American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.888 μηνύματα.

15-10-24

13:16
Συμφωνω μαζι σου εδω περα, απλα πιστευω πως πρεπει να υπαρχει ελεγχος ωστε να μην υπαρχει τρομερη συγχωνευση του πλουτου σε λιγους ανθρωπους και να μην δημιουργουνται μονοπωλεια, φερειπιν κοκακολα που υπηρξαν στιγμες ατην ιστορια οπου ειχαν προσλαβει ομαδες θανατου να σκοτωσουν union workers.
Δεν θεωρω τον εαυτο μου κομμουνιστη πλεον φωτη. Δεν μιλω κομματικα, μιλαω ως ο εαυτος μου. Αν θεωρεις τις ιδεες μου εσφαλμενες θεωρησε τες δικες μου και οχι κομματικες. Δεν εκπροσωπω το ΚΚΕ και κανενα κομμα...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Και παλι το μισο του καπιταλισμου παγκοσμιως.
Αυτό από που προκύπτει;; Ποιος και που λέει ότι ο Καπιταλισμός σκότωσε τους διπλάσιους, δηλαδή 200 εκατομμύρια ανθρώπους;; Ακόμα και σήμερα οι χειρότερες συνθήκες εργασίας υπάρχουν σε κράτη που δεν είναι φιλελεύθερα, κράτη όπως η Κίνα, Νότια Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Τα ίδια τα κράτη επιτρέπουν την σκλαβιά σε εκείνες τις χώρες, κράτη που δεν έχουν οικονομικό φιλελευθερισμό αλλά κρατισμό σε βαθμό αηδίας.
Έστω ότι το 1985 ήθελες να μεταναστεύσεις και κάποιος σου έδινε 2 επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να πας σε Φιλελεύθερα Καπιταλιστικά κράτη όπως οι ΗΠΑ, Καναδάς, Δυτική Γερμανία, Βρετανία και Ελβετία. Η δεύτερη επιλογή σου είναι να πας στην ΕΣΣΔ, Κουβα, Κίνα, Ανατολική Γερμανία και Βόρεια Κορέα. Που θα πήγαινες και γιατί;; Στο ίδιο δίλλημα βρέθηκαν εκατομμύρια Έλληνες την περίοδο 1920-1990 πάντως και η στάση τους ήταν ξεκάθαρη, ακόμα και σήμερα οι μεγαλύτερες Ελληνικές συνοικίες βρίσκονται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, Αυστραλία, Βρετανία και Γερμανία. Σχεδόν κανείς Έλληνας δεν πήγε μετανάστης στην ΕΣΣΔ ή στην Κίνα.

nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

15-10-24

13:20
Εξωτερικες στρατιωτικες επεμβασεις, αποικιοκρατεια, εξυπηρετηση συμφεροντων και εκστρατειες εναντια στον κομμουνισμο (και οι μεν και οι δε χρηματοδοτησαν τρομοκρατικες οργανωσεις σε αφρικη και ασια κλπ.)Αυτό από που προκύπτει;; Ποιος και που λέει ότι ο Καπιταλισμός σκότωσε τους διπλάσιους, δηλαδή 200 εκατομμύρια ανθρώπους;; Ακόμα και σήμερα οι χειρότερες συνθήκες εργασίας υπάρχουν σε κράτη που δεν είναι φιλελεύθερα, κράτη όπως η Κίνα, Νότια Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Τα ίδια τα κράτη επιτρέπουν την σκλαβιά σε εκείνες τις χώρες, κράτη που δεν έχουν οικονομικό φιλελευθερισμό αλλά κρατισμό σε βαθμό αηδίας.
Σε γενικες γραμμες και οι δυο ιδεολογιες ειναι καλεσ θεωρητικα αλλα πρακτικα....
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.237 μηνύματα.

15-10-24

13:21
Θα πω στα σοβαρά κάτι το οποίο μπορει να μην αρέσει ουτε και σε μενα που θα το ακούσω αλλά οι Αυτοκράτορες του Βυζαντιου πλην καποιων εξαιρέσεων, ήταν πάρε τον ενα και χτυπα τον άλλον.Λίγοι το σκέφτηκαν, και μόνο ένας το αποτόλμησε να τον προσθέσει.
Εύγε Βάλντερ!
Περιμένω να μας βάλεις και Αυτοκράτορες του Βυζαντίου όμως.
Πέρα από τον Μαυρικιο με το Στρατηγικόν, τον Ιουστινιανό με όλο τον νομικό κώδικα που έχουμε σημερα, άντε και τον Βασίλειο Βουλγαροκτόνο που δειχνει πως διοικούν μια γαμημένη ρημάδα χώρα σωστά χωρίς να βγάλουν τα ίδια τους τα μάτια, απο κει και πέρα οτι ακολουθησε ήταν σχετικα χλωμό και μεγάλο μόνο στα στενα πλαίσια του Ελληνισμού βλ. Αλέξιος Α' νομίζω Κομνηνός, Ιωάννης Γ' Βατάτζης, Κων/νος ΙΑ' Παλαιολόγος.
Σωστά όρισες τον Μέγα Αλέξανδρο ως καλύτερο ηγέτη υπό αυτό το πρίσμα. Ήταν πιο παγκόσμια η επίδραση και η ακτινοβολία του.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.569 μηνύματα.

15-10-24

13:23
Τον κομμουνισμό μια χαρά τον έκαναν, δυο μέτρα κάτω από τη γη έπρεπε να τον θάψουν κιόλας. Άντε τώρα θα ακούμε αθεϊστική προπαγάνδα.Εξωτερικες στρατιωτικες επεμβασεις, αποικιοκρατεια, εξυπηρετηση συμφεροντων και εκστρατειες εναντια στον κομμουνισμο (και οι μεν και οι δε χρηματοδοτησαν τρομοκρατικες οργανωσεις σε αφρικη και ασια κλπ.)
Σε γενικες γραμμες και οι δυο ιδεολογιες ειναι καλεσ θεωρητικα αλλα πρακτικα....
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.888 μηνύματα.

15-10-24

13:29
Εξωτερικες στρατιωτικες επεμβασεις, αποικιοκρατεια, εξυπηρετηση συμφεροντων και εκστρατειες εναντια στον κομμουνισμο (και οι μεν και οι δε χρηματοδοτησαν τρομοκρατικες οργανωσεις σε αφρικη και ασια κλπ.)
Αποικιοκρατία τι σχέση έχει με τον φιλελευθερισμό;; Ίσα ίσα όταν ξεκίνησε το συγκεκριμένο οικονομικό σύστημα η αποικιοκρατία ήταν ήδη σε παρακμή, μιλάμε για αρχές του 20ου αιώνα καθώς τότε ήταν η αρχή του economic liberalism σαν θεωρία. Αποικιοκρατία είχες από τα αρχαία χρόνια όταν ο καπιταλισμός απείχε 2,000 χρόνια από την δημιουργία του.
Για να το εξηγήσουμε απλά, τα 60 εκατομμύρια θύματα στην ΕΣΣΔ και τα 35 εκατομμύρια στην Κίνα ήταν άνθρωποι που ζούσαν σε εκείνες τις χώρες και έχασαν την ζωή του επειδή πήγαν ενάντια στο καθεστώς. Είναι σαν να έρθει η Νέα Δημοκρατία αύριο και να θανατώσει όλους τους ψηφοφόρους που δεν την ψήφισαν. Μιλάμε για τετοια παράνοια όπου μόνο στο Ναζισμό και στον Κομμουνισμό καταγράφηκε, πως γίνεται να υπάρχουν άτομα που να λένε ότι αυτό ήταν Ok??
Κάθε άνθρωπος οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Reagan και την Thatcher που έβαλαν ένα τέλος σε αυτην την παράνοια, παράνοια που λεγόταν κομμουνισμός. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Winston Churchill όπου την περίοδο του εμφυλίου έβαλε την Ελλάδα στην Δυτική συμμαχία και μας έσωσε από τον Κομμουνισμό. Κομμουνιστές που ειχαν σαν στόχο να μετατρέψουν την Μακεδονία σε κομμουνιστικό παράρτημα, όπως συνέβη στην Κορέα.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

15-10-24

13:31
Δεν λεω οτι διαφωνω, αλλα οπως εγω αναγνωριζω την αθλιοτητα του κομμουνισμου, ετσι πρεπει να αναγνωριζςται η αθλιοτητα του καπιταλισμου ιμπεριαλισμου. Δεν επικροτησα τις πραξεις τους, επισημανα απλως οτι ηταν σπουδαιοι ηγετες.Τον κομμουνισμό μια χαρά τον έκαναν, δυο μέτρα κάτω από τη γη έπρεπε να τον θάψουν κιόλας. Άντε τώρα θα ακούμε αθεϊστική προπαγάνδα.
Ο ιμπεριαλισμος ειναι η παγκοσμιοποιηση του καπιταλισμού.Αποικιοκρατία τι σχέση έχει με τον φιλελευθερισμό;; Ίσα ίσα όταν ξεκίνησε το συγκεκριμένο οικονομικό σύστημα η αποικιοκρατία ήταν ήδη σε παρακμή, μιλάμε για αρχές του 20ου αιώνα καθώς τότε ήταν η αρχή του economic liberalism σαν θεωρία. Αποικιοκρατία είχες από τα αρχαία χρόνια όταν ο καπιταλισμός απείχε 2,000 χρόνια από την δημιουργία του.
Δεν ειπωθηκε απο κανεναν οτι οτι εγινε ηταν οκ φωτη, μην παρερμηνευεις τα λεγομενα. Στρατηγικα και οικονομικα σπουδαιοι ηγετες θεωρουνται λενιν σταλιν χιτλερ. Φυσικα ολοι τους ηταν καταστροφικοι για τον λαο τους αλλα εκτοξευσαν τις αντιστοιχες χωρες τους...Για να το εξηγήσουμε απλά, τα 60 εκατομμύρια θύματα στην ΕΣΣΔ και τα 35 εκατομμύρια στην Κίνα ήταν άνθρωποι που ζούσαν σε εκείνες τις χώρες και έχασαν την ζωή του επειδή πήγαν ενάντια στο καθεστώς. Είναι σαν να έρθει η Νέα Δημοκρατία αύριο και να θανατώσει όλους τους ψηφοφόρους που δεν την ψήφισαν. Μιλάμε για τετοια παράνοια όπου μόνο στο Ναζισμό και στον Κομμουνισμό καταγράφηκε, πως γίνεται να υπάρχουν άτομα που να λένε ότι αυτό ήταν Ok??
Συμφωνω με την θατσερ και τον ριγκαν αλλα οχι τον τσωρτσιλ, και γενικοτερα την βρετανια. Οτι πιο καταστροφικο υπηρξε στον ελληνικο λαο και στην κυπροΚάθε άνθρωπος οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Reagan και την Thatcher που έβαλαν ένα τέλος σε αυτην την παράνοια, παράνοια που λεγόταν κομμουνισμός. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Winston Churchill όπου την περίοδο του εμφυλίου έβαλε την Ελλάδα στην Δυτική συμμαχία και μας έσωσε από τον Κομμουνισμό. Κομμουνιστές που ειχαν σαν στόχο να μετατρέψουν την Μακεδονία σε κομμουνιστικό παράρτημα, όπως συνέβη στην Κορέα.
American Economist
Επιφανές μέλος

15-10-24

13:39
Δεν λεω οτι διαφωνω, αλλα οπως εγω αναγνωριζω την αθλιοτητα του κομμουνισμου, ετσι πρεπει να αναγνωριζςται η αθλιοτητα του καπιταλισμου ιμπεριαλισμου. Δεν επικροτησα τις πραξεις τους, επισημανα απλως οτι ηταν σπουδαιοι ηγετες.
Ο ιμπεριαλισμος ειναι η παγκοσμιοποιηση του καπιταλισμού.
Δεν ειπωθηκε απο κανεναν οτι οτι εγινε ηταν οκ φωτη, μην παρερμηνευεις τα λεγομενα. Στρατηγικα και οικονομικα σπουδαιοι ηγετες θεωρουνται λενιν σταλιν χιτλερ. Φυσικα ολοι τους ηταν καταστροφικοι για τον λαο τους αλλα εκτοξευσαν τις αντιστοιχες χωρες τους...
Συμφωνω με την θατσερ και τον ριγκαν αλλα οχι τον τσωρτσιλ, και γενικοτερα την βρετανια. Οτι πιο καταστροφικο υπηρξε στον ελληνικο λαο και στην κυπρο
Ως προς τι ήταν οικονομικά πετυχημένοι ο Σταλιν και Λενιν?? Το βιοτικό επίπεδο της ΕΣΣΔ ήταν αιώνες χειρότερο από το αντίστοιχο των ΗΠΑ, του Καναδά και της Δυτικής Ευρώπης. Μιλάμε για μια χώρα όπου η ατομική ιδιοκτησία, βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, δεν ήταν νόμιμη.
Δεν λεω οτι διαφωνω, αλλα οπως εγω αναγνωριζω την αθλιοτητα του κομμουνισμου, ετσι πρεπει να αναγνωριζςται η αθλιοτητα του καπιταλισμου ιμπεριαλισμου. Δεν επικροτησα τις πραξεις τους, επισημανα απλως οτι ηταν σπουδαιοι ηγετες.
Ο ιμπεριαλισμος ειναι η παγκοσμιοποιηση του καπιταλισμού.
Δεν ειπωθηκε απο κανεναν οτι οτι εγινε ηταν οκ φωτη, μην παρερμηνευεις τα λεγομενα. Στρατηγικα και οικονομικα σπουδαιοι ηγετες θεωρουνται λενιν σταλιν χιτλερ. Φυσικα ολοι τους ηταν καταστροφικοι για τον λαο τους αλλα εκτοξευσαν τις αντιστοιχες χωρες τους...
Συμφωνω με την θατσερ και τον ριγκαν αλλα οχι τον τσωρτσιλ, και γενικοτερα την βρετανια. Οτι πιο καταστροφικο υπηρξε στον ελληνικο λαο και στην κυπρο
Ναι όντως η Βρετανία δεν έκανε και λίγα στην Ελλάδα, όμως ο Churchill έσωσε την Ελλάδα με την κίνηση αυτή.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.569 μηνύματα.

15-10-24

13:56
Εγώ Νεαρέ δεν είμαι διεθνιστής για να παίρνω ίσες αποστάσεις σε σφαγές. Πάνω από όλα με νοιάζει ο Χριστιανός και ο Έλληνας, άρα για εμένα μπροστά στις σφαγές των αδερφών μου Χριστιανών από τους κομμουνιστάς, τα εγκλήματα των αποικιοκρατών είναι τίποτα.Δεν λεω οτι διαφωνω, αλλα οπως εγω αναγνωριζω την αθλιοτητα του κομμουνισμου, ετσι πρεπει να αναγνωριζςται η αθλιοτητα του καπιταλισμου ιμπεριαλισμου. Δεν επικροτησα τις πραξεις τους, επισημανα απλως οτι ηταν σπουδαιοι ηγετες.
nearos
Επιφανές μέλος

15-10-24

14:08
Δεν συγκρινεται το βιωτικο επιπεδο και η οικονομια της τσαρικης ρωσιας με το επιπεδο της ΕΣΣΔ, επισης ο λενιν ο ιδιος δεν μπορει να συγκριθει με τον σταλιν γιατι δεν εχουν καμια σχεση.Ως προς τι ήταν οικονομικά πετυχημένοι ο Σταλιν και Λενιν?? Το βιοτικό επίπεδο της ΕΣΣΔ ήταν αιώνες χειρότερο από το αντίστοιχο των ΗΠΑ, του Καναδά και της Δυτικής Ευρώπης. Μιλάμε για μια χώρα όπου η ατομική ιδιοκτησία, βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, δεν ήταν νόμιμη.
Σιγουρα οι ηπα ηταν οολυ καλυτερες απο την εσσδ αλλα και οι δυο καποια συιγμη ηταν αντιμαχομενες υπερδυναμεις. Δεν φτανεις ευκολα το επιπεδο να ελεγχεις τον μισο κοσμο και να ερχεσαι face to face με τις Ηπα
Μητε εγω διεθνιστης ειμαι αλλα εχω ως γνωμωνα στη ζωη εχω τον σεβασμο στο πιο πολυτιμο πραγμα. Στη ζωη του καθε ανθρώπου. Δεν κοιταω κομματικα η ιδεολογικα την ζωη, ανεξαρτητως αν γνωριζω οτι καποιοι με θελουν νεκρο στην καλυτερη περιπτωση.Εγώ Νεαρέ δεν είμαι διεθνιστής για να παίρνω ίσες αποστάσεις σε σφαγές. Πάνω από όλα με νοιάζει ο Χριστιανός και ο Έλληνας, άρα για εμένα μπροστά στις σφαγές των αδερφών μου Χριστιανών από τους κομμουνιστάς, τα εγκλήματα των αποικιοκρατών είναι τίποτα.
Για εμενα ενας σφαγμενος κομμουνιστης, ενας σφαγμενος χριστιανος, ενας σφαγμενος κυπριος, τουρκος, εβραιος, αραβας, αμερικανος, ρωσσος, ουκρανος, καπιταλιστης, ινδουιστης, μοναρχης, χουντικος εχουν την ιδια αξια και ειναι το ιδιο ντροπη. Φυσικα υπερανω ολων θεωρω την πατριδα και την οικογενεια αλλα δεν θεωρω μηδαμινης αξιας την ζωη καποιου αλλου γιατι δεν ειναι ελληνας χριστιανος της οικογενειας μου
American Economist
Επιφανές μέλος

15-10-24

14:27
Δεν συγκρινεται το βιωτικο επιπεδο και η οικονομια της τσαρικης ρωσιας με το επιπεδο της ΕΣΣΔ, επισης ο λενιν ο ιδιος δεν μπορει να συγκριθει με τον σταλιν γιατι δεν εχουν καμια σχεση.
Σιγουρα οι ηπα ηταν οολυ καλυτερες απο την εσσδ αλλα και οι δυο καποια συιγμη ηταν αντιμαχομενες υπερδυναμεις. Δεν φτανεις ευκολα το επιπεδο να ελεγχεις τον μισο κοσμο και να ερχεσαι face to face με τις Ηπα
Μητε εγω διεθνιστης ειμαι αλλα εχω ως γνωμωνα στη ζωη εχω τον σεβασμο στο πιο πολυτιμο πραγμα. Στη ζωη του καθε ανθρώπου. Δεν κοιταω κομματικα η ιδεολογικα την ζωη, ανεξαρτητως αν γνωριζω οτι καποιοι με θελουν νεκρο στην καλυτερη περιπτωση.
Για εμενα ενας σφαγμενος κομμουνιστης, ενας σφαγμενος χριστιανος, ενας σφαγμενος κυπριος, τουρκος, εβραιος, αραβας, αμερικανος, ρωσσος, ουκρανος, καπιταλιστης, ινδουιστης, μοναρχης, χουντικος εχουν την ιδια αξια και ειναι το ιδιο ντροπη. Φυσικα υπερανω ολων θεωρω την πατριδα και την οικογενεια αλλα δεν θεωρω μηδαμινης αξιας την ζωη καποιου αλλου γιατι δεν ειναι ελληνας χριστιανος της οικογενειας μου
Μα οποια οικονομική έρευνα και να δεις η ΕΣΣΔ δεν ήταν τίποτα οικονομικά, μόνο στρατιωτική δύναμη ήταν. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και οι μισθοί ήταν στο 1/4 απο αυτο των ΗΠΑ και του Καναδά ενώ τα επίπεδα φτώχειας ήταν πολύ υψηλά. Μιλάμε για μια χώρα όπου το δικαίωμα ιδιοκτησίας ήταν άγνωστη λέξη ενώ συχνά υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις βασικών αγαθών, ελλείψεις που οδηγούσαν σε ουρές χιλιομέτρων ενώ από τα markets. Πως λοιπόν ήταν πετυχημένη μια χώρα όπου το κράτος σου κανονιζε μέχρι και το σπίτι που έμενες??
Εισαι λογικός άνθρωπος, δεν νομίζω να πιστεύεις ότι το συγκεκριμένο πείραμα πέτυχε. Για να είμαι δίκαιος όμως, παρόμοια κατάληξη θα έχει και ο καπιταλισμός αν συνεχιστεί η εκλογή αποτυχημένων κυβερνήσεων που χρόνο με τον χρόνο καταστρέφουν την κοινωνία και επιτρέπουν την δημιουργία μονοπωλίων/ολιγοπωλιων τα οποία οδηγούν σε ραγδαία αύξηση των τιμών.
ilias90
Περιβόητο μέλος

15-10-24

14:29
Μητε εγω διεθνιστης ειμαι αλλα εχω ως γνωμωνα στη ζωη εχω τον σεβασμο στο πιο πολυτιμο πραγμα. Στη ζωη του καθε ανθρώπου. Δεν κοιταω κομματικα η ιδεολογικα την ζωη, ανεξαρτητως αν γνωριζω οτι καποιοι με θελουν νεκρο στην καλυτερη περιπτωση.
nearos
Επιφανές μέλος

15-10-24

14:30
Καταληγουμε στο ιδιο συμπερασμα.Εισαι λογικός άνθρωπος, δεν νομίζω να πιστεύεις ότι το συγκεκριμένο πείραμα πέτυχε. Για να είμαι δίκαιος όμως, παρόμοια κατάληξη θα έχει και ο καπιταλισμός αν συνεχιστεί η εκλογή αποτυχημένων κυβερνήσεων που χρόνο με τον χρόνο καταστρέφουν την κοινωνία και επιτρέπουν την δημιουργία μονοπωλίων/ολιγοπωλιων τα οποία οδηγούν σε ραγδαία αύξηση των τιμών.
Στη θεωρια ολα τα οικονομικα συστηματα ειναι εφικτα και καλα, αλλα στην πραξη ολα πηγιανουν κατα διαολου με καταστροφικες επιπτωσεις στους ανθρωπους, απλα ο οικονομικος φιλελευθερισμος και καπιταλισμος ειναι το καλυτερο συστημα οου εχουμε ΕΩΣ τωρα απο αυτα που εχουν δοκιμαστει παγκοσμιως..
Δεν προκειται να χαρω ή να ευχηθω τον θανατο καποιου που απλως κατα τυχη δεν ειναι ιδια θρησκεια, εθνικοτητα και πολιτικη πεποιθηση με εμενα.
Θα περιμενα ως χριστιανος και εσυ να σεβεσαι και να εκτιμας την ζωη ως πολυτιμο Θειο δωρο...
Οχι στους ισλαμιστες που απειλουν τους χριστιανους η τους κομμουνιστες που απειλησαν τον χριστιανισμο κλπ, αλλα για τους ανθρωπους πιυ εχουν ανθρωπινη και κοσμια συμπεριφορα
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.057 μηνύματα.

15-10-24

14:42
Κάποια πράγματα δεν είναι θέμα ιδεολογίας αλλά ιστορίας. Ως ιστορικός πια δεν μπορώ να αρνηθώ τα όσα ανέφερα καθώς είναι γεγονότα και όχι απόψεις. Τα εκατομμύρια νεκρών του Στάλιν αμφισβητούνται. Οι αριθμοί αυτοί δεν μπορούν να τεκμηριωθούν. Αντιθέτως, τα επίσημα δημογραφικά στοιχεία παρουσιάζουν πληθυσμιακή άνοδο στην ΕΣΣΔ καθ'όλη τη διάρκεια της σταλινικής περιόδου. 60 εκατομμύρια νεκρών ΔΕΝ θα μπορούσαν να υπάρξουν με βάση τα στοιχεία. Είναι στατιστικά αδύνατον. Εγκλήματα αδιαμφισβήτητα έγιναν, πολιτικοί κρατούμενοι εννοείται και υπήρχαν αλλά τα νούμερα της δύσης που πάνε από 20 εκατομμύρια και φτάνουν έως και 60-80 εκατομμύρια νεκρών είναι υπερφουσκωμένα μέχρι εκεί που δεν πάει.Πως γίνεται Γιάννη από την μια να είσαι Εθνικιστής και από την άλλην να υποστηρίζεις τον χειρότερο εχθρό της Ελλάδας, τους Κομμουνιστές που στον εμφύλιο πόλεμο έπαιξαν τρομερά βρωμικο παιχνίδι εις βάρος των Ελλήνων.
Όσο για τον εμφύλιο, ο εμφύλιος πάει πέρασε Φώτη. Το θέμα είναι πως 75 χρόνια μετά τον εμφύλιο δεν είναι οι κομμουνιστές που ξεπούλησαν αυτή τη χώρα αλλά οι νεοφιλελεύθεροι και οι σοσιαλδημοκράτες. Το λεγόμενο κέντρο. Αυτοί έκαναν και κάνουν μακράν περισσότερη ζημιά από τους κομμουνιστές.
ilias90
Περιβόητο μέλος

15-10-24

14:43
Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου. Δεν έχω χαρεί ποτέ για θάνατο αλλά προφανώς δεν θα νιώσω το ίδιο με τον θάνατο ενός Χριστιανού με αυτόν ενός Μουσουλμάνου.Δεν προκειται να χαρω ή να ευχηθω τον θανατο καποιου που απλως κατα τυχη δεν ειναι ιδια θρησκεια, εθνικοτητα και πολιτικη πεποιθηση με εμενα.
Σε παρακαλώ μην μου ξανακάνεις υποδείξεις για τη Θρησκεία μου. Από 12 χρονών διαβάζω τα ιερά μας κείμενα και αυτό το παραμυθάκι που σας πούλησαν τους αριστερούς για να μας τη λέτε και να προωθείτε τον αντιρατσισμό, δεν ισχύει. Το αγάπα τον πλησίον σου και όλα τα συναφή, αφορούν σε αδερφούς Χριστιανούς.Θα περιμενα ως χριστιανος και εσυ να σεβεσαι και να εκτιμας την ζωη ως πολυτιμο Θειο δωρο...
nearos
Επιφανές μέλος

15-10-24

14:49
Κοιτα οταν ειπα οτι σεβομαι την ανθρωπινη ζωη ανεξαιρετως μου εστειλες ενα meme οτι μου κανουν ολυση εγκεφαλου για critical race theory και wokeness. Ποσον με ενδιαφερει η θρησκεια, εννοειται νιωθω ξαλυτερα και πιο ασφαλης γυρω απο χριστιανους, αλλα η σκεψη οτι ειναι και οι δυο ανθρωποι με οικογενειες, μαναδες, παιδια κλπ υπερνικα το "ναι οκ ο ενας ηταν χριστιανος ο αλλος μουσουλμανος"Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου. Δεν έχω χαρεί ποτέ για θάνατο αλλά προφανώς δεν θα νιώσω το ίδιο με τον θάνατο ενός Χριστιανού με αυτόν ενός Μουσουλμάνου.
Δεν καταλαβαινω γιατι εξακολουθεις να χρησιμοποιεις τοσο εσυ οσο και ο @American Economist β πληθυντικό τσουβαλιάζοντάς με μεσα μαζι με τους λοιπους αριστεριστες που εχω πολλακις εξηγησει οτι δεν επιθυμω καμια συσχετιση μαζι τους. Δεν προωθω αντιρατσισμο. Δεν θεωρω καν τον εαυτο μου αντιρατσιστη, πιστευω οτι ως λευκος ευρωπαιος ειμαι ανωτερος απο τον μεσο ινδο ή αφγανο ή σομαλιο για ευνόητους λογους, αυτο δε σημαινει οτι δε θα λογαριασω τη ζωη τους...Σε παρακαλώ μην μου ξανακάνεις υποδείξεις για τη Θρησκεία μου. Από 12 χρονών διαβάζω τα ιερά μας κείμενα και αυτό το παραμυθάκι που σας πούλησαν τους αριστερούς για να μας τη λέτε και να προωθείτε τον αντιρατσισμό, δεν ισχύει. Το αγάπα τον πλησίον σου και όλα τα συναφή, αφορούν σε αδερφούς Χριστιανούς
American Economist
Επιφανές μέλος

15-10-24

15:01
Κάποια πράγματα δεν είναι θέμα ιδεολογίας αλλά ιστορίας. Ως ιστορικός πια δεν μπορώ να αρνηθώ τα όσα ανέφερα καθώς είναι γεγονότα και όχι απόψεις. Τα εκατομμύρια νεκρών του Στάλιν αμφισβητούνται. Οι αριθμοί αυτοί δεν μπορούν να τεκμηριωθούν. Αντιθέτως, τα επίσημα δημογραφικά στοιχεία παρουσιάζουν πληθυσμιακή άνοδο στην ΕΣΣΔ καθ'όλη τη διάρκεια της σταλινικής περιόδου. 60 εκατομμύρια νεκρών ΔΕΝ θα μπορούσαν να υπάρξουν με βάση τα στοιχεία. Είναι στατιστικά αδύνατον. Εγκλήματα αδιαμφισβήτητα έγιναν, πολιτικοί κρατούμενοι εννοείται και υπήρχαν αλλά τα νούμερα της δύσης που πάνε από 20 εκατομμύρια και φτάνουν έως και 60-80 εκατομμύρια νεκρών είναι υπερφουσκωμένα μέχρι εκεί που δεν πάει.
Όσο για τον εμφύλιο, ο εμφύλιος πάει πέρασε Φώτη. Το θέμα είναι πως 75 χρόνια μετά τον εμφύλιο δεν είναι οι κομμουνιστές που ξεπούλησαν αυτή τη χώρα αλλά οι νεοφιλελεύθεροι και οι σοσιαλδημοκράτες. Το λεγόμενο κέντρο. Αυτοί έκαναν και κάνουν μακράν περισσότερη ζημιά από τους κομμουνιστές.
Με την λογική σου λοιπόν Γιάννη μπορεί τα στατιστικά που αφορούσαν τον πληθυσμό να ήταν fake. Ποιος μου λέει ότι ο πληθυσμός στην ΕΣΣΔ αυξανόταν όλα αυτά τα χρόνια? Το κομμουνιστικό κόμμα της Ρωσίας όπου είχε τον απόλυτο έλεγχο? Από την άλλη ο πληθυσμός μπορεί να αυξανόταν λόγω του πολύ υψηλού fertility rate, αν κάθε οικογένεια έκανε 6 και 7 παιδιά λογικό να αυξανόταν ο πληθυσμός. Ακόμα και το χαμηλότερο σενάριο να πάρουμε όμως, μιλάμε για 28 εκατομμύρια νεκρούς ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους επειδή πήγαν ενάντια στο καθεστώς. Δεν υπάρχει λοιπόν καμια λογική λοιπόν, Σταλιν και Λενιν ήταν απλά 2 δολοφόνοι και τίποτα περισσότερο.
Κοιτα οταν ειπα οτι σεβομαι την ανθρωπινη ζωη ανεξαιρετως μου εστειλες ενα meme οτι μου κανουν ολυση εγκεφαλου για critical race theory και wokeness. Ποσον με ενδιαφερει η θρησκεια, εννοειται νιωθω ξαλυτερα και πιο ασφαλης γυρω απο χριστιανους, αλλα η σκεψη οτι ειναι και οι δυο ανθρωποι με οικογενειες, μαναδες, παιδια κλπ υπερνικα το "ναι οκ ο ενας ηταν χριστιανος ο αλλος μουσουλμανος"
Δεν καταλαβαινω γιατι εξακολουθεις να χρησιμοποιεις τοσο εσυ οσο και ο @American Economist β πληθυντικό τσουβαλιάζοντάς με μεσα μαζι με τους λοιπους αριστεριστες που εχω πολλακις εξηγησει οτι δεν επιθυμω καμια συσχετιση μαζι τους. Δεν προωθω αντιρατσισμο. Δεν θεωρω καν τον εαυτο μου αντιρατσιστη, πιστευω οτι ως λευκος ευρωπαιος ειμαι ανωτερος απο τον μεσο ινδο ή αφγανο ή σομαλιο για ευνόητους λογους, αυτο δε σημαινει οτι δε θα λογαριασω τη ζωη τους...
Αρχικά κάνουμε συζήτηση, προσωπικά δεν σου κάνω επίθεση η κατι τέτοιο. Απλά μην προσπαθείς να μου δικαιολογεισεις τον Κομμουνισμο καθώς απο όλες τις απόψεις ήταν ένα failed σύστημα που σκοτώνε τους ίδιους τους πολίτες του.

ilias90
Περιβόητο μέλος

15-10-24

15:18
Γιατί μυρίζομαι κομμουνιστική προπαγάνδα. Και εν πάση περιπτώσει, αν δεν σε ενδιαφέρουν οι Θρησκείες να μην ασχολείσαι με αυτές (με τον Χριστιανισμό δηλαδή) και κάνεις αριστερίστικες υποδείξεις κιόλας κι αν το κάνεις να περιμένεις αντίδραση. Οι Χριστιανοί δεν τα σηκώνουμε αυτά από άθεους και αλλόθρησκους.Δεν καταλαβαινω γιατι εξακολουθεις να χρησιμοποιεις τοσο εσυ οσο και ο @American Economist β πληθυντικό τσουβαλιάζοντάς με μεσα μαζι με τους λοιπους αριστεριστες που εχω πολλακις εξηγησει οτι δεν επιθυμω καμια συσχετιση μαζι τους.
@American Economist, κι εσύ μην ασχολείσαι άλλο. Κι εγώ λάθος έκανα που ασχολήθηκα και άφησα και τη δουλειά μου για χαζομάρες. Όταν σου έχει μπει το μικρόβιο του κομμουνισμού, όσα χρόνια και να περάσουν, δεν θα φύγει ποτέ. Δες και τον Γιάννη, θα αγαπάει τον σοσιαλισμό μια ζωή και τον Χριστιανισμό πάντα γραμμένο θα τον έχει, γιατί τέτοια είναι η Κομμουνιστική κατήχηση που τους κάνουν, να βρίζουν τις θρησκείες, ότι είναι όπιο του λαού και τέτοιες βλακείες (σαν το όπιο του Κομμουνισμού δεν έχει.) Ειλικρινά πρέπει να μελετηθεί αυτό το πράγμα, αλήθεια το πιστεύω ότι και να προσπαθήσει κάποιος να αποκηρύξει τον κομμουνισμό η κομμουνιστικίλα θα μείνει πάνω του.
Καλή σας μέρα.
nearos
Επιφανές μέλος

15-10-24

15:28
αντικειμενικά μιλώντας, όταν έρθει ενα νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει τον καπιταλισμό (αναπόφευκτα, ως εξέλιξη της ιστορίας και του ανθρώπου), τότε ο καπιταλισμός θα θεωρείται αποτυχημένο σύστημα επίσης.Αρχικά κάνουμε συζήτηση, προσωπικά δεν σου κάνω επίθεση η κατι τέτοιο. Απλά μην προσπαθείς να μου δικαιολογεισεις τον Κομμουνισμο καθώς απο όλες τις απόψεις ήταν ένα failed σύστημα που σκοτώνε τους ίδιους τους πολίτες του.![]()
Απο όλα τα λεγόμενά μου συμπεραίνεις οτι δικαιολογώ τον Κομμουνισμό; Ενώ ξεκάθαρα είπα οτι ο Λένιν και ο Στάλιν ήτανε άξιοι ηγέτες ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτό;
Ενω εσύ έχεις αποκυρήξει πλήρως και με σιγουριά το κομμουνιστικό και παν αριστερό στοιχείο απο πάνω σου, το οποίο τόσο ταλαντεύεις ως το "ντροπιαστικό παρελθόν" σου.Γιατί μυρίζομαι κομμουνιστική προπαγάνδα. Και εν πάση περιπτώσει, αν δεν σε ενδιαφέρουν οι Θρησκείες να μην ασχολείσαι με αυτές (με τον Χριστιανισμό δηλαδή) και κάνεις αριστερίστικες υποδείξεις κιόλας κι αν το κάνεις να περιμένεις αντίδραση. Οι Χριστιανοί δεν τα σηκώνουμε αυτά από άθεους και αλλόθρησκους.
@American Economist, κι εσύ μην ασχολείσαι άλλο. Κι εγώ λάθος έκανα που ασχολήθηκα και άφησα και τη δουλειά μου για χαζομάρες. Όταν σου έχει μπει το μικρόβιο του κομμουνισμού, όσα χρόνια και να περάσουν, δεν θα φύγει ποτέ. Δες και τον Γιάννη, θα αγαπάει τον σοσιαλισμό μια ζωή και τον Χριστιανισμό πάντα γραμμένο θα τον έχει, γιατί τέτοια είναι η Κομμουνιστική κατήχηση που τους κάνουν, να βρίζουν τις θρησκείες, ότι είναι όπιο του λαού και τέτοιες βλακείες (σαν το όπιο του Κομμουνισμού δεν έχει.) Ειλικρινά πρέπει να μελετηθεί αυτό το πράγμα, αλήθεια το πιστεύω ότι και να προσπαθήσει κάποιος να αποκηρύξει τον κομμουνισμό η κομμουνιστικίλα θα μείνει πάνω του.
Καλή σας μέρα.
Ειλικρινά στεναχοριέμαι αρκετά που με θεωρείς ως κάτι "κατώτερο" και άξιο χλευασμού μόνο και μόνο γιατι βλέπω την ζωή ως κάτι πολύτιμο και ως αναφαίρετο δικαίωμα απο κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως θρησκείας πολιτεύματος χρώμα δέρματος η εθνικότητας.. Και αυτό δεν είναι αριστερίλα, είναι ανθρωπιά βασική. Σέβομαι τους άλλους όπως θέλω να σέβονται εμένα, εφ' όσον κυμαίνονται στο πλαίσιο του λογικού και του μετριοφρωνισμού
Δεν σου κρύβω οτι έχω στενοχωρηθεί, όχι διοτι αυτά που λες αληθεύουν, αφού πλέον δε θεωρώ τον εαυτό μου κομμουνιστή, ούτε καν αριστερό μην σου πω, οσο συνεχίζω να διαβάζω και να χτίζω προσωπικότητα, αλλα διοτι μου μιλάς με οριακά απάνθρωπο τρόπο, ενω εγώ ποτέ δεν σου έχω ούτε δώσει κάποιο δικαίωμα να το κάνεις αυτό, ούτε σου έχω μιλήσει με αντίστοιχο τρόπο σε πράγματα που εκφράζεις εσύ στα οποία διαφωνώ εγώ.
Καλή σου μέρα εύχομαι και σε εσένα
American Economist
Επιφανές μέλος

15-10-24

15:35
αντικειμενικά μιλώντας, όταν έρθει ενα νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει τον καπιταλισμό (αναπόφευκτα, ως εξέλιξη της ιστορίας και του ανθρώπου), τότε ο καπιταλισμός θα θεωρείται αποτυχημένο σύστημα επίσης.
Απο όλα τα λεγόμενά μου συμπεραίνεις οτι δικαιολογώ τον Κομμουνισμό; Ενώ ξεκάθαρα είπα οτι ο Λένιν και ο Στάλιν ήτανε άξιοι ηγέτες ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτό;
Ενω εσύ έχεις αποκυρήξει πλήρως και με σιγουριά το κομμουνιστικό και παν αριστερό στοιχείο απο πάνω σου, το οποίο τόσο ταλαντεύεις ως το "ντροπιαστικό παρελθόν" σου.
Ειλικρινά στεναχοριέμαι αρκετά που με θεωρείς ως κάτι "κατώτερο" και άξιο χλευασμού μόνο και μόνο γιατι βλέπω την ζωή ως κάτι πολύτιμο και ως αναφαίρετο δικαίωμα απο κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως θρησκείας πολιτεύματος χρώμα δέρματος η εθνικότητας.. Και αυτό δεν είναι αριστερίλα, είναι ανθρωπιά βασική. Σέβομαι τους άλλους όπως θέλω να σέβονται εμένα, εφ' όσον κυμαίνονται στο πλαίσιο του λογικού και του μετριοφρωνισμού
Δεν σου κρύβω οτι έχω στενοχωρηθεί, όχι διοτι αυτά που λες αληθεύουν, αφού πλέον δε θεωρώ τον εαυτό μου κομμουνιστή, ούτε καν αριστερό μην σου πω, οσο συνεχίζω να διαβάζω και να χτίζω προσωπικότητα, αλλα διοτι μου μιλάς με οριακά απάνθρωπο τρόπο, ενω εγώ ποτέ δεν σου έχω ούτε δώσει κάποιο δικαίωμα να το κάνεις αυτό, ούτε σου έχω μιλήσει με αντίστοιχο τρόπο σε πράγματα που εκφράζεις εσύ στα οποία διαφωνώ εγώ.
Καλή σου μέρα εύχομαι και σε εσένα
Μα πως ήταν αξιοι ηγέτες όταν σκότωσαν τουλάχιστον 28 εκατομμύρια συμπολίτες τους, βύθισαν την χώρα τους σε συνθήκες φτώχειας, δεν παρείχαν καμία ελευθερία και δικαιώματα ιδιοκτησίας ενώ τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν χειρότερα και από αυτά του Hitler?? Αδυνατώ να καταλάβω με ποια λογική αυτοί οι 2 ηγέτες αποκαλούνται χαρισματικοί. Δεν σε κρίνω για τις πολιτικές σου πεποιθήσεις σε καμία περίπτωση καθώς έχουμε Δημοκρατία, όμως χαρισματικοί ηγέτες αυτοί οι 2 δεν ήταν σε καμία περίπτωση.
Το μόνο θετικό που πρόσφερε η ΕΣΣΔ στην ανθρωπότητα ήταν η βοήθεια που πρόσφερε στον Β παγκόσμιο πόλεμο, βοήθεια που ήταν πολύτιμη. Απο εκεί και πέρα όμως ακολούθησε να ίδια βήματα με τον Hitler, με την διαφορά ότι η ΕΣΣΔ σκότωνε τον ίδιο της τον λαο.
KleinosBrekias
Δραστήριο μέλος
Ο Μητσαρας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών, επαγγέλλεται Άεργος/η και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

15-10-24

15:59
1. Ιωαννης Παπαφης . Μετα τον Ιωαννη Βαρβακη , ο Σμυρνιος επιχειρηματιας και ενας απο τους πιο ευρωστους ανθρωπους στο πλανητη το δευτερο μισο του 19ου αιωνα , αγορασε απο τους Τουρκους εκταση ,ιδρυοντας το Παπαφειο Ορφανοτροφειο με τις αρτιοτερες εγκαταστασεις πανευρωπαικα , δινοντας ετσι στεγη , τροφη και μαθηση για τουλαχιστο 5 χιλιαδες ορφανα . Χρονια μετα , μερικα απο αυτα τα ορφανα συνιδρυσαν τους Αχεπανς και χρημοτοδοτησαν τη δημιουργια του Πανεπιστημιακου Νοσοκομειου Αχεπα εντος της Πανεπιστημιουπολης . Αναπαντητο παραμενει το ερωτημα γιατι τα οστα του βρισκονται ακομη στη Μαλτα .
2. Γεωργιος Παπανικολαου . Ο γιατρος απο τη Κυμη Ευβοιας . Υποψηφιος 5 φορες για Βραβειο Νομπελ . Δεν το πηρε ποτε . Αυτο που πηραν εκατομμυρια γυναικες σε ολο το κοσμο ειναι η ανιχνευση παθογενειας στον τραχηλο της μητρας . Χαρη σ αυτον η μητερα μου εμεινε αλλα 4 χρονια μαζι μας .
Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει .
3. Μαχατμα Γκαντι . Ο δικηγορος με το πραο βλεμμα και την αγαλλιαση στη ψυχη . Ενας αληθινος επαναστατης χωρις να εχει αναγκη μητε πυριτιδα μητε μπαρουτι . Αγγλοαναθρεμμενος ακαδημαικα , ο Πατερας της Συγχρονης Ινδιας , με φυσικο του οπλο τη συνεση ,τη λογικη και με παρα πολυ περπατημα , μιλωντας στη γλωσσα των αγραμματων , κατορθωσε να ενωσει 51 φατριες και 62 διαλεκτους ορθωνοντας αναστημα στη Βρετανικη Αυτοκρατορια . Το τραγικο τελος του τον αναδεικνυει σε μια απο τις σπουδαιοτερες ηγετικες φυσιογνωμιες των τελευταιων αιωνων .
4. Μαρτιν Λουθερ Κινγκ . Ο παστορας με το πυρινο λογο . Ενας πασιφιστης πολεμιος κατα των διακρισεων με τους συμβολικους και ειρηνικους περιπατους , με την αγαπη και το σεβασμο για ολο το κοσμο . Αριστοτεχνης της εκφραστικοτητας , της γλωσσας , του συντακτικου και των λεξεων , καθε του λεξη , φραση , προταση , παραγραφος , επιλογος ηταν ενας τροχιοδεικτικος βαλλιστικος πυραυλος στα σαθρα θεμελια της ανισοτητας και της διαφθορας . Ωσπου τα γκρεμισε . Ο απολυτος ερμηνευτης και μεταφραστης της ψυχης των καταπιεσμενων ολοκληρης της οικουμενης προτου δολοφονηθει , εκφωνοντας το i have a dream , αφησε πισω μια γιγαντιαια πολιτισμικη παρακαταθηκη και κληρονομια << ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ , ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ ΠΟΤΕ >>.
Συνεχιζεται ....
2. Γεωργιος Παπανικολαου . Ο γιατρος απο τη Κυμη Ευβοιας . Υποψηφιος 5 φορες για Βραβειο Νομπελ . Δεν το πηρε ποτε . Αυτο που πηραν εκατομμυρια γυναικες σε ολο το κοσμο ειναι η ανιχνευση παθογενειας στον τραχηλο της μητρας . Χαρη σ αυτον η μητερα μου εμεινε αλλα 4 χρονια μαζι μας .
Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει .
3. Μαχατμα Γκαντι . Ο δικηγορος με το πραο βλεμμα και την αγαλλιαση στη ψυχη . Ενας αληθινος επαναστατης χωρις να εχει αναγκη μητε πυριτιδα μητε μπαρουτι . Αγγλοαναθρεμμενος ακαδημαικα , ο Πατερας της Συγχρονης Ινδιας , με φυσικο του οπλο τη συνεση ,τη λογικη και με παρα πολυ περπατημα , μιλωντας στη γλωσσα των αγραμματων , κατορθωσε να ενωσει 51 φατριες και 62 διαλεκτους ορθωνοντας αναστημα στη Βρετανικη Αυτοκρατορια . Το τραγικο τελος του τον αναδεικνυει σε μια απο τις σπουδαιοτερες ηγετικες φυσιογνωμιες των τελευταιων αιωνων .
4. Μαρτιν Λουθερ Κινγκ . Ο παστορας με το πυρινο λογο . Ενας πασιφιστης πολεμιος κατα των διακρισεων με τους συμβολικους και ειρηνικους περιπατους , με την αγαπη και το σεβασμο για ολο το κοσμο . Αριστοτεχνης της εκφραστικοτητας , της γλωσσας , του συντακτικου και των λεξεων , καθε του λεξη , φραση , προταση , παραγραφος , επιλογος ηταν ενας τροχιοδεικτικος βαλλιστικος πυραυλος στα σαθρα θεμελια της ανισοτητας και της διαφθορας . Ωσπου τα γκρεμισε . Ο απολυτος ερμηνευτης και μεταφραστης της ψυχης των καταπιεσμενων ολοκληρης της οικουμενης προτου δολοφονηθει , εκφωνοντας το i have a dream , αφησε πισω μια γιγαντιαια πολιτισμικη παρακαταθηκη και κληρονομια << ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ , ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ ΠΟΤΕ >>.
Συνεχιζεται ....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 52 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.