Οδύσσεια του Nolan και χρώμα ηρωίδων

Το παράδειγμα του Χριστου που τον έβγαλαν πριν λιγα χρόνια οι Αγγλοι να ειναι Νεαντερνταλ, ίσως είναι το πιο πετυχημένο παράδειγμα του τι επιχειρεί να κανει ο Νολαν τωρα με όσα κανει στην Οδυσσεια.

Ακόμα και εάν δεν πιστεύεις στην εγκυρότητα του Shroud of Turin, είναι ένα στοιχείο που αποδίδει την εμφάνιση του Χριστού και μοιάζει με μη βιβλικές πρωτογενείς μαρτυρίες.
Υπάρχει και το αποτύπωμα της Ωραίας Ελένης σε σεντόνι;
(Νόμιζα ότι συζητάμε σοβαρά)
1779040420401.png

Η θέση μου έχει διατυπωθεί ξεκάθαρα εδώ:
Κι εγώ θα προτιμούσα η κινηματογραφική "Οδύσσεια" να είναι πιο κοντά στα ποιήματα του Ομήρου, η ταινία να γυριζόταν στα αυθεντικά μέρη, να είναι παρόντες και οι θεοί του Ολύμπου, οι ηθοποιοί να είναι Έλληνες και να μιλούν Ελληνικά. Έλα ντε όμως που ο Αγγελόπουλος ή ο Λάνθιμος ή ο Βούλγαρης δεν σκηνοθέτησαν Ομηρικά Έπη! Ίσως το Hollywood μόνο έχει τα τεχνικά και οικονομικά μέσα για τέτοια (επικά) εγχειρήματα.

Έτσι, οι ηθοποιοί δεν είναι Έλληνες, η επιλογή τους ακολουθεί τους κανόνες της εκεί βιομηχανίας θεάματος και η πλοκή προσαρμόζεται κι αυτή διεθνιστικά, καθώς (όπως και να το κάνουμε) καπιταλισμός κυβερνά και το κέρδος είναι πάντα το ζητούμενο (και όχι αν θα είναι ευχαριστημένα μερικά ψωρο-εκατομμύρια Έλληνες).

Διά ταύτα: Δέχομαι την πραγματικότητα, θεωρώ λογικό ότι τα πρόσωπα είναι μυθικά οπότε δεν θα στεναχωρηθώ που δεν έχουν το χρώμα της αρεσκείας μου και θα καταλάβω ότι κάποιες αλλαγές στο σενάριο είναι αναγκαίες. Έτσι, δεν θα διαμαρτυρηθώ (όπως ο Panzer πιο πάνω) ούτε θα κηρύξω αποχή από την ταινία, καθώς θεωρώ ότι η παρακολούθησή της θα είναι απλά ψυχαγωγία και όχι εθνική κατάνυξη. Ραντεβού λοιπόν 15 Ιουλίου στους κινηματογράφους, όλοι μαζί και φίλοι και αντιφρονούντες.

δεν θεωρώ κανέναν Έλληνα ηθοποιό άξιο να παίξει σε ταινία του Νόλαν.

Απο το cast που είδα πιστεύω ο Damon θα παίξει τρομερά τον Οδυσσέα και πιστεύω πολύ στον Robbert Pattinson.

καθώς (όπως και να το κάνουμε) καπιταλισμός κυβερνά και το κέρδος είναι πάντα το ζητούμενο (και όχι αν θα είναι ευχαριστημένα μερικά ψωρο-εκατομμύρια Έλληνες).
Ναι, γιατι το wokeslop ειναι γνωστο για την κερδοφορια του.
Εντελως τυχαια πιανει already established franchises με κοινο, μπας και κοροιδεψει κανεναν

Back