glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

14-08-24

21:55
Στα χρόνια πάντως που σπούδαζα εγώ ήταν το σύνηθες, δυο και τρεις συγκάτοικοι.Η αλήθεια είναι πως η συγκατοίκηση δεν είναι τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα και δεν καταλαβαίνω γιατί.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

14-08-24

22:00
Με συγχωρείς.
Δεν υπάρχει θέμα , ελεύθερη συζήτηση κάνουμε.
Απλά μου έκανε λίγο εντύπωση γιατι έχει υπάρξει περίοδος στη ζωή μου που έδινα 300 ευρω το μήνα δόση αυτοκινήτου (ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΔΑΝΕΙΟΥ + ΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ) ... πλήρωνα αλλα 250 το ενοίκιο και άλλα 70 το ρεύμα και αλλα 30 την εφορία ειχα ηδη φτάσει στα 650 ευρω με το που είχα πληρωθεί άλλα 300 για να φάω (ψωνια απο σούπερ μάρκετ... άλλα 150 η πιστωτική την οποία είχα χρέος (κατι επιπλα που ειχα αγοράσει στο νέο σπίτι) τοτε έμενα τελειως μόνος μου σε μια περιοχή 500 χλμ μακρυά απο την Αθήνα ήμουν ηδη στα 1100 δηλαδή... ο μισθός τότε ήταν 1200 με το ζόρι και έπρεπε να βάλω και πετρέλαιο για να ζεσταθώ και να πάω και καμία βόλτα να πιώ κανα ποτό σάββατο βράδυ. Ένα απλό ποτό μη φανταστείς.... μια βοτκα και πισω σπιτι για νάνι.
Την ζωή στο ενοίκιο την έχω ζησει και με το παραπάνω..... αλλα θα τη ξαναζήσω ευτυχως τώρα ειμαι και πολύ καλύτερα οικονομικά δοξα το θεό.
Θα ηθελα και εγω με τη σειρά μου να αναφέρω οτι δεν είχα σκοπο να προσβάλω κάποιον απο εδω μέσα ούτε να κράξω 20χρονους όπως κακοβουλα αναφέρθηκε. Ολη η συζητηση και ο σχολιασμός μου ήταν στα πλαίσια της κριτικής χωρις να υπάρχει διάθεση για υποτίμηση απλα οπως και να το κάνουμε απο τα 32 και μετά πρέπει να φυγεις για να ανοιξεις κ λίγο τα φτερά σου μόνος σου. Αυτο επεσήμανα.
Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος
Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.831 μηνύματα.

14-08-24

22:08
Sorry αλλά ό,τι γίνεται στην οικογένεια έχει αντίκτυπο και στην κοινωνία κι ασφαλώς και θα γίνεται αντικείμενο συζήτησης και κριτικής...αύριο μεθαύριο που το παιδί σου π.χ. δε θα μπορεί να βρει άντρα ή γυναίκα της προκοπής, ένας από τους λόγους θα είναι κι αυτός που συζητάμε!
Δεν είμαι γονιός και το πιθανότερο να μην γίνω ποτέ.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.578 μηνύματα.

14-08-24

22:11
Eπειδή έζησα αρκετά χρόνια μόνος μου, δεν μπορώ να πω ότι ήταν περίοδος που θα ήθελα να την ξαναζήσω αλλά ούτε εννοείται θα έβαζα ως αντίβαρο να συζήσω με τους γονείς μου. Γενικά, το να μένει κάποιος μόνος του έχει καλά αλλά έχει και στιγμές ... δύσκολες.
Για παράδειγμα, μου είχε τύχει να φρακάρει κομμάτι πατάτας στον λαιμό μου την ώρα του φαγητού και να είμαι για κάτι λεπτά στον άλλο κόσμο, παλεύοντας να ξεφρακάρει. Λεπτά που έκριναν την επιβίωση. Δεν μπορούσα να φωνάξω βοήθεια, δεν υπήρχε κανείς γύρω μου. Όμως ζούσα μόνος μου και ήταν η "εμπειρία" να ζεις μόνος, όπως λένε πολλοί στην Ελλάδα.
Για παράδειγμα, μου είχε τύχει να φρακάρει κομμάτι πατάτας στον λαιμό μου την ώρα του φαγητού και να είμαι για κάτι λεπτά στον άλλο κόσμο, παλεύοντας να ξεφρακάρει. Λεπτά που έκριναν την επιβίωση. Δεν μπορούσα να φωνάξω βοήθεια, δεν υπήρχε κανείς γύρω μου. Όμως ζούσα μόνος μου και ήταν η "εμπειρία" να ζεις μόνος, όπως λένε πολλοί στην Ελλάδα.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

14-08-24

22:19
Η ανεξάρτητη από το οικογενειακό δίχτυ ασφάλειας διαβίωση σε μικρές ηλικίες θέλει θυσίες, 8 ωρη εργασία σε συνθήκες πολυ συχνά εκμετάλλευσης πχ εστίαση, θέλει στέρηση προσωπικού χρόνου που ένα νέο παιδί θα διοχέτευε άλλου πχ σπουδές, χόμπυ κλπ, συνεπάγεται απότομη ωρίμανση/ προσγείωση, ανάληψη ευθυνών .. Σε κάθε περίπτωση το πιο συνετό είναι να περιμένει κανείς να τελειώσει τον κύκλο σπουδών πριν αποφασίσει το επόμενο βήμα. Από την άλλη πλευρά η ιδέα ενός συγκάτοικου για όσους ασφυκτιούν και είναι διατεθειμένοι να φύγουν νωρίς και να αναλάβουν την επιβίωση τους, είναι ίσως μια λύση λιγότερο επώδυνη οικονομικά.
Εν πάση περιπτώση επειδή δεν ειμαι και κολλημένος / στενόμυαλος πιο πολύ θα εκτιμήσω μια ευγενική γυναίκα με καλούς τρόπους και θετικό άτομο που θα μενει ακόμη με τη μαμά της !!!! Παρά κάποια που μένει δηθεν μόνη της και ειναι έτοιμη να στην πεί... να το χρησιμοποιήσει για να δειξει μαγκιόρα (συνηθως αυτο το κάνουν άτομα με ενα κάρο ανασφάλειες) και γενικά κακότροπα άτομα που και σχέση να κάνεις μαζί τους θα σου δημιουργήσουν ένα κάρο μπελάδες στο μέλλον.
Οπότε ψηφίζω ευγενική και καλόψυχη γυναίκα και ας μένει και με τη μάνα της ακόμη καίτοι 30αρα.

15-08-24

01:15
Αυτά που λες με τα AirBnB ή να πουλήσουν οι γονείς το σπίτι είναι ακραία πράγματα. Το AirBnB δεν ξέρω πως το έχεις σκεφτεί, αλλά εμένα δεν θα μου φαινόταν καθόλου φυσιολογικό να εμπιστευτώ οποιοδήποτε άγνωστο μέσα στο σπίτι που κατοικώ.Ίσα ίσα που το παιδί που δεν έχει θέμα με τους γονείς του και τους αγαπάει πραγματικά θα τους νοιαστεί και θα πει «από το να τους γίνω φόρτωμα καλύτερα να βρω ένα συγκάτοικο και να πάω να μείνω μόνος σ' ένα μικρό σπιτάκι και να κάνουν το δωμάτιό μου AirBnB να τους μένει και κάνα φράγκο γιατί έχει έξοδα το σπίτι ή να το πουλήσουν και να πάνε να ζήσουν σε μικρότερο και φθηνότερο κ.ο.κ.», όπως κι ο γονιός που νοιάζεται κι αγαπάει πραγματικά το παιδί του θα το «σπρώξει» με κάποιο τρόπο να φύγει απ' το σπίτι γιατί ξέρει ότι θα 'ναι για το καλό του κ.λπ.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

15-08-24

01:41
Αυτά που λες με τα AirBnB ή να πουλήσουν οι γονείς το σπίτι είναι ακραία πράγματα. Το AirBnB δεν ξέρω πως το έχεις σκεφτεί, αλλά εμένα δεν θα μου φαινόταν καθόλου φυσιολογικό να εμπιστευτώ οποιοδήποτε άγνωστο μέσα στο σπίτι που κατοικώ.
Προφανώς και είναι ακραία. Ποιος θα έρθει στην Αθήνα να νοικιάσει AirBnb 20-30 xlm μακρυά απο το Κεντρο της πλάκας ή την Ακρόπολη ;;;;
στο τέλος θα καταν΄τησει ο ιδιοκτητης να μαζεύει καπότες απο τις παρτούζες που θα γίνονται μέσα εκει με τα παράνομα ζευγαράκια που αντι να πάνε στο ημιδιαμονής έρχονται σε ενα airbnb και δεν κάνω πλάκα.
Αμα αυτός ειναι ο στόχος του για να βγάλει απο τη μύγα ξίγκι ας πάει να το κάνει ο καθένας.
Παλιά στα Χανιά υπήρχαν κάτι στούντιο που νοικιαζόντουσαν ο άνθρωπος δουλευε στα καράβια και ειχε 5 στη σειρά με πάνω και κάτω δηλαδη 10 δωμάτια. Εγκαταστάσεις τώρα οχι αστεία πράγματα έφτιαξα ενα ισόγειο να το κανω airbnb. Έριξε μπορεί και ενα μύριο ευρώ να τα φτιάξει... και οχι πήρα ενα δάνειο και έφτιαξα μια μεζονέτα. Επισης ειχε κανονικά διαχείριση σε εταιρεία που μαζευαν τα σεντόνια - καθάριζαν - έκαναν τις κρατήσεις και αναλάμβαναν οποιαδήποτε ζημιά έκανε ο κάθε πυροβολημένος που νοικιαζε το κατάλυμα.
Υπάρχει κόσμος που ειναι ζώα τελείως μπαινουν μεσα στα σπίτια και τα καταστρεφουν και μετα εξαφανίζονται.
Ειναι δηλαδή κανονική δουλειά αυτη πλήρους απασχόλησης μη νομίζει ο καθε ενας οτι θα φτιάξει ενα σπίτι και θα εισπράτει. Θέλει χρόνο και στομάχι. πραγματικά έρχεσαι σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους μέσα σε ενα μήνα που θα έρθουν να μεινουν στη περιουσία σου πρέπει το μάτι σου να κόβει τις κακοτοπιές.
Και όλα αυτα βεβαια αν έχεις καταλύματα σε ενα μέρος που προσφέρει διακοπές - θάλασσα - φυση - χαλάρωση όχι στη γκαρσονιερούλα στα Κάτω Πατήσια.... εκει ειπαμε τι θα μαζευεις μετά. Μπουρδέλο θα στο κάνουνε και κυριολεκτικά και μεταφορικά.

15-08-24

08:29
Εγώ να πω την αλήθεια θα προτιμούσα να νοικιάζω μια τρώγλη παρά να ζήσω με τους γονείς μου , αν είναι να τα κρατάω για βόλτες, ταξίδια και λούσα. Αλλά δεν είναι τόσο αν οι γονείς είναι καλοί ή κακοί , είναι ότι έχεις ένα παρατηρητή στο σπίτι σου, πότε έφαγες, αν έφαγες, που κοιμήθηκες, αν πήρες άδεια , γιατί είσαι άυπνος κοκ. Εκτός αν κόψεις και την καλημέραΓια αυτό όπως είπα, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Οι άνθρωποι που τείνουν να τα ισοπεδώνουν όλα προς μια όψη μόνο συνήθως έχουν την αίσθηση ότι μόνο η πραγματικότητα, οι συγκυρίες και οι γονείς που βίωσαν εκείνοι υπάρχουν στον κόσμο.

Και η διαφορά με το σύντροφο-κολλητό-συγκάτοικο είναι οτι τον διαλέγεις και τα βρίσκετε, κατανοώντας τις ιδιοτροπίες ο ένας του αλλουνού , ενώ με τους γονείς ούτε σε διαλέξανε ούτε τους διάλεξες .
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

15-08-24

11:29
Επιλογές είναι όλα Aura. Αυτό που είναι σωστό ή ανεκτό για εσένα μπορεί να είναι λάθος ή μη ανεκτό για τον άλλο. Ο γονιός παρατηρητής είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο. Σε κάποιες οικογένειες είναι πιο ανεκτό από ότι σε άλλες όμως. Οπότε το τι συμφέρει τον καθένα είναι μια πολύπλοκη συνάρτηση των επιθυμιών του , των περιστάσεων, και της νοοτροπίας της εκάστοτε οικογένειας.Εγώ να πω την αλήθεια θα προτιμούσα να νοικιάζω μια τρώγλη παρά να ζήσω με τους γονείς μου , αν είναι να τα κρατάω για βόλτες, ταξίδια και λούσα. Αλλά δεν είναι τόσο αν οι γονείς είναι καλοί ή κακοί , είναι ότι έχεις ένα παρατηρητή στο σπίτι σου, πότε έφαγες, αν έφαγες, που κοιμήθηκες, αν πήρες άδεια , γιατί είσαι άυπνος κοκ. Εκτός αν κόψεις και την καλημέρα
Και η διαφορά με το σύντροφο-κολλητό-συγκάτοικο είναι οτι τον διαλέγεις και τα βρίσκετε, κατανοώντας τις ιδιοτροπίες ο ένας του αλλουνού , ενώ με τους γονείς ούτε σε διαλέξανε ούτε τους διάλεξες .
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

15-08-24

13:57
Εάν σπουδάσεις, ρεαλιστικά θα μπορείς να ζεις μόνος, στηριζόμενος αποκλειστικά σε δικές σου δυνάμεις, έχοντας και μια οικονομικη άνεση, γύρω στα 28 με 29. Εαν λάβουμε υπόψιν όλη την ρεαλιστική διάρκεια σπουδών(μεταπτυχιακό), κακοτυχιών(θέμα υγείας προσωπικό ή συγγενή ή λόγω δυσκολίας σχολής) και στρατού(καθώς χωρίς δεν σε δέχονται οι περισσότεροι). Χωρίς να συνυπολογίζεται η καθυστερηση λόγω παράλληλης εργασίας φυσικά, καθώς εκεί το νούμερο φουσκώνει ακόμα περισσότερο.α)Αναλόγως...π.χ. αν το παιδί στα 18 δεν έχει βλέψεις για σπουδές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το «φυσιολογικό» θα ήταν να πάει Στρατό, μετά να πιάσει δουλειά κάπου, να μείνει ένα διάστημα σπίτι (ως ισότιμο μέλος στα έξοδα και στις δουλειές του σπιτιού) μέχρι να συγκεντρώσει κάποια χρήματα και να βρει κάποιο δικό του χώρο και μετά να φύγει!
Τα 40 δεν είναι ηλικία για να σε βοηθάνε οι γονείς σου, είναι ηλικία για να τους βοηθάς εσύ...
Αντικειμενικά τα χρόνια είναι πολλά. Σε αυτό το πλαίσιο είναι καλύτερο να κυνηγήσει κάποιος σπουδές μικρότερης διάρκειας, λόγου χάρη διετείς. Και ακριβώς αυτό φαίνεται να γίνεται πλέον. Παλιότερα το να δώσεις πανελλήνιες ήταν άνευ συζήτησης για πολλούς. Τώρα δεν αποτελεί μονόδρομο για όλους.
Δεν θα το έλεγα, αυτή την στιγμή η κοινωνία δεν βιώνει την εποχή του μαμακια. Αυτή η γενιά δεν έχει προλάβει ακόμα να πάρει αποφάσεις για τις γενιές του αυριο.β)Ο «χρόνος» έχει ήδη δώσει τα πρώτα του δείγματα κι ακόμη είμαστε στην αρχή, οι hardcore μαμάκηδες και μπεμπέκες (του κορονοϊού, της τηλεκπαίδευσης κ.λπ.) τώρα αρχίζουν να βγαίνουν στην κοινωνία!![]()
Αυτή την στιγμή η κοινωνία βιώνει τις αποφάσεις της γενιάς των αντρών "παλαιάς κοπής".
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

15-08-24

14:01
Δε νομίζω να ισχύει, αυτό που λες. Εκτός αν άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα (αλλά και πάλι, δεν το θεωρώ λογικό...). Διατροφή δίνει ο γονέας εκείνος που αποχωρεί, και το ύψος της καθορίζεται από το εισόδημά του. Ακόμα και αν ο γονιός που έχει τα παιδιά (συνήθως η μάνα...), παίρνει περισσότερα χρήματα...Διατροφή (αν δεν κάνω λάθος) πληρώνει όποιος απ' τους δύο γονείς έχει το υψηλότερο εισόδημα κι αυτή προκύπτει ως ένα ποσοστό του μισθού...η σωστή ερώτηση λοιπόν σ' αυτή την περίπτωση ΠΡΙΝ από ενοίκια και τα σχετικά θα ήταν «γιατί έγινε πατέρας» ή «πως θα ζήσει το παιδί»!
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

15-08-24

14:11
Αν την βλέπαμε κιόλας, καλά θα ήταν.Δε νομίζω να ισχύει, αυτό που λες. Εκτός αν άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα (αλλά και πάλι, δεν το θεωρώ λογικό...). Διατροφή δίνει ο γονέας εκείνος που αποχωρεί, και το ύψος της καθορίζεται από το εισόδημά του. Ακόμα και αν ο γονιός που έχει τα παιδιά (συνήθως η μάνα...), παίρνει περισσότερα χρήματα...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

15-08-24

14:12
Εννοείται...Αν την βλέπαμε κιόλας, καλά θα ήταν.

Λέμε τώρα...
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

15-08-24

14:16
Γιατί ως γνωστόν.. Τα παιδιά μεγαλώνουν με αέρα κοπανιστό.Εννοείται...
Λέμε τώρα...
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

15-08-24

22:53
Αυτό το θρεντ μου θυμίζει το μέρος που δούλευα, όπου η μάνα αυτουνου που είχε το γραφείο (70 χρόνων και εντελώς άσχετη) έκανε κουμάντο στο γραφείο, ερχόταν του έφερνε φαγητό σε ταψί και ρουχαλακια για να αλλάξει , φυσικά έμενε μαζί της ακόμα ενώ ήταν 35+ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΠΡΌΒΛΗΜΑ, ίσα ίσα ...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 204 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Unboxholics
- Joji
- jj!
- kalhkardia
- charmander
- orchidea
- johnsala
- V@Per
- Jack of Spades
- Dr. Gl. Luminous
- AggelikiGr
- Reader
- taketrance
- Kate1914
- camil
- fmarulezkd
- Μήτσος10
- Scandal
- Libertus
- Ωρορα
- rafaela11
- GeorgePap2003
- Paragontas7000
- Εριφύλη
- despoina13
- Memetchi
- phleidhs
- Wonderkid
- Debugging_Demon
- Luludaki
- fourkaki
- back2967
- Μαυρίκιος
- American Economist
- iew
- physicscrazy
- ROM32
- touvlo
- mixaelaaa
- Lia 2006
- vasilis123321
- User2350
- Hased Babis
- hirasawayui
- kordella
- thenutritionist
- Sosstoss
- Fernando_A
- giannhs2001
- Alessandra Eliza
- Γατέχων
- ggl
- marww
- Milko Protein
- Ellis
- χημεια4λαιφ
- Dmzk
- ga2023
- Countdown
- Τodoroki
- Ness
- Ilma
- tsiobieman
- kleoniki05
- P.Dam.
- Στεφανος56
- Ryuzaki
- arko
- Viedo
- petrosln
- Meow
- Εχέμυθη
- eukleidhs1821
- MonaXoS
- J.Cameron
- DimitraA.
- Δροσουλίτης
- nicks1999
- parrot/παπαγάλος
- emmanuel
- R73
- Loozen
- chester20080
- SlimShady
- iminspain
- Johnny15
- ag97
- Έμμα
- Athens2002
- Αλκης Κ.
- AK-92
- Insertcoin
- leo41
- Scott
- tslef8
- gwgw_5
- pacheiko
- Johnman97
- Thundergirl
- Nickx
- nucomer
- 1011
- igeorgeoikonomo
- kleonpetrou
- Freya Goddes
- prinCess.
- tomicrotroll
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.