underwater
Περιβόητο μέλος

Νομίζω όμως ότι αυτός που επιθυμεί να "καεί" θα το κάνει, είτε το ρίξει στα σκληρά ναρκωτικά, είτε στη νόμιμη λύση του αλκόολ. Αν πάλι θέλει να δοκιμάσει χασίς για την εμπειρία, θα το κάνει χωρίς τον φόβο να διωχθεί ποινικά. Και είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ πως πολλοί έφηβοι που τώρα κάνουν σαν τρελοί να βρουν "μαύρο" να πουλήσουν μούρη, αν νομιμοποιηθεί δεν θα το αποζητούν τόσο πολύ. Δεν θα είναι τόσο μάγκες αν το κάνουν! Κι αν σκεφτώ πως πολύ μεγάλος αριθμός αγοριών στο σχολείο μου έκανε μαύρο ακριβώς γι'αυτή την μαγκιά, υποστηρίζω με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη την άποψή μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος

Το συγκεκριμενο , επειδη αυτοι που παιρνουν ναρκωτικα (οποιαδηποτε) το κανουν σε μικρες δοσεις, βγηκε η εκφραση. Αλλά συμφωνα με αυτην και ο καπνιστης ειναι πρεζακιας

Demelene
Διάσημο μέλος

Ξέρω πόσο κόσμο που κάνει αρκετά συστηματικά και είναι μια χαρά.
Τώρα αν το πας στην υπερβολή όπως τελευταία έχει επιδοθεί η αγγλία σε οτιδήποτε ΟΚ ναι θα κάνει κακό, αλλά λόγω υπερβολής.
Και φυσικά τους βρίζω όλους τους φίλους μου που λιώνουν καμιά φορά αλλά όχι γιατί έχουν κάποιο πρόβλημα ύγείας ή φαίνεται να αποκτάνε αλλά γιατί πνευματικά για ένα άνθρωπο το θεωρώ βλακεία να επιλέγεις κάτι τέτοιο συστηματικά για να περάσεις τον χρόνο σου. Αλλά αυτό είναι θέμα ανθρώπου και άποψης.
Τα παιδιά που αφήναν οι γονείς τους να πιούν μικρά, αυτά είναι που έχουν κάψει τον εγκέφαλο. Ξεκινά η εντολή από τον εγκέφαλο και μετά από μισή ώρα φτάνει εκεί που πρέπει. Το ίδιο σύμπτωμα έχουν και όλοι αυτοί που καίγονται συστηματικά με μαύρο, αλλά μόλις το κόψαν και πέρασε καιρός μια χαρά ήταν. Αν είναι να γίνει ζημιά εγώ παρατηρώ ότι θα γίνει μέχρι τα 18.
Τι να πω. Ίσως το δικό μας να είναι πιο υγειυνό.
Isiliel
Επιφανές μέλος

Μπορούν όλοι να την παρακολουθήσουν μια που έχει επιλογή και για Ελληνικά.
Drugs and the brain

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kakerlak
Περιβόητο μέλος

αυτο ακριβως με καλυψεΥπέρ, το απαγορευμένο πάντα ασκεί μεγαλύτερη έλξη.
πολυ ενδιαφερον ισιελακι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα τι θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο... άρα απλά δεν ξέρω
όμως το "είμαι υπέρ γιατί το απαγορευμένο ασκεί μεγαλύτερη έλξη" δεν με βρίσκει σύμφωνη. Όχι ως πραγματικότητα, γιατί αυτό ναι μπορεί και να ισχύει....
Αλλά σαν "δικαιολογία" για να επιτρέψω στη συνείδηση μου κάτι τόσο σοβαρό....
Κι αυτό το λέω γιατί με το αυτό το σκεπτικό.... θα έπρεπε να μην έχουμε νόμους και κανόνες..... να μην απαγορεύεται τίποτα... όλα να επιτρέπονται για να να μην υπάρχει έλξη στο απαγορευμένο.
Δε γίνεται όμως εκ των πραγμάτων όλα να επιτρέπονται...
κι επειδή όπως συχνά λέγεται, δεν είναι ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος.. δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι η ελευθερία σε κάτι θα μειώσει και τη ζήτηση του ... ειδικά όταν μιλάμε για κάτι που ουσιαστικά έχει και μία δόση εθισμού (πχ βλέπε τσιγάρο)
ghelly
Πολύ δραστήριο μέλος

όμως το "είμαι υπέρ γιατί το απαγορευμένο ασκεί μεγαλύτερη έλξη" δεν με βρίσκει σύμφωνη. Όχι ως πραγματικότητα, γιατί αυτό ναι μπορεί και να ισχύει....
Σε αυτό ακριβώς το σημείο μπορώ να πω ότι συνοψίζεται μεγάλο μέρος και της δικής μου άποψης πάνω σε αυτό το ζήτημα. Αν και έχω ήδη δηλώσει ότι είμαι 100% κατά της αποποινικοποίησης κάθε μορφής ναρκωτικών ουσιών.
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα να μια ενδεχόμενη αποποινικοποίηση θα μείωνε τους χρήστες. Δεν ξέρω.δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά...
για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα τι θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο... άρα απλά δεν ξέρω
Κι αυτό το λέω γιατί με το αυτό το σκεπτικό.... θα έπρεπε να μην έχουμε νόμους και κανόνες..... να μην απαγορεύεται τίποτα... όλα να επιτρέπονται για να να μην υπάρχει έλξη στο απαγορευμένο.
Δε γίνεται όμως εκ των πραγμάτων όλα να επιτρέπονται...
κι επειδή όπως συχνά λέγεται, δεν είναι ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος.. δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι η ελευθερία σε κάτι θα μειώσει και τη ζήτηση του ... ειδικά όταν μιλάμε για κάτι που ουσιαστικά έχει και μία δόση εθισμού (πχ βλέπε τσιγάρο)
Ξέρω όμως οτι όπως και να έχει το πράγμα δεν λυπάμαι κανέναν, μα κανέναν που πληρώνει συνέπειες από τέτοια λάθη. Προσωπικά, και επειδή πιστεύω οτι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσα να δεχτώ να μου πει κάποιος είναι η φράση : "είδες τώρα; στα έλεγα εγώ..."
Θέλεις να καπνίζεις φίλε μου; οκ
Θέλεις να πάρεις ναρκωτικά; οκ
Δικές σου η επιλογές, δικές σου και οι συνέπειες.
Hakuna Matata
Πολύ δραστήριο μέλος

Δηλαδη ο λαος της δεν ειναι καταλληλος.
SS-officer
Νεοφερμένο μέλος

gsova
Δραστήριο μέλος

Και το τσιγάρο δεν είναι εθισμός; Είναι όμως νόμιμο. Φυσικά, αφού το κράτος εισπράττει τρελούς φόρους και πλέον στη συνείδηση (ειδικά του Έλληνα) έχει καθιερωθεί ώς ακίνδυνο. Γι'αυτό και βλέπεις πλέον παιδιά του δημοτικού να καπνίζουν... Ακόμη και νομικά να το πάρουμε, αυτό δεν είναι παράνομο; Δεν θα έπρεπε να διώκεται ο περιπτεράς που έδωσε τσιγάρα σε ανήλικο; Ας μη γελιώμαστε, το σύστημα έχει πολλές τρύπες και απλά είναι θέμα της δικής μας κοινωνικής ανοχής. Γιατί ο πατέρας/μητέρα που θα δεί το παιδί του κάνει τσιγάρο στα 17-18, δεν θα πεί πλέον τίποτα. Είναι ενήλικο το παιδί μου να αποφασίσει τι είναι καλό για τον εαυτό του θα πεί... έ, το ίδιο ενήλικο είναι να αποφασίσει και για το χασίς, την μαριχουάνα και οποιοδήποτε άλλο "σκεύασμα" εθίζει.
Είχα πάει στο Άμστερνταμ και επισκέφθηκα τόσο Coffee Shops όσο και τα λεγόμενα Mushroom stores, μαγαζιά που ουσιαστικά πωλούν ναρκωτικά κανονικά και με το νόμο στη βιτρίνα. Έ λοιπόν, πιό παράξενο μου φάνηκε το Red Light District με τις πόρνες στις βιτρίνες παρά αυτά τα μαγαζιά. Το προσωπικό τους ήταν ευγενέστατο και ενώ απλά είχαμε μπεί για να δούμε (κλασσική περιέργεια), ούτε μας κοίταζαν κάπως ούτε μας γιουχάρισαν που δεν αγοράσαμε. Γύρω γύρω εθισμένοι στη συνοικία κι όμως δεν αισθάνθηκα καμμία ανασφάλεια. Δεν θα μπορούσα να πώ το ίδιο για περιοχές της Αθήνας όπου συχνάζουν εθισμένοι στα ναρκωτικά (προσέξτε: δεν μ'αρέσει ο όρος "ναρκομανείς").
Angie_Ann
Διάσημο μέλος

Επιπλεόν είναι συχνό φαινόμενο κάποιος να μπαίνει στη φυλακή για κατοχή χασίς και να καταλήγει εθισμένος στα σκληρά ναρκωτικά ενώ αν έμενε έξω πιθανότατα να έμενε μακριά από αυτά.
underwater
Περιβόητο μέλος

Ειδα και το ποτο και το τσιγαρο που ειναι ελευθερα ποσους πελατες χανουν καθε χρονο.
Ολο και σε μικροτερη ηλικια τα ξεκινουν και τα δυο.
underwater
Περιβόητο μέλος

Αμφιβαλω κατα ποσο θα χαλουσε το "cool" της υποθεσης.
Ειδα και το ποτο και το τσιγαρο που ειναι ελευθερα ποσους πελατες χανουν καθε χρονο.
Ολο και σε μικροτερη ηλικια τα ξεκινουν και τα δυο.
Διαφωνώ. Βλέπω φερ'ειπείν στην Σκωτία που τα μέτρα απαγόρευσης πρόσβασης ανηλίκων στο αλκόολ είναι πολύ πιο αυστηρά από ότι στην Ελλάδα, η διαφορά συμπεριφοράς των παιδιών είναι πολύ διαφορετική. Στην Ελλάδα, ναι, μεθάνε οι έφηβοι, όπως κι όλοι οι λίγο μεγαλύτεροι λιγότερο ή περισσότερο κάναμε, αλλά εδώ αν τύχει και βρουν μπουκάλι αντιδρούν με εξωπραγματικό για τα δικά μου μάτια τρόπο. Ασυδοσία.

Οχι να εχουν προσβαση σε καβα με 5000000 διαφορετικα ειδη ποτων χαλαρα και χωρις να τους πει κανεις τιποτα.
Γι'αυτο κι αν θυμαμαι καλα τα Ελληνοπουλα εισαι πρωτα στην Ευρωπη σε καταναλωση αλκοολ βαση ηλικιας (βαση μιροτερης ηλικιας μαλλον.)
Αν θυμαμαι καλα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 38 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.