Ξεπέρασε τα 8 δις ο πληθυσμός της Γης

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,793 μηνύματα.

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,004 μηνύματα.
Τα μοντέλα δείχνουν ότι σταδιακά αυτός ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού, ολοένα και θα μειώνεται, λόγω μειωμένων γεννήσεων. Ενδεχομένως, στο απώτερο μέλλον πολλές κοινωνίες, να καταστούν κοινωνίες γερόντων.
1668597953317.png

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σύντομα, επίσης, φαίνεται ο πληθυσμός της Ινδίας, να ξεπεράσει τον πληθυσμό της Κίνας
1668598148322.png
 

Eclipse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,664 μηνύματα.
Αν και ξέραμε ότι θα γίνει, η είδηση μου φάνηκε απίστευτα ενδιαφέρουσα. Θυμάμαι στο σχολείο, στο δημοτικό συγκεκριμένα, όταν μια λέγαμε για τον πληθυσμό της γης, ήμουν πολυ έκπληκτη με τα 7 -τότε- δις που έγραφαν τα βιβλία. Και προφανώς από τότε το θέμα του υπερπληθυσμού απασχολούσε πολυ τον άνθρωπο. Αναρωτιόμουν γτ οι άνθρωποι δεν επέλεγαν εύκολες λύσεις όπως προφυλακτικά (με την σκέψη ότι οι περισσότερες οικογένειες σε αρκετες χώρες της Ασίας δεν έχουν τις συνθηκες ή την οικονομική κατασταση που απαιτείται -υποθετικά- για να κανεις παιδί). Έλεγα κιόλας κάποιες φορές «σταματήστε να κάνετε παιδιά!». Που προφανώς το τελευταίο δεν είναι λύση, ειδικά αν λάβουμε υπόψη και τα προβλήματα υπογεννητικότητας που έχουν κάποιες χώρες όπως πχ η Ελλάδα η οποία δικαίως χαρακτηρίζεται χώρα γερόντων. Σχετικα με αυτό, θυμόμαστε και το μέτρο που έλαβε καποτε η Κίνα για τον έλεγχο της αύξησης του πληθυσμού της• το όριο ενός παιδιού ανα οικογένεια, το οποίο έφτασε τα 3.

Ούτε αυτό θεωρώ ότι είναι σημαντική λύση. Είχα διαβάσει καποτε σε ένα βιβλιο οικολογίας, ότι οι οργανισμοί εντάσσονται σε δυο στρατηγικές, την r και την Κ. Και στις δυο στρατηγικές, οι πληθυσμοί προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν καλύτεροι, αποφεύγοντας ασθένειες και απομακρύνοντας άτομα από τον ίδιο τον πληθυσμό που δεν μπορούν να συμβάλλουν στην αναπαραγωγή κ ετσι να μένουν περισσότεροι φυσικοί πόροι για τα άτομα που είναι ικανά να συμβάλλουν κ να προσφέρουν.

Ο άνθρωπος, λοιπόν, ανήκει στην Κ στρατηγική κ όπως ξέρουμε, στα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι «απομάκρυναν» μωρά με γενετικές ανωμαλίες και αναπηρίες και οι Εσκιμώοι (σημ. ΟΧΙ οι σημερινοί) «απομάκρυναν» τους ηλικιωμένους από τον πληθυσμό όταν αυτοί πλέον δεν μπορούσαν να προσφέρουν τιποτα κ δεν το θεωρούσαν «δίκαιο» να τρέφονται με την τροφή που οι νέοι πάλευαν να συλλέξουν.

Και επειδή δεν θελω να θίξω και να προσβάλω άτομα εδώ μέσα, ξεκαθαρίζω πως δεν υπονοώ σε καμια περίπτωση οτι οι ζωές ανθρώπων με γενετικές ανωμαλίες ή προχωρημένης ηλικίας δεν αξίζουν. Καταλήγω στο ότι, όταν μιλάμε για το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, στις λύσεις που προτείνουμε δεν πρέπει πρωτα να κοιτάμε να υπάρχει μικρότερος αριθμός αναπαραγωγής. Είναι πιο σημαντικό να μας απασχολεί ο άνθρωπος να φέρνει στον κόσμο ΥΓΙΗ άτομα και μετά να κοιταμε τον αριθμό γεννήσεων.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,793 μηνύματα.
Όταν πήγαινα εγώ δημοτικό ήμασταν στα 5 δις. :baby::tongue:
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,575 μηνύματα.
Ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται διαρκώς. Το πρόβλημα είναι πως δεν αυξάνονται οι Ευρωπαίοι και οι Βορειοαμερικάνοι. Η ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση είναι απόρροια της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και των Ινδιών κυρίως. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε πολλούς τομείς μιας που η πληθυσμιακή ανάπτυξη είναι αντιστρόφως ανάλογη της οικονομικής αναπτύξεως των χωρών αυτών.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,766 μηνύματα.
Όταν πήγαινα δημοτικό οι ΗΠΑ ήταν γύρω στα 200 εκατομμύρια. Τώρα είναι 335.
Screenshot_2022-11-20-19-31-47-373_com.android.chrome.jpg

...
From 1960 to 2021 the population of Canada increased from 17.91 million to 38.25 million people. This is a growth by 113.6 percent in 61 years.
 

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η Trix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,048 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,766 μηνύματα.
Και ενώ η Β. Αμερική αυξάνει πληθυσμιακά, η Ρωσία συνεχίζει εδώ και δεκαετίες να έχει τα περισσότερα χρόνια μείωση πληθυσμού παρά την αύξηση του πληθυσμού στην Τσετσενία και στο Νταγκεστάν.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,171 μηνύματα.
Ο Καναδάς σήμερα έχει πληθυσμό 39 εκατομμύρια κατοίκους . Το 2068 θα φτάσει τα 57 εκατομμύρια.

 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top