ΚΑΤΩ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
Χωρις να θέλω να θέλω να πιάσω την καταστροφολογία:
Ο διαχωρισμός σε είδη της μουσικής έχει γίνει απο τις μεγάλες μουσικές βιομηχανίες για καθαρά πρακτικούς σκοπούς...
Απλά είμαστε ποια τόσο συνιθισμένοι να αναφερόμαστε σε "ροκ" "μεταλ" "πανκ" "ποπ" "λαικα" "σκυλαδικα" κλπκλπ που μας έχει γίνει πια βίωμα.
Αλλά η μουσική είναι συναισθήματα και εικόνες... δν είναι πίτα να την κόψεις σε κομμάτια και να πεις "δν ακούω αυτο και αυτό εγώ!". Επίσης λάθος είναι και το "ακούω τα πάντα".
Η μουσική έχει 7 νότες και 5 ημιτόνια καθώς επίσης και 7 παύσεις (ή και περισσότερες... δν νομίζω όμως να μπορεί κάποιος να παίξει τοσο γρήγορα...)
(σημείωση. και οι παύσεις/το κενό/η ησυχία θεωρούνται μουσικη)
Απο μόνα τους αυτά δν λένε τπτ... είναι απλά κάτι ορνιθοσκαλίσματα στο χαρτί...
εκεί μπαίνει η έννοια του ρυθμού και της μελωδίας...(υπάρχει επίσης το τεμπο..)
Αυτά δε θα κάτσω να τα αναλύσω, είναι πιο περίπλοκα και αποτελούν μέρος άλλης κουβέντας. Το σημαντικό είναι οτι αυτά δίνουν σε ένα κομμάτι τη τελική του μορφή...
Σε πολλά σόλο οι metallica όταν κατεβαίνουν χρησιμοποιούν μια ανατολίτικη κλίμακα... Αυτό πάει να πει οτι οι μετάλικα είναι φόλκ? ή έθνικ? Τι μπαρούφες είναι όλες αυτές? φυσικά και όχι..
Το θέμα είναι μεγάλο.
Το άλλο σκέλος είναι τι δίνει η μουσική
"Τα ακούω όλα εκτος απο μέταλ"
δλδ ρε φίλε εσύ δεν νευριάζεις ποτέ? Εκφράζεις την οργή σου με κάποιο άλλο τρόπο, οκ, αλλά δεν έχουν έρθει ΠΟΤΕ στιγμές που να θέλεις να χτυπηθείς σαν εκείνα τα φρικιά με τα μαλλιά και τις μπότες και τα μάυρα?
"Εγώ είμαι πιστός στους θεούς του ροκ και του μέταλ - όλα τα άλλα είναι ψεύτικα"
ΟΚ - το άλλο άκρο.... δλδ ποτέ δεν έχεις καποιο άχτι? ντεγλέρι? να χορέψεις ένα ζειμπέκικο ρε αδερφέ ή να ακούσεις κάποιο κλασσικο καψουροτράγουδο? Επίσης τι θα χορέψεις ρε κάποιο γάμο/επέτειο? Χτύπημα κεφαλής με Gunz & Rosez??
και γενικά:
"Η κλασσική μουσική είναι κάτι πεθαμενατζίδικα"
Αλήθεια? Υπάρχει κόσμος που δηλώνει οτι "τα πάντα" είναι κλασσική μουσική. Και με αποδείξεις..
"Jazz? τι είναι αυτό? τρώγεται?"
Η jazz μουσική είναι γνωστή για τη δυσκολία της και οι μουσικοί τζαζίστες είναι κάποιοι απο τους καλύτερους του κόσμου (chick corea, Billy Cobham ... ένα μικρό δείγμα δυο εξέρετων κυρίων). Ιδιαίτερο επίσης χαρακτηριστικό της jazz μουσικής είναι οτι δν είναι προβλέψιμη, καθώς έχει σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού... όπως και η ίδια η ζωή.
δν συνεχίζω άλλο γιατί θα πέσω στη παγίδα και θα τα χωρίσω σε είδη (καταραμένη συνήθεια

) ... μη καταντήσω δάσκαλος που δίδασκα...
Υ.Γ.
Μουσική είναι κάτι που μένει. Ανακυκλώνεται, ναι, αλλά δεν είναι μόδα που έρχεται και φεύγει (η ποιοτική τουλάχιστον). Τραγούδια τύπου "πιάσε τα μπαλάκια" "παρε μου μια πίπα" "μωρο μου σορρυ έχω βρει καλυτερο αγόρι" είναι "Χ" πολύ απλά γιατί δεν αξίζουν.
Υπάρχουν καλλιτέχνες που έβαλαν κάποιες νότες στη σειρά και έκαναν αριστουργήματα...
Πήραν το "1" και το κάνανε "2".
Υπάρχουν άλλοι που έκαναν μια καλή προσπάθεια...
Πήραν το "1" και το κάνανε "1".
Ποτέ όμως δεν είδα κάποιο να πέρνει το "1" και να το κάνει "0". (καλλιτέχνη

εννοώ)
Υ.Γ.2
Προσωπικά δε θεωρώ μουσική το hip hop (και αυτά τα rap klpklp) αλλά μια διαφορετική μορφή απαγγελίας.
Επίσης η ηλεκτρονική μουσική η οποία ειναι δημιουργημένη εξ ολοκλήρου απο υπολογιστή είναι μισή μουσική για εμένα διότι δεν υπάρχει η χαρά της δημιουργίας απο τον άνθρωπο... παρα μόνο έμεσα απο τον υπολογιστή. Τώρα εάν κάποια απο αυτές τις μουσικές/τραγούδια έχουν γραφτεί χρησιμοποιώντας κλασσικά όργανα είναι εξαίρεση στο κανόνα μου. Θεωρώ οτι κάποιος βάζοντας μπροστα απο το ψευδόνυμο του το "DJ" και γυρνώντας διακοπτάκια σε κονσόλες είναι απλά ένας τύπος που αλλάζει δίσκους και όχι μουσικος.
Τέλος έκτος και αν είναι οφθαλμοφανές -ακριβής αντιγραφή- υπάρχει πρόβλημα... αν όμως καποιος έχει κλέψει ένα ριφάκι και το έχει μετατρέψει σε τραγουδαρα, χαλάλι! Άλλωστε πουθενά στη φύση δν υπάρχει παρθενογέννεση... Πολύ πιθανο το ριφάκι να προέρχεται από ένα παππού 90κατι χρονών απο το Αμάν της ιορδανιας που έπαιζε το μουσικό του όργανο στο δρόμο (ή μια παρόμοια κατάσταση τεσπα

).
Τελος. Ελπίζω να Μή σας κούρασα
