Νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών;

Είστε υπέρ ή κατα της αποποινικοποίησης των "Μαλακών ναρκωτικών";

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 234)
  • Υπέρ

    Ψήφοι: 108 46.2%
  • Κατά

    Ψήφοι: 118 50.4%
  • Δε ξέρω/δεν απαντώ

    Ψήφοι: 8 3.4%

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Πού ήσουν καλό μου θεματάκι και κρυβόσουν;;;;Γιατί δεν σε έβρισκε το search?! :P


Είμαι υπερ της αποποινικοποίησης των "ελαφρών ουσιών". Πιστεύω πως είναι μεγάλο λάθος να μπαίνει στην φυλακή ένας άνθρωπος "άρρωστος" για εμπορία. Στην μόνη περίπτωση που είναι σωστό να μπεί είναι αν από την αρχή είχε σκοπό το κέρδος με αυτόν τον τρόπο. Πέρα από αυτό η φυλακή σε στιγματίζει για μία ζωή.

Πιστεύω πως το λαμπρό παράδειγμα της Ολλανδιας και της Πορτογαλίας φτάνει και περισσεύει για να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό και στην Ελλάδα. Ωστόσο αναρωτιέμαι αν η χρονική στιγμή είναι κατάλληλη. Και από την άλλη δεν θα ήταν σωστό να φτάσουμε σε ακραίο σημείο και μετά να παρθούν τα μέτρα.



Πολύ σωστό βίντεο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kate-Bender

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η KaTe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 228 μηνύματα.
Η αληθεια ειναι πως υπαρχουν πολλα ειδη ναρκωτικων και ας μην ξεχναμε πως μεσα σε συτα εντασσονται μεχρι και το αλκοολ και το τσιγαρο απο την στιγμη που γινονται εθισμος.(Συγκεκριμενα το ειχα δει σε μια εκπομπη BBC...)Υπαρχουν λοιπον αν θυμαμαι καλα γυρω στα 20 ειδη ναρκωτικων..Το πιο επικυνδινο ομως απο ολα ειναι η ηρωινη..ειχε και συνεντευξεις απο ατομα που ειχαν παρει και το παραδεχοταν.Επομενως υπαρχουν σκληρα και μαλακα ναρκωτικα οσο γελοιο και να ακουγεται.Εγω λοιπον συμφωνω στην νομιμοποιηση των μαλακων ναρκωτικων ,γιατι θεωρω πως ειναι αδικο επειδη καποιος καπνισε εναν μπαφο να περασει .. δεν ξερω και εγω ποσο στην φυλακη!Ασχετως αυτου ολοι γνωριζουμε πως το απαγορευμενο ειναι και το πιο προσελκυστικο...
Αυτο παλι ομως και με καποιες προυποθεσεις...δηλαδη να υπαρχει καποιο οριο ηλικιας οπως υπαρχει τουλαχιστον στην γερμανια...πχ.για το αλκοολ(ανω των 18 γιατι αλλιως δεν στο δινουν)Επιπλεον θεωρω πως τα μαγαζια απο τα οποια θα μπρουσε καποιος να αγορασει μαλακα νακρωτικα 8α πρεπει να ειναι περιορισμενα και συγκεκριμα ,ωστε να υπαρχει ελεγχος...Μην βρουμε και στην λαϊκη καποιον να φωναζει"μπααααααααααααααφος παιδιααα εκλεκτης ποιοτητας ...σε προσφορα ΤΩΡΑΑ!!":confused:
Αυτο που μου εκανε εντυπωση στο ντοκουμεντο ηταν πως οπως προανεφερα και το αλκοολ αποτελει ναρκωτικο...και ανηκει στην τριαδα των σκληρων!!Οποτε, γιατι ενας εθισμενος στο αλκοολ "να την βγαζει καθαρη" ,ενω ενας αλλος που απλα ειπε να δοκιμασει ενα μαλακο ναρκωτικο να μπαινει μεσα??:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

self-instructive depressing

Περιβόητο μέλος

Ο self-instructive depressing αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,397 μηνύματα.
Ασχετως αυτου ολοι γνωριζουμε πως το απαγορευμενο ειναι και το πιο προσελκυστικο...
(προσ)σχετικά με αυτό , από όσο ξέρω , (προσ)έξω δεν εποδείχτηκε στην πράξη , δηλαδή η αποποινικοποίηση δεν έφερε μείωση της (προσ)χρήσης


:hehe::redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kate-Bender

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η KaTe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 228 μηνύματα.
..δεν ξερω τα αποτελεσματα δεν εχω ζησει Ολλανδια:P..η αποποινικοποιηση και μονο δεν κανει ομως δουλεια μονη της ,οπως ελεγε και ο κυριος στο βιντεο που εστειλε ενας παραπανω...:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
(προσ)σχετικά με αυτό , από όσο ξέρω , (προσ)έξω δεν εποδείχτηκε στην πράξη , δηλαδή η αποποινικοποίηση δεν έφερε μείωση της (προσ)χρήσης
:hehe::redface:
Ούτε όμως και μείωση. Ωστόσο το μοντέλο της Ολλανδίας λειτουργεί. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι 2-3 μικρών πόλεων έκλεισαν όλα τα Coffe Shop της περιοχής. Αυτό βρίσκει το 80% των Ολλανδών να διαφωνεί.

Το πρόβλημα για εμένα δεν είναι η νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών, κάτι τέτοιο με βρίσκει αντίθετο αφού η πρώτη φάση της νομιμοποίησης είναι ικανή να οδηγήσει την κοινωνία σε βραχυκύκλωμα. Είναι η αυστηρότητα του νόμου, for god shake μιλάμε για ψυχολογικό εθισμό. Όλοι είμαστε έχουμε διάφορους (ψυχολογικούς) εθισμούς. Το Σεξ, coca colla, το τσιγάρο, ο καφές κτλ. Μάλιστα τα δυο τελευταία προκαλούν και σωματικό εθισμό, δοκιμάστε να κόψετε τον καφέ ή το τσιγάρο με το ζόρι σε κάποιον. Προσωπικά αυτό το διάστημα έχω εθιστεί στην lila pause, αν δεν έχω καμία ντουζίνα από δαύτες στο ψυγείο μου τρελαίνομαι:redface:

Ο νόμος από τo 1986, αντιμετωπίζει τους οπαδούς της κάνναβις σαν ασθενείς, ενώ πιο πριν (από το 52 και μετά αν δεν κάνω λάθος) σαν αλήτες και πιθανούς εγκληματίες. Η έγκυος γυναίκα που καπνίζει στα μουλωχτά δεν είναι εγκληματίας; Σωστά δεν είναι, είναι ασθενής, ψυχοπαθής. Μόνο ένας ψυχοπαθής διαπράττει ένα τέτοιο έγκλημα, στο αγγελούδι του. Επίσης, πόσοι είναι εκείνοι που δεν σταμάτησαν τον τσιγάρο ή το καφέ παρόλο που γιατροί το ζήτησαν; Αντίθετα, δώστε σε έναν οπαδό της κάνναβις 10.000 ευρώ ή έστω ένα καλό λόγο και θα το σταματήσει. Είμαι σίγουρος και εγώ και η ιατρική κοινότητα, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για σωματική εξάρτηση.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι στις περιπτώσεις του Σεξ, του καφέ, του τσιγάρου αλλά και της Κάνναβις υπό τις πιθανές συνθήκες έχουμε απλά μια κατάσταση που αφορά μεμονωμένα τον "χρήστη", δεν έχουμε ένα κοινωνικό πρόβλημα αλλά ένα "προσωπικό πρόβλημα".

Εκτός ότι διαφωνώ όταν η νομοθεσία να ορίζει και να καθορίζει πιθανά μονοπάτια για προσωπικές καταστάσεις, είναι αντισυνταγματικό (φανταστείτε νόμους που αφορούσαν την διάρκεια ή τον τρόπο διαβάσματος ενός φοιτητή ή τον χωρισμό ενός έφηβου ζευγαριού. Η νομοθεσία οφείλει και είναι υποχρεωμένοι να ασχολείται από οικογένεια και επάνω, οφείλει να προστατεύει την κοινωνία και όχι τους ανθρώπους από τον εαυτό τους), επίσης δεν είναι δίκαιος, η ζυγαριά γέρνει. Δεν μπορεί, η νομοθεσία, να "προστατεύει" τους ανθρώπους από την κάνναβη (κακά τα ψέματα, η κάνναβη είναι επικίνδυνη για τον χρήστη. Απαιτεί τεράστια ενέργεια μόνο και μόνο για διαχείριση. Το ίδιο όμως συμβεί και με τους επίδοξους Don Juan, η ζωή σου μπορεί να τιναχθεί στον αέρα αν επιθυμείς κάθε βράδυ να κοιμάσαι με διαφορετική γυναίκα), και συγχρόνως να αγνοεί τον σωματικό εθισμό του Αλκοολ και της νικοτίνης. Πόσοι έχουν πεθάνει από την κάνναβη και πόσοι από το Alkool; Ναι μεν υπάρχει 14% πιθανότητα κάποιος χρήστης κάνναβις να δοκιμάσει και κάποια άλλη ουσία, ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρος ότι ένας μεθυσμένος οδηγός θα προκαλέσει κάποιο θανατηφόρο ατύχημα. Και στην τελική, αφού επιθυμεί να βλέπει τους χασικλήδες σαν ασθενής ας το κάνει σωστά. Για την θεραπεία δεν σχετίζονται τα σωφρονιστικά ιδρύματα εξ ορισμού αλλά τα θεραπευτικά ιδρύματα (εξ ορισμού και αυτό).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Ένα πολύ καλό άρθρο επί του θέματος δημοσιεύτηκε σήμερα στο e-rooster. Αξίζει να το διαβάσετε, ειδικά όσοι είστε κατά:

Legalize it

Πριν λίγο καιρό, οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνια καταψήφισαν (σε δημοψήφισμα) νομοθετική πρωτοβουλία που θα νομιμοποιούσε τη χρήση, εμπορία και περιορισμένη καλλιέργεια της μαριχουάνας. Υπέρ: 54% Κατά: 46%

Η Πρόταση 19 ζητούσε τη νομιμοποίηση, για όλους τους πολίτες άνω των 21 ετών, της κατοχής μέχρι και 28.5 γραμμαρίων μαριχουάνας, τη χρήση της σε κλειστούς ιδιωτικούς χώρους (όπως κατοικίες και ειδικά καταστήματα), καθώς και την καλλιέργεια μαριχουάνας για προσωπική χρήση σε χώρο όχι μεγαλύτερο των 2.3 τετραγωνικών μέτρων. Αν και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων αρνήθηκαν την έγκριση της Πρότασης 19, τα τριάμισι εκατομμύρια Καλιφορνέζων που υπερψήφισαν την πρόταση άνοιξαν πλέον το δρόμο για μια πιο ανοιχτή συζήτηση περί νομιμοποίησης και διεθνώς.

Η πολιτική της απαγόρευσης εφαρμόζεται για περισσότερα από 80 χρόνια. Έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να υποστηρίξει ότι η πολιτική αυτή έχει επιτύχει. Από το πεδία μάχης του Μεξικού και της Κολομβίας, μέχρι τα στενά της εγκατάλειψης στις πρωτεύουσες των χωρών μας, η απαγόρευση οδηγεί καθημερινά στο έγκλημα, τη δυσοσμία του υποκόσμου και το θάνατο.

Πέρα από την εκκλησία, που αρνείται να επιτρέψει οτιδήποτε δεν επιτρέπεται ρητά από βιβλία ηθικής καθοδήγησης που γράφτηκαν πριν από 2000 χρόνια, και το εγκληματικό κύκλωμα εμπόρων και διακινητών που υπάρχει ακριβώς λόγω της απαγόρευσης, είναι ελάχιστοι αυτοί που επωφελούνται από τη διατήρηση της πολιτικής αυτής. (Στην Καλιφόρνια, οι ομοσπονδίες των αστυνομικών και των διακινητών μπύρας υπήρξαν από τους σημαντικότερους χρηματοδότες της καμπάνιας κατά της νομιμοποίησης.)

Μόνο στις Η.Π.Α., το καθεστώς της ποινικοποίησης διοχετεύει περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στον εγκληματικό υπόκοσμο, που οδηγούνται (αφορολόγητα) στις τσέπες μεγαλο-εγκληματιών, ελεγχόμενων από αυτούς πολιτικών και τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο Jeffrey A. Miron, καθηγητής οικονομικών στο Harvard, υποστηρίζει ότι γίνονται σήμερα στις Η.Π.Α. 25%-75% περισσότεροι φόνοι από ότι θα γινότανε αν δεν υπήρχε το καθεστώς της ναρκωαπαγόρευσης.

Τα παραδείγματα της Ολλανδίας, με την πολιτική ανοχής που εφαρμόζει τα τελευταία 30 χρόνια, και της Πορτογαλίας, με την πλήρη νομιμοποίηση της χρήσης και κατοχής όλων των γνωστών τοξικοεξαρτητικών ουσιών, δείχνουν ότι μπορούν να υπάρξουν επιτυχημένες πολιτικές πέρα από την απαγόρευση.

Τα παραδείγματα της Ολλανδίας, με την πολιτική ανοχής που εφαρμόζει τα τελευταία 30 χρόνια, και της Πορτογαλίας, με την πλήρη νομιμοποίηση της χρήσης και κατοχής όλων των γνωστών τοξικοεξαρτητικών ουσιών, δείχνουν ότι μπορούν να υπάρξουν επιτυχημένες πολιτικές πέρα από την απαγόρευση
Η απελευθέρωση της χρήσης, θα οδηγούσε σε καλύτερη πληροφόρηση και μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, μειώνοντας έτσι τους κινδύνους της χρήσης και διευκολύνοντας τους χρήστες να επιλέξουν ουσίες και ποιότητες τέτοιες, που θα προκαλούσαν λιγότερες οικονομικές, κοινωνικές και υγειονομικές παρενέργειες. Η απελευθέρωση δε και της διακίνησης θα οδηγούσε το οργανωμένο έγκλημα σε τεράστιες οικονομικές απώλειες, μιας και τα ναρκωτικά θα μπορούσαν να πωλούνται από νόμιμες επιχειρήσεις σε συνθήκες ανοιχτής αγοράς. Θα οδηγούμαστε μʼ αυτόν τον τρόπο και σε πτώση των τιμών με ως άμεσο αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του εγκλήματος που σχετίζεται με τον κόσμο των ναρκωτικών.

Συνήθως, τα επιχειρήματα κατά της νομιμοποίησης της μαριχουάνας συνοδεύονται από φοβικά σενάρια παρακμής της νεολαίας, μαζικής εξάπλωσης της χρήσης, κατάρρευσης κάθε κοινωνικής δομής. Ωστόσο, τα τελευταία 35 χρόνια, έχουμε αρκετά παραδείγματα χωρών που χαλαρώσανε τις πολιτικές τους χωρίς να οδηγηθούν στην καταστροφή. Η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Ισπανία (για να περιοριστούμε μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση) έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση με μεγάλη επιτυχία απορροφώντας εύκολα και σύντομα τους όποιους κοινωνικούς κραδασμούς. Κανείς από τους φόβους που είχαν αρχικά διατυπωθεί, ούτε αυτός της εύκολης μετάβασης των καπνιστών μαριχουάνας σε «πιο σκληρά ναρκωτικά», δεν φάνηκε να επιβεβαιώνεται. Όλα τα μετρήσιμα στοιχεία συνηγορούν υπέρ της απελευθέρωσης. Αξίζει μόνο να σημειώσουμε ότι στην Ολλανδία είχαμε κατακόρυφη μείωση κατά 48% του αριθμού των εξαρτημένων από το σύνολο των ελεγχόμενων ουσιών από 35.000 το 1980 σε 19.000 το 1999.

Θα σκεφτεί ίσως κανείς ότι, στο βαθύτερο σημείο της οικονομικής κρίσης που βαρύνει τη χώρα μας, η νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας βρίσκεται πολύ χαμηλά στη λίστα με τις προτεραιότητες που έχουμε ως πολιτεία. Αν αναλογιστούμε όμως το μέγεθος του κόστους της πολιτικής της απαγόρευσης, ίσως να το ξανασκεφτούμε. Για την περίπτωση της Καλιφόρνια υπολογίστηκε ότι, μόνο από τη φορολόγηση του εμπορίου της μαριχουάνας, η πολιτεία θα είχε έσοδα περισσότερα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως. Αν συμπεριλάβουμε σε αυτό το ποσό και τη μείωση των εξόδων που συνδέονται με την αστυνόμευση, τα δικαστήρια, τις φυλακές και τις υγειονομικές παρενέργειες της απαγόρευσης, το τελικό ποσό είναι μάλλον αρκετά μεγαλύτερο από ότι φανταζόμαστε.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό του πληθυσμού που κάνει συχνή χρήση (last year use) μαριχουάνας εκτιμάται στο 4%. Έχουμε λοιπόν μπροστά μας μια επιλογή που θα βελτιώσει την κοινωνική και υγειονομική κατάσταση σημαντικής μερίδας των συμπολιτών μας, μειώνοντας ταυτόχρονα τις κρατικές δαπάνες και δημιουργώντας σημαντικά φορολογικά έσοδα. Επιμένουμε ακόμη στο να μη θέλουμε καν να τη συζητήσουμε;

Γιώργος Σαρηγιαννίδης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

QsLv

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο QsLv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 868 μηνύματα.
Καταλαβαίνω γιατί γουστάρει ο κόσμος μπάφο και διασκέδαση και τσακίρ κέφι
ΑΛΛΑ
το να είναι νόμιμο και λέφτερο και όλα-καλά-εμείς-είμαστε-προχωρημένοι θα κάνει και ευκολότερη την πρόσβαση σ'αυτό (πολλοί άνθρωποι απέχουν μόνο και μόνο επειδή δε θέλουν να μπουν στη διαδικασία να πάνε ν'αγοράσουν) και σαφώς πιο γενικευμένη τη χρήση του.

Ναι η mary jane είναι καλή και θετική και κάνει καλό στα πνευμόνια ( :confused: ) και γενικώς ευεργετεί, τι θα γίνει όμως όταν έχει η κυρία Ζ. μια αντικατάσταση καρδιακής βαλβίδος κανονισμένη για τις 08:00 της Τρίτης και ο καρδιοχειρουργός που την έχει αναλάβει έχει κάνει παιχνίδι όλο το βράδυ; Γουστάρουμε και τότε χόρτο και ελαφρά ναρκωτικά; Ή τότε θα είναι παράνομο; Και γιατί να μη μπορεί να πιει ένα μαύρο ο αστικατζής στο δεκάλεπτο διάλειμμα μεταξύ δρομολογίων αφού όλοι ξέρουμε τι βαρετό που είναι 8 ώρες κάθε μέρα να κάνεις το ίδιο δρομολόγιο; Δεν είναι άδικο σε βάρος του αστικατζή; Και ποιος θα τον εμποδίσει αφού θα είναι νόμιμο; Είχε διάλειμμα, δεν το'κανε 'εν ώρα υπηρεσίας'. Το ίδιο και ο γιατρός της κυρίας Ζ. Το ίδιο και οποιοσδήποτε επαγγελματίας.
Και μη διαβάσω μαλακίες περί 'είσαι πλήρως λειτουργικός όταν πίνεις' και τέτοια. Είναι εγκληματικό να κάνεις υπεύθυνα επαγγέλματα έχοντας πιει (οτιδήποτε...).

Τελοσπάντων εγώ έχω και προκαταλήψεις, αλλά δε με κόφτει ιδιαίτερα αν θα νομιμοποιηθεί ή όχι. Από τότε που οι χασικλήδες ήτανε μόνο στα κουτούκια και παίζανε το μπαγλαμαδάκι και τη βρίσκανε στη φυλακή μέχρι σήμερα, το χόρτο έγινε μόδα μεταξύ όλων των 16-30 to say the least. Η κοινωνία αλλάζει κλπ κλπ. Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως στην παραμόρφωση των νευροϋποδοχέων, αλλά ας κάνει ο καθένας ό,τι τον φωτίσει ο Θεούλης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
τι θα γίνει όμως όταν έχει η κυρία Ζ. μια αντικατάσταση καρδιακής βαλβίδος κανονισμένη για τις 08:00 της Τρίτης και ο καρδιοχειρουργός που την έχει αναλάβει έχει κάνει παιχνίδι όλο το βράδυ; [...]Και γιατί να μη μπορεί να πιει ένα μαύρο ο αστικατζής στο δεκάλεπτο διάλειμμα μεταξύ δρομολογίων αφού όλοι ξέρουμε τι βαρετό που είναι 8 ώρες κάθε μέρα να κάνεις το ίδιο δρομολόγιο; Δεν είναι άδικο σε βάρος του αστικατζή; Και ποιος θα τον εμποδίσει αφού θα είναι νόμιμο; Είχε διάλειμμα, δεν το'κανε 'εν ώρα υπηρεσίας'. [...]Είναι εγκληματικό να κάνεις υπεύθυνα επαγγέλματα έχοντας πιει (οτιδήποτε...).
Χωρίς να θέλω να πάρω θέση, το επιχείρημα αυτό κατά της νομιμοποίησης είναι σαθρό. Το λες και μόνη σου: Είναι εγκληματικό να κάνεις υπεύθυνα επαγγέλματα έχοντας πιει οτιδήποτε και μερικά "οτιδήποτε" είναι νόμιμα αυτή τη στιγμή και το μόνο που αποτρέπει από τη χρήση τους, είναι το φιλότιμο του καθενός. Στη φούντα θα κολλήσουμε; :confused: Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος που μου διαφεύγει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
:eek: Μου κάνει τρελή εντύπωση να διαβάζω τόσο εύκολα καταρριπτέο επιχείρημα από σένα. Είσαι καλά QsLv μου? Μήπως έχεις ...πιεί; :P

Ναι η mary jane είναι καλή και θετική και κάνει καλό στα πνευμόνια ( :confused: ) και γενικώς ευεργετεί, τι θα γίνει όμως όταν έχει η κυρία Ζ. μια αντικατάσταση καρδιακής βαλβίδος κανονισμένη για τις 08:00 της Τρίτης και ο καρδιοχειρουργός που την έχει αναλάβει έχει κάνει παιχνίδι όλο το βράδυ; Γουστάρουμε και τότε χόρτο και ελαφρά ναρκωτικά; Ή τότε θα είναι παράνομο; Και γιατί να μη μπορεί να πιει ένα μαύρο ο αστικατζής στο δεκάλεπτο διάλειμμα μεταξύ δρομολογίων αφού όλοι ξέρουμε τι βαρετό που είναι 8 ώρες κάθε μέρα να κάνεις το ίδιο δρομολόγιο; Δεν είναι άδικο σε βάρος του αστικατζή; Και ποιος θα τον εμποδίσει αφού θα είναι νόμιμο; Είχε διάλειμμα, δεν το'κανε 'εν ώρα υπηρεσίας'. Το ίδιο και ο γιατρός της κυρίας Ζ. Το ίδιο και οποιοσδήποτε επαγγελματίας.
*Ακριβώς* Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για το αλκοόλ. Τι θα γίνει αν ο καρδιοχειρούργος που έχει αναλάβει την κυρία Ζ. έχει κατεβάσει 5 βότκες και 3 ουίσκια προηγουμένως; Ή 5 καφέδες και τρέμουν τα χέρια του;
Και το αλκοόλ είναι νόμιμο, αλλά το να οδηγεί πιωμένος ο αστικατζής όχι.
Ή μήπως να γυρίσουμε σε εποχές ποτοαπαγόρευσης; Να απαγορεύεται κάθε ουσία που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τον καρδιοχειρούργο και τον αστικατζή να κάνουν τη δουλειά τους; Ακόμα και ο καφές;
Μα και πάλι, ποιός θα εξασφαλίσει ότι δεν θα πάνε να την κάνουν ενώ έχουν να κοιμηθούν 3 μέρες, που επηρεάζει εξίσου την λειτουργικότητα τους;

Bottom line is, αν δεν είσαι εσύ υπεύθυνος, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας νόμος να γίνεις.

edit: Αχ, με πρόλαβε η Isi και πιο λακωνικά μάλιστα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Σήμερα απαγορεύονται τα μαλακά ναρκωτικά από τον νόμο. Παρόλα αυτά μεγάλος αριθμός Ελλήνων τα προμηθεύονται και τα χρησιμοποούν. Επίσης πολλοί καταφεύγουν και στα σκληρά. Αν τα νομιμοποιούσανε τα μαλακά οι χρήστες που θα τα χρησιμοποιούσαν θα ήταν πολύ παραπάνω από τώρα καθώς θα αυξάνοτανε και το παραεμπόριο των σκληρών. Επίσης θα αυξανόταν η εμβρυική θνησιμότητα σε σύγκριση με παλαιοτέρα καθώς και η γέννηση παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας (αφού πολλές γυναίκες θα ήταν χρήστες. Αν τα νομιμοποιούσαν οι χρήστες θα αυξανόντουσαν (όπως γίνεται και με το τσιγάρο) το οποίο αν και βλάπτει χρησιμοποείται από πάρα πολλούς Ελληνες.

Επίσης πολλές εταιρίες που θα παράγαν ελαφριά ναρκωτικά θα ανεβάζαν το budget τους (αρχικά δηλαδή θα έκανε καλό στην οικονομία της χώρας). Παρόλα αυτά μακροπρόθεσμα θα αυξηθεί η εγκληματικότητα, η θνησιμότητα σε νεαρές ηλικίες καθώς και το ποσοστό των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας,


Για αυτά είμαι κατά της νομιμοποίησης των ναρκωτικών και κάθε είδους ουσιων που προκαλούν σωματικό εθισμό με σοβαρές παρενέργειες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οιζε

Νεοφερμένος

Ο Οιζε αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
To οτι ποινικοποιουνται "ναρκωτικα" σαν κανναβη ή τα ψυχεδελικα μανιταρια, ενω απο την αλλη σε καθε γωνια μπορουμε να αγορασουμε καπνο και αλκοολ (τα οποια ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενα πιο επικινδυνα για την υγεια) δεν καταμαρτυραει αλλο απο το οτι η ο γνωμονας της επικινδυνοτητας ειναι καθαρα πολιτικος.
Σκεφτειτε εναν κοσμο οπου η κανναβη και το LSD θα κυριαρχουσαν....... Τεχνη, Φαντασια, Διανοιξη του Ασυνειδητου, Αμφιβολια, Αντεξουσιαστικες Τασεις, Ερωτισμος, Παθητικοτητα, Πνευματισμος, Αναθεωρηση της Πραγματικοτητας......
Σκεφτειτε εναν κοσμο οπου η νικοτινη, η καφεϊνη, το αλκοολ, και η τηλεοραση θα κυριαρχουσαν...... Αποβλακωση, Νευρικοτητα, Βια, Ρηχοτητα πνευματος, Δυσανεξια, Αγχος, Συγκαταβαση στην Ιεραρχια.........
Ειναι φανερο το τι ειναι επικινδυνο και το τι οχι εξαρταται απο τον μακροπολιτικο σχεδιασμο και τον ψυχοκοινωνικο προσανατολισμο που αυτος οριζει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

LongTom

Νεοφερμένος

Ο LongTom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 112 μηνύματα.
To οτι ποινικοποιουνται "ναρκωτικα" σαν κανναβη ή τα ψυχεδελικα μανιταρια, ενω απο την αλλη σε καθε γωνια μπορουμε να αγορασουμε καπνο και αλκοολ (τα οποια ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενα πιο επικινδυνα για την υγεια) δεν καταμαρτυραει αλλο απο το οτι η ο γνωμονας της επικινδυνοτητας ειναι καθαρα πολιτικος.
Σκεφτειτε εναν κοσμο οπου η κανναβη και το LSD θα κυριαρχουσαν....... Τεχνη, Φαντασια, Διανοιξη του Ασυνειδητου, Αμφιβολια, Αντεξουσιαστικες Τασεις, Ερωτισμος, Παθητικοτητα, Πνευματισμος, Αναθεωρηση της Πραγματικοτητας......
Σκεφτειτε εναν κοσμο οπου η νικοτινη, η καφεϊνη, το αλκοολ, και η τηλεοραση θα κυριαρχουσαν...... Αποβλακωση, Νευρικοτητα, Βια, Ρηχοτητα πνευματος, Δυσανεξια, Αγχος, Συγκαταβαση στην Ιεραρχια.........
Ειναι φανερο το τι ειναι επικινδυνο και το τι οχι εξαρταται απο τον μακροπολιτικο σχεδιασμο και τον ψυχοκοινωνικο προσανατολισμο που αυτος οριζει.

Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα στην κάνναβη,έχει και αυτή πολλά side effects που λένε.
Από αυξημένες πιθανότητες σχιζοφρένειας μέχρι στείρωση.Όταν καπνίζεται σε χαρτί έχει και τις περισσότερες ουσίες του τσιγάρου.

Προσωπικά δεν έχω κατασταλάξει στο θέμα.
Πρέπει να χρησιμοποίηται για ιατρικούς σκοπούς αλλά για ευχαρίστηση δεν ξέρω.:hmm:
Ίσως στο μέλλον το ξεκαθαρίσουμε καλύτερα για τις κοινωνικές παρενέργειες,αλλά όπως είπαν και οι άλλοι είναι τόσες οι νόμιμες εξαρτησιογόνες ουσίες που δεν θα πείραζε ιδιαίτερα η κάνναβη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Από πότε το LSD μπαίνει στα μαλακά?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οιζε

Νεοφερμένος

Ο Οιζε αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Από πότε το LSD μπαίνει στα μαλακά?

To LSD (Λυσεργικο Οξυ) ειναι ενα απο τα πιο παρεξηγημενα μορια. Εχει δαιμονοποιηθει επειδη ειναι δριμυτατο αντιεξουσιαστικο οπλο. Σε κανει να σκεφτεσαι σφαιρικα, πρισματικα, να βλεπεις τα πραματα απο τις γωνιες που οι πληρεξουσιοι τρομαζουν. Το παρασκηνιο της πραγματικοτητας εκτιθεται και οι ηθοποιοι που τη διενεργουνε απογυμνωνονται.
Μα και φυσικα το LSD ειναι πολυ επικινδυνο. Ετσι θελουν να πιστευεις. Διοτι η κανονικοποιηση του ενεχει την αμεση επαναστατικη ανατροπη του Κατεστημενου.
Ας μαθουμε επιτελους να βλεπουμε περα απο τις επιφασεις. Ας μην τρωμε ο,τι μας σερβιρουν
Ας μαγειρεψουμε τις δικες μας αληθειες. Ας πειραματηστουμε.
Ας βρουμε τον εαυτο μας~!
Το τσιγαρο, ο καφες, η τηλεοραση το αλκοολ σε κανουν αριστο δρομεα του Συστηματος.
Αν το Συστημα αυτο αρχιζει και μας ποναει καταφανως, γιατι να παραμεινουμε "κανονικοι" με τον τροπο που βολευει τους εκμεταλλευτες; Ας γινουμε λιγο πιο ανορθοδοξοι...
Ας δουμε τα πραματα κι απο την αναποδη!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Κι η κόκα βοηθάει το σύστημα αλλά δεν την έβαλε στα μαλακά κανένα κράτος (να ευχαριστηθούν και μερικά στελέχη). Υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Χημικός και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Kατ'αρχήν,είμαι κατά του να νομιμοποιηθούν εξαρτησιογόνες ουσίες.Προσωπικά,πιστεύω πως ο άνθρωπος πρέπει να μένει ελεύθερος,και να μην τιθασεύεται το πνεύμα του από οτιδήποτε.Μπορεί να νομίζει κάποιος πως το ναρκωτικό ανοίγει ορίζοντες,όμως στην ουσία τιθασεύει το πνεύμα.Πρέπει,κατα τη γνώμη μου,να παρατεθούν μερικά άρθρα,τα οποία να επεξηγούν πως δρουν οι ναρκωτικές ουσίες,το τι είναι η ντοπαμίνη,και οι ενδορφίνες,και το τι σημαίνει γενικά να είσαι εθισμένος.Δεν έχει να κάνει με το πνεύμα και, τους ορίζοντες του ανθρώπου,ουτε την ψυχολογία του.Η ψυχολογία επιδρά μόνο στο στάδιο που θα αποφασίσεις,ή οχι να πάρεις την ουσία.(δε θα κρίνω καποια απο τις δυο ενεργειες)Απο τη στιγμή που το παρεις,τα παντα είναι εντελώς τεχνητά,και 100% Χημεία.Χημικές Μεταβολές παρεμβαίνουν στο νευρικό συστημα του ανθρώπου,και ουσιαστικα του επιβάλλουν τι θα αισθανθει.Αυτο ακριβως είναι το ναρκωτικό.Αλήθεια,ποιος θελει να του επιβάλλεται τι θα αισθανθει?Ειναι ρητορικό για μένα το ερώτημα.

Δεν είναι μόνο η επιβολή,αλλά και τα side effects.Και δε θα αναλύσω αυτά που όλοι γνωρίζουμε.Ως φοιτητής χημικού,σας προτρέπω να ψάξετε τον τομέα "ενδορφίνες"Είναι κάτι σαν νοσοοκόμες του οργανισμού μας.Σκεφτείτε το σώμα μας σαν μια εταιρία.Οπως μια εταιρία λειτουργεί με οσο το δυνατόν λιγότερη ενεργεια,κατ'εντολή της διοίκησης,επειδη το επιβαλλουν οι νομοι της αγορας,ετσι λειτουργει και το σώμα μας,κατ'εντολή του εγκεφάλου,επειδη το επιβαλλουν οι νομοι της φύσης.Το ναρκωτικό έχει την ικανοτητα να προμοτάρει την παραγωγ'η ενδορφινών,γεγονός το οποίο δυστυχώς προμοτάρει ενα side effect:ο εγκεφαλος,βλέπει,πως αφου θα εχει ενδορφινες ετοιμες,ενεργειακά "τον συμφέρει" να μην τις παράγει ο ιδιος.Πραγμα το οποίο τι συνεπάγεται?Αμεση εξάρτηση απο το ναρκωτικό.Μπορεί στην αρχή να αισθάνεται κανείς πλασματικά όμορφα,παίρνοντας την ουσία,όμως στη συνέχεια το κάνει επειδή δεν έχει και άλλη επιλογή.Ο εγκέφαλός του μπλέκεται στα χημικά παιχνίδια,όπως και οι διοικήσεις δημοσίων οργανισμών στα πολιτικά.Δεν μπορεί να πάρει μόνο,χωρίς να γίνει εξαρτημένο.

Δεν είναι ηθικό το θέμα.Καθένας είναι κύριος του εαυτού του,και δεν είναι ο χρήστης εγκληματίας,αλλά ο χημικός που δεν είναι χρήστης και πλουτίζει από αυτό.Εμ πάσει περιπτώσει,όσο θα υπάρχει ζήτηση,θα υπάρχει και προσφορά,κι αν οι δυο πλευρές μεταξύ τους συμφωνούν,εγώ είμαι από τα άτομα που πιστεύουν ως καθένας είναι κύριος του εαυτού του και δε με αφορά,αρκεί να μην επηρεάζει εμένα.Παρ'όλα αυτά,είναι θέμα υγείας.Εχω επαναλάβει σε άλλα threads,πως θα ήμουν πολύ θετικός στο να υπάρχει σεξουαλική,αλλα και πεδία σε σχέση με τις εξαρτήσεις στο σχολείο παιδεία.Οταν απομυθομοιήσεις κάτι,μειώνεται και η ανάγκη σου να το δοκιμάσεις.

Είμαι οπαδός εξάλλου του ρητού "για κάθε σχολείο που ανοίγει,μια φυλακή κλείνει".Η κοινωνία στρουθοκαμηλίζει:Τα τρια τεταρτα των Ελλήνων που είναι μεσα στις φυλακες είναι νέα παιδιά,απλοι χρήστες.Παιδια που θα μπορούσαν να προσφερουν.Το τι εφταιξε κι εφθασαν στο σημειο να δωσουν στον εγκέφαλο τους οτι τους ελειπε με αυτό τον τροπο,λιγο πολλοι το ξέρουμε όλοι.Αυτό το κάτι που χτυπά ανθρώπους καθε ηληκίας,οικογενειακής,και οικονομικής κατάστασης,η κατάθλιψη.

Ομως ο έρωτας,και η φιλια,δεν μπορουν να αντικατασταθούν απο παρεμβάλλουσες χημικές μεταβολές.Ο έρωτας,η γνώση,κι ο αθλητισμός,ισούνται με υγεία.Οταν καποιος παιδευτεί σωστά,μαθαίνει να στεκεται στα δικά του πόδια,δε χρειαζεται χημικά δεκανίκια.Και πιστευω πως όταν ενας γονιος μαθει στο παιδι του να αθλειται,να ενημερωνεται,και να αγαπα τη ζωη,το παιδι δε θα χρειαστει κανενα ναρκωτικό.Κι οταν λεω κανένα ναρκωτικό,εννοω ούτε το ποτο.


Γιατί στην τελική όταν δε μεθας...ξέρεις πότε περνάς πραγματικά καλά!!

Ας μαγειρεψουμε τις δικες μας αληθειες. Ας πειραματηστουμε.
Ας βρουμε τον εαυτο μας~!

Δικές μας,σημαίνει δικές μας.Με καθαρό νου,χωρίς να εμποτίζουμε τη σκέψη σε οτιδήποτε.Κι αυτό,αν και αυτονόητο,θέλει πλέον κότσια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Οιζε

Νεοφερμένος

Ο Οιζε αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Νεαρε Chem,
και μονο που αναφερες τη φραση "τα ναρκωτικα τιθασευουν το πνευμα" αποδεικνυεις οτι εισαι εντελως εκτος θεματος.
...Οταν επι της ουσιας αποχαλινωνουν (οπως κι αν το δει κανεις).
Οσον αφορα τον "καθαρο" νου, σε πληροφορω οτι τα ψυχεδελικα αλκαλοϊδη ειναι πολυ ομοια μορια με τη σεροτονινη και τη ντοπαμινη. Εξ ου και γιατι δε θεωρουνται "τοξικα". Η εγκεφαλικη χημεια ειναι απολυτως προσφιλης στη χημεια των ψυχοδηλωτικων. Επομενως δε μιλαμε για "νοθευση" ή "καθαριοτητα" αλλα για μια "τροπη" ειτε προς το καλο είτε προς το κακο... εξαρταται τις προδιαθεσεις και την παιδεια του καθενος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

QsLv

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο QsLv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 868 μηνύματα.
:eek: Μου κάνει τρελή εντύπωση να διαβάζω τόσο εύκολα καταρριπτέο επιχείρημα από σένα. Είσαι καλά QsLv μου? Μήπως έχεις ...πιεί; :P
He-he-he... :|

Η ανοιχτομυαλιά και η προοδευτικότητα μιας εκφυλιζόμενης κοινωνίας είναι σαθρή.
Δεν είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ αυτό που ανέφερα και μάθετε να διαχωρίζετε επιτέλους τα επιχειρήματα από τα παραδείγματα...

Και τελοσπάντων νομίζω πήρα ξεκάθαρη θέση στο τέλος του post μου: ας κόψει ο καθένας το λαιμό του, ποσώς μ'ενδιαφέρει και πιστεύω ο περισσότερος pro-sober κόσμος παρόμοια θέση τηρεί. Επειδή όλη η φιλελευθερία των ανθρώπων σήμερα συνοψίζεται στο πόσο γουστάρουν μπάφο και πόσες βότκες πίνουνε πριν γίνουν τόπι και πόσο κώλο δίνουνε, μου φαίνεται πλέον γελοιοποιημένος όρος.

Αν μόνο είχε ο μέσος άνθρωπος ιδέα για την καταστροφή που κάνουν τα 'μαλακά' ναρκωτικά -κάποιοι φυσιολάτρες οικολογοβιοτέτοιοι υποστηρικταί οργανικών προϊόντων και δε συμμαζεύεται που δε βάζουν κύβους Knorr στο μαγείρεμα αλλά πίνουν κρασάκι και τσιπουράκι και μαύρο και κόκκινο και κίτρινο τελοσπάντων,
εκεί που προστατεύουν τους εαυτούς τους από: χλωριούχο νάτριο, γλουταμινικό μονονάτριο, σέλερι, μαϊδανό, ζωμό κρέατος (τι στην ευχή)
εκεί ακριβώς κάνουν ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ζημιά σε νευροϋποδοχείς δίνοντας μια κλωτσιά στη μετάδοση ηλεκτροχημικών μηνυμάτων, στην καταγραφή της μνήμης, ανοίγουν τις πόρτες σε Alzheimer's, άνοια, κατάθλιψη, καρδιακές προσβολές, ταχυκαρδίες, κολπικές μαρμαρυγές, τρόμο, νευρομυϊκά συμπτώματα, ηπατίτιδες, εγκυμοσύνες, 'λάθη' που μετανιώνουν μια ζωή μετά, ατυχήματα, αμέλειες, καρκίνο, οτιδήποτε

τι πάει να πει ρε μαλακά και σκληρά ναρκωτικά; Πάει να πει ότι δε σε ξεγράφει από την αυτοκυριαρχία με την πρώτη χρήση;
Τι υπέροχη που είναι η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη -εκγρήγορση, δε χρειάζεσαι να κοιμηθείς, είσαι πρωταθλητής του σεξ, πολλαπλοί οργασμοί, διαύγεια, ενεργητικότητα, δύναμη, ταχύς μεταβολισμός, ΕΚΓΡΗΓΟΡΣΗ ΕΚΓΡΗΓΟΡΣΗ ΕΚΓΡΗΓΟΡΣΗ
και τι υπέροχο εθισμό κάνει με την πρώτη χρήση με τέτοια χημική παραμορφωτικότητα που σε αφήνει νευρολογικά και ορμονικά παραπληγικό. Εμένα μου φαίνεται τόσο μαλακό ναρκωτικό που μπαίνεις μέσα του...

Δε λυπάμαι τους πρεζάκηδες, ή τους μποέμ βλάκες που βγαίνουμε ραντεβού και είναι πιο βραδύγλωσσοι από την τάδε γιαγιάκα στα είκοσί τους και ξεχνάνε τι λέγανε στη μέση της διαδικασίας να το πούνε. Δε λυπάμαι τους κατακαημένους φοιτητές Ιατρικής στην Πολωνία που για να περάσουν κάνα μάθημα ντοπάρονται με εφεδρίνη και μετά τους μένει κουσούρι παροξυντική ταχυκαρδία και μια καλή εμφραγματάρα στα 40. Τι ΠΕΙΡΑΖΕΙ να πάρεις εφεδρίνη σε μια εξεταστική; Σιγάτοπράματώρακαιναπιειςκαιέναμπάφοκάτιέγινε αφούτοσεξείναιυπέροχοότανπίνεις.

...

Σάμπως έχει διαφορά αν το νομιμοποιήσουν ή όχι... τότε θα το φορολογήσουν κιόλας... περισσότερο κακό θα επιφέρει, δε θα μπορούμε να μαστουρώσουμε και με την ησυχία μας, θα μας γδέρνουν κι από κεί.

...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Χημικός και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Νεαρε Chem,
και μονο που αναφερες τη φραση "τα ναρκωτικα τιθασευουν το πνευμα" αποδεικνυεις οτι εισαι εντελως εκτος θεματος.
...Οταν επι της ουσιας αποχαλινωνουν (οπως κι αν το δει κανεις).
Οσον αφορα τον "καθαρο" νου, σε πληροφορω οτι τα ψυχεδελικα αλκαλοϊδη ειναι πολυ ομοια μορια με τη σεροτονινη και τη ντοπαμινη. Εξ ου και γιατι δε θεωρουνται "τοξικα". Η εγκεφαλικη χημεια ειναι απολυτως προσφιλης στη χημεια των ψυχοδηλωτικων. Επομενως δε μιλαμε για "νοθευση" ή "καθαριοτητα" αλλα για μια "τροπη" ειτε προς το καλο είτε προς το κακο... εξαρταται τις προδιαθεσεις και την παιδεια του καθενος.

Ο καθένας μπορεί να έχει τα πιστεύω του φίλε μου.Απο Χημεία πάντως είναι φανερό ποιός από τους δυο μας ξέρει περισσότερη :)

σε πληροφορω οτι τα ψυχεδελικα αλκαλοϊδη ειναι πολυ ομοια μορια με τη σεροτονινη και τη ντοπαμινη. Εξ ου και γιατι δε θεωρουνται "τοξικα"
Ω ναι?Χμμ...Σας πληροφορώ οτι και πολλές ουσίες που εμπεριέχονται στο τσιγάρο λέγονται τοξικές,επειδή μοιάζουν κάπως με συστάτικα του DNA και συνδέονται με αυτό.Οποιος πάθει καρκίνο του πνέυμονα(ετσι παθαινεις κυριως) πεθαίνει μεσα στους πόνους.Επισης το CO ειναι τοξικο,γιατι μοιαζει με το οξυγονο,συνδεεται αντι αυτου στα ερυθροκυτταρα,και παλι πεθαίνεις.ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΦΙΛΕ.ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ = N O T GOOD.Σορι κιόλας,αλλα τις ιδιες παπαριες λεγαν κι οι χηπιδες το 60'-70' περι σεξουαλικης απελευθερωσης κι ακομη τρεχουμε για το AIDS
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Οιζε

Νεοφερμένος

Ο Οιζε αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Ο καθένας μπορεί να έχει τα πιστεύω του φίλε μου.Απο Χημεία πάντως είναι φανερό ποιός από τους δυο μας ξέρει περισσότερη :)

Ω ναι?Χμμ...Σας πληροφορώ οτι και πολλές ουσίες που εμπεριέχονται στο τσιγάρο λέγονται τοξικές,επειδή μοιάζουν κάπως με συστάτικα του DNA και συνδέονται με αυτό.Οποιος πάθει καρκίνο του πνέυμονα(ετσι παθαινεις κυριως) πεθαίνει μεσα στους πόνους.Επισης το CO ειναι τοξικο,γιατι μοιαζει με το οξυγονο,συνδεεται αντι αυτου στα ερυθροκυτταρα,και παλι πεθαίνεις.ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΦΙΛΕ.ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ = N O T GOOD.Σορι κιόλας,αλλα τις ιδιες παπαριες λεγαν κι οι χηπιδες το 60'-70' περι σεξουαλικης απελευθερωσης κι ακομη τρεχουμε για το AIDS

Αμ δεν ξερεις εκεινο που σπουδαζεις τελικα.
Η ψιλοκυβινη (ενεργο αλκαλοειδες των ψυχοτροπων μανιταριων) ειναι κατα 90 % χημικα ομοια με τη σεροτονινη. Καμια ζημια δεν προκαλει στον εγκεφαλο αποδεδειγμενα.
Η ομοιοτητα που παρεθεσες εσυ ειναι ασχετη με αυτο που σου λεω εγω. Και εξαλλου υπαρχουν κ τα στατιστικα τεκμηρια.
Ποσοι πεθαινουν απο νικοτινη και ποση απο λιγη ψυχεδελεια;
Ασε τα λογια της γιαγιας τωρα και γινει λιγο πιο ευρωπαιος...
Φτανει πια με το Ελλαδισταν!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top