Νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών;

Είστε υπέρ ή κατα της αποποινικοποίησης των "Μαλακών ναρκωτικών";

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 234)
  • Υπέρ

    Ψήφοι: 108 46.2%
  • Κατά

    Ψήφοι: 118 50.4%
  • Δε ξέρω/δεν απαντώ

    Ψήφοι: 8 3.4%

Psycho(Βασίλης)

Δραστήριο μέλος

Ο Psycho(Βασίλης) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 419 μηνύματα.
Αν ήταν στο χέρι μου θα νομιμοποιούνταν και θα έτρωγαν φόρο τρελό.
Έτσι τελειώνει το μαύρο χρήμα,και το κράτος βγάζει λεφτά.
Θες μπάφο; Σκάστα χοντρά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψαραδέλλη

Διάσημο μέλος

Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,030 μηνύματα.
Το τσιγάρο είναι μαλακό ναρκωτικό.Είτε το πιστεύεται είτε όχι.
Δε πα να το ποινικοποιήσουν και αυτό , μπας και απαλλαχθούμε μια ώρα αρχύτερα από αυτό το διαόλι;
Όσο για την Ολλανδία...
Όσο για την Ολλανδία μην τυχόν και πεις ότι θα πας ταξιδάκι εκεί, αμέσως όλοι....:shifty:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lowbaper92

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο lowbaper92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,504 μηνύματα.
Πάντως, η άποψη που έχω σχηματίσει εγώ είναι πως η διάσταση απόψεων στο ζήτημα των εθισμένων τοξικομανών, οφείλεται στο γεγονός ότι η μία πλευρά αναγνωρίζει το πρόβλημα και ότι αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει για κάμποσο καιρό ακόμα, συνεπώς προσπαθεί να το διαχειριστεί όσο πιο ορθολογικά γίνεται θεωρώντας δεδομένη την ύπαρξή του, ενώ η άλλη πλευρά έχει πλάσει στο μυαλό της μια ιδανική κατάσταση, και θέλει να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα ώστε να προσαρμόσει τους ανθρώπους σ' αυτήν την κατάσταση, και όχι να διαχειριστεί την κατάσταση με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων.

Επαναλαμβάνω αυτό που είπε ο epote λίγο πριν. Στόχος πρέπει να είναι η κατάκτηση περισσότερων ελευθεριών, όχι λιγότερων. Σε γενικότερα πλαίσια, θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος έχει αποκλειστικά και μόνο αυτός δικαίωμα πάνω στο σώμα του. Αυτός αποφασίζει πως θα ζήσει τη ζωή του, και τι θα βάζει στο σώμα του, και στο βαθμό που δεν καταπατά τα δικαιώματα άλλων, δεν έχει κανείς, μα κανείς, το δικαίωμα να του το απαγορεύσει. Ως ενήλικοι, και έχοντας σώας τας φρένας, μπορεί ο καθένας μας να αποφασίζει για τον εαυτό του, και δεν έχρισε κανείς κανέναν (από τον καθένα μας που γράφει εδώ, μέχρι το ίδιο το κράτος) ως "μπαμπά-προστάτη", που θα μας απαγορέψει κάτι για το καλό μας. Κι επειδή βλέπω ότι έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά, και το τσιγάρο, το αλκοόλ και το junk food είναι ανθυγιεινά, να τα απαγορέψουμε κι αυτά για το καλό μας? Αν επιτρέπεις στο κράτος να παρεμβαίνει στην προσωπική σου ζωή, ποιος σου εξασφαλίζει που θα σταματήσουν οι δικαιοδοσίες του? Σήμερα το κράτος σου υποδεικνύει τι θα βάλεις στο σώμα σου για το καλό σου, αύριο θα σου υποδεικνύει τι θα βάλεις στο μυαλό σου, απαγορεύοντας βιβλία που δε γουστάρει, για το καλό της κοινωνικής ειρήνης.

Και το παράδοξο είναι, και το βρίσκω αρκετά απογοητευτικό, ότι τόσες σελίδες υποστηρίζεται η απαγόρευση από so called "ελευθεριακά" άτομα, με την ευρεία έννοια του όρου, από την άποψη ότι επιθυμείτε ελεύθερες, ακρατικές, αταξικές κοινωνίες. Ε λοιπόν, η ελευθερία δεν επιβάλλεται με νόμους guys. Στόχος θα έπρεπε να είναι η λαϊκή χειραφέτηση, όχι η χειραγώγηση με νόμους. Στόχος θα έπρεπε να είναι η μείωση των δικαιοδοσιών του κράτους, όχι η ενίσχυσή τους, ούτε καν στο βωμό του ανώτερου ιδανικού. Μια κοινωνία πραγματικά ελεύθερη είναι αυτή που δε θέλει και δεν έχει ανάγκη τα ναρκωτικά, όχι αυτή που δεν μπορεί να τα βρει (που και να τα απαγορεύσεις, θα τα βρει, μην κοροϊδευόμαστε). Είπε ο House, και συμφωνώ μαζί του, ότι δεν είναι ανέφικτη μια κοινωνία ανεξάρτητη από ναρκωτικά, γιατί δεν είναι εκ γενετής βιολογική ανάγκη επιβίωσής μας το ναρκωτικό. Αν και πότε θα φτάσουμε σ' αυτήν την κοινωνία δεν το ξέρω. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει στο παρόν οικονομικοπολιτικό σύστημα, ειδικά με τις ισχύουσες κοινωνικές συνθήκες, και είμαι 100% βέβαιος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ούτε με νόμους, ούτε με απαγορεύσεις. Αν είναι, προκειμένου η κοινωνία "να ζήσει ελεύθερη", να την αναγκάσουμε να ζήσει έτσι, μη σώσει να βιώσει τέτοια βιασμένη ελευθερία.

Αναφέρθηκαν πριν κάποιες σελίδες δυο απόψεις. Η πρώτη είναι ότι με τη νομιμοποίηση θα γεμίσουμε παντού τοξικομανείς. Το θεωρώ καταστροφολογία, ανάλογου επιπέδου με το "χωρίς θεό θα γεμίσουμε παντού βιαστές και δολοφόνους". Δηλαδή, υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που δηλώνει ότι αν αποποινικοποιηθούν τα ναρκωτικά, θα αρχίσει να τρυπιέται?
Η δεύτερη άποψη ήταν, ότι με τη νομιμοποίηση δε θα σταματήσει η κερδοσκοπία μέσω των ναρκωτικών καθώς υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να βγάλεις λεφτά απ' αυτά. Απ' ότι ξέρω, η νοθευμένη ηρωίνη, στη μαύρη αγορά, κάνει στην καλύτερη 30-40€. Αν η καθαρή πουλιόταν στο φαρμακείο στην τιμή κόστους (πόσο να'ναι? 5-10€, υποθέτω, μπορεί και λιγότερο), δε νομίζω να μπορούσε κανείς να κερδοφορήσει πουλώντας την φθηνότερα.

Τεσπα, μακρηγόρησα και φοβάμαι ότι θα μου απαντήσετε tl;dr... Ας κλείσω με δυο τραγουδάκια



 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Δεν είναι ελευθερία η πρόσβαση στα ναρκωτικά, όπως ακριβώς δεν είναι ελευθερία οι νόμοι των ΗΠΑ για οπλοκατοχή. Αυτά είναι στρέβλωση της έννοιας της ελευθερίας.

Συγγνωμη αλλα ειτε λειτουργεις εκβιαστικα ειτε εισαι ανοητος, γιατι η οπλοκατοχη και η χρηση ψυχοενεργων ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα. Τα οπλα εχουν *ενα* και μονο *ενα* σκοπο, να προκαλεσουν θανατηφορο τραυματισμο. ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ. Δεν μπορεις να δινεις ελευθερη προσβαση σε οπλα για τον ιδιο λογο που δεν δινεις ελευθερη προσβαση σε αυτοκινητα (αν μη τι αλλο) γιατι χρειαζεται εκπαιδευση η χρηση τους. Τα ψυχοενεργα απο την αλλη α) ΗΔΗ χρησημοποιουνται, ο καφες, το τσιγαρο και το αλκοολ ειναι τα ναρκωτικα που επελεξε η ανθρωποτητα ως νομιμα, αυθαιρετα και χωρις συγκεκριμενο λογο. Διαβασε λιγακι την εκθεση του WHO και θα δεις οτι το αλκοολ σκοτωνει καθε χρονο περισοτερους ανθρωπους απο οτι ολα τα υπολοιπα "ναρκωτικα" ΜΑΖΙ.

Αλλα ειναι νομιμοτατο.

Ο ανθρωπος πρεπει να εχει ΟΛΕΣ τις ελευθεριες οσο αυτες δεν μειωνουν τις ελευθεριες των αλλων, ΤΕΛΟΣ, δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ πιο συγχρωνο και φιλελευθερο απο αυτο. Αν ο πρεζακιας κλεψει για τη δοση του θα πρεπει να τιμωριθει για τη κλοπη οχι γιατι του αρεσει να του τρεχουν τα σαλια απο τη νταγκλα. Αν γουσταρει να παιρνει πρεζα μεσα στη μεση του δρομου θα πρεπει να τιμωρητε για τον ιδιο λογο που θα τιμωρουταν αν κατουρουσε μεσα στη μεση του δρομου κτλ.

Είναι δυνατόν σε μία χώρα που η δημοκρατία εννοείται ως αντιπροσωπευτική και άρα η διαμαρτυρία έχει βαθύ νόημα, να σου ρίχνουν χημικά οι μπάτσοι στα μούτρα όταν κατεβαίνεις σε πορεία, αλλά να σου δίνουν ελευθερία στα ναρκωτικά, στην οπλοκατοχή; Σε βάζουν να πληρώσεις τα φάρμακά σου, να πληρώσεις μόνος σου ακριβές απεικονιστικές εξετάσεις, να πληρώνεις αδρά για τη δήθεν δωρεάν παιδεία σου, αλλά αν έχεις χασίς, όλα είναι μια χαρά; Μία τέτοια δημοκρατία θέλουμε; Τέτοιου είδους ελευθερίες θέλουμε ως κοινωνία; Αν ναι, τότε δυστυχώς είμαστε καταδικασμένοι.

Δεν βγαζει κανενα νοημα αυτο που λες.

Αλλα θα παιξω μπαλα. Οχι θελουμε μια δημοκρατια στην οποια το κομα θα μας λεει τι θελουμε, ποτε το θελουμε, πως το θελουμε και ΓΙΑΤΙ το θελουμε. Οτι νανε.

Και όσο για τα προβλήματα που προκαλεί το χασίς...
Ας είμαστε ειλικρινείς, όλο και κάποια περίπτωση θα γνωρίζουμε.
Ξέρω άτομο που με χρόνια χρήση χασίς, τώρα είναι σε επίπεδα λογικής καθυστερημένου ατόμου...

Ρε μαν, εισαι επιστημονας, σκεψου λιγακι αν υπαρχει σχεση συσχετιστικη η αιτιακη εκει περα! Τεσπα, η καναβις δεν προκαλει ανοια η καθυστεριση. Η υπερβολικη χρηση προκαλει αδρανεια η οποια με τη σειρα της ενδεχεται να δωσει την εντυπωση βλακειας.

Απο την αλλη το ιδιο και η υπερβολικη ενασχοληση με την κοματικη πολιτικη. Προσωπικα εχω πηδηξει ενα σκασμο κνητισες που με παιρνανε τηλεφωνα οποτε ηταν συνελευση. Το κομα τις εκανε πουτανες κατα βαση (χμ, η μηπως ηταν απο πριν? ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΟΧΙ ΑΙΤΙΟΤΗΤΑ).

ε άλλη ονομασία το ξέρω και δεν ξέρω αν εννοούμε το ίδιο. Κρυσταλλική κοκαΐνη ήταν και όλως τυχαίως έκανε την εμφάνισή του σε μεγάλες ποσότητες μόλις πτώχευσε η Αργεντινή.

Ρε μαν...Μαθε τουλαχιστων πριν γραψεις, τι σημαινει "κρυσταλικη κοκαινη", η κοκαινη ειναι μια αλκαλοειδης αμινη, ως εκ τουτου ειναι ΠΑΝΤΑ σε κρυσταλικη μορφη, ειτε ειναι ελευθερη, ειτε στην υδροχλωρικη μορφη της. Κρυσταλικη κοκαινη my ass, κατι καπου καπως διαβασες μια παπαρια και την λες τωρα. Δεν γνωριζω συγκεκριμενα τι ειναι αυτο που λες για την αργεντινη παντως γνωριζοντας το γεωλογικο της στατους υποθετω οτι ηταν το bazuko, δηλαδη τα καταλοιπα που μενουν απο την εξαγωγη της καθαρης κοκαινης απο το θαμνο της κοκας που ΔΕΝ χρησημοποιηται η περισευει απο το γνωστο ψυχοενεργο του δυτικου κοσμου.

Δεν διαφωνω οτι σε συνθηκες κρισης τα ψυχοενεργα κανουν θραυση, ο κοσμος καπου πρεπει να βρει διεξοδο. Δυο πραγματα με ενοχλουν 1) η ελειπης επιχειρηματολογια επιπεδου φυλαδας του περιπτερου απο εναν ανθρωπο που ξερω οτι εχει λαμπρο μυαλο και 2) το γεγονος οτι η κατασταση φτωχια και ναρκωτικα θα μπορουσε να αντικατασταθει απο το φτωχια και πορνεια, φτωχια και τζογος, φτωχια και οτιδηποτε βασικα.

Και σε ρωταω το εξις, σε ενα κρατος υποδιαλυση οπως η ελλαδα, αν απαγορευτουν ακομα πιο πολυ τα ψυχοενεργα ποσο καιρο πιστευεις οτι θα παρει πριν η αστυνομια (ανθρωποι των 600ε) αρχισουν να γινονται ακομα πιο βιαιοι σαν εμποροι και πριν αρχισουν οχι μονο να δεχονται την αγορα αλλα να την προωθουν για το κερδος?

Μιλά για ναρκωτικά που προκαλούν καταστολή στο μυαλό.
Δε νομίζω πως αν τρώω μακαρονάδες για πρωινό, θα είμαι την υπόλοιπη μέρα σαν κοτόπουλο.

Κοκαινη, αμφεταμινες και αναλογα τους, MDMA (ectasy), mephedrone, καφεινη ολα αυτα ειναι διεγερτικα...

Η χρηση οποιοειδων (τα μονα ναρκωτικα που κατατασονται οντως στην κατηγορια "ναρκωτικα") μπορει να σε κανει σαν κοτοπουλο μπορει και οχι, εξαρταται τη χρηση και την διαθεση.

Παρολα αυτα, το ΚΟΣΤΟΣ της παχυσαρκιας ειναι πολυ μεγαλυερο απο των ναρκωτικων (καρδιες, διαβητες, καρκινοι, σπασιματα κτλ κτλ)

Αν ήμασταν σίγουροι για το ποια είναι η σωστή (εντός ή εκτός εισαγωγικών) λύση, τότε θα ξεκινούσαμε και θα την εφαρμόζαμε με σιγουριά για το αποτέλεσμα. Είμαστε, όμως;

Στην κολομβια και το περου η κοκαινη ειναι αφθονη και κοστιζει ουτε το 1/10 απο οτι εδω. Οι κοινωνικοπολιτικες συνθηκες ειναι αθλιοτατες με εμφυλιους πολεμους, φτωχια και ανεχεια.

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ η χρηση της κοκαινης ειναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ προβληματικη απο οτι εδω. Το προβλημα ειναι στην εγγληματικοτητα για την ΕΞΑΓΩΓΗ της, οχι στην ιδια χρηση.

Τοξική ουσία. Αν δεν είναι η πίσσα και το μονοξείδιο τοξικό,τότε τι είναι;
Εθισμός. Η νικοτίνη εκτός των άλλων προκαλεί εθισμό.

Στην τοξικολογια χρησημοποιητε ενας ορος που λεγεται Lethal median Dose 50% η LD50. Αυτο περιγραφει την δοση μιας ουσιας η οποια θα σκοτωσει το 50% των δειγματων στην οποια χορηγηθικε.

Just for reference
LD50 κοκαινης: 1000mg σε παρεντερικη χωριγηση, πανω απο 2000mg με τον συνηθη τροπο προσληψης (μυτη) (η τυπικη δοση ειναι ειναι 30mg)
LD50 ηρωινης: 50mg σε ενδοφλεβια χωρηγηση (η τυπικη δοση ειναι 1-5mg σε ενα απειρο οργανισμο)
LD50 καναβης: Πανω απο 1000mg σε ενδοφλεβια χωρηγηση.

το LD50 της νικοτινης? ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1mg...

η νικοτινη ειναι απο τις πιο επικυνδηνες και ισχυρες νευροτοξινες που ξερουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,884 μηνύματα.
Κρυσταλικη κοκαινη my ass, κατι καπου καπως διαβασες μια παπαρια και την λες τωρα. Δεν γνωριζω συγκεκριμενα τι ειναι αυτο που λες για την αργεντινη παντως γνωριζοντας το γεωλογικο της στατους υποθετω οτι ηταν το bazuko...

Λέγεται πάκο. Είναι ένα άκρως τοξικό μείγμα μεθαμφεταμίνης, ρινίσματα από γυαλί και βενζίνη. Μετά από 3-4 χρήσεις καίγεσαι κυριολεκτικά. Δυστυχώς έχει έρθει ήδη στην Ελλάδα και έχει αποδεκατίσει κόσμο. :(

Δε πα να το ποινικοποιήσουν και αυτό , μπας και απαλλαχθούμε μια ώρα αρχύτερα από αυτό το διαόλι;

Όσοι είναι εναντίων της κάνναβης μάλλον έχουν πλήρη άγνοια τι συμβαίνει στα στέκια των ναρκομανών. Κάθε βδομάδα, κατά κυριολεξία, βγαίνει από ένα καινούργιο "κοκτέιλ", με νέα ονομασία. Όλα φυσικά έχουν το σκοπό τους....

Όσο για την Ολλανδία μην τυχόν και πεις ότι θα πας ταξιδάκι εκεί, αμέσως όλοι....:shifty:

"Άμεσως όλοι" γιατί η σκέψη του ελληναρά είναι προΐόν IQ κουνουπιού. Μια χαρά άνθρωποι είναι οι Ολλανδοί, πολύ μπροστά στην τέχνη τους, άμεσοι και ελάχιστα ρατσιστές. Απλά είναι δέσμιοι κι αυτοί ενός τεράστιου ιδιωτικού χρέους που θα τους καταστρέψει και μιας ζωής κλουβιού σε πανάκριβα σπίτια - κοτέτσια. Το άλλο άκρο της μικροαστικής αντίληψης για την ιδιοκτησία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Λέγεται πάκο. Είναι ένα άκρως τοξικό μείγμα μεθαμφεταμίνης, ρινίσματα από γυαλί και βενζίνη. Μετά από 3-4 χρήσεις καίγεσαι κυριολεκτικά. Δυστυχώς έχει έρθει ήδη στην Ελλάδα και έχει αποδεκατίσει κόσμο.

Tι στο διαολο ρε παιδια? Γιατι δεν προσπαθητε εστω υποτυποδως να ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ τι σκατα γραφετε λιγο πριν το γραψετε? Το paco ειναι ακριβως αυτο που λεω, το basuco, δεν εχει καμια σχεση με μεθαμφεταμινη, ειναι η βαση της κοκαινης σε ακατεργαστη μορφη, συνηθως περιερχει αλλα αλκαλοειδη και ελαια απο το φυτο, υποπρωιοντα της εξαγωγης δηλαδη θειικο οξυ, κηροζυνη η καποιο αλλο παραφινοειδες πετραιλαιο, καυστικη σοδα η lime, νερο και πιθανων τσιμεντοκονιαμα γιατι βοηθαει στον διαχωρισμο της "καλης" παστας που μετα απο οξειδωση θα γινει υδροχλωρικη κοκαινη και της κακης που πουλιεται σαν ενα νωπο πραγμα σαν καφεγκρι πυλος και μπορεις να το καπνισεις.

Επαναλαμβανω ολα αυτα τα περι "γιαλιου και βενζινης και μαθαμφεταμινης" ειναι τυχαιοτητες, δεν θα εκοβε ποτε καποιος τη μεθαμφεταμινη με γιαλι γιατι ε...φαινεται βασικα...και θα σου διαλυσει τη μυτη, η δεν θα μπορεις να το καπνισεις η θα σε σκοτωσει επι τοπου αν το κανεις σε φλεβα.

Εικαζω οτι ο λογος που αγαπητε παραφερναλια μεσα στην απεραντη σοφια σου ειπες οτι εχει γυαλι ειναι γιατι στο "δρομο" η μεθαμφεταμινη λεγεται πολλες φορες glass (η ice) λογο της σχετικης εμφανισης των κρυσταλων της.

Όσοι είναι εναντίων της κάνναβης μάλλον έχουν πλήρη άγνοια τι συμβαίνει στα στέκια των ναρκομανών.

Δεν ειμαι κατα της καναβης αλλα μου τη δινει η παραπληροφωριση ειδικα οταν εχει τη μορφη αυθεντιας. Ειναι προφανες οτι ΟΥΤΕ εσυ ξερεις τι συμβαινει στα στεκια των ναρκομανων. Τι καινουριο κοκτειλ βγαινει? Καναβης? Ελεος, οτι νανε^2
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θεμιστοπόλος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θεμιστοπόλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,083 μηνύματα.
Και που ειναι το πρόβλημα σου, σ'αυτό που λέει ο Psycho(Βασίλης); Ακριβώς ίδιες επιπτώσεις έχει το τσιγάρο οπότε κατατάσσεται στα ναρκωτικά, είτε σ'αρέσει, είτε όχι

Προκαλεί νάρκωση, σωματική και ψυχική κατάπτωση;
Καλά, την παλεύεις καθόλου; Νάρκωση;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psycho(Βασίλης)

Δραστήριο μέλος

Ο Psycho(Βασίλης) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 419 μηνύματα.
Ναι.Ναι.Ναι
Ναι.Ναι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

EnnisDelMar!

Δραστήριο μέλος

Η EnnisDelMar! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Διαιτητής. Έχει γράψει 768 μηνύματα.
Προκαλεί νάρκωση, σωματική και ψυχική κατάπτωση;
Καλά, την παλεύεις καθόλου; Νάρκωση;

Ηρέμησε άνθρωπέ μου. Ας κάνουμε ένα rewind

«ναρκωτικός -ή -ό [narkotikós] Ε1 : 1.που έχει την ιδιότητα να προκαλεί νάρκωση: Nαρκωτικές ουσίες. Nαρκωτικά φάρμακα. 2. (ως ουσ.) το ναρκωτικό: α. τοξική ουσία, όπως π.χ. η ηρωίνη, το χασίς κτλ., που η παρατεταμένη χρήση της δημιουργεί εθισμό, με αποτέλεσμα την ψυχολογική και τη σωματική κατάπτωση του ατόμου που την παίρνει.


Όλα τα bold αποτελούν αποδεδειγμένα χαρακτηριστικά του καπνισματος. Η πίσσα ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, λόγω της νικοτίνης ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ και η σωματική κατάπτωση προφανώς και επέρχεται αφού το τσιγάρο ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ. Για την ψυχολογική κατάπτωση, δεν έχω να πω κάτι εφόσον δεν υπάρχουν τέτοιες αποδείξεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τρελή φιλόσοφος

Πολύ δραστήριο μέλος

Η τρελή φιλόσοφος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 1,290 μηνύματα.
Κάθετα αντίθετος. Πιστεύω πως η νομοθεσία της απαγόρευσης προστατεύει κυρίως τους ανηλίκους (και όταν λέω ανηλίκους, δεν εννοώ 18+ μια μέρα)
.
πιο εικονική προστασία πεθαίνεις
Φαντάζομαι πως όταν συζητάμε για νομιμοποίηση, εννοούμε νομιμοποίηση μόνο για ενηλίκους.
εννοείται
Επειδή όμως το ίδιο ισχύει και για το τσιγάρο και για το ποτό, χωρίς να εφαρμόζεται, προτιμώ τη γενική απαγόρευση.
για να είναι καλυμένα τα υπουργεία αλλά οι ανήλικοι να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ναρκωτικά
Τώρα για όσους "αδικεί" η νομοθεσία, για εκείνους δηλαδή που (νομίζουν ή όντως) συνειδητά έχουν επιλέξει να το καπνίζουν, ίσως θα είχε νόημα να συζητήσουμε τρόπους να το κάνουν με κάποιο νόμιμο τρόπο. Πχ όπως νομίζω διάβασα κάπου παραπάνω, να μπορούν να το προμηθευτούν από φαρμακείο με συνταγή γιατρού ή ψυχολόγου (λέω... ίσως). Αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με την νομιμοποίηση.
βλέπεις τι γράφεις;γράφεις ότι είσαι κατά των ναρκωτικών,λες ότι θα έπρεπε να απαγορεύονται τόσο για τους ενήλικους όσο και για τους ανήλικους,και στο τέλος λες ότι αν τα έχουν τόοοοοοοοοοοση ανάγκη ας τα προμηθεύονται με (πλαστή προφανώς)συνταγή γιατρού!


Και όσο για τα προβλήματα που προκαλεί το χασίς...
Ας είμαστε ειλικρινείς, όλο και κάποια περίπτωση θα γνωρίζουμε.
και εγώ ξέρω άτομο που πίνει pepsi και είναι στην κοσμάρα του
Ξέρω άτομο που με χρόνια χρήση χασίς, τώρα είναι σε επίπεδα λογικής καθυστερημένου ατόμου...
το ενδεχόμενο να είναι απο μόνος του έτσι,ή απλά να μην μπορεί να επικοινωνήσει ακριβώς επειδή η συγκεκριμένη ουσία ροκαλεί μερική απώλεια αίσθησης του τόπου/χρόνου δεν υπαρχει;

σ'ενα ρεφρέν ειν' η Φανή;

Αν ήταν στο χέρι μου θα νομιμοποιούνταν και θα έτρωγαν φόρο τρελό.
Έτσι τελειώνει το μαύρο χρήμα,και το κράτος βγάζει λεφτά.
Θες μπάφο; Σκάστα χοντρά.
ακριβως!ο καλύτερος και φαινομενικά περισσότερο δημοκρατικός τρόπος να σταματήσει η χρήση ουσιών ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θεμιστοπόλος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θεμιστοπόλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,083 μηνύματα.
Ηρέμησε άνθρωπέ μου. Ας κάνουμε ένα rewind




Όλα τα bold αποτελούν αποδεδειγμένα χαρακτηριστικά του καπνισματος. Η πίσσα ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, λόγω της νικοτίνης ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ και η σωματική κατάπτωση προφανώς και επέρχεται αφού το τσιγάρο ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ. Για την ψυχολογική κατάπτωση, δεν έχω να πω κάτι εφόσον δεν υπάρχουν τέτοιες αποδείξεις
Δεν έχουν, όμως, ίδιες επιπτώσεις. Όταν καπνίζεις δεν έχεις ούτε ψυχολογικές αναταραχές, ούτε ψυχωτικούς κινδύνους, ούτε σού προκαλεί διάρροια, σού χαλάει το στομάχι, και οτιδήποτε άλλο μπορεί κάποιος να πάθει με μία μόνο χρήση. Η φυσιολογική λειτουργία του αναπνευστικού παρεμποδίζεται ύστερα από συστηματική χρήση, και σε καμία περίπτωση δεν καταστέλλει το τσιγάρο την δράση μου στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ούτε με ναρκώνει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

EnnisDelMar!

Δραστήριο μέλος

Η EnnisDelMar! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Διαιτητής. Έχει γράψει 768 μηνύματα.
Δεν έχουν, όμως, ίδιες επιπτώσεις. Όταν καπνίζεις δεν έχεις ούτε ψυχολογικές αναταραχές, ούτε ψυχωτικούς κινδύνους, ούτε σού προκαλεί διάρροια, σού χαλάει το στομάχι, και οτιδήποτε άλλο μπορεί κάποιος να πάθει με μία μόνο χρήση. Η φυσιολογική λειτουργία του αναπνευστικού παρεμποδίζεται ύστερα από συστηματική χρήση, και σε καμία περίπτωση δεν καταστέλλει το τσιγάρο την δράση μου στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ούτε με ναρκώνει.

Μα πιστεύεις ότι αυτά που λες συμβαίνουν σε κάθε χρήστη; Σοβαρέψου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θεμιστοπόλος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θεμιστοπόλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,083 μηνύματα.
Μα πιστεύεις ότι αυτά που λες συμβαίνουν σε κάθε χρήστη; Σοβαρέψου
Σοβαρότατος είμαι. Εσύ δε μπορείς να αντιληφθείς τί ακριβώς λέω. Θα μού πεις να σοβαρευτώ κιόλας επειδή έχω τεκμηριωμένη θέση κατά των ναρκωτικών, κι επειδή εσύ για να δικαιολογήσεις τη στάση σου κατατάσσεις στα ναρκωτικά το τσιγάρο; ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, μάθε τη γλώσσα που μιλάμε. Ερμήνευσε τη σημασία της λέξης «ναρκωτικό». Έχουν αντιστραφεί εντελώς οι ρόλοι μού φαίνεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psycho(Βασίλης)

Δραστήριο μέλος

Ο Psycho(Βασίλης) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 419 μηνύματα.
Ξεκόλλα,δε καταλαβαίνεις τι λέμε.Άστο να πάει στο καλό..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θεμιστοπόλος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θεμιστοπόλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,083 μηνύματα.
Ξεκόλλα,δε καταλαβαίνεις τι λέμε.Άστο να πάει στο καλό..
Ρε φίλε, εγώ δεν καταλαβαίνω ή εσείς; Χρησιμοποιείτε τον όρο ναρκωτικό και τσουβαλιάζετε, χωρίς να έχετε καν κατανοήσει τί σημαίνει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

EnnisDelMar!

Δραστήριο μέλος

Η EnnisDelMar! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Διαιτητής. Έχει γράψει 768 μηνύματα.
Σοβαρότατος είμαι. Εσύ δε μπορείς να αντιληφθείς τί ακριβώς λέω. Θα μού πεις να σοβαρευτώ κιόλας επειδή έχω τεκμηριωμένη θέση κατά των ναρκωτικών, κι επειδή εσύ για να δικαιολογήσεις τη στάση σου κατατάσσεις στα ναρκωτικά το τσιγάρο; ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, μάθε τη γλώσσα που μιλάμε. Ερμήνευσε τη σημασία της λέξης «ναρκωτικό». Έχουν αντιστραφεί εντελώς οι ρόλοι μού φαίνεται.

Εμένα πάλι μου φαίνεται πως εσύ απλά δεν θες να το παραδεχτείς. Ή απλά δεν μιλάμε σε κοινή βάση δεδομένων
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

elepan

Δραστήριο μέλος

Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Αναλυτής συστημάτων και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Με τόση ανάλυση Θεμιστοπόλε....θα ξεκινήσουνε τον μπάφο, ακόμα και αυτοί που δεν το είχανε σκοπό! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psycho(Βασίλης)

Δραστήριο μέλος

Ο Psycho(Βασίλης) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 419 μηνύματα.
Όρισες τα ναρκωτικά. (1)
Σου αναδείξαμε χαρακτηριστικά του τσιγάρου με τον ορισμό των ναρκωτικών που μας παρέθεσες. (2)

Από (1),(2) προκύπτει: Τσιγάρο => ναρκωτικό.
______________________________________________________________________________________________



Όπου
Α: τσιγάρο
Β: ναρκωτικά

Δε ξέρω πως αλλιώς να το πω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Θεμιστοπόλος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θεμιστοπόλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,083 μηνύματα.
Όρισες τα ναρκωτικά. (1)
Σου αναδείξαμε χαρακτηριστικά του τσιγάρου με τον ορισμό των ναρκωτικών που μας παρέθεσες. (2)

Από (1),(2) προκύπτει: Τσιγάρο -> ναρκωτικό.
Δε ξέρω πως αλλιώς να στο πω.

Το τσιγάρο με τα ναρκωτικά συμπίπτει ως προς τις σωματικές επιπτώσεις, οι οποίες διαφέρουν κατά πολύ, καθώς εντελώς διαφορετικά επηρεάζεται ο εγκέφαλος, ή καλύτερα στη μία δεν επηρεάζεται και στην άλλη επηρεάζεται. Επομένως, η σχέση είναι άτοπη.

Ξέρεις τι; Τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα, που η συζήτηση έχει ξεπεράσει τα όρια της βλακείας. Θέλεις να καταλάβεις, καλώς. Δε θες, μην καταλάβεις. Συμπεράσματα, όμως, αυθαίρετα όπως ότι το τσιγάρο είναι ναρκωτικό και άλλες μπαρούφες, δεν προκύπτουν από πουθενά!

Και σε καμία περίπτωση δε δηλώνω «υπέρ» στο τσιγάρο και σε οτιδήποτε άλλο εθιστικό, αν και το θέμα μας δεν είναι αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psycho(Βασίλης)

Δραστήριο μέλος

Ο Psycho(Βασίλης) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 419 μηνύματα.
Πάμε πάλι λίγο.

Τσέκαρε λίγο, για να καταλάβεις κατά τι, για τί μιλάμε:

«ναρκωτικός -ή -ό [narkotikós] Ε1 : 1.που έχει την ιδιότητα να προκαλεί νάρκωση: Nαρκωτικές ουσίες. Nαρκωτικά φάρμακα. 2. (ως ουσ.) το ναρκωτικό: α. τοξική ουσία, όπως π.χ. η ηρωίνη, το χασίς κτλ., που η παρατεταμένη χρήση της δημιουργεί εθισμό[, με αποτέλεσμα τηνψυχολογική και τη σωματική κατάπτωση του ατόμου[/COLOR] που την παίρνει.»

Αυτόν τον ορισμό δίνει η Πύλη - χωρίς να συμπεριλαμβάνει τον κοινωνικοπολιτικό τους χαρακτήρα.



Πλάκα μου κάνεις,πες αλήθεια.
Το τσιγάρο δε μπορεί να ναρκώσει νομίζεις; Ένας ακάπνιστος που θα κάνει 10 τσιγάρα μονοκοπανιά έχει πάει για ύπνο με πονοκέφαλο.
Τοξική ουσία. Αν δεν είναι η πίσσα και το μονοξείδιο τοξικό,τότε τι είναι;
Εθισμός. Η ]νικοτίνη[εκτός των άλλων προκαλεί εθισμό.
Κατάπτωση Κάπνισε 5-6 και ξεκίνα τρέχα.Θα σε βρω στα 15 μέτρα ξάπλα.
Ρώτα αυτούς που καπνίζουν για σωματική κατάπτωση,αφού δε το ξέρεις εσύ.
Το τσιγάρο ΕΙΝΑΙ ναρκωτικό.


Quest:
Προσπάθησε να ταιριάξεις σωστά τις λέξεις.

Νικoτίνη ________________________________________________Toξικές ουσίες
Πίσσα - CO2______________________________________________Εθιστικές Ουσίες
Μείωση χωρητικότητας οξυγόνου στους πνεύμονες______________ Κούραση



.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top