Δεν ξέρω βρε παιδιά, πιθανώς να έχετε δίκιο, αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο η χρονιά 15-16 να είναι τόσο σημαντική στον καθορισμό των κλίσεων κάποιου. Δηλαδή για ποιό λόγο στα 15 σου να κάνεις την ανακάλυψη που δεν έκανες στα 14 και για ποιό λόγο στα 16 σου να ''καταδικάζεσαι'' να μην την κάνεις? Τι τόσο μαγικό έχει η Ά Λυκείου και δεν κατάλαβα εγώ η καημένη?
Σκέφτομαι αυτά που λέτε, αλλά όταν σκέφτομαι πόσο πιο ευέλικτο είναι το αμερικάνικο σύστημα εκνευρίζομαι. Και η Φυσική (ή Science) τόσο πιο απλή που μπορεί να την βάλει κάποιος σαν Γενικής Παιδείας. Η Φυσική και τα Μαθηματικά που είχα 'Α και 'Β Λυκείου ήθελαν πολύ διάβασμα, εξάσκηση, πράγματα ευχάριστα μόνο για κάποιον που θέλει να ακολουθήσει τον κλάδο. Όταν μιλάμε για Γενική Παιδεία , που σκοπός της είναι να δώσει γενικές γνώσεις αυτή είναι λογική παραλόγου. Για τον ίδιο λόγο είμαι εναντίον των υποχρεωτικών Αρχαίων. Επειδή ναι μεν εγώ γούσταρα να διαβάζω, αλλά καταλαβαίνω πως αυτά που ζητούσαν από 1 οποιονδήποτε μαθητή ήταν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ.
Και όσο να 'ναι, θεωρώ πως η εφηβεία είναι 1 αρκετά φορτισμένη περίοδος για να της δώσουμε κι άλλη δυσκολία με υπερβολικό και επικεντρωμένο σε λεπτομέρειες διάβασμα όταν μιλάμε για υποχρεωτικά μαθήματα γενικής παιδείας. Δεν ξέρω, πιθανώς εσείς να γουστάρατε την φάση, εγώ σαν 1 μέση μαθήτρια όχι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.