Ένα μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού κάνει ναρκωτικά (είτε μαλακά είτε σκληρά). Είχα συμμαθητές, γνωστούς, φίλους κλπ οι οποίοι έκαναν χασίς σαν να κάπνιζαν ένα οποιοδήποτε τσιγάρο. Είμαι υπέρ της απόποινικοποίησης γιατί όσοι είναι εθισμένοι είναι απλά άρρωστοί και όχι εγκληματίες και ώς τέτοιοι θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται. Όσοι έκαναν μου έλεγαν ότι μπορείς να τα βρείς παντού και πανεύκολα και δεν είχα λόγο να μην τους πιστέψω. Μερικές αγοραπωλησίες μάλιστα της διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια, μέρα μεσημέρι σε εντελώς πολυσύχναστα μέρη και χωρίς να προσπαθεί κανείς να κρυφτεί. Έτσι, νομίζω ότι είναι σα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας για το θέμα της απόποινικοποίησης. Όποιος δεν θέλει να κάνει, απλά δεν θα κάνει, όπως δεν έκανα κι εγώ.
Και το τσιγάρο δεν είναι εθισμός; Είναι όμως νόμιμο. Φυσικά, αφού το κράτος εισπράττει τρελούς φόρους και πλέον στη συνείδηση (ειδικά του Έλληνα) έχει καθιερωθεί ώς ακίνδυνο. Γι'αυτό και βλέπεις πλέον παιδιά του δημοτικού να καπνίζουν... Ακόμη και νομικά να το πάρουμε, αυτό δεν είναι παράνομο; Δεν θα έπρεπε να διώκεται ο περιπτεράς που έδωσε τσιγάρα σε ανήλικο; Ας μη γελιώμαστε, το σύστημα έχει πολλές τρύπες και απλά είναι θέμα της δικής μας κοινωνικής ανοχής. Γιατί ο πατέρας/μητέρα που θα δεί το παιδί του κάνει τσιγάρο στα 17-18, δεν θα πεί πλέον τίποτα. Είναι ενήλικο το παιδί μου να αποφασίσει τι είναι καλό για τον εαυτό του θα πεί... έ, το ίδιο ενήλικο είναι να αποφασίσει και για το χασίς, την μαριχουάνα και οποιοδήποτε άλλο "σκεύασμα" εθίζει.
Είχα πάει στο Άμστερνταμ και επισκέφθηκα τόσο Coffee Shops όσο και τα λεγόμενα Mushroom stores, μαγαζιά που ουσιαστικά πωλούν ναρκωτικά κανονικά και με το νόμο στη βιτρίνα. Έ λοιπόν, πιό παράξενο μου φάνηκε το Red Light District με τις πόρνες στις βιτρίνες παρά αυτά τα μαγαζιά. Το προσωπικό τους ήταν ευγενέστατο και ενώ απλά είχαμε μπεί για να δούμε (κλασσική περιέργεια), ούτε μας κοίταζαν κάπως ούτε μας γιουχάρισαν που δεν αγοράσαμε. Γύρω γύρω εθισμένοι στη συνοικία κι όμως δεν αισθάνθηκα καμμία ανασφάλεια. Δεν θα μπορούσα να πώ το ίδιο για περιοχές της Αθήνας όπου συχνάζουν εθισμένοι στα ναρκωτικά (προσέξτε: δεν μ'αρέσει ο όρος "ναρκομανείς").
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.