Freya
Δραστήριο μέλος

Θελω τη γνωμη σας!
Λοιπον, ζω σε ενα σπιτι 50 τετραγωνικων και καθε μηνα το χειμωνα πληρωνω 80-100-120 αναλογα (εχω αυτονομη θερμανση).
Επειδη λοιπον φετος τα πραγματα εσφιξαν θελω να παρω ενα φορητο σωμα για θερμανση που να ειναι οικονομικο και αποδοτικο.
Χρηματα πολλα δεν παιζουν οποτε αποκλειεται το aircondition.
Ακουω προτασεις!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος

Συν στο φορητο σωμα. Και εαν εχεις και φουρνο μπορεις να τον χρησιμοποιεις σαν πηγη θερμανσης οταν μαγιρευεις. Και πολλες στρωσεις ρουχων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Freya
Δραστήριο μέλος

τι να παρω σομπα,αεροθερμο η converter?
Mercury
Επιφανές μέλος

Αεροθερμο βολευει μονο σε μικρους κλειστους χωρους( για το μπανιο ειναι τελειο) ,αλλα για μεγαλα δωματια ξεχνα το.
Παλια ειχαμε και σομπα με κηροζινη αλλα δεν ξερω εαν συμφερει απο αποψη κοστους κηροζινης.
Iliaso
Περιβόητο μέλος

mindcircus
Περιβόητο μέλος

Τζάκι απ'τι κατάλαβα δεν έχεις, ερ κοντίσιονερ και καλοριφέρ θες να τα αποφύγεις, άρα δεν έχεις πάρα πολλές λύσεις κι εντελώς αποδοτικές. Ολα έχουν τα συν και τα πλην τους. Παίζουν τα εξης-
Μια ξυλόσομπα. Βγαζει πολυ μαυριλα και καταστρέφει το σπίτι αλλά το ζεσταίνει κι αν είναι με μαντέμι μπορεί να ζεστάνει ως 70 τετραγωνικά
Σομπα ηλεκτρική αλλά καίει ρεύμα όπως το air-conditioner και ζεσταίνει ένα κομμάτι μόνο
Το ίδιο 'εχω την εντυπωση ισχύει και για το φορητό σώμα, ζεσταίνει ανά δωμάτιο. Είναι κι ανάλογα τα watt που θα το πάρεις
Freya
Δραστήριο μέλος

εχετε ακουσει τπτ για θερμπομπους?
Guest 209912
Επισκέπτης

Rempeskes
Επιφανές μέλος

και εγώ στα ίδια είμαι, αλλά μπορώ να διαθέσω για ένα θερμαντικό... ουισκάκι

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο λέβητας ιόντων είναι επίσης οικονομικός.
lugar
Πολύ δραστήριο μέλος

Μου φαίνεται πολύ αστείο να θεωρούνται επικίνδυνες οι σόμπες υγραερίου.Οι υγραεριου ρε παιδια ειναι πολυ επικινδυνες, εγω δεν τις συνιστω.
Μια ξυλόσομπα. Βγαζει πολυ μαυριλα και καταστρέφει το σπίτι αλλά το ζεσταίνει κι αν είναι με μαντέμι μπορεί να ζεστάνει ως 70 τετραγωνικά
Οι ξυλόσομπες χρειάζονται μπουρί και καμινάδα δηλ. εγκατάσταση και όπως τα τζάκια είναι καλύτερα να τραβάνε αέρα από τον πίσω τοιχο. Οι ξυλόσομπες νέας τεχνολογίας δεν έχουν καθόλου μαυρίλα. Αλλά απ'όσο ξέρω όμως οι σόμπες είναι από 1000 € και πάνω οι καλές ή 400 € και πάνω οι παλαιού τύπου οπότε δεν παίζει η ιδέα.
Freya
Δραστήριο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Mercury
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος

πιθανον...
τι να παρω σομπα,αεροθερμο η converter?
Αεροθερμο..θα σε σωσει!!

Freya
Δραστήριο μέλος

Mercury
Επιφανές μέλος

cr 7
Δραστήριο μέλος

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα ηλεκτρικά καλοριφερ, σομπες, air condition ή αερόθερμα ζεσταίνουν καλά, αλλά μόνο ένα δωμάτιο και δεν έχω υπολογίσει το κόστος ρεύματος. Μου φαίνεται όμως φτηνότερο, γιατι ζεσταίνεις τμηματικά τους χώρους του σπιτιού, μόνο όταν πρόκειται να τους χρησιμοποιήσεις. Το τζακι έχει ελάχιστα έξοδα, αλλά έχει την ταλαιπωρία να αγοράσεις τα ξύλα, να βρεις χώρο φύλαξης, να ανάψεις την φωτιά και στο τέλος ζεσταίνεις μόνο τον χώρο γύρω από το τζάκι, ούτε καν όλο το δωμάτιο. Οι ξυλόσομπες ζεσταίνουν πολύ καλά και έχουν ελάχιστα έξοδα, αλλά είναι πολύ βαριές και πρέπει να ανοίξεις τρύπα για την καπνοδόχο, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε όλα τα σπίτια.
Οι σόμπες καυσίμου ζεσταίνουν καλά μεγάλο χώρο, αλλά μυρίζουν και κοστίζουν πολύ. Ισως είναι ο πιό ακριβός τρόπος θέρμανσης, αλλά δεν χρειάζεται καμία εγκατάσταση και παρέχει φορητότητα.
Ο αγαπημένος μου τρόπος είναι το αερόθερμο πάντως. Είναι ελαφρύ, φτηνό, φορητό, ζεσταίνει άμεσα, έχει θερμοστάτη, σβήνει άμεσα και δεν υπάρχει κίνδυνος να κάνει ζημιά αν ξεχαστεί ανοιχτό.
Αν είχα λεφτά βέβαια και έχτιζα σπίτι, θα έβαζα αγωγούς κεντρικής θέρμανσης/ψύξης (σαν αυτούς των ξενοδοχείων). Οικονομικό, δύο σε ένα και σου αφήνει ελεύθερους τους τοίχους από σώματα καλοριφέρ και air condition.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.