βασικά ποιός είναι ο διαχωρισμός?
νταξ... οκ η κόκα και η ηρωίνη είναι σκληρά..
τα χάπια όμως? τα σιρόπια? το σνιφάρισμα βενζίνης μέσα από χαρτοσακούλα... είναι σκληρό ή μαλακό?
fucking excelent point!
καποιος θα ελεγε σκληρα ειναι αυτα που εχουν μεγαλη πιθανοτητα σωματικης εξαρτησης. Η νικοτινη και η καφεινη ας πουμε:p
τεσπα, ηρωινη, κοκα, Lsd, αμφεταμινες αυτα λεω "σκληρα"
φαντάζομαι ότι ακόμα και να έχει δοκιμάσει κάποιος δε θα το πει . η ποινική δίωξη κινείται αυτεπαγγέλτως (χωρίς προηγούμενη μήνυση δηλαδή)
με λενε γιαννη και εχω δοκιμασει αρκετα απο τα "σκληρα" vis a vie εχω δοκιμασει οπιοειδη, αμφεταμινες (καθαρη, οχι κρυσταλικη και λοιπες παπαριες, αλλα εχω παρει extasy) και κοκα. Let them come
η αληθεια ειναι οτι η εξαρτηση σε αυτα δεν ειναι δυσκολοτερη η ευκολοτερη απο την εξαρτηση ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ και το τσιγαρο. Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο, εχω δοκιμασει αρκετες φορες, δεν εχω εξαρτηθει, δεν νοιωθω ΚΑΜΙΑ αναγκη να το επαναλαβω κτλ. Ναι τα αποτελεσμα τους ειναι πιο αισθητα απο του τσιγαρου, αλλα στα περισοτερα πλην της κοκας το ασχημο crash σε κανει να μην θες να ξαναδοκιμασεις. Συγκεκριμενα η κοκα κανει το ιδιο με το τσιγαρο, κανει το μυαλο σου να σε πεισει οτι δεν πειραζει να κανεις αλλο ενα. Αν το ξερεις αυτο απο πριν δεν εχεις κανενα προβλημα ομως.
συνεπως υπερ η κατα? Υπερ βεβαια. Τουλαχιστον να μην βγαζουν λεφτα υπογειοι τυποι, να ξερεις τι και ποσο παιρνεις και αν κατσει και εξαρτηθεις και μπορεσεις και βγεις να σε ΑΦΗΝΟΥΝ να βγεις. Οταν παιρνεις τη δοση σου (ακομα και επι πληρωμη) απο νοσοκομειο, δεν θα ερθει κανενας να σε ζορισει να ξαναπαρεις...ετσι δεν ειναι?
btw, δεν πινω ΠΟΤΕ (σιχαινομαι τη γευση και την αισθηση του αλκοολ), δεν καπνιζω, δεν οδηγω επικυνδηνα, δεν εχω βαλει ποτε κανενα ανθρωπο (that i know off) σε κυνδηνο, Hell ουτε ΚΑΦΕ δεν πινω. Αλλα βεβαια, πρεπει να ερθει να με μπουζουριασει η αστυνομια γιατι εκανα 2 γραμμες κοκα ξερω γω.
το αλκοολ που διακινειται νομιμα προκαλει καταστροφη εκγεφαλικων κυτταρων με ραγδαιους ρυθμους και ομως οχι απλα δεν απαγορευεται
και νομιζεις οτι αυτο ειναι το χειροτερο? το αλκοολ λειτουργει στους υποδοχεις της βενζοδιαζεπινης, ητοι ειναι αγχολυτικο. Το συνδρομο στερησης του αλκοολ προκαλει αγχος το οποιο αγχος σε εξαιρετικα ακρεες εκδηλωσεις προκαλει κομα, ανακοπη και προφανως θανατο. Η ηρωινη δεν το κανει αυτο, πονας 2 μερες και μετα περναει. Το αλκοολ σε καθαρη μορφη ειναι μακραν η πιο επικυνδηνη ψυχοτροπος ουσια. Με μονη εξαιρεση την καθαρη μορφινη που μπορει να προκαλεσει αναπνευστικη ανεπαρκια σε μεγαλες δωσεις (που ομως παραμενουν μικρες) αλλα με υποτηποδη γνωση του τι κανεις ιεναι σαφως ασφαλεστερη.
ν με τον ορο "μαλακα ναρκωτικα" εννοειται η κανναβη, χασις, κλπ. νομιζω απο τα λιγα που ξερω οτι η εξαρτηση που προκαλειται ειναι κυριως εγκεφαλικη, δηλαδη επιζητας την ευχαριστη αισθηση χωρις να προκαλειται καποιος βιολογικος εθισμος
η νικοτηνη και η καφεινη εχουν εξαιρετικα ψηλη δυνατοτητα σωματικου εθισμου, αλλα το προβλημα ειναι στο μυαλο. Για να εθιστεις πρεπει να προσπαθησεις, ειναι οπως το τσιγαρο, δες τι πρεπει να κανεις για να εθιστεις στο τσιγαρο, να καπνιζεις συνεχεια επι βδομαδες. Το ιδιο και με τα "σκληρα" απλα ενας αδυναος χαρακτηρας ειναι ευκολο να το κανει γιατι τα αποτελεσμα τα τους ειναι πολυ αισθητα.
Ειδικα στο οποιοηδη, ειχα πει μια φορα το εξις αστειευομενος : "σε αυτο αξιζει να εθιστεις". Το συναισθημα ειναι αυτο της απολυτης καθολικης αναλγησιας.