ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.529 μηνύματα.

08-03-25

20:38
Καλά, πιάνεις πολλά θέματα μαζί βασικά. Εν τάχει θα σου πω τι γνωρίζω και τι πιστεύω.Μιας που έπιασε την κουβέντα ο George με τον φίλο του και το γυναικείο εσώρουχο μου ήρθε η εξής ερώτηση στο μυαλό μιας που είμαι λίγο θρήσκιος... δηλαδή πιστεύω στον Χριστό και στην αγάπη αλλά δεν θέλω να πιστεύω σε πολλά πράγματα που έχουν γραφτεί στην βίβλο μιας που είναι για παλιότερες εποχές
@ilias90 αν θέλεις να απαντήσεις φυσικά μιας που έχεις γνώση σχετικά με την θρησκεία και εμπιστεύομαι ( αν δεν θέλεις να απαντήσεις φυσικά αγνόησε με).
Το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι όντως μεγάλη αμαρτία; Εχω διαβάσει την Βίβλο και γνωρίζω τα αποσπασματα και τι έχουν πει οι θρησκετικοί πατέρες πχ ότι η ομοφυλοφυλία είναι χειρότερη από τον φόνο κι ότι οι άγγελοι κοιτάνε αλλού σε τέτοιες πράξεις (που για εμένα δεν έχουν σχέση με τον Χριστό), η αγάπη μεταξύ δυο ατόμων είναι όντως τόσο μεγάλη αμαρτία που την κόλαση δεν την γλιτώνεις;
Για εμένα να σου πω την αλήθεια το βρίσκω λίγο περίεργο γιατί βλέπω την αγάπη μεταξύ δυο άτομων ως αγάπη μεταξύ ψυχών και όχι σωμάτων. Αν δυο άτομα όντως αγαπιούνται είναι επειδή αγαπάνε τις ψυχές τους κι όχι το σώμα γιατί αλλιώς πάμε στον πόθο. Είναι όντως τόσο κακό να αγαπάς κι επίσης να πω την αλήθεια το βρίσκω λίγο ρομαντικό να αγαπάς ένα άτομο ενώ όλοι πάνε ενάντιων αυτής της αγάπης (νομίζω έχω διαβάσει πολλές ρομαντικές ιστορίες)
Αλλά μέσα μου δεν θέλω ο Θεός μου να εμφανίζει τέτοιο μίσος... θα ήθελα ο θεός μου να καταστρέψει την κόλαση και να φέρει μόνο την αληθινή αγάπη
Αρχικά, αναφορές στην ομοφυλοφιλία (αρσενοκοιτία αναφέρεται) έχουμε και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη (Απόστολος Παύλος) και φυσικά στους Άγιους Πατέρες. Ο Χριστός δεν αναφέρθηκε στο θέμα.
Τώρα, αυτό που έχει σημασία για εμένα και «ξεχνάνε» τόσο οι ομοφυλόφιλοι που απλά θέλουν να κράξουν τον Χριστιανισμό όσο και εμείς οι συντηρητικοί, είναι ότι η πραγματική αμαρτία είναι η λαγνεία (η οποία αποτελεί ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα). Το να κάνεις σεξ με σκοπό την ευχαρίστηση και ειδικά εκτός γάμου αποτελεί αμαρτία.
Κι αυτό που λες για την αγάπη, είναι διφορούμενο στον Χριστιανισμό. Είναι μια εξιδανικευμένη μορφή του Ιησού που δημιουργήθηκε σε πιο πρόσφατες εποχές, ειδικά από αριστερούς. Αν πάρεις τον Χριστιανισμό σαν συνέχεια, δεδομένου ότι θεωρείται κανόνας και η Παλαιά (καλώς ή κακώς, αυτό είναι άλλη συζήτηση) ο Χριστιανισμός ενέχει μέσα του και την έννοια της τιμωρίας, ακόμα και στα λόγια του ίδιου του Ιησού. Πχ: «Και σας λέω πως θα ’ρθουν πολλοί από ανατολή και δύση και θα καθίσουν μαζί με τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ στο τραπέζι της βασιλείας των ουρανών, ενώ οι κληρονόμοι της βασιλείας θα πεταχτούν έξω στο σκοτάδι· εκεί θα κλαίνε, και θα τρίζουν τα δόντια τους». (Κατά Ματθαίον).
Και λες, πως γίνεται ο Θεός της αγάπης να τιμωρεί δια παντός κάτι που ο ίδιος δημιούργησε; Θεωρώ τις συμβατικές ερμηνείες της Εκκλησίας λανθασμένες και επιφανειακές, γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Πιστεύω ότι η κόλαση είναι κάτι συμβολικό, είναι το «σβήσιμο» και η απώλεια της ψυχής, μιας και είμαι βέβαιος για την ύπαρξη της ψυχής. Και η έννοια της αμαρτίας αφορά ουσιαστικά στην προσκόλληση στην ύλη (με οποιαδήποτε μορφή, χρήματα, γυναίκες, άντρες κ.λπ.) Αν επικεντρώνεσαι στο σώμα σου, χάνεις την ψυχή σου. Αν επικεντρώνεσαι στη γη, χάνεις τον Ουρανό.
Δες, για παράδειγμα, το άστρο του Δαυίδ, σαν σύμβολο. Δύο τρίγωνα, το ένα με κορυφή προς τα πάνω και το άλλο προς τα κάτω. Για κάποιους συμβολίζει τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο, για άλλους το υπερβατικό και το υλικό (ακριβώς όπως η περίφημη ζωγραφιά Πλάτωνα και Αριστοτέλη, που ο Πλατωνάρας δείχνει πάνω και ο Αρίστος κάτω) και ουσιαστικά μας προτρέπει σε ισορροπία. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ιερά βιβλία, όπως αυτό του Ενώχ, που ενώ δεν κρίνονται ψευδεπίγραφα, δεν υιοθετήθηκαν σαν Κανόνας. Και το αναφέρω αυτό το τελευταίο γιατί στο συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται ότι όλοι, ακόμα και ο ίδιος ο Διάβολος, στο τέλος θα σωθούν. Και ο Ενώχ δεν είναι κάποιος τυχαίος, αλλά αναφέρεται στην Αποκάλυψη ως ο μοναδικός -μαζί με τον Ηλία- άνθρωπος που δεν πέθανε και αναλήφθηκε και μαζί θα κατέβουν στους έσχατους καιρούς για να κηρύξουν κατά του Αντίχριστου.
Μεγάλη συζήτηση, όμως...
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.

08-03-25

20:42
Ευχαριστω!Καλά, πιάνεις πολλά θέματα μαζί βασικά. Εν τάχει θα σου πω τι γνωρίζω και τι πιστεύω.
Αρχικά, αναφορές στην ομοφυλοφιλία (αρσενοκοιτία αναφέρεται) έχουμε και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη (Απόστολος Παύλος) και φυσικά στους Άγιους Πατέρες. Ο Χριστός δεν αναφέρθηκε στο θέμα.
Τώρα, αυτό που έχει σημασία για εμένα και «ξεχνάνε» τόσο οι ομοφυλόφιλοι που απλά θέλουν να κράξουν τον Χριστιανισμό όσο και εμείς οι συντηρητικοί, είναι ότι η πραγματική αμαρτία είναι η λαγνεία (η οποία αποτελεί ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα). Το να κάνεις σεξ με σκοπό την ευχαρίστηση και ειδικά εκτός γάμου είναι αμαρτία.
Κι αυτό που λες για την αγάπη, είναι διφορούμενο στον Χριστιανισμό. Είναι μια εξιδανικευμένη μορφή του Ιησού που δημιουργήθηκε σε πιο πρόσφατες εποχές, ειδικά από αριστερούς. Αν πάρεις τον Χριστιανισμό σαν συνέχεια, δεδομένου ότι θεωρείται κανόνας και η Παλαιά (καλώς ή κακώς, αυτό είναι άλλη συζήτηση) ο Χριστιανισμός ενέχει μέσα του και την έννοια της τιμωρίας, ακόμα και στα λόγια του ίδιου του Ιησού. Πχ: «Και σας λέω πως θα ’ρθουν πολλοί από ανατολή και δύση και θα καθίσουν μαζί με τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ στο τραπέζι της βασιλείας των ουρανών, ενώ οι κληρονόμοι της βασιλείας θα πεταχτούν έξω στο σκοτάδι· εκεί θα κλαίνε, και θα τρίζουν τα δόντια τους». (Κατά Ματθαίον).
Και λες, πως γίνεται ο Θεός της αγάπης να τιμωρεί δια παντός κάτι που ο ίδιος δημιούργησε; Θεωρώ τις συμβατικές ερμηνείες της Εκκλησίας λανθασμένες και επιφανειακές, γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Πιστεύω ότι η κόλαση είναι κάτι συμβολικό, είναι το «σβήσιμο» της ψυχής, μιας και είμαι βέβαιος για την ύπαρξη της ψυχής. Και η έννοια της αμαρτίας αφορά ουσιαστικά στην προσκόλληση στην ύλη (με οποιαδήποτε μορφή, χρήματα, γυναίκες, άντρες κ.λπ.) Αν επικεντρώνεσαι στο σώμα σου, χάνεις την ψυχή σου. Αν επικεντρώνεσαι στη γη, χάνεις τον Ουρανό.
Δες, για παράδειγμα, το άστρο του Δαυίδ, σαν σύμβολο. Δύο τρίγωνα, το ένα με κορυφή προς τα πάνω και το άλλο προς τα κάτω. Για κάποιους συμβολίζει τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο, για άλλους το υπερβατικό και το υλικό (ακριβώς όπως η περίφημη ζωγραφιά Πλάτωνα και Αριστοτέλη, που ο Πλατωνάρας δείχνει πάνω και ο Αρίστος κάτω) και ουσιαστικά μας προτρέπει σε ισορροπία. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ιερά βιβλία, όπως αυτό του Ενώχ, που ενώ δεν κρίνονται ψευδεπίγραφα, δεν υιοθετήθηκαν σαν Κανόνας. Και το αναφέρω αυτό το τελευταίο γιατί στο συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται ότι όλοι, ακόμα και ο ίδιος ο Διάβολος, στο τέλος θα σωθούν. Και ο Ενώχ δεν είναι κάποιος τυχαίος, αλλά αναφέρεται στην Αποκάλυψη ως ο μοναδικός -μαζί με τον Ηλία- άνθρωπος που δεν πέθανε και αναλήφθηκε και μαζί θα κατέβουν στους έσχατους καιρούς για να κηρύξουν κατά του Αντίχριστου.
Μεγάλη συζήτηση, όμως...
Δεν το γνώριζα αυτό με τον Ενωχ παρότι που γνώριζα το βιβλίο του και για τους παρατηρητές (Επισης αν δεν κάνω λάθος είναι το μοναδικό παράδειγμα ανθρώπου που έγινε Άγγελος, γνωστός και ως Μετατρον).
Μακάρι να υπήρχαν περισσότερες απαντήσεις, αλλά… Πίστη.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

08-03-25

20:43
Δεν είναι οι ομοφυλόφιλοι που απλά θέλουν να κράξουν τον Χριστιανισμό γιατι έτσι τους τη βίδωσε στο άκυρο.οι ομοφυλόφιλοι που απλά θέλουν να κράξουν τον Χριστιανισμό
Οι ίδιοι δέχονται επίθεση απο την Εκκλησία και αντιμετωπίζονται σαν «άρρωστοι» «ψυχανώμαλοι» και πολλά αλλα.
Αντίδραση είναι οχι δράση.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.529 μηνύματα.

08-03-25

20:47
Δεν έχω όρεξη για τέτοια debate, ειδικά όταν γράφω για ανώτερα -τουλάχιστον για εμένα- πράγματα... σμπάθα με.Δεν είναι οι ομοφυλόφιλοι που απλά θέλουν να κράξουν τον Χριστιανισμό γιατι έτσι τους τη βίδωσε στο άκυρο.
Οι ίδιοι δέχονται επίθεση απο την Εκκλησία και αντιμετωπίζονται σαν «άρρωστοι» «ψυχανώμαλοι» και πολλά αλλα.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

08-03-25

20:48
Κάνεις λάθος.Δεν είναι οι ομοφυλόφιλοι που απλά θέλουν να κράξουν τον Χριστιανισμό γιατι έτσι τους τη βίδωσε στο άκυρο.
Αυτοί που τους κράζουν, είναι αυτοί που θα κράξουν κι εμένα αν φορέσω παντελόνι και πάω στην εκκλησία.
Η εκκλησία έχει πολλούς εκπροσώπους. Δεν την αντιπροσωπεύουν όλοι επάξια. Πόσες φορές θα τα πούμε αυτά ; Τα βλέπουμε και τριγύρω, πολύ συχνά...
Το σπίτι τού Θεού έχει ελεύθερη είσοδο για τον καθένα...
Και περισσότερο γι΄ αυτούς που Τον έχουν ανάγκη και περισσότερο...
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.

08-03-25

20:48
Όποτε έχεις χρόνο μπορείς να μου παραθέσεις το απόσπασμα; Μια μέρα θα διαβάσω και τα απόκρυφα αλλά μου έκανε τρομερή εντύπωση.Παρόλα αυτά, υπάρχουν ιερά βιβλία, όπως αυτό του Ενώχ, που ενώ δεν κρίνονται ψευδεπίγραφα, δεν υιοθετήθηκαν σαν Κανόνας. Και το αναφέρω αυτό το τελευταίο γιατί στο συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται ότι όλοι, ακόμα και ο ίδιος ο Διάβολος, στο τέλος θα σωθούν
Επιστρέφοντας στο θέμα μας, πιστεύω ότι οι διαφορετικές εποχές έχουν δημιουργήσει διαφορετικές συνθήκες. Ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί και δεν αντιμετωπίζει τους ίδιους κινδύνους όπως παλιά. Πχ κοινωνίες χωρίς άτομα, παντού πόλεμοι και τρομεροί πείνα. Αλλά ναι μεγάλη ιστορία

09-03-25

18:44
Μα και αυτοί που την αντιπροσωπεύουν επάξια δεν νομίζω να το δέχονται σαν επιλογή ζωής. Θα πρέπει ο άλλος να το καταπιέζει ή αν ''υποκύπτει στην αμαρτία'' να μετανοεί . Μπορείς να έχεις μια ομοφυλοφιλική σχέση και να σου δώσουν τις ευλογίες τους ;Κάνεις λάθος.
Αυτοί που τους κράζουν, είναι αυτοί που θα κράξουν κι εμένα αν φορέσω παντελόνι και πάω στην εκκλησία.
Η εκκλησία έχει πολλούς εκπροσώπους. Δεν την αντιπροσωπεύουν όλοι επάξια. Πόσες φορές θα τα πούμε αυτά ; Τα βλέπουμε και τριγύρω, πολύ συχνά...
Το σπίτι τού Θεού έχει ελεύθερη είσοδο για τον καθένα...
Και περισσότερο γι΄ αυτούς που Τον έχουν ανάγκη και περισσότερο...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

09-03-25

19:13
Την έδωσες μόνη σου την απάντηση : Δεν είναι επιλογή, για να είναι αμαρτία...Αναφέρομαι στις περιπτώσεις εκείνες, λοιπόν, που είναι μονόδρομος.Μα και αυτοί που την αντιπροσωπεύουν επάξια δεν νομίζω να το δέχονται σαν επιλογή ζωής. Θα πρέπει ο άλλος να το καταπιέζει ή αν ''υποκύπτει στην αμαρτία'' να μετανοεί . Μπορείς να έχεις μια ομοφυλοφιλική σχέση και να σου δώσουν τις ευλογίες τους ;
Αυτή την άποψη την ασπάζονται πάρα πολύ ιερείς...
Και να πω και κάτι άλλο, που έχω παρατηρήσει ; Πιο πολύ κόπτονται αυτοί που δεν έχουν άμεση σχέση, με όλο αυτό, παρά οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι...
Αυτοί που τουλάχιστον εγώ γνωρίζω, δεν πιστεύουν. Οπότε το θέμα δεν τους ενδιαφέρει καν. Πόσο μάλλον...οι ευλογίες και η συναίνεση...
amarelia
Περιβόητο μέλος

09-03-25

19:18
Ο κακοποιητικός λόγος θα επρεπε να μας αφορά όλους.
Αν αυτό περνάει ετσι για κάτι που δεν μας αφορά αύριο θα μας χτυπήσει την πόρτα για κάτι που θα μας αφορά.
Τα μέλη της κοινωνίας θα πρέπει να νοιάζονται ισάξια, ασυζητητί.
Επίσης το «δεν είναι επιλογή» «ήταν μονοδρομος» προσωπικά μου βγάζει ενα «θα σ’αγαπάμε κι ας γεννήθηκες στραβός τι να κάνουμε».
Ίσοι ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα θα είμαστε οταν όλοι αντιμετωπιζόμαστε ως φυσιολογικοί και οχι ως παράταιροι που μας καναν τη χάρη γιατι δεν γινόταν αλλιώς.
Αν αυτό περνάει ετσι για κάτι που δεν μας αφορά αύριο θα μας χτυπήσει την πόρτα για κάτι που θα μας αφορά.
Τα μέλη της κοινωνίας θα πρέπει να νοιάζονται ισάξια, ασυζητητί.
Επίσης το «δεν είναι επιλογή» «ήταν μονοδρομος» προσωπικά μου βγάζει ενα «θα σ’αγαπάμε κι ας γεννήθηκες στραβός τι να κάνουμε».
Ίσοι ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα θα είμαστε οταν όλοι αντιμετωπιζόμαστε ως φυσιολογικοί και οχι ως παράταιροι που μας καναν τη χάρη γιατι δεν γινόταν αλλιώς.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

09-03-25

19:24
Δε με παραθέτεις, σε κάτι τόσο σοβαρό, δε θ' απαντάω "στον αέρα"...
Το μόνο που θα πω είναι ότι είπα το εξής : Δεν είναι επιλογή, για να είναι αμαρτία...
Μη στήνετε παγίδες, για να πέσουμε κάποιοι μέσα. Γιατί αυτό μου βγάζει...
Το μόνο που θα πω είναι ότι είπα το εξής : Δεν είναι επιλογή, για να είναι αμαρτία...
amarelia
Περιβόητο μέλος

09-03-25

19:26
Δεν σε παραθέτω γιατί αφενός μου εχεις ζητήσει να μην σε παραθέτω αφετέρου δεν απευθύνομαι σε σένα αποκλειστικά.Δε με παραθέτεις, σε κάτι τόσο σοβαρό, δε θ' απαντάω "στον αέρα"...
Δεν έχω στήσει ποτέ παγίδες για να το κάνω τώρα, πάντα μιλώ ευθέως και εν προκειμένω εμμένω στην αρχική μου δήλωση.
ilias90
Περιβόητο μέλος

09-03-25

19:27
Άθεη δεν είσαι εσύ; Τι σε ενδιαφέρει τι γίνεται στην Εκκλησία; Συνέχεια με αυτά ασχολείστε, σε οποιοδήποτε θέμα αφορά αμφιλεγόμενο θέμα ψάχνετε την άποψη της Εκκλησίας. Κουμάντο στα χωράφια μας κάνουμε εμείς.Μα και αυτοί που την αντιπροσωπεύουν επάξια δεν νομίζω να το δέχονται σαν επιλογή ζωής. Θα πρέπει ο άλλος να το καταπιέζει ή αν ''υποκύπτει στην αμαρτία'' να μετανοεί . Μπορείς να έχεις μια ομοφυλοφιλική σχέση και να σου δώσουν τις ευλογίες τους ;
Έγινε;
amarelia
Περιβόητο μέλος

09-03-25

19:29
Οχι δεν έγινε, γιατι κουμάντο δεν κάνετε μόνο στα χωράφια σας αλλά μπλέκεστε ως «Εκκλησία» στις ζωές των ανθρώπων πιστών ή μη.Κουμάντο στα χωράφια μας κάνουμε εμείς.
Έγινε;
Επιθετικά και κακοποιητικά.
Οπότε ούτε εγινε ούτε και θα γίνει.
Είναι αντίδραση και οχι δράση.
Αν θέλετε να κάνετε κουμάντο στα χωράφια σας να κάνετε (ως Εκκλησία) υποδείξεις αποκλειστικά και μόνο στους πιστούς Χριστιανούς.
Τοτε ίσως και να γίνει.
ilias90
Περιβόητο μέλος

09-03-25

19:34
Μα δεν ασχολήθηκε κανένας, η άλλη έρχεται και κουνάει το δάχτυλο στο γιατί δεν ευλογούν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια οι Ιερείς. Και λέω το προφανές, ότι κουμάντο στα της Εκκλησίας δεν θα κάνει κανένας έξω από αυτήν.Οχι δεν έγινε, γιατι κουμάντο δεν κάνετε μόνο στα χωράφια σας αλλά μπλέκεστε ως «Εκκλησία» στις ζωές των ανθρώπων πιστών ή μη.
Επιθετικά και κακοποιητικά.
Οπότε ούτε εγινε ούτε και θα γίνει.
Είναι αντίδραση και οχι δράση.
Αν θέλετε να κάνετε κουμάντο στα χωράφια σας να κάνετε (ως Εκκλησία) υποδείξεις αποκλειστικά και μόνο στους πιστούς Χριστιανούς.
Τοτε ίσως και να γίνει.
Και ο πιστός, εφόσον είναι πιστός, είναι μέρος της Εκκλησίας του Κυρίου. Αλλιώς δεν είναι πιστός.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

09-03-25

19:37
Αυτό στο είχα πει πολύ παλιά και το ξέρεις. Έκτοτε, όσο να πεις, κάτι έχει αλλάξει. Έτσι νομίζω τουλάχιστον...Δεν σε παραθέτω γιατί αφενός μου εχεις ζητήσει να μην σε παραθέτω αφετέρου δεν απευθύνομαι σε σένα αποκλειστικά.
Δεν έχω στήσει ποτέ παγίδες για να το κάνω τώρα, πάντα μιλώ ευθέως και εν προκειμένω εμμένω στην αρχική μου δήλωση.
Θα μου επιτρέψεις να πω, ότι στο συγκεκριμένο θέμα "την έχεις στημένη". Τουλάχιστον εγώ, αυτό έχω διαπιστώσει. Δε πείθομαι ότι ό,τι λέγεται έχει να κάνει με δικαιώματα ή μη.
Σε κάθε περίπτωση, ό,τι είχα να πω πάνω στο θέμα, το είπα.
Αν ψάχνετε, "εδώ μέσα", την πλήρη αποδοχή τής ομοφυλοφιλίας από το σύνολο της εκκλησίας, μάλλον δεν είναι ο σωστός τόπος. Ούτε εμείς οι πλέον αρμόδιοι, για ένα τέτοιο θέμα.
Πηγαίνετε σε μία εκκλησία, σε δύο, τρεις, όσες και ρωτήστε τους ιερείς γιατί αυτό να συμβαίνει...
Κι αν θέλετε μετά, το ξανασυζητάμε...

09-03-25

20:24
Τα περαστικά μου να ευχηθώ στο ζόρι που τραβάςΆθεη δεν είσαι εσύ; Τι σε ενδιαφέρει τι γίνεται στην Εκκλησία; Συνέχεια με αυτά ασχολείστε, σε οποιοδήποτε θέμα αφορά αμφιλεγόμενο θέμα ψάχνετε την άποψη της Εκκλησίας. Κουμάντο στα χωράφια μας κάνουμε εμείς.
Έγινε;

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δε με παραθέτεις, σε κάτι τόσο σοβαρό, δε θ' απαντάω "στον αέρα"...
Το να έχεις μια σχέση ή να καταπιεστείς επιλογή είναι.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

09-03-25

20:35
Κάποιες φορές τα λες με πολύ λίγα λόγια και γίνονται παρερμηνείες. Όπως παραπάνω...Δεν κατάλαβα ότι αναφερόσουν στους γάμους ομοφύλων ζευγαριών, λέγοντας ευλογίες. Υπέθεσα ότι εννοείς "ευλογίες" γενικότερα. Αν ευλογούν ή όχι την ομοφυλοφιλία, αν την αποδέχονται, δηλαδή. Σε αυτό πάνω απάντησα...Το να έχεις μια σχέση ή να καταπιεστείς επιλογή είναι.
Τώρα λες το παραπάνω..."κουμπώνοντας το" σε κάτι απ΄ αυτά που είπα, μα χωρίς να ταιριάζει. Ειδικά εφόσον σου έδωσα απάντηση, αρχικά...
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.573 μηνύματα.

09-03-25

20:42
Με βάση όσα αναφέρει σωστά ο @ilias90 και η σκέψη του @Ουριήλ o χριστιανισμός είναι γεμάτος συμβολισμούς και φυσικά περιγράφει μια ηθική για την εποχή του. Όντως η ομοφυλοφιλία μπορεί να ήταν «αμαρτία» την εποχή της υστερορωμαϊκής περιόδου και με πολιτικές ή οικονομικές προεκτάσεις καθώς τα άτομα αυτά είτε δεν εντάσσονταν στις κοινωνικές νόρμες είτε δεν εργάζονταν ώστε να συνεισφέρουν. Τότε οι κοινωνικές αντιλήψεις και η θέση του ατόμου δεν ήταν όπως είναι σήμερα. Εκεί νομίζω κάνουμε λάθος εμείς οι απόγονοί τους. Προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε την κοινωνική θέση του χριστιανισμού και της ομοφυλοφιλίας με το κοινωνοπολιτικό σύστημα του 2025 μ.Χ.

09-03-25

20:44
Nαι απλά απάντηση δεν παίρνω !Κάποιες φορές τα λες με πολύ λίγα λόγια και γίνονται παρερμηνείες. Όπως παραπάνω...Δεν κατάλαβα ότι αναφερόσουν στους γάμους ομοφύλων ζευγαριών, λέγοντας ευλογίες. Υπέθεσα ότι εννοείς "ευλογίες" γενικότερα. Αν ευλογούν ή όχι την ομοφυλοφιλία, αν την αποδέχονται, δηλαδή. Σε αυτό πάνω απάντησα...
Τώρα λες το παραπάνω..."κουμπώνοντας το" σε κάτι απ΄ αυτά που είπα, μα χωρίς να ταιριάζει. Ειδικά εφόσον σου έδωσα απάντηση, αρχικά...
Δεν αναφέρομαι στους γάμους απαραίτητα.
Ρωτάω, δέχεται κάποιος ιερέας, αν έχεις ακούσει ποτέ .. να έχει κάποιος μια ομοφυλοφιλική σχέση σαν επιλογή ;
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

09-03-25

20:45
Άρα σωστά κατάλαβα.Nαι απλά απάντηση δεν παίρνω !
Δεν αναφέρομαι στους γάμους απαραίτητα.
Ρωτάω, δέχεται κάποιος ιερέας, αν έχεις ακούσει ποτέ .. να έχει κάποιος μια ομοφυλοφιλική σχέση σαν επιλογή ;
Σου έδωσα απάντηση. Την ξανακοιτάω και είμαι ξεκάθαρη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 140 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Paragontas7000
- Libertus
- taketrance
- American Economist
- charmander
- Joji
- Memetchi
- touvlo
- Μήτσος10
- giannhs2001
- Scandal
- GeorgePap2003
- chester20080
- Kate1914
- Reader
- Chris1993
- vasilis123321
- iew
- John2025
- A350
- Wonderkid
- J.Cameron
- Jack of Spades
- gademis
- camil
- Πηνελόπη Κκ.
- giorgos5002
- Εριφύλη
- rafaela11
- fourkaki
- Fernando_A
- Jim175
- iren
- fmarulezkd
- AggelikiGr
- Αλκίμαχος
- User2350
- jj!
- ROM32
- despoina13
- mixaelaaa
- Luludaki
- grtt
- kost28
- phleidhs
- physicscrazy
- Ariana2018
- melina_51
- Esperos1
- epote
- Dmzk
- Than003
- gmoutzour
- electra24
- back2967
- fretoe
- χημεια4λαιφ
- Anna875
- Re_Alexis
- Alessandra Eliza
- Arianara S3
- alexis.patrinos
- Δροσουλίτης
- Petaloudas
- Athens2002
- iminspain
- den antexw allh apotyxia
- uni77
- New member
- giannist_
- JohnGreek
- Real Life Rapunzel
- Johnman97
- Alika
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.