Μεγάλη μερίδα φουσκωτών κάνουν την ίδια δουλειά στην Ελλάδα με τους Έλληνες συναδέλφους τους και προέρχονται από Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία. Περί εθνικότητας έχει γίνει ήδη λόγος και στα ΜΜΕ με βάση στοιχεία της Αστυνομίας. Το ότι δεν τα βρήκες στο google δε λέει κάτι. Δε νομίζω οτι η Αστυνομία δημοσιεύεται στα directories του Google. Δε βλέπω το λόγο να μην έκανε την πράξη κάποιος Ολλανδός ή Βρετανός αφού είναι το ίδιο γουρούνι, οπότε καλά θα κάνεις να μην τον βλέπεις κι εσύ. Κινδυνεύεις να προκαταληφθείς εναντίον συγκεκριμένων των μπράβων με ελληνική εθνικότητα, πράγμα που είναι άστοχο. Ή μήπως αυτοί είναι καλόπαιδα και δεν σκοτώνουν; Κατάλαβέ το, αυτό για το οποίο συμφωνούμε όλοι είναι ότι οι αλήτες υπάρχουν παντού κι όταν κάποιος είναι αλήτης, είτε Έλληνας, είτε Ολλανδός, είτε Εγγλέζος, θα κάνει τα ίδια εγκλήματα.
Γεγονός είναι ότι πολλές κοινωνίες δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στα άτομα. Σε κάποιο βαθμό και η ελληνική, πάντως όχι τόσο όσο σε άλλες. Διαφορετικά για ποιο λόγο να έρχονται εδώ (αλλά και σε Ισπανία, Πορτογαλία) κάθε καλοκαίρι και να βγάζουν τ'απωθημένα όλου του χρόνου; Έχεις δει τίποτα μιλιούνια Έλληνες να πηγαίνουν ομαδικά κι οργανωμένα να κάνουν το ίδιο εκει πάνω; Κάθε κοινωνία έχει τα ιδιαίτερα προβλήματά της, αλλά μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
Κι όταν κάπου είναι τόσο δημοφιλή πρακτορεία του στυλ Club 18-30, τότε μάλλον κάπου υπάρχει πρόβλημα. Κι αυτό δεν είναι η μέχρι πρότινος μη εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας, γιατί άλλωστε τα αίσχη που κάνουν εδώ και τυχαίνει να είναι παράνομα, στο Άμστερνταμ και το Λονδίνο θα μπορούσαν να τα κάνουν νομιμότατα και χωρίς να πληρώσουν αεροπλάνο. Απλώς στη Μεσόγειο έχουν και την απαραίτητη απόσταση από τα αδιάκριτα βλέμματα. Όσο για τους "κανόνες"; Μούφες, αλλού είναι το πρόβλημα... Στη δε Ανγκλετέρα τα περισσότερα εγκλήματα και προβλήματα δημιουργούνται απο κείνους τους Άγγλους νεαρούς που χαπακώνονται και μπεκρουλιάζουν στις pubs, στη δε Ολλανδία (δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό, θα δείξει η Ιστορία), η ιδέα που επικρατεί είναι "επιτρέπουμε τα πάντα για να μην αποτελούν απαγορευμένο καρπό και παρανομούν οι πολίτες".
Άλλωστε και στην Ισπανία που οι νόμοι εφαρμόζονταν ανέκαθεν καλύτερα απ'οτι εδώ, δεν διστάζουν να κάνουν τα ίδια
***. Ευτυχώς όμως από το φετινό καλοκαίρι και δώθε, η Αστυνομία, με βάση υποδείξεις εισαγγελέων, όπως πχ. της Χερσονήσου, έχουν αρχίσει να κόβουν πωπούς στα ξεσαλωμένα.
Μπάι δε γουέι, το τελευταίο σχόλιο της scully συνοψίζει την ουσία.
PS: Κανένας δεν αξίζει θάνατο και δη με τέτοιο τρόπο, αλλά αν ήταν εντελώς "αθώος" άσε καλύτερα να το κρίνει η Δικαιοσύνη. Κανένας άλλος δεν γνωρίζει πολλά για να το κρίνει.
PS2: Όταν υπάρχει πρόβλημα αλληλοαποδοχής δύο πλευρών, πχ. ατόμου-ατόμου, ομάδας-ομάδας, ατόμου-ομάδας κλπ., καλό είναι να ψάχνουμε τι φταίει και στις δύο πλευρές, διότι σίγουρα δεν φταίει μόνο η μία. Εγώ γιατί δεν είχα ποτέ πρόβλημα να υπάρξω αρμονικά σ'αυτή τη χώρα; Μήπως επειδή τηρώ πιστά τις...εντολές της Καινής Διαθήκης; Μήπως επειδή είμαι ρατσιστής; Μήπως επειδή κοιτάω με μισό μάτι το διαφορετικό; Μήπως γιατι έχω έλλειψη συναισθημάτων; Μήπως επειδή καταπιέζω χαρακτήρες; Μήπως επειδή συναινώ σε όλα τα παραπάνω; Η απάντηση σε όλα είναι όχι και δεν έχω λόγο να πω κάτι άλλο πέραν της αληθείας χωρίς φόβο, πάθος και περιστροφές. Δεν ανήκω στη μάζα. Έχω πολλές απόψεις που θεωρούνται προχωρημένες, πρωτότυπες κι έχω και ανοιχτό μυαλό, νομίζω. Πάντως ποτέ σ'αυτη την κοινωνία που ζω, κι ας δεν ανήκω στη μάζα, κι ας είμαι διαφορετικός (όπως πρέπει να είναι όλοι), δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα πέρα από τη φυσιολογική διάσταση απόψεων. Και δε νομίζω πως η ελληνική κοινωνία μου δείχνει άλλο πρόσωπο απ'αυτό που δείχνει στους άλλους. Δεν έχει λόγο να το κάνει. Άρα νομίζω πως η αρμονική μου διαβίωση οφείλεται στη δική μου στάση. Ξέρω να είμαι διαφορετικός γιατί το πιστεύω (κι όχι να είμαι για να είμαι) κι επίσης ξέρω οτι στη συνύπαρξη των ανθρώπινων όντων χρειάζονται υποχωρήσεις σχεδόν πάντα, όσο επίπονες κι αν είναι. Όλοι τις κάνουμε, κανείς δεν θα είναι εξαίρεση. Διαφορετικά μπορεί να γίνει μοναχός σε κάποια ερημιά.
Προφανώς όσο ανόητο είναι να μισείς το διαφορετικό, τόσο ανόητο είναι να κάθεσαι να παίρνεις τοις μετρητοίς το τι λέει ο ένας κι ο άλλος. Μπορείς να ζήσεις κάπου κι αν είσαι αντίθετος με το κοινό αίσθημα, αρκεί να είσαι ανεκτικός, όπως πρέπει να είναι κάθε κοινωνικό ον. Ο κόσμος δεν φτιάχτηκε για κανέναν ιδανικός.
PS3: Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ την ολιγωρία που υπάρχει από πλευράς Αστυνομίας σε τέτοια ευαίσθητα θέματα. Αυτό που με ενδιαφέρει, όμως, δεν ειναι μόνο να καταπολεμηθούν τέτοια φαινόμενα. Αυτό που πρέπει να ψάξουμε να βρούμε είναι γιατί υπάρχουν. Και τα αίτια είναι κοινωνικά, όπως πάντα.
***Φωτογραφίες σαν τις παρακάτω, με ξεσαλωμένους βορειοευρωπαίους μπορεί να είναι από οποιοδήποτε παρόμοιο hot προορισμό. Οι συγκεκριμένες από την Ibiza. Μήπως και οι Ισπανοί "δεν εφαρμόζουν τους νόμους και βασιλεύει η ασυδοσία";