Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με ενοχλεί η γενική. "Αληκτώ Δρακοπούλου" [που το βρήκα χαχααχ]
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πάλι αυτή η άποψη....αλλά γιατί γενική;!;!;!
Γιατί πρέπει να είμαι κάποιου και ο αδερφός μου να μην είναι κανενός.
Νταξ και άμα ζοριστώ,πάω και το αλλάζω...Αλλά γαμώ το φαλοκρατισμό σας δλδ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Δραστήριο μέλος

Όντως η γενική στο θηλυκό δίνει αίσθηση ιδιοκτησίας ...

Ενώ το αρσενικό έχει ονομαστική....

Και καλά ¨κύριος του εαυτού του¨...
μωρέ καλά τα λες!

marina289
Δραστήριο μέλος

αλλά αν εσύ θέλεις να ανήκεις στον άντρα σου , άνηκε!
Ο καθένας ανήκει όπου θέλει...
diotima φαντάζομαι θα σε ενοχλούσε και η φράση ¨εσύ ποιανού είσαι;;¨ (στο χωριό μου, η πρώτη ερώτηση που σου έκαναν

α, το ¨όλες οι υπόλοιπες¨ σόρυ, επίσης δεν με εκφράζει ,Εμένα δε με προσβάλλει καθόλου να νιώθω οτι ανήκω τυπικά και ουσιαστικά στον άντρα μου. Αν υπάρχει κάποια που την προσβάλλει, μπορεί να μην πάρει το επίθετο του άντρα της. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλες οι υπόλοιπες πρέπει να προσβάλεστε επειδή κάποιες το κάνουν και το αντίστροφο. Κι αν δε σας αρέσει η γενική, κόφτε την: Αληκτώ Δρακόπουλος, και τελειώνει το θέμα.![]()
μπορώ να διαφοροποιηθώ από την ομάδα αυτή που κατατάσσεις τους διαφωνούντες ε;;
άκου ¨όλες οι υπόλοιπες¨ !
cool...
Διακρίνω μια τάση-ανάγκη όλοι να ανήκουμε κάπου;;
ή στον σύζυγο ή στις ¨όλες τις υπόλοιπες;;¨

love_angel
Επιφανές μέλος

Καλά, βασικά τυπικά και ουσιαστικά ανήκεις στον εαυτό σου,
αλλά αν εσύ θέλεις να ανήκεις στον άντρα σου , άνηκε!
Ο καθένας ανήκει όπου θέλει...
diotima φαντάζομαι θα σε ενοχλούσε και η φράση ¨εσύ ποιανού είσαι;;¨ (στο χωριό μου, η πρώτη ερώτηση που σου έκαναν)
Εγώ πάντως για την επέτειο μας πήρα στο φίλο μου μπλούζα που λέει:
Και τη φοράει κιόλας!!!Vik's property...
All rights reserved

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Εμένα αυτό που με ενοχλεί,δεν είναι το ότι έχω το επίθετο του πατέρα μου
συμφωνώ

Tg το "γλύτωσα" ως τώρα μιας και το επώνυμό μου είναι ίδιο στην ανδρική και τη γυναικεία version του

Να δούμε οι "έρμες" οι (μελλοντικές) κόρες μου τι θα απογίνουν

pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος

μπορείς να του λες να σε δέρνει με τη ζώνη κιόλας όταν δεν είσαι καλό κορίτσι.Είμαι (ή θέλω να πιστεύω οτι είμαι) παραδοσιακή γυναίκα και μου αρέσει να νιώθω οτι "ανήκω" σε όλους τους τομείς σε αυτόν.
έτσι θα είσαι 100% παραδοσιακή...

μπορείς να του λες να σε δέρνει με τη ζώνη κιόλας όταν δεν είσαι καλό κορίτσι.
έτσι θα είσαι 100% παραδοσιακή...![]()
Δε νομίζω οτι αυτό ανήκει σε κάποια παράδοση.

Eileen
Τιμώμενο Μέλος

Δηλαδή αν ανήκε θα το έκανες?Δε νομίζω οτι αυτό ανήκει σε κάποια παράδοση.![]()

pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος

Του άντρα του πολλά βαρύ πρέπει η γυναίκα του να έχει το επωνυμό του γιατί η ιδιοκτησία πέρασε τώρα σ' αυτόν. Του άντρα του σωστού, η γυναίκα του δεν πρέπει να δουλεύει γιατί η σωστή γυναίκα πρέπει να κάθεται στο σπίτι της, να μεγαλώνει τα μικρά και να πλένει τα πιάτα. Ο σωστός άντρας φωνάζει στη γυναίκα του "φέρε τις παντόφλες μωρή" κι άμα έχει και νεύρα θα τις ρίχνει μερικές με το ζωνάρι να στρώσει, θα πλακώνει και τα παιδιά του στο ξύλο...Δε νομίζω οτι αυτό ανήκει σε κάποια παράδοση.![]()
...φέρε στο μυαλό σου την εικόνα που συνθέτουν αυτές οι αντιλήψεις.
Δε θυμίζει τίποτα από παραδοσιακή ελληνική οικογένεια δεκαετίας '40-'50 ;

fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Και τη φοράει κιόλας!!!![]()
Καλό κορόιδο και αυτός. Ούτε ένα γκομινάκι δεν θα τον πλησιάζει με τέτοια μπλούζα...
DreamsRevenge
Περιβόητο μέλος

Vik's property...
All rights reserved
Και τη φοράει κιόλας!!!![]()
Πού τη φοράει καλέ?

love_angel
Επιφανές μέλος

Πού τη φοράει καλέ?Άμα βγαίνετε με τις φίλες σου ως αντικλεπτικό ή στο σούπερ μάρκετ για να μη του ζητάνε να κατεβάζει τα δημητριακά από τα ψηλά ράφια?
T-shirt, είναι βρε παιδιά! Το φοράει σαν φανελάκι μέσα από τη μπλούζα του!

marina289
Δραστήριο μέλος

T-shirt, είναι βρε παιδιά! Το φοράει σαν φανελάκι μέσα από τη μπλούζα του!![]()
Αααααα, από μέσα;;.....

Παίρνω πίσω την θετική μου, νόμιζα ότι την φορούσε απ'έξω...

Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος

και ομως υπαρχει. μια βολτα στο χρονο ή στην κοντινη μας Ανατολη θα σε επειθε (ισως και σε κοντινα σπιτια αν εισαι τυχερη)Δε νομίζω οτι αυτό ανήκει σε κάποια παράδοση.![]()
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Εμένα αυτό που με ενοχλεί,δεν είναι το ότι έχω το επίθετο του πατέρα μου
Νταξ και άμα ζοριστώ,πάω και το αλλάζω...Αλλά γαμώ το φαλοκρατισμό σας δλδ
Το φαλλοκρατισμό γάμα τον όσο θες.

Αλήθεια, στο θέμα μας, βάσιμο το παράπονό σου και να συμφωνήσω μαζί σου, αλλά τι λύση προτείνεις;

Καλό κορόιδο και αυτός. Ούτε ένα γκομινάκι δεν θα τον πλησιάζει με τέτοια μπλούζα...
Εσύ σκάσε, μπάκουρε... Βγήκαν τα άπλυτά σου στη φόρα, ελαφοκαβαλητή... Ο Ρούντολφ ήρθε και μου είπε τι του έκανες αχρείε τα Χριστούγεννα. Ερωτοτροπούσες επάνω του ενώ τον τράβαγες από τα αυτιά και του φώναζες "Πες μου ποιός κάνει τη μυτούλα σου φωτεινή, πες μου ποιός είναι Αι Βασίλης σου φέτος!"
Αντί να συγχαρείς τη Βικ Βικ που αγαπάει τόσο το αγόρι της, αλλά κι αυτόν που έριξε τέτοιο φίνο κοπελούδι με μαγκιά και μαεστρία, κάθεσαι και βγάζεις τη χολή σου σ' ενα φόρουμ και προσπαθείς να υποβαθμίσεις τη σχέση τους! Δε χρειάζεται ρε άλλο γκομενάκι άμα έχει τη Βικ Βικ!
ΣΤΟ ΕΛΑΦΙ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ!

Διακρίνω έναν ελαφρύ κομπλεξισμό.Το φαλλοκρατισμό γάμα τον όσο θες.Μαζί σου. Την ελληνική γλώσσα μη γαμάς. Εντάξει; (και όχι "νταξ")
![]()
Αλήθεια, στο θέμα μας, βάσιμο το παράπονό σου και να συμφωνήσω μαζί σου, αλλά τι λύση προτείνεις;![]()
Το αυτονόητο...ή μήπως είναι πολύ δύσκολο;
parafernalia
Περιβόητο μέλος

Το αυτονόητο...ή μήπως είναι πολύ δύσκολο;
Η γενική είναι ουδέτερη φύλου. Αν το κάνεις Αληκτώ Δρακόπουλος είναι πιο φαλλοκρατικό γιατί έχει το 'ος'.
Θα πρότεινα το Αληκτώ Δρακόπουλης, που ακούγεται ωραία, σε μερικά επίθετα ταιριάζει και το 'η', π.χ. Κατσαρός, Κατσαρή αντί για Κατσαρού.
Αλλά γιατί σε πειράζει αν σε αποκαλούν, "του Δρακόπουλου η κόρη" αντί για "της Δρακοπούλου η κόρη";

Η γενική είναι ουδέτερη φύλου. Αν το κάνεις Αληκτώ Δρακόπουλος είναι πιο φαλλοκρατικό γιατί έχει το 'ος'.
Θα πρότεινα το Αληκτώ Δρακόπουλης, που ακούγεται ωραία, σε μερικά επίθετα ταιριάζει και το 'η', π.χ. Κατσαρός, Κατσαρή αντί για Κατσαρού.
Αλλά γιατί σε πειράζει αν σε αποκαλούν, "του Δρακόπουλου η κόρη" αντί για "της Δρακοπούλου η κόρη";![]()
Καλέ μου,όταν έλεγα "το αυτονόητο" δεν εννοούσα το Δρακόπουλος που είπε η χιμελα,φυσικά.
Κάτι ουδέτερο είχα στο μυαλό μου,ούτε καν θυληκό.
Αυτοί οι σιχαμένοι οι ξένοι δλδ,κοίτα τι ωραία τα έχουν ταξινομήσει...Νίκος Γκριν - Αληκτώ Γκριν
Και δε δηλώνει κάποια ιδιοκτησία.Είναι σαν χαρακτηρισμός...σαν επίθετο ;ρ Η Αληκτώ η πράσινη.Ο Νικος ο πράσινος.
Και δε με νοιάζει για ποιό γονιό θα με ρωτήσουν,με νοιάζει που γενικώς θα με ρωτήσουν σε ποιόν ανήκω.
Σε μένα....ίσως;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 167 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Giorgkalo
- thenutritionist
- johnsala
- Dr. Gl. Luminous
- Libertus
- rafaela11
- Scandal
- Kate1914
- touvlo
- Reader
- charmander
- giannhs2001
- Memetchi
- taketrance
- American Economist
- Joji
- Paragontas7000
- A350
- Natsuko
- Ilma
- AggelikiGr
- ChristosM89
- gaidouri
- Μήτσος10
- camil
- fmarulezkd
- kalhkardia
- jj!
- linuxman
- synthnightingale
- Γατέχων
- Εριφύλη
- Paladin
- Viedo
- DimitraA.
- spring day
- Ariana2018
- Resident Evil
- Εχέμυθη
- Μαυρίκιος
- Wonderkid
- thesecretfemme
- Unboxholics
- plus i bo?
- User2350
- Jim444
- tsiobieman
- snowy
- back2967
- ΘανάσοςG4
- ggl
- fourkaki
- lepipini
- J.Cameron
- F1L1PAS
- Ryuzaki
- Mt73
- SlimShady
- eukleidhs1821
- sofoula2430
- kogba
- tslef8
- Μάρκος Βασίλης
- orchidea
- iminspain
- Meow
- uni77
- Serotonin
- Βλα
- Thoba19
- Rene2004
- Έμμα
- louminis
- Pipitsa
- harry akritas
- lnesb
- Mary Jane
- Ν.Χ.
- Alma Libre
- Στωικος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.