Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος

Κοίτα τι μαθαίνει κανείς, ακούς εκεί να κρατάνε σημειώσεις, να ντύνονται από το zara και να πηγαίνουν στα starbucks...Ντροπή

karotenia
Δραστήριο μέλος

και εγω τα κανω αυτα......να αρχισω να ανυσηχω?Όντως, μόνο στη νομική πρέπει να συμβαίνει αυτό, σε καμία άλλη σχολή του κόσμου!
Κοίτα τι μαθαίνει κανείς, ακούς εκεί να κρατάνε σημειώσεις, να ντύνονται από το zara και να πηγαίνουν στα starbucks...Ντροπή![]()

Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος

και εγω τα κανω αυτα......να αρχισω να ανυσηχω?![]()
Ειδικά αν μετά έχεις την απαίτηση να βρεις δουλειά στο αντικείμενό σου, νομίζω πως ναι.

ΚΟΡΩΝΕΥΣ
Εκκολαπτόμενο μέλος

Επειδή εγώ έχω τελειώσει την Νομική, εγώ ένα θα πω και δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω, γιατί το μήνυμα δεν στέκει από όπου και να το πιάσεις.
'Οσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια.
συμφωνω με αυτο που ειπες - αλλα μην μου πεις οτι δεν υπαρχουν περιπτωσεις σαν και αυτες που περιεγραψε ο φιλος μας ? και σε ολες τις σχολες μαλιστα . ( να σημειωσω πως εχω παει αρκετες φορες στην νομικη και παιδια το να βλεπω φοιτητες να ερχονται με κοστουμια και να μου το παιζουν ιστορια δηλαδη μου την εδινε . οπως επισης να μου του παιζουν ιστορια οταν κανουν την πρακτικη τους .και φυσικα οταν αργοτερα δουλευουν για πενταροδεκαρες - ενα μεγαλο ποσοστο απο αυτα τα ατομα - και παλι να στο παιζουν ιστορια και να μιλανε παντα για νομικα . κατανταει αηδια )
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Johnnaousa
Επιφανές μέλος

Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος

kaleidoscope
Επιφανές μέλος

_Morticia_
Επιφανές μέλος

Orkisious
Νεοφερμένο μέλος

prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Γενικεύει σε απαράδεκτο βαθμό και με έχουν καλύψει αρκετά από αυτά που διάβασα,
Αυτό που κατάφερε πάντως είναι να με πάει πολλά χρόνια πίσω και δεν έχει άδικο στο εξής:
Πολλές και πολλοί μπαίνοντας στη Νομική νόμιζαν ότι έπιασαν τον Θεό από τα μούσια.
Πέτυχαν στην πρώτη επιλογή, θεωρούσαν ότι είναι στην κορυφή της αλυσίδας και όντως κοιτούσαν υποτιμητικά τους υπολοίπους μη ''προνομιούχους'' των άλλων ΑΕΙ, φορούσαν -αν είναι δυνατόν- κοστούμια/ταγιέρ φέρομενοι με χαρτοφύλακες (!) στο Πανεπιστήμιο, έκαναν όνερα για πολιτική καριέρα και όλα τα συναφή.
Η υπεροψία αυτή επεκτεινόταν -επιτηδευμένα βέβαια- και στους υπολοίπους που πηγαίναμε στη σχολή με τζιν (μέγιστη βλασφυμία!).
Κάποιοι και κάποιες συνήλθαν στην πορεία, άλλοι όχι.
Στο σήμερα: βλέπω ακόμα νέους ασκούμενους/ες που έχουν ύφος χιλίων καρδιναλίων απέναντι όχι μόνο σε μένα --που ειμαι σχετικά νέα στο επάγγελμα- αλλά και σε παλιούς συναδελφους.
Προσγειώνονται ή τους προσγειώνουν όμως συνήθως ανώμαλα και συμμαζεύονται.
Έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση του καθενός ή μάλλον με την έλλειψη της.
Αν ταυτίζεις τον ευατό σου με τη σχολή/δουλεια σου και συμπεριφέρεσαι αποκλειστικά ανάλογα,
πρώτον φαίνεται και επιδρά συνήθως αρνητικά στο δέκτη και δεύτερον το έχασες το παιχνίδι.
Δεν είσαι μόνο φοιτητής νομικής ή δικηγόρος και ό,τι συνεπάγεταιο αυτό από απαρχαιωμένες κοινωνικές επιταγές που θέλουν το δικηγόρο σνομπ, απρόσιτο και τεχνοκράτη επιστήμονα.
Στη ζωή σου η επαγγελματική σου ιδιότητα είναι μέρος αυτής ή θα έπρεπε να είναι.
Εξάλλου νομίζω ότι στην πράξη και σταδιακά καταρρίπτεται το κύρος των επαγγελμάτων τύπου δικηγόρος, γιατρός, μηχανικός κτλ.
Η συντριπτική πλειοψηφία της γενιάς μου (+- - 10 χρόνια )είμαστε επιπλέον η καμμένη γενιά επιστημόνων λόγω των πολιτικών εξελίξεων οπότε τι μέλλον νομίζετε ότι έχουν οι φοιτητές -ακόμη και οι υπερόπτες χαζοχαρούμενοι- αν δεν υπάρχει η δυνατότητα φυγής στο εξωτερικό?
Εν κατακλείδι ΟΛΟΙ στο ίδιο καζανι βράζουμε με χαχανητά, κοστουμια, χαρτυφύλακες ή μη.
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν θα μιλήσω επί του θέματος όπως ετέθη από τον θεματοθέτη.
Γενικεύει σε απαράδεκτο βαθμό και με έχουν καλύψει αρκετά από αυτά που διάβασα,
Μάλλον δεν ξέρεις ότι ο θεματοθέτης είναι τρολλετάριος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 22 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.