Φόκε, εν αρχή γενικεύεις και ύστερα συγκεκριμενοποιείς,
κατά μέσο όρο τα ποδήλατα που είναι της πλάκας είναι αυτά που κοστίζουν λιγότερο από 200 ευρώ,
οπότε καταλαβαίνεις πως αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα ποδήλατο και να το κάνει
βασικό του μέσο μεταφοράς -του κερατά δηλαδή- θα δώσει περισσότερα από 200 ευρώ.
Με 250 ευρώ παίρνεις ποιοτικότατο ποδήλατο all mountain.
Ύστερα:
Στα ποδήματα παίρνει κάποιος οτι θέλει και όποιον πάρει ο χάρος.
Το ίδιο ισχύει για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες για νέους και νέες άνω των 18.
πς: στα 19 μου είχα αυτοκίνητο με 120 ίππους.
επίσης:
Μηδενική με ρούχα καθημερινής χρήσης.
Σαφώς, αλλά το ίδιο ισχύει και στις μοτοσυκλέτες, εξοπλισμός υπάρχει, το αν δεν τον αγοράζεις είναι πρόβλημα δικό σου
και επ ουδενεί δεν είναι λόγος να χρήσεις το μέσο επικίνδυνο.
Τα χάλασες κάπως με τη Φυσική

.
Ποδηλάτης με εξοπλισμό έχει βάρος περί τα 100 κιλά και κινείται με 30 χλμ/ώρα, το ποδήλατο ζυγίζει περί τα 15 κιλά, άρα έχει ορμή ίση με το γινόμενο του συνολικού βάρους επί τη ταχύτητα, γαρ (100+15)κιλά * 30 χλμ/ώρα.
Μοτοσυκλετιστής με εξοπλισμό 100 κιλά και κινείται με 30χλμ/ώρα, η μοτοσυκλέτα ζυγίζει περί τα 200 κιλά, άρα έχει ορμή
ίση με (200+100)κιλά * 30 χλμ/ώρα.
Χμ,

μεγαλύτερη ορμή δεν έχει η μοτοσυκλέτα;
Απλούστερα, ρίξε από το 6ο όροφο 100 κιλά, και ύστερα ρίξε 300
τι θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά;
Είναι πολύ περισσότερο εύκολο να χάσεις τον έλεγχο μιάς μοτοσυκλέτας από το να χάσεις τον έλεγχο ενός ποδηλάτου. Και σου το λέω επειδή καθημερινά οδηγώ και τα 2 για πολλά χιλιόμετρα.
Ύστερα:
Οι μηχανές έχουν πιο χοντρά λάστιχα.
Το μέγεθος του ελαστικού (πλάτος πέλματος) είναι ανάλογο της ιπποδύναμης του οχήματος και του τρόπου με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί, ενδεικτικά, ένα ποδήλατο διπλής ανάρτησης έχει πλάτος πέλματος φαρδύτερο από το ελαστικό ενός honda innova, από την άλλη όμως ενα specialized sirrus έχει λάστιχο με πέλμα πολύ μικρότερο από ένα παπί.
Oi περισσότεροι ποδηλάτες δεν φοράνε κράνος και αυτοί που φοράνε είναι των 30 ευρώ.
Το ότι δε φοράνε κράνος δεν είναι κάτι που κάνει το μέσο επικίνδυνο, αν ήταν έτσι θα έπρεπε να είχαν απαγορεύσει τις μοτοσυκλέτες εδώ και χρόνια.
Επίσης ένα κράνος των 30 ευρώ για ποδήλατο είναι -γενικά- ένα καλό κράνος.
Δεν έχω δει ποδήλατο με καθρέφτη και φλας.
Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει, προσωπικά έχω καθρέπτες και όσους ξέρω έχουν φροντίσει για κάτι σχετικό.
Και νομοθεσία για δαχτυλοσκόπηση μετά τα 50 στους άντρες δεν υπάρχει, παρ' όλα αυτά κάνουμε,
μη μπερδεύεις τις νομοθεσίες και τα πρόστιμα με το τι είναι λογικό.
Τα ποδήλατα δεν έχουν ούτε αριθμό κυκλοφορίας, ούτε και πληρώνουν ασφάλεια.
Γιατί να πληρώσει ασφάλεια; Επειδή έχει ρόδες και μπορεί να κινηθεί σε άσφαλτο;