Το ότι το κράτος προστατεύει το έννομο αγαθό της υγείας, δεν σημαίνει πως γίνεται και προστάτης καθενός μας ξεχωριστά. Τότε να απαγορέψουμε και τα πατατάκια γιατί παχαίνουν, και το κάπνισμα γιατί προκαλεί καρκίνο εν δυνάμει, και να απαγορεύεται η οδηγήση δίτροχων γιατί είναι πιο επικίνδυνα από τα τετράτροχα. Υπερβάλλω φυσικά, αλλά καταλαβαίνεις νομίζω τι θέλω να πω:
Το ότι μπορεί κάτι να οδηγήσει σε κάτι άλλο, δεν σημαίνει πως αυτό το κάτι πρέπει να απαγορευθεί. Είναι προτιμότερη η ενημέρωση, παρα η απαγόρευση και δεν νομίζω πως διαφωνείς με αυτό.
Και μη μου συγκρίνεις τα άτομα με βαριά νοητική υστέρηση με τους ναρκομανείς. Ναι και οι ναρκομανείς είναι άρρωστοι, αλλά σε αυτήν την περίπτωση το έχουν επιλέξει μόνοι τους! Είναι σαν να μου λες πως απαγορεύεται η αυτοκτονία (ενώ γνωρίζεις πως απαγορεύεται μόνο η συμμετοχή στην αυτοκτονία)- ο κάθε ένας που είναι ΕΝΗΛΙΚΑΣ κι έχει σώας τας φρένας θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να επιλέγει αν θα κάνει μαλακά ναρκωτικά ή όχι, όπως επιλέγει και αν θα καπνίζει ή όχι.
(Btw, πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, να είσαι καλά ..συνάδελφε

)