Προσωπικά είμαι κατά της διάκρισης μαλακών και σκληρών ναρκωτικών.
Η συστηματική χρήση οποιουδήποτε "βάρους" ναρκομανή σε κάνει.
Είναι το ίδιο με κάποιους που καπνίζουν ελαφριά ή βαριά τσιγαρά και οι δύο είναι καπνιστές.
Και οκ. εστω ότι το μαύρο είναι μαλακό ναρκωτικό ποιος εγγυάται ότι για κάποιους δεν είναι και το σκαλοπάτι για τα σκληρά;
Να πωλούνται ελεύθερα;Δικοπο μαχαίρι.Θα αυξήσει την κατανάλωση τους ή θα λειτουργήσει αποτρεπτικά(σαν λαός έχουμε και μια ροπή προς το παρόνομο βλ.Καποδίστριας και πατάτα)οπότε αν μας το δώσουν στο πιάτο λέτε να το φτύσουμε;
Και απο την άλλη είναι τόσο εύκολο να βρεις, πιο δύσκολο είναι να βρεις θέση πάρκινγκ παρά τσιγάρο.
Δυστυχώς εδώ μέσα κυκλοφορούν και ανήλικοι και δεν μπορώ να εκφραστώ όπως θα ήθελα.Δεν θέλω να θεωρηθούν προτροπή τα γραφόμενα μου.
Αλλά το μαύρο κυκλοφορεί και αν όχι ελεύθερα υπαινίσσεται παντού, κι όχι μόνο σε σχολείο ή φοιτητικές παρέες, σε χώρους δουλειάς,σε εκδρομές, σε σπιτικές συγκεντρώσεις ενηλικών. Είναι όμως επικίνδυνο να πεις ανοιχτά πως ναι μπορεί όποτε πέφτει στα χέρια μας να λέμε στην υγειά σου αλλά αυτό δεν μας κάνει να το αναζητούμε καθημερινά σαν εθισμό.Γιατί δεν μπορείς να ξέρεις τα όρια του άλλου σε κάθε είδους εθισμό, αλκοολ,τσιγάρο,τσιγαριλικί.Πως λοιπόν μπορείς να εγγυηθείς ότι αυτό που εσένα δεν σε εθίζει και δεν σε κάνει να αναζητάς κάτι πιο βαρύ για να σε πιάσει και είναι απλά κάτι για να χαλαρώσεις που και που δεν θα γίνει για τον άλλον το βατερλώ του;
Για αυτό λοιπόν σε αυτήν την ερώτηση προτιμώ να πλύνω τα χεράκια μου και να δηλώσω "δεν ξέρω/δεν απαντώ".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.