Άγγελε λες ανακρίβειες ως συνήθως. Ολλανδία έχω πάει δύο φορές (φέτος και πέρσι) και επιτρέπεται κανονικότατα, απλά πωλείται μόνο σε συγκεκριμένα (ελεγχόμενα) μέρη (coffee shops κυρίως).
Δεν σύγκρινα τα ναρκωτικά με την ομοφυλοφιλία, σταμάτα να διαστρεβλώνεις ο,τι γράφω. Είπα απλά ότι και τα 2 είναι πράγματα για τα οποία χρησιμοποιείται το επιχείρημα ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη η ελληνική κοινωνία.
Eμ δε γινεται Subject απο τη μία να λες πως στην Ολλανδία είναι όλα ελεγχόμενα,και μετά να διαμαρτύρεσαι που λέω πως εδώ δεν είμαστε έτοιμοι!Το λες η ίδια.Αν δεν μορούμε να τιθασεύσουμε κάτι βλαβερό,επικύνδινο κι εθιστικό,πως θα το..."ενσωματώσουμε"?
Διαστρέβλωση Νο2. Δεν είπα ότι θα το προτρέψω να δοκιμάσει! Είπα ότι θα έχω καλλιεργήσει τέτοια σχέση αποδοχής με το παιδί μου που αν θελήσει να δοκιμάσει, θα μου το πει και δεν πρόκειται να το αποτρέψω περισσότερο από του να του εκθέσω με λογικά επιχειρήματα την άποψη μου, και ούτε θα το θεωρήσω κάτι τραγικό να θελήσει να δοκιμάσει.
Διαφέρουμε σε ενα μόνο πράγμα.Οταν το παιδί μου κλείσει τα 18,θα αντιδράσω οπως κι εσύ,αλλά ναι,ο ίδιος θα είμαι κάθετα αντίθετος στο να το κάνει.Προτιμώ να του έχω δείξει ο ίδιος το ναρκωτικό στα 10 του,και να του έχω εξηγήσει τι προκαλεί η χρήση του,και να του πω ο ίδιος "Αν θέλεις,είσαι ελεύθερος να το δοκιμάσεις"Αυτό,θα επρεπε να γίνεται εντός σχολείου κατ'εμέ,κι ας φανώ υπερβολικός.
Σαν να βλέπω την εικόνα μπροστά μου: "Παιδί μου, υπάρχουν και όρια!! Πώς τολμάς;;"
Η πρώτη μου σκεψη ήταν επιθετική αληθεια,και προτιμώ να μην την εξωτερικεύσω.Θα αρκεστώ στο να πω πως δεν έχεις καταλάβει τη στάση μου στο ελάχιστο,βλέπεις μια εικόνα που δεν έχει σχέση με εμένα,και πως είμαι παρα πολύ ικανοποιημένος απο τον "παραδοσιακό" τρόπο με τον οποίο με μεγάλωσε η δική μου οικογένεια.Εμενα και ολα τα μικρα.Αναρωτιεμαι γιατι πρεπει να απετυχε η δικη μου οικογενεια κι οχι αλλες.
έτσιιιιιιιιιιιι
και για τα coffeshops στην ολλανδια ειπαμε ανεκτικοτητα δειχνουνε..
αλλα τυπικα ειναι παρανομο το χασις..
εσενα chemwizard σε παω τελικα..

οντως στην κοινωνια αμεσα,,οι ομοφυλοφιλοι δεν κανουν και τιποτα,,σε σχεση με τα ναρκωτικα.
Αγγελε κοίτα,δεν προσπαθώ ούτε αντιπάθειες,ούτε συμπαθειες να κάνω με καποιον.Προσωπικά νομίζω πως ξέρω ελάχιστα τα άτομα με τα οποία μιλάω στη σελίδα πλην μερικών,κι εκείνα το ίδιο.Πχ έξω μπορεί εγώ κι η Subject να κάναμε παρέα μαζί,η να κολλούσα με εσένα,καμία σχέση δεν έχει η συζήτηση με ένα θέμα,με την πραγματική ζωή.Ξέρω πως καμια φορά ο τρόπος μου εκνευρίζει,απο όσους την έχω πάθει στη ζωή μου όμως με προσέγγισαν πολύ πιο ήπια.Οσο για τους ομοφυλόφιλους,τα εχουμε πει εκει,η ομοφυλοφιλία δε βλάπτει την υγεία.Για αυτό δεν είμαι κατά αυτής,ενώ είμαι κατά των ναρκωτικών.Κι όχι επειδή αυτά είναι taboo.Κλείνουμε εδώ το οφ-τόπικ.
Τώρα το αν είναι ή όχι απαγορευμένα στην Ολλανδία,δεν ξέρω.Ξέρω πως αν η χώρα μου είχε ένα συστημα σαν το Ολλανδικό,θα αισθανόμουν πιο ασφαλή τα παιδιά μου απέναντι στα ναρκωτικά.Και τότε συζητουσαμε σε νεα βάση.
Και δεν είναι μόνο το να δοκιμάσεις.Αν εθιστείς,η Ελλάδα δυστυχώς δε σου δίνει πολλές ευκαιρίες να γυρίσεις πίσω.Αρκει να κανει καποιος μια βολτα στο κεντρο της Αθήνας,για να το διαπιστώσει.
Η πρόταση μου είναι ας ξεκινήσει πιλοτικά η νομιμοποίηση, δεν ξέρω πως,
- ας μας πούνε οι επιστήμονες - και βλέπουμε.
αυτό είναι για εμένα το fail.δεν μπορούμε να προτείνουμε ενσωμάτωση κατι επικύνδινου,χωρίς να ξέρουμε το πως.