Οσο για την υπερκαταναλωση. Αν μπορεις να την κάνεις και εσυ αλλα προφανως δεν μπορεις οποτε μισεις οποιον μπορει και τον φθονεις οπως ξεκάθαρα φαινεται απο τα γραφομενα σου.
Το πηδάω οποια μου κάτσει το προσπερνάω γιατι ειναι ατάκα πεζοδρομιου και δεν ειμαι τέτοιου επιπεδου με συγχωρεις. Για τα υπολοιπα έχω ενημερώσει αρμοδίως.
Αδερφέ, για να στα πω λίγο στα κυβικά σου, εκτίθεσαι.
Όποιος έχει δουλέψει οικογενειακή επιχείρηση ή έστω έχει κάνει μιας καποιας μορφής συνεργασία με γονείς ξέρει ότι είναι η επιτομή της αυστηρότητας. Ναι κάποιοι -συνήθως πλούσιοι- σπουδάζουν τα παιδιά τους και μετά τους βάζουν να κάνουν δήθεν τους μανατζαραίους σε ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά ο μήνας του μέλιτος δεν κρατάει ούτε γι αυτούς πολύ, γιατί κι ο πλούσιος αγαπάει πολύ τα λεφτά του και δε θέλει να τα χάσει. Αντίστοιχα, ο μέσος μη-πλούσιος γονιός που βάζει το παιδί του στην επιχείρηση, αγαπάει το παιδί του και θέλει να το σκληραγωγήσει και να το εκπαιδεύσει για να μην πέσει ποτέ στα χέρια μαλάκα ξένου εργοδότη.
"Να μην έχεις ποτέ ανάγκη κανέναν, να κρατήσεις όσα έχτισα για σένα"
Το χεις ακούσει αυτό ποτέ από γονιό; Ίσως να ήσουν λιγότερο ομιλητικός εαν το είχες ακούσει.
Δε σε κρίνω όμως, καλά κάνεις και ζείς όπως ζείς και ξοδεύεις όπως ξοδεύεις και γαμάς όσες γαμάς. Δεν υπάρχει κάτι αξιοζήλευτο εδώ. Κι άλλοι χρησιμοποιούν το όργανό τους, αλλά δεν το κοπανάνε στη μούρη κανενός ως επίδειξη.
Το χειρότερο δεν είναι ο τρόπος ζωής του Ντέβιλ και του κάθε Ντέβιλ. Δικαίωμά του του Ντεβιλ να ζει όπως θεωρεί καλά. Το χειρότερο είναι η αντίληψη ότι ο δικός του τρόπος ζωής είναι ο ενδεδειγμένος και ότι όσοι δεν ζουν έτσι, απλά τον φθονούν.
Ίσως επειδή η κοπέλα που είναι γιατρός δε μπορεί ούτε να πάει για κατούρημα χωρίς να ζει με το άγχος μη την καλέσουν ολονυχτία να μην προλαβαίνει να σε ανταγωνιστεί, μπορεί πάντα να έχει και άλλο χαρακτήρα και να μη θέλει τη ζωή σου, πόσο μάλλον να τη ζηλέψει.
Ξέρεις, είμαστε διαφορετικοί σ αυτό τον κόσμο και το ότι δούλεψες και έβγαλες κάποια λεφτά δεν σε κάνει καλύτερο από εμένα ή οποιονδήποτε που μπορεί να μην έχει δουλειά αλλά να έχει καλή συμπεριφορά.
Κι άλλοι κάνανε τις μεγάλες ζωές στο εξωτερικό, και κουνιόντουσαν ότι κονομάγανε και γαμάνε και γαμάνε και γαμάνε, και τους πήρε ο διάολος ένα βράδυ γιατί δεν ήξεραν να φέρονται σαν άνθρωποι στους γύρω τους.
Υπάρχει know-how στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, όπως και να το κάνουμε.
Κούλαρε λίγο, θα χρειαστείς και φίλους σ αυτή τη ζωή πέρα από σεξ και λεφτά. Και για να τους έχεις πρέπει να μπαίνεις και λίγο στα παπούτσια τους κι οχι να κλωτσάς συνέχεια τη σφηκοφωλιά.