μπορείτε -όλοι εσείς που κόπτεστε- να πάτε κι εσείς σε χώρες του αραβικού κόσμου, αφού τόσο σας αρέσει. Μην σας κρατάμε.
δε μου απάντησες όμως. Δε διαφωνώ, πως η συμβίωση τελείως διαφορετικών λαών είναι δύσκολη.
Η ερώτηση είναι :
1ο: Πώς θα γίνει πρακτικά ο διαχωρισμός των προσφύγων με βάση το θρήσκευμα. Δηλ θα φθάνουν και θα τους κάνεις τεστ κορανίου, ή χοιρινού;
2ο μέρος ερώτησης : τι θα κάνεις τους πρόσφυγες που είναι μουσουλμάνοι; Θα τους ρίξεις στη θάλασσα;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ότι ο Γιάννης δεν θέλει γενικώς πολιτισμική /φυλετική ετερογένεια ενώ η πουπουλίνα δεν θέλει τους εξτρεμιστές;

Εγώ λέω ας έρθουν πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες που ενστερνίζονται τη Δυτική κουλτούρα και είναι κάπως άθεοι ; Όπως ήρθαν και οι Αλβανοί που ψιλοχέστηκαν για τη θρησκεία;

Μη καταλήξουμε εμείς με μπούργκα ας πούμε.
Ωραία η επιλογή σου. Αλλά πρακτικά, πώς θα τους επιλέξουμε;

ερωτηματολόγιο: είσαι λίγο άθεος/μέτρια άθεος/ λίγο θρησκευόμενος/ φανατικός ;
Πώς το σκέφτεστε;
 
Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,152 μηνύματα.
δηλ με ποιο κριτήριο θες να τους διώξουν; Ότι οι θέσεις σου, είναι κατά της <<φάρας>> σου; Μήπως αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία άποψης;
Εγώ το έχω πει, για εμένα η όλη φάση πλέον είναι ένας ξεκάθαρος πόλεμος. Είναι υβριδικός πόλεμος σε βάρος της Ευρώπης γενικότερα και σε βάρος της Ελλάδος ειδικότερα.

Κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αφομοιωθούν, δικαίωμα τους, δεν είναι καθ'όλου δικαίωμα τους όμως να υποσκάπτουν την κοινωνική ειρήνη και να προσπαθούν να καταστρέψουν τις συνεκτικές δομές της κοινωνίας που τους φιλοξενεί (ήτοι, την εθνική ταυτότητα). Πρωτοβουλίες έχουν γίνει με συμφωνίες με τρίτες χώρες όπως η Μεγάλη Βρεταννία που θα τους έστελνε στην Ρουάντα και θα πλήρωνε κιόλας για να μάθουν τέχνες και διάφορα άλλα πράγματα χρήσιμα για την επιβίωση τους εκεί.

Για εμένα κρύβονται άλλα, επικίνδυνα συμφέροντα από πίσω.
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,093 μηνύματα.
δε μου απάντησες όμως. Δε διαφωνώ, πως η συμβίωση τελείως διαφορετικών λαών είναι δύσκολη.
Η ερώτηση είναι :
1ο: Πώς θα γίνει πρακτικά ο διαχωρισμός των προσφύγων με βάση το θρήσκευμα. Δηλ θα φθάνουν και θα τους κάνεις τεστ κορανίου, ή χοιρινού;
2ο μέρος ερώτησης : τι θα κάνεις τους πρόσφυγες που είναι μουσουλμάνοι; Θα τους ρίξεις στη θάλασσα;
Δεν με νοιάζει, καλή μου γυναίκα, πως θα γίνει ο όποιος διαχωρισμός. Η λύση είναι απλή. Αυτό που εφαρμόστηκε στην Ουγγαρία. Κλείσιμο συνόρων. Τη στιγμή που το δικό μου σπίτι έχει αρπάξει φωτιά, θα ασχοληθώ με το δικό μου σπίτι. Ας ακολουθηθεί αυτή η γραμμή και ο όποιος ενδιαφερόμενος ας πάει όπου αλλού θέλει (στην ευχή της Παναγίας ή του Αλλάχ.)
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,009 μηνύματα.

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,093 μηνύματα.
Εγώ λέω ας έρθουν πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες που ενστερνίζονται τη Δυτική κουλτούρα και είναι κάπως άθεοι ; Όπως ήρθαν και οι Αλβανοί που ψιλοχέστηκαν για τη θρησκεία;
Σοβαρά μιλάμε τώρα; Να έρθουν και λαθρομετανάστες; Τι είναι αυτά τα πράγματα που γράφετε; Σε περίπτωση που έρθουν οι μαζικές εξεγέρσεις και ένα αληθινό helter skelter αυτή τη φορά, ποια ακριβώς θα είναι η θέση σου μετά; Συντονιστείτε λίγο με την πραγματικότητα κάποιοι.
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,009 μηνύματα.
Εγώ το έχω πει, για εμένα η όλη φάση πλέον είναι ένας ξεκάθαρος πόλεμος. Είναι υβριδικός πόλεμος σε βάρος της Ευρώπης γενικότερα και σε βάρος της Ελλάδος ειδικότερα.

Κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αφομοιωθούν, δικαίωμα τους, δεν είναι καθ'όλου δικαίωμα τους όμως να υποσκάπτουν την κοινωνική ειρήνη και να προσπαθούν να καταστρέψουν τις συνεκτικές δομές της κοινωνίας που τους φιλοξενεί (ήτοι, την εθνική ταυτότητα). Πρωτοβουλίες έχουν γίνει με συμφωνίες με τρίτες χώρες όπως η Μεγάλη Βρεταννία που θα τους έστελνε στην Ρουάντα και θα πλήρωνε κιόλας για να μάθουν τέχνες και διάφορα άλλα πράγματα χρήσιμα για την επιβίωση τους εκεί.

Για εμένα κρύβονται άλλα, επικίνδυνα συμφέροντα από πίσω.
η ερώτησή μου, αυτή που παραθέτεις, ήταν για το αν τους ντόπιους, που έχουν απόψεις θεωρητικά κατά της φάρας τους πρέπει να τους διώξουν.
Τους πρόσφυγες, έστω να τους περάσουμε ένα τεστ και να ανακαλύψουμε τις απόψεις τους, ή να τους στείλουμε όλους στη Ρουάντα, άντε γίνεται. Αλλά αν πχ εγώ ήμουν φίλος του κορανίου. Άθεη μεν, αλλά έβρισκα πολλά θετικά στοιχεία και ήμουν ισλαμόφιλη πχ, θα με έστελνες στη Ρουάντα;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αλήθεια, τη Ρουάντα τη ρωτήσαμε;
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,093 μηνύματα.
τότε, καλέ μου άντρα, έχεις τη μισή λύση.
Λοιπόν, επειδή είναι αρκετά κουραστικός ο τρόπος σου, δύο πράγματα:
1) Δεν χρειάζεται να γίνει κανένας διαχωρισμός, σε περίπτωση που κλείσουν ολοκληρωτικά τα σύνορα. Τέλος.
2) Δεν έχω καμία λύση, γιατί δεν είμαι σε κάποια θέση να ορίζω τη μεταναστευτική πολιτική. Την άποψή μου λέω.
Καλή συνέχεια.
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,009 μηνύματα.
Λοιπόν, επειδή είναι αρκετά κουραστικός ο τρόπος σου, δύο πράγματα:
1) Δεν χρειάζεται να γίνει κανένας διαχωρισμός, σε περίπτωση που κλείσουν ολοκληρωτικά τα σύνορα. Τέλος.
2) Δεν έχω καμία λύση, γιατί δεν είμαι σε κάποια θέση να ορίζω τη μεταναστευτική πολιτική. Την άποψή μου λέω.
Καλή συνέχεια.
τώρα μίλησες λογικά.
Το 2 είναι πολύ σωστό.
Όσο για το ότι ...σπάω καρύδια, έχεις πολύ δίκιο :)
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,152 μηνύματα.
η ερώτησή μου, αυτή που παραθέτεις, ήταν για το αν τους ντόπιους, που έχουν απόψεις θεωρητικά κατά της φάρας τους πρέπει να τους διώξουν.
Τους πρόσφυγες, έστω να τους περάσουμε ένα τεστ και να ανακαλύψουμε τις απόψεις τους, ή να τους στείλουμε όλους στη Ρουάντα, άντε γίνεται. Αλλά αν πχ εγώ ήμουν φίλος του κορανίου. Άθεη μεν, αλλά έβρισκα πολλά θετικά στοιχεία και ήμουν ισλαμόφιλη πχ, θα με έστελνες στη Ρουάντα;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αλήθεια, τη Ρουάντα τη ρωτήσαμε;
Το πρόβλημα δεν είναι να είσαι "Ισλαμόφιλος" (αν και εσύ ειδικά ως γυναίκα τι θα έβρισκες ωραίο στο Κοράνι δεν ξέρω, μιας που αν δεν είσαι υπάκουη στον άντρα σου πρώτα προβλέπεται νουθεσία, μετά διώξιμο από το συζυγικό κρεββάτι και τέλος ξυλοδαρμός). Και εγώ υπό μια έννοια είμαι "Ισλαμόφιλος" εννοώντας πως έχω θετική γνώμη για την Ελληνικότατη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης (που και φυλετικά Έλληνες είναι που αλλαξοπίστησαν) και που πρέπει να προσεγγίσουμε πιο αποφασιστικά πετώντας έξω τις τουρκικές επιρροές.

Το πρόβλημα είναι όταν βάλλεσαι εναντίον της ίδιας σου της χώρας και εναντίον της ίδιας σου της φυλής. Ούτε οι Μαύροι ούτε οι Ασιάτες έχουν τα κόμπλεξ και τα αυτομαστιγώματα που έχουν οι Λευκοί (περιμένω τους Μαύρους της Νοτίου Αφρικής να διαδηλώσουν με πλακάτ White Lives Matter για τις καταπιέσεις της κυβερνήσεως σε βάρος των Λευκών). Το να απελάσουμε τους προδότες προφανώς δεν είναι εφικτή λύση (καταρχάς και ποιοι θα τους δέχονταν; Ούτε οι ίδιοι τους οι φίλοι στις ισλαμικές χώρες δεν θα τους δέχονταν μιας που τον προδότη δεν τον αγαπάει ποτέ κανείς). Το λιγότερο που θα μπορούσε να έκανε το κατεστημένο είναι να μην τους δίνει δικαίωμα λόγου σε επίπεδο κυριαρχίας καθώς το ίδιο το σύστημα οδήγησε στην ιδεολογική ηγεμονία της woke κουλτούρας η οποία σιγά σιγά αρχίζει και κλονίζεται. Αυτοί που τους έδωσαν τόση δύναμη ως τε να κυριαρχήσουν τώρα θα πρέπει να τους την πάρουν πίσω και σιγά σιγά να αρχίσει η ιδεολογική περιθωριοποίηση τους.
 

aggorf

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο aggorf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 247 μηνύματα.
@aggorf, όλα όσα είχα να πω τα είπα περί του θέματος, για απάντηση τόσο σε εσένα όσο και στους ομοϊδεάτες σου θα παραθέσω αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γάλλου διπλωμάτη Pierre Brochand στη Le Figaro για τη μετανάστευση, την παγκοσμιοποίηση και τις ουτοπικές ιδέες που πιστεύετε:

undefined
Χαχαχα κατάλαβες και μόνος σου ότι λες αρλούμπες και το γύρισες στην επίκληση στην αυθεντία τώρα μπας και το σώσεις κάπως(το οποίο εντωμεταξύ είναι ακόμα πιο γελοίο γιατί σιγά την αυθεντία που είναι ο συγκεκριμένος. Ας ήταν καμιά σοβαρή προσωπικότητα να πεις οτι θα μπορούσε να τον πάρει κανένας στα σοβαρά)? Το αστείο είναι ότι μέσα σε όλα, με κατηγορείς ότι κάνω κι επίκληση στο συναίσθημα, κάτι που δεν ισχύει. Με ποιον τρόπο ακριβώς η επίκληση στην αυθεντία είναι καλύτερη? Τέλος πάντων, ότι έχω γράψει πιο πάνω απαντάει λίγο πολύ στον φίλο μας τον Pierre οπότε δε θα μπω στον κόπο να ασχοληθώ περαιτέρω μαζί του

σε κάποιες επικίνδυνες ιδεοληψίες και ορισμένα αυθαίρετα και ανόητα συμπεράσματά σου:
Όσο για τις λοβοτομημένες, ιδεοληπτικές και γεμάτες με επικλήσεις στο συναίσθημα πηγές ενημέρωσής σου, προφανώς και δεν θέλω να ξέρω. Κράτα τες για τον εαυτό σου.
αυτές τις ανόητες απόψεις
Now thats what I call επίκληση στο συναίσθημα

Μήπως και σου περνάει από το μυαλό, ότι ένας από τους λόγους που αποτίναξα από πάνω μου αυτές τις ανόητες απόψεις, είναι και το γεγονός ότι πέρασα ένα φεγγάρι από το προσφυγικό και είδα τι πραγματικά συμβαίνει;
Όχι δε μου πέρασε από το μυαλό εξ αιτίας μιας μικρής αλλά σημαντικής λεπτομέρειας: Οι απόψεις σου δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα και πηγάζουν από τον εθνικισμό και το μίσος που σε διακατέχει

Όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση, γνωστό αυτό.
Το ότι αυτό το γράφεις ως απάντηση για τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ(και μάλιστα ενός ανθρώπου που το μόνο ‟λάθος‟ που έκανε ήταν να ζει στην Ελλάδα) που σου έφερα ως παράδειγμα θα έπρεπε να σε ανησυχεί κάπως(και τους moderators) κι αποτελεί άλλη μια απόδειξη αυτού που σου είπα στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο. Τέλος πάντων....

Άλλος ένας λόγος της επικίνδυνης φύσης της μετανάστευσης πληθυσμών τελείως διαφορετικών από τον δικό μας τρόπο ζωής είναι και αυτός που αναφέρεις εδώ πέρα. Αποτελεί (η μετανάστευση) έναν από τους κυριότερους λόγους γιγάντωσης της ακροδεξιάς.
Δηλαδή αυτό που λες ουσιαστικά είναι: οι ακροδεξιοί μισούν τους μετανάστες και για να μην κάνουν εγκλήματα εις βάρος τους πρέπει να απελάσουμε τους μετανάστες και να κλείνουμε τα σύνορα? Όχι ευχαριστώ, προτιμώ να απελάσω τους ακροδεξιούς και να φυλάω καλύτερα τα ‟σύνορα‟ του πολιτισμού και της λογικής με τον εθνικισμό

Εδώ, βέβαια, αναφέροντας κάποια σκηνικά που γίνονται από όλες τις θρησκείες
Εσύ δεν έλεγες πριν ότι το κάνουν κυρίως οι μουσουλμάνοι?
Ξεχνάς εδώ ότι αυτά τα περιστατικά είναι σπάνια από την πλευρά των χριστιανών και πολύ συνηθέστερα από αυτή των Μουσουλμάνων
Να και το παράθεμα που το λες

Τώρα που κατάλαβες κι ο ίδιος ότι αυτό που είπες ήταν ένα ακροδεξιάς προέλευσης ψέμα έκανες στροφή 180 μοιρών? Να έχουμε και μια σταθερότητα σε αυτά που λέμε, δεν βλάπτει

Πάντως ναι, έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι αυτά γίνονται από άτομα όλων των θρησκειών και για αυτό είναι τελείως λάθος να στοχοποιείς μια θρησκεία και τους πιστούς της λόγω αυτών. Άρρωστοι ανώμαλοι υπάρχουν παντού. Πες το και στον φίλο σου τον @Volkswagen Fan πάντως που όλο λέει για τις τρομοκρατικές επιθέσεις ‟των μουσουλμάνων‟

ξεχνάς να αναφέρεις τα εγκλήματα που γίνονται σχεδόν καθημερινά, στις γκετοποιημένες περιοχές που κατοικούν μουσουλμάνοι, ξεχνάς ότι ο γηγενής λευκός πληθυσμός φοβάται να κυκλοφορήσει εξαιτίας τους
είπα πριν ότι βαριέμαι να κάτσω να γράψω μια παράγραφο για αυτό το πράγμα, αλλά εδώ που είμαστε θα την κάνω όσο πιο σύντομη γίνεται. Λοιπόν, καταρχάς αυτό που είπα προηγουμένως για τις τρομοκρατικές επιθέσεις(δηλαδή ότι γίνονται από μια απίστευτα μικρή μειοψηφία και δεν εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία με κανέναν τρόπο) ισχύει κι εδώ. Είναι γελοίο να χρησιμοποιείς αυτό το επιχείρημα για να πεις ‟οι μετανάστες είναι κακοί για αυτόν ακριβώς τον λόγο‟. Δεύτερον, είναι απολύτως λογικό η πληθυσμιακή κατηγορία των μεταναστών να υπερεκπροσωπείται στο έγκλημα καθώς ο μέσος μετανάστης είναι αρκετά φτωχότερος από τον μέσο γηγενή(κάτι που ενισχύει την εγκληματικότητα) κι έχει επίσης να αντιμετωπίσει διακρίσεις, προκαταλήψεις, κοινωνικό αποκλεισμό και απομόνωση, λιγότερες ευκαιρίες, ρατσισμό και πολλά άλλα. Επίσης λόγω του έντονου ρατσισμού που διακατέχει τα περισσότερα ευρωπαϊκά αστυνομικά σώματα, είναι πιο πιθανό να σταματήσουν για έλεγχο, να συλλάβουν και να ερευνήσουν μετανάστες από ότι γηγενής ανθρώπους. Επίσης λόγω της φτώχειας που σου ανέφερα, κατά πάσα πιθανότητα ο μέσος μετανάστης θα πορευθεί στη δίκη με χειρότερο δικηγόρο από ότι ο μέσος γηγενής άνθρωπος. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι ο βασικότερος λόγος που υπάρχει αυτή η αντίληψη που έχεις εσύ είναι ότι όταν κάποιος ξένο κάνει ένα έγκλημα τα ΜΜΕ εστιάζουν χωρίς λόγο στην εθνικότητα του, ενώ όταν το κάνει ένας Έλληνας δεν ασχολούνται καθόλου

ξεχνάς τη φανατική και επικίνδυνη θρησκοληψία του μέσου μουσουλμάνου σε αντίθεση με τον μέσο Χριστιανό
τα έχω πει πιο πάνω αυτά δε θα κάθομαι να τα ξαναλέω

ξεχνάς τα ποσοστά αθεϊας/αθρησκείας της δύσης σε αντιπαράθεση με αυτά των αραβικών κρατών.
Επίσης, το συμπέρασμά σου ότι είμαι Χριστιανός (άθρησκος είμαι) ασχολίαστο, έτσι είναι όταν το μυαλό σου έχει γίνει ένας ιδεολογικός πουρές.
Εμμμ ναι οκ. Εντωμεταξύ εσύ λίγο πιο πάνω:
χριστιανισμός αποτελεί ορόσημο για την αληθή Ευρώπη. Η οικουμενική πνευματική αυθεντία της Εκκλησίας έφερε στην Ευρώπη πολιτισμική ενότητα, χωρίς όμως να συνεπάγεται πολιτική μονοκρατορία. Γεγονός που επέτρεψε σε ξεχωριστές πολιτικές κοινότητες να ανθήσουν εντός μιας κοινής ευρωπαϊκής κουλτούρας. Η αυτονομία εκείνου που αποκαλούμε κοινωνία των πολιτών αναδείχτηκε σε ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. Επιπρόσθετα, το χριστιανικό κήρυγμα δεν επαγγέλλεται έναν εξ αποκαλύψεως θεϊκό νόμο, εξ ου και η ποικιλομορφία των κοσμικών νόμων των εθνών μπορεί να γίνει αποδεκτή και να επαινεθεί χωρίς να συνιστά απειλή για την ευρωπαϊκή μας ενότητα. Δεν είναι τυχαίο που η παρακμή της χριστιανικής πίστης στην Ευρώπη έχει επέλθει ταυτόχρονα με τις νέες προσπάθειες να εγκαθιδρυθεί μια πολιτική μονοκρατορία -μια αυθεντία του κοινού νομίσματος και των κοινών ρυθμίσεων, συγκεκακλυμμένη με ψευδοθρησκευτικές θεωρήσεις οικουμενισμού, που κατασκευάζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο χριστιανισμός ενθάρρυνε την πολιτισμική ενότητα
Αποφάσισε...

Η αίσθηση προσβολής που νομίζεις ότι ένιωσα -αν είναι δυνατόν να προσβληθεί κάποιος από άτομα που δεν έχουν προσωπική άποψη και κρίση, αλλά επαναλαμβάνουν σαν παπαγάλοι, ό,τι ιδεοληψία τους κερνάνε- μάλλον αποτελεί δική σου προβολή.
1) Μετά εγώ είμαι αυτός που κάνει επίκληση στο συναίσθημα ε? Θα ήθελα καποιος μοντερειτορ να εξηγήσει αν επιτρέπονται οι ανοιχτές προσωπικές επιθέσεις και προσβολές, πάντως. 2) Η αντίδραση σου σε αυυό που έγραψα ήταν αυτή:
Αποτελεί θράσος, έστω και σαν ένα υποθετικό παράδειγμα, να λες τέτοια πράγματα
Όπως βλέπουμε, το θεώρησες θράσος και άρα προσβολή, οπότε ναι, προσβλήθηκες

Με τα πανό τι ακριβώς θέλεις να δείξεις, δηλαδή; Φοβερό επιχείρημα τα πανιά που σηκώνουν τα εγκληματικά στοιχεία των συνδέσμων.
Τα πανό στα έβαλα ως απάντηση σε αυτό που είπες, δηλαδή ότι μόνο μουσουλμάνοι λένε για την Παλαιστίνη, κάτι που δεν ισχύει
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,152 μηνύματα.
Οι απόψεις σου δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα και πηγάζουν από τον εθνικισμό και το μίσος που σε διακατέχει
Bro, μην τους κάνεις όλους αχταρμά. Δεν είναι εθνικιστής όποιος δεν θέλει τους λαθροέποικους. Εδώ μέσα και αριστερά άτομα πλέον δηλώνουν κατά.

Ο Λιάκουρας ουδεμία σχέση έχει με τον εθνοπατριωτικό χώρο. Δεν αποδέχεται τις εθνικές ιδέες. Μην πετάτε χαρακτηρισμούς στο έτσι .

Το ότι αυτό το γράφεις ως απάντηση για τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Πόσο πιο ξεκάθαρα να σε πει απλά πως αυτοί που θέλετε εδώ προκαλούν τόσα προβλήματα που στο τέλος την πληρώνουν αθώοι είτε δικοί τους είτε γενικά ξένοι. Όπως πριν λίγες ημέρες στην Κύπρο που βγήκαν λαθροέποικοι με λοστάρια και σίδερα στους δρόμους σαν οργανωμένο τάγμα ψάχνοντας Κύπριους και έσπαγαν αμάξια και καταστήματα. Έγινε πατριωτικό συλλαλητήριο και όρμηξαν σε μαγαζιά ξένων. Συνεπώς την νύφη των ανεγκέφαλων έποικων την πλήρωσε μία Βιετναμέζα που είχε ένα περίπτερο. Αυτά προκαλούν αυτοί που υποστηρίζετε.

Δηλαδή αυτό που λες ουσιαστικά είναι: οι ακροδεξιοί μισούν τους μετανάστες και για να μην κάνουν εγκλήματα εις βάρος τους πρέπει να απελάσουμε τους μετανάστες και να κλείνουμε τα σύνορα? Όχι ευχαριστώ, προτιμώ να απελάσω τους ακροδεξιούς και να φυλάω καλύτερα τα ‟σύνορα‟ του πολιτισμού και της λογικής με τον εθνικισμό
Το πρόβλημα είναι πως οι λαθρομετανάστες-κατακτητές κάνουν άγρια εγκλήματα σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού και κάποιοι έχετε φροντίσει να γίνετε οι καλλίτερες ορντινάντσες τους. Βέβαια αν κυριαρχήσετε παρέα και μας απελάσετε χάρη θα μας κάνετε που θα μας γλυτώσετε καθώς μόλις εδραιώσουν την εξουσία τους εσείς οι άθεοι θα αποχαιρετήσετε το κεφάλι σας. Εμάς τους αλλόθρησκους (αβρααμικών θρησκειών) άιντε θα μας την χαρίσουν επιβάλλοντας μας φόρο υποτέλειας (τζίζγια) και θα παντρεύονται δια της βίας τις κόρες μας (για την ώρα τις βιάζουν απλά). Για εσάς ούτε αυτό το «προνόμιο» δεν θα υπάρχει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Bro, μην τους κάνεις όλους αχταρμά. Δεν είναι εθνικιστής όποιος δεν θέλει τους λαθροέποικους. Εδώ μέσα και αριστερά άτομα πλέον δηλώνουν κατά.

Ο Λιάκουρας ουδεμία σχέση έχει με τον εθνοπατριωτικό χώρο. Δεν αποδέχεται τις εθνικές ιδέες. Μην πετάτε χαρακτηρισμούς στο έτσι .


Πόσο πιο ξεκάθαρα να σε πει απλά πως αυτοί που θέλετε εδώ προκαλούν τόσα προβλήματα που στο τέλος την πληρώνουν αθώοι είτε δικοί τους είτε γενικά ξένοι. Όπως πριν λίγες ημέρες στην Κύπρο που βγήκαν λαθροέποικοι με λοστάρια και σίδερα στους δρόμους σαν οργανωμένο τάγμα ψάχνοντας Κύπριους και έσπαγαν αμάξια και καταστήματα. Έγινε πατριωτικό συλλαλητήριο και όρμηξαν σε μαγαζιά ξένων. Συνεπώς την νύφη των ανεγκέφαλων έποικων την πλήρωσε μία Βιετναμέζα που είχε ένα περίπτερο. Αυτά προκαλούν αυτοί που υποστηρίζετε.


Το πρόβλημα είναι πως οι λαθρομετανάστες-κατακτητές κάνουν άγρια εγκλήματα σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού και κάποιοι έχετε φροντίσει να γίνετε οι καλλίτερες ορντινάντσες τους. Βέβαια αν κυριαρχήσετε παρέα και μας απελάσετε χάρη θα μας κάνετε που θα μας γλυτώσετε καθώς μόλις εδραιώσουν την εξουσία τους εσείς οι άθεοι θα αποχαιρετήσετε το κεφάλι σας. Εμάς τους αλλόθρησκους (αβρααμικών θρησκειών) άιντε θα μας την χαρίσουν επιβάλλοντας μας φόρο υποτέλειας (τζίζγια) και θα παντρεύονται δια της βίας τις κόρες μας (για την ώρα τις βιάζουν απλά). Για εσάς ούτε αυτό το «προνόμιο» δεν θα υπάρχει.
Καλά εσύ άθεος δεν ήσουν ;
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,152 μηνύματα.
Καλά εσύ άθεος δεν ήσουν ;
Με τις θρησκείες είμαι γενικά απόμακρος και έχω «περίεργες» ιδέες επί του θέματος. Αν μπορούσα να με χαρακτηρίσω κάπως θα με έλεγα ένθεο αγνωστικιστή (γιατί προσωπικά πιστεύω στην ύπαρξη Θεού αλλά αφήνω ένα ενδεχόμενο οι θρησκείες να μην έχουν επιτύχει να τον φιλοσοφήσουν επαρκώς) που αποδέχεται όμως τον χριστιανισμό ως αναγκαίο συνεκτικό στοιχείο και σύστημα αξιών πλήρως συνυφασμένο με τον δυτικό πολιτισμό.

Από εκεί και έπειτα εάν ήτο στο χέρι μου να παίζω με την ιστορία και να αλλάζω το ρου της δηλώνω ευθαρσώς πως θα κράταγα μακριά τον χριστιανισμό και θα προτιμούσα οι Έλληνες να είχαμε κρατήσει την αρχαία θρησκεία μας, την θρησκεία των «εθνικών» όπως την αποκαλούν οι βυζαντινές πηγές. Δεν είναι τυχαίο που από όλους τους βυζαντινούς αυτοκράτορες ο αγαπημένος μου είναι ο Ιουλιανός «ο παραβάτης» χδ.
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,009 μηνύματα.
Το πρόβλημα δεν είναι να είσαι "Ισλαμόφιλος" (αν και εσύ ειδικά ως γυναίκα τι θα έβρισκες ωραίο στο Κοράνι δεν ξέρω, μιας που αν δεν είσαι υπάκουη στον άντρα σου πρώτα προβλέπεται νουθεσία, μετά διώξιμο από το συζυγικό κρεββάτι και τέλος ξυλοδαρμός). Και εγώ υπό μια έννοια είμαι "Ισλαμόφιλος" εννοώντας πως έχω θετική γνώμη για την Ελληνικότατη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης (που και φυλετικά Έλληνες είναι που αλλαξοπίστησαν) και που πρέπει να προσεγγίσουμε πιο αποφασιστικά πετώντας έξω τις τουρκικές επιρροές.

Το πρόβλημα είναι όταν βάλλεσαι εναντίον της ίδιας σου της χώρας και εναντίον της ίδιας σου της φυλής. Ούτε οι Μαύροι ούτε οι Ασιάτες έχουν τα κόμπλεξ και τα αυτομαστιγώματα που έχουν οι Λευκοί (περιμένω τους Μαύρους της Νοτίου Αφρικής να διαδηλώσουν με πλακάτ White Lives Matter για τις καταπιέσεις της κυβερνήσεως σε βάρος των Λευκών). Το να απελάσουμε τους προδότες προφανώς δεν είναι εφικτή λύση (καταρχάς και ποιοι θα τους δέχονταν; Ούτε οι ίδιοι τους οι φίλοι στις ισλαμικές χώρες δεν θα τους δέχονταν μιας που τον προδότη δεν τον αγαπάει ποτέ κανείς). Το λιγότερο που θα μπορούσε να έκανε το κατεστημένο είναι να μην τους δίνει δικαίωμα λόγου σε επίπεδο κυριαρχίας καθώς το ίδιο το σύστημα οδήγησε στην ιδεολογική ηγεμονία της woke κουλτούρας η οποία σιγά σιγά αρχίζει και κλονίζεται. Αυτοί που τους έδωσαν τόση δύναμη ως τε να κυριαρχήσουν τώρα θα πρέπει να τους την πάρουν πίσω και σιγά σιγά να αρχίσει η ιδεολογική περιθωριοποίηση τους.
αυτό που λες, εμποδίζει την ελευθερία της έκφρασης. Θα τους χαρακτηρίζατε <<προδότες>> επειδή κατά τη γνώμη κάποιων άλλων, η άποψή τους είναι αντίθετη με το συμφέρον της φυλής που έτυχε να γεννηθούν. Να τους στερήσει το <<κατεστημένο>> 'οπως λες, το δικαίωμα λόγου (??). Με ποιο κριτήριο;

(φυσικά και δεν είμαι φίλη του ισλάμ, αν και έχω καναδυο μουσουλμανες φίλες)

Αυτή η ιδεολογική περιθωριοποίηση, που λες, είναι μια λογική λύση
 

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 1,575 μηνύματα.
Εκφράσεις τύπου "με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά" για να πετύχουμε ένα συλογικό σκοπό ελπίζω να τις δέχεστε και σε άλλες περιστάσεις και εκεί να μη γίνονται αυτοί που τα λένε ξαφνικά γουοκ κτλ. Όπως και αυτά για μπουζουριάσματα, μη ελευθερία έκφρασης απόψεων κτλ.

Το άσυλο θα πρέπει να συνεχίζει να δίνεται σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και είναι ένα βήμα πριν τον θάνατο (π.χ. λοατ), μπορεί κανείς να μην είναι υποχρεωμένος να βοήθησει, αλλά έτσι κάνουν οι πολιτισμένες κοινωνίες. Δεν σου ζητάει κάποιος το χέρι ενώ πνίγεται και αρνείσαι. Το να τους στείλεις πίσω, ή να τους στείλεις σε παρόμοιες χώρες (Ρουάντα που ακούστηκε), ουσιαστικά ισοδυναμεί με θάνατο.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,295 μηνύματα.
Το θέμα είναι οτι κάποιοι, αντί να θυμώσετε με τις χώρες που δε δέχονται κανένα μετανάστη, θυμώνετε με τους μετανάστες.

Μετανάστες και πρόσφυγες θα υπάρχουν γιατί υπάρχουν λαθροκινητές και γιατί έτσι είναι πλέον τα πράγματα. Γιατί δεν πιέζει η ευρωπαϊκή κοινότητα να βγει νόμος όλα τα κράτη να δέχονται ίδιο αριθμό μεταναστών; Να υπάρχουν κονδύλια για εργασία, εκπαίδευση, διατροφή τους; Να υπάρχουν κονδύλια για να δίνονται ή να απορρίπτονται οι αιτήσεις ασύλου σε 3 μέρες;

Γιατί είναι πιο εύκολο το πονάει χέρι κόψει χέρι από το να πάμε κόντρα στην αγία ευρωπαϊκή ένωση.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top