Οπλοκατοχή, ποια η γνώμη σας;

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.226 μηνύματα.
Ούτε καν μπορώ να διανοηθώ ένα όπλο στο χέρι τού κάθε τρελού/"άρρωστου"...

Δεν κινδυνεύουμε μόνο από μετανάστες ή μαφιόζους/εγκληματίες. Αλλά και από θεότρελους ημεδαπούς της διπλανής πόρτας...

Φανταστείτε...αυτόν που την απειλεί ότι θα την σκοτώσει (και αυτήν και τα παιδιά τους/της...), να 'χει κι ένα όπλο πρόχειρο στο συρτάρι. Τότε δε θα μιλάμε απλώς για θύματα. Θ' ανοίγουμε ομαδικούς τάφους...

Και επειδή η λογική λέει ή όλοι ή κανείς...κανείς, λοιπόν.
Έχεις άδικο.

Όταν υπάρχει δικαίωμα αυτοάμυνας, πρέπει να υπάρχει και δικαίωμα οπλοκατοχής καθώς η έννομη τάξη δε μπορεί να είναι παντού και να περιπολεί για πιθανά εγκλήματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Από πότε η τιμιότητα και η πάταξη του εγκλήματος είναι ΑΝΤΡΙΚΗ , χριστιανική και κατά βάση ΕΛΛΗΝΙΚΗ υπόθεση ... Που αποδίδεται με πιστόλι και μάλιστα χριστιανικό;
Αντιλαμβάνεσαι τι έχει να γίνει αν ακολουθήσουν όλοι το μισάνθρωπο παραλήρημα σου ;θα κυριαρχήσει ο νόμος της ζούγκλας και της ανελέητης αιματηρής ανταπόδοσης και φυσικά ακόμη και αυτό στο ιδανικό μικροσυμπαν σου θα αποτελεί προνόμιο αντρικό .
Από συνδεσε τις ταυτότητες από την αναγκαιότητα ειρηνικής επίλυσης διαφορών και σωφρονισμου... Μιας έννοιας που έχει σημαίνουσα βαρύτητα για κάποιες κατηγορίες ανθρώπων. Και επιτέλους δεν είσαι Θεός να αποφασίζεις για την τελεσίδικη τύχη της ανθρώπινης ψυχής.
Ρε γλαύκι δεν αντιλαμβάνεσαι ότι τρολλάρει; Έλεος μερικοί πραγματικά είστε ισάξιοι της μοίρας σας.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.561 μηνύματα.
Ούτε καν μπορώ να διανοηθώ ένα όπλο στο χέρι τού κάθε τρελού/"άρρωστου"...

Δεν κινδυνεύουμε μόνο από μετανάστες ή μαφιόζους/εγκληματίες. Αλλά και από θεότρελους ημεδαπούς της διπλανής πόρτας...

Φανταστείτε...αυτόν που την απειλεί ότι θα την σκοτώσει (και αυτήν και τα παιδιά τους/της...), να 'χει κι ένα όπλο πρόχειρο στο συρτάρι. Τότε δε θα μιλάμε απλώς για θύματα. Θ' ανοίγουμε ομαδικούς τάφους...

Και επειδή η λογική λέει ή όλοι ή κανείς...κανείς, λοιπόν.
Χριστίνα, ο ψυχάκιας δολοφόνος που λες θα το βρει το όπλο είτε είναι νόμιμη είτε παράνομη η οπλοκατοχή. Οπότε το "κανείς" που λες δεν ισχύει.

Απλά δεν καταλαβαίνετε ότι θα την πληρώσουμε όλοι οι νομοταγείς πολίτες. Κανένας δεν θα μας προστατέψει ενώ όλοι οι εγκληματίες θα μπορούν να μπουκάρουν στα σπίτια μας. Δεν θα περάσει το "κάντε ότι κοιμάστε" αν μπουκάρει κλέφτης ούτε προτίθεμαι να επιτρέψω το , όχι απλά να μην με αφήνουν να αμυνθώ, αλλά μου δένουν και τα χέρια.

Οκ, μπορεί να σας έχουν πείσει τα πορνοκάναλα για "πατρίδα μας όλη η γη" και άλλες τέτοιες γραφικότητες όταν σας δείχνουν παιδάκια σε βάρκες, αλλά οι "κύριοι" που έρχονται λαθραία είναι στην πλειοψηφία τους άντρες και δεν είναι τα καλύτερα παιδιά. Δεν θα κάτσω να με απαυτώσουν, αλλά ο καθένας όπως το βλέπει, οκ.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Έχεις άδικο.

Όταν υπάρχει δικαίωμα αυτοάμυνας, πρέπει να υπάρχει και δικαίωμα οπλοκατοχής καθώς η έννομη τάξη δε μπορεί να είναι παντού και να περιπολεί για πιθανά εγκλήματα.
Και βάσει ποιών κριτηρίων θα δίδεται όπλο ; Θα επικαλείται ο καθένας λόγους αυτοάμυνας και θα το παίρνει ; Έτσι απλά ; Εσένα δε σε "φοβίζει" αυτό ; Νιώθεις καλά στην ιδέα και μόνο να έχει ο καθείς ένα όπλο παραμάσχαλα ;

Το...αυτοάμυνα θα δίνει και θα παίρνει...

Ένα αλαλούμ μου φαίνεται όλο αυτο. Θέλει "φτιάξιμο" το σενάριο. Μπάζει από παντού...

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.226 μηνύματα.
Και βάσει ποιών κριτηρίων θα δίδεται όπλο ; Θα επικαλείται ο καθένας λόγους αυτοάμυνας και θα το παίρνει ; Έτσι απλά ; Εσένα δε σε "φοβίζει" αυτό ; Νιώθεις καλά στην ιδέα και μόνο να έχει ο καθείς ένα όπλο παραμάσχαλα ;

Το...αυτοάμυνα θα δίνει και θα παίρνει...

Ένα αλαλούμ μου φαίνεται όλο αυτο. Θέλει "φτιάξιμο" το σενάριο. Μπάζει από παντού...
Φιλενάδα μου, εγώ σού εξηγώ τι ακολουθεί το σύγχρονο ποινικό σύστημα. Εσύ μού λες προβληματισμούς επιπέδου γυμνασίου.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και σε κανένα σύστημα ανοικτής οπλοκατοχής (ακόμη και των πιο σκληροπυρηνικών πολιτειών των ΗΠΑ) δεν μοιράζουν όπλα στον κάθε φελλό.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ πως κάποιοι ψεύδονται ενώπιον Αρχής για να αποκτήσουν νόμιμα όπλο είναι αδιάφορο γιατί οι ίδιοι είναι αυτοί που και σε καθεστώς ολικής απαγόρευσης θα προμηθεύονταν όπλα μέσω των μαύρων αγορών όπως γίνεται ακριβώς στην Ελλάδα!

Απαγορεύοντας εντελώς την οπλοκατοχή είναι μια πολιτική που έχει τα υπέρ και τα κατά της. Σίγουρα όμως αυτό που εσύ λες είναι άστοχο και λάθος γιατί δεν λαμβάνεις υπόψη σου καθόλου τον εγκληματικό ορίζοντα μεγάλης μερίδας της κοινωνίας μας.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Απλά δεν καταλαβαίνετε ότι θα την πληρώσουμε όλοι οι νομοταγείς πολίτες. Κανένας δεν θα μας προστατέψει ενώ όλοι οι εγκληματίες θα μπορούν να μπουκάρουν στα σπίτια μας. Δεν θα περάσει το "κάντε ότι κοιμάστε" αν μπουκάρει κλέφτης ούτε προτίθεμαι να επιτρέψω το , όχι απλά να μην με αφήνουν να αμυνθώ, αλλά μου δένουν και τα χέρια.

Οκ, μπορεί να σας έχουν πείσει τα πορνοκάναλα για "πατρίδα μας όλη η γη" και άλλες τέτοιες γραφικότητες όταν σας δείχνουν παιδάκια σε βάρκες, αλλά οι "κύριοι" που έρχονται λαθραία είναι στην πλειοψηφία τους άντρες και δεν είναι τα καλύτερα παιδιά. Δεν θα κάτσω να με απαυτώσουν, αλλά ο καθένας όπως το βλέπει, οκ.
Πάνε οι εποχές εκείνες, Ηλία, που εγκληματούσαν μόνο οι ψυχάκηδες δολοφόνοι...

Έχουμε φτάσει σε άλλο επίπεδο, τώρα πια. Και μιλώ για την ενδοοικογενειακή βία. Που - νομίζω ότι - δεν της δίνετε την βαρύτητα που της αρμόζει. Αντιθέτως, εστιάζετε στους λάθρο. Οκ. Αλλά έχουμε κι αλλού "ανοιχτά μέτωπα"...
Φιλενάδα μου, εγώ σού εξηγώ τι ακολουθεί το σύγχρονο ποινικό σύστημα. Εσύ μού λες προβληματισμούς επιπέδου γυμνασίου.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και σε κανένα σύστημα ανοικτής οπλοκατοχής (ακόμη και των πιο σκληροπυρηνικών πολιτειών των ΗΠΑ) δεν μοιράζουν όπλα στον κάθε φελλό.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ πως κάποιοι ψεύδονται ενώπιον Αρχής για να αποκτήσουν νόμιμα όπλο είναι αδιάφορο γιατί οι ίδιοι είναι αυτοί που και σε καθεστώς ολικής απαγόρευσης θα προμηθεύονταν όπλα μέσω των μαύρων αγορών όπως γίνεται ακριβώς στην Ελλάδα!

Απαγορεύοντας εντελώς την οπλοκατοχή είναι μια πολιτική που έχει τα υπέρ και τα κατά της. Σίγουρα όμως αυτό που εσύ λες είναι άστοχο και λάθος γιατί δεν λαμβάνεις υπόψη σου καθόλου τον εγκληματικό ορίζοντα μεγάλης μερίδας της κοινωνίας μας.
Συγγνώμη...δεν τον παίζω στα δάχτυλα τον κώδικα...

Ένας απλός άνθρωπος είμαι. Απλές ερωτήσεις θέτω...

Αν θες απαντάς. Αν όχι...

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.474 μηνύματα.
Έχεις άδικο.

Ρε γλαύκι δεν αντιλαμβάνεσαι ότι τρολλάρει; Έλεος μερικοί πραγματικά είστε ισάξιοι της μοίρας σας.
Μια χαρά το καταλαβαίνω. Πάντα το ίδιο υφάκι μηνύματος. Γελοίο καταντάει

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Πάνε οι εποχές εκείνες, Ηλία, που εγκληματούσαν μόνο οι ψυχάκηδες δολοφόνοι...

Έχουμε φτάσει σε άλλο επίπεδο, τώρα πια. Και μιλώ για την ενδοοικογενειακή βία. Που - νομίζω ότι - δεν της δίνετε την βαρύτητα που της αρμόζει. Αντιθέτως, εστιάζετε στους λάθρο. Οκ. Αλλά έχουμε κι αλλού "ανοιχτά μέτωπα"...

Συγγνώμη...δεν τον παίζω στα δάχτυλα τον κώδικα...

Ένας απλός άνθρωπος είμαι. Απλές ερωτήσεις θέτω...

Αν θες απαντάς. Αν όχι...
Ναι, και σου απαντάω και αν θες στα λέω και πιο απλά.

Εφόσον στο ποινικό σου σύστημα αποδέχεσαι την έννοια της νόμιμης άμυνας προς απόκρουση παρούσας και άδικης επίθεσης όπως γίνεται και σε εμάς, είναι άστοχος ο περιορισμός της οπλοκατοχής όπως τον διανοείσαι εσύ.

Μάλιστα στο ελληνικό ποινικό σύστημα νοείται και η τριτάμυνα, δηλαδή να αμυνθώ εγώ τα έννομα αγαθά κάποιου συμπολίτη μου.

Αυτό στο μυαλό σου πως φαντάζεσαι να λειτουργεί με περιορισμένη έως ανύπαρκτη οπλοκατοχή;

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.
Έχεις άδικο.

Από την άλλη δεν είμαστε σερίφηδες και κρίνοντας καθαρά από την ελληνική πραγματικότητα η οπλοκατοχή θα οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα.
Έχω πολλές ενστάσεις στο θέμα της οπλοκατοχής, δεν είμαι πάντως αντίθετος στην συζήτηση.

Στην Ευρώπη, η Ελβετία έχει το υψηλότερο ποσοστό οπλοκατοχής, αν δεν κάνω λάθος, και δεν το καταλαβαίνεις καθόλου...

Στις ΗΠΑ για εμένα το πρόβλημα είναι ότι μια μεγάλη μάζα κόσμου (πολλοί από αυτούς είναι για ίδρυμα) έχει πρόσβαση στα όπλα και σε πολλές πολιτείες δεν υπάρχει και έλεγχος. Δεν αντιλέγω ότι υπάρχει στο Σύνταγμά τους, ωστόσο όταν φτάνει σε νέους και μάλιστα το προμοτάρουν ως μαγκιά είμαι ενάντια.
Όσο πιο μέσα πας στις ΗΠΑ, Μισούρι, Αρκάνσας τόσο πιο επικίνδυνο γίνεται. Εδώ κυκλοφορούν με φόρα παρτίδα τα όπλα ( πχ. περίστροφο) σαν να μην τρέχει τίποτα.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Από την άλλη δεν είμαστε σερίφηδες και κρίνοντας καθαρά από την ελληνική πραγματικότητα η οπλοκατοχή θα οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα.
Έχω πολλές ενστάσεις στο θέμα της οπλοκατοχής, δεν είμαι πάντως αντίθετος στην συζήτηση.

Στην Ευρώπη, η Ελβετία έχει το υψηλότερο ποσοστό οπλοκατοχής, αν δεν κάνω λάθος, και δεν το καταλαβαίνεις καθόλου...

Στις ΗΠΑ για εμένα το πρόβλημα είναι ότι μια μεγάλη μάζα κόσμου (πολλοί από αυτούς είναι για ίδρυμα) έχει πρόσβαση στα όπλα και σε πολλές πολιτείες δεν υπάρχει και έλεγχος. Δεν αντιλέγω ότι υπάρχει στο Σύνταγμά τους, ωστόσο όταν φτάνει σε νέους και μάλιστα το προμοτάρουν ως μαγκιά είμαι ενάντια.
Όσο πιο μέσα πας στις ΗΠΑ, Μισούρι, Αρκάνσας τόσο πιο επικίνδυνο γίνεται. Εδώ κυκλοφορούν με φόρα παρτίδα τα όπλα ( πχ. περίστροφο) σαν να μην τρέχει τίποτα.
Σαφέστατα, ούτε εγώ εκπροσωπώ τη πανάκεια λύση ούτε ποτέ είπα πως το ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ είναι άμεμπτο.

Απλά προσπαθώ να αποφεύγω αντιφάσεις σε νομικά συστήματα.

Από τη στιγμή που δέχεσαι την αυτοάμυνα (είναι πολύ μεγάλη κουβέντα η έννοια αυτή καθαυτή), είναι ασυνεπές να περιορίζεις τα εργαλεία που την καθιστούν εφικτή.

physicscrazy

Δραστήριο μέλος

Ο physicscrazy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
@physicscrazy στη Βοστωνη που σου φάνηκε επικίνδυνα;
@Lancelot Στη βοστωνη συγκεκριμένα μας είπαν από το πανεπιστήμιο το εξής καταπληκτικο:

"Google individual streets before going"

Έχουν περάσει χρόνια και δε θυμάμαι όλες τις περιοχές που είχαν ειπωθεί, αλλά πχ hyde park ειναι μια που θυμαμαι.

Επίσης σαν ηλίθιοι entitled ευρωπαίοι, είχαμε την εντύπωση ότι θα μπορούσαμε απογεύματα/βραδυα να κάνουμε "walk the city", το οποιο για οποιονδηποτε εχει ελαχιστη ιδεα απο εγκληματικοτητα στην Αμερικη καταλαβαινει οτι δεν παιζει.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.879 μηνύματα.
IMG_6788.png

IMG_6789.png

IMG_6790.png

IMG_6791.png

physicscrazy

Δραστήριο μέλος

Ο physicscrazy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Ναι αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια.

Ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι στην Ελβετία έχει υποχρεωτική στράτευση, κανονική όχι όπως εδώ, όπου μαθαίνεις να πυροβολείς κανονικά, να χειρίζεσαι ένα όπλο και τι όντως σημαίνει το να έχεις ένα όπλο. Και μετά το τέλος του στρατού παίρνεις ΑΥΤΟ το όπλο σπίτι σου. Αυτό που το έχεις χρησιμοποιήσει και το ξέρεις. Επίσης στην Ελβετία πας στο στρατό κάθε δυο χρόνια αν θυμάμαι καλά (μέχρι περίπου τα 32 σου).

Επίσης, και στην Ελβετία το να κουβαλάς όπλο στο δημόσιο χώρο ΔΕΝ επιτρέπεται (θέλει ειδική άδεια που την παίρνουν σχεδόν αποκλειστικά αστυνομικοί και σώματα ασφαλείας). Για αυτό κιόλας δεν το καταλαβαίνεις όταν είσαι έξω

Επομένως καμία σχέση με ΗΠΑ και σίγουρα καμία σχέση με τους μπαμπουίνους στην Ελλάδα.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Το Λονδίνο και η Αθήνα πολύ πιθανό να είναι πιο επικίνδυνες από Βοστωνη, είναι από τις πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης. Προσωπικά δε θα περπατούσα 1 η ώρα τη νύχτα στην Ομόνοια ή στο Μενιδι. Κρατάω μόνο μια πισινή γιατί δεν ξέρω τι είδους εγκλήματα μετράει η λίστα. Πχ στην Αθήνα δε θα σε πυροβολήσει κανείς, σε αντίθεση με τη Βοστωνη. Ούτε στο Λονδίνο θα σε πυροβολήσει κανείς . Παρ' όλα αυτά πολύ πιθανό να σε μαχαιρώσει αν δεν είσαι στα σωστά σημεία.

@Volkswagen Fan

Όπως και να το δει κανείς, η Ευρώπη είναι απλά η πιο ασφαλής περιοχή του πλανήτη.

Πηγη: https://worldpopulationreview.com/country-rankings/safest-countries-in-europe

Screenshot 2024-07-16 at 1.33.41 PM.png

Τελευταία επεξεργασία:

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.879 μηνύματα.
Ναι αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια.

Ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι στην Ελβετία έχει υποχρεωτική στράτευση, κανονική όχι όπως εδώ, όπου μαθαίνεις να πυροβολείς κανονικά, να χειρίζεσαι ένα όπλο και τι όντως σημαίνει το να έχεις ένα όπλο. Και μετά το τέλος του στρατού παίρνεις ΑΥΤΟ το όπλο σπίτι σου. Αυτό που το έχεις χρησιμοποιήσει και το ξέρεις. Επίσης στην Ελβετία πας στο στρατό κάθε δυο χρόνια αν θυμάμαι καλά (μέχρι περίπου τα 32 σου).

Επίσης, και στην Ελβετία το να κουβαλάς όπλο στο δημόσιο χώρο ΔΕΝ επιτρέπεται (θέλει ειδική άδεια που την παίρνουν σχεδόν αποκλειστικά αστυνομικοί και σώματα ασφαλείας). Για αυτό κιόλας δεν το καταλαβαίνεις όταν είσαι έξω

Επομένως καμία σχέση με ΗΠΑ και σίγουρα καμία σχέση με τους μπαμπουίνους στην Ελλάδα.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Το Λονδίνο και η Αθήνα πολύ πιθανό να είναι πιο επικίνδυνες από Βοστωνη, είναι από τις πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης. Προσωπικά δε θα περπατούσα 1 η ώρα τη νύχτα στην Ομόνοια ή στο Μενιδι. Κρατάω μόνο μια πισινή γιατί δεν ξέρω τι είδους εγκλήματα μετράει η λίστα. Πχ στην Αθήνα δε θα σε πυροβολήσει κανείς, σε αντίθεση με τη Βοστωνη. Ούτε στο Λονδίνο θα σε πυροβολήσει κανείς . Παρ' όλα αυτά πολύ πιθανό να σε μαχαιρώσει αν δεν είσαι στα σωστά σημεία.

@Volkswagen Fan

Όπως και να το δει κανείς, η Ευρώπη είναι απλά η πιο ασφαλής περιοχή του πλανήτη.

Πηγη: https://worldpopulationreview.com/country-rankings/safest-countries-in-europe

View attachment 135319

Ναι στο Λονδίνο και στο Παρίσι δεν θα σε πυροβολήσει κάποιος αλλά απλά θα σε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου, δηλαδή το ίδιο αποτέλεσμα.

IMG_6793.png

Τώρα όσο αφορά την Ευρώπη ναι όντως είναι η πιο ασφαλής ήπειρος όμως δεν ξέρω για ποσό ακόμα. Στις ΗΠΑ η εγκληματικότητα είναι πολύ πιο κάτω σε σχέση με το 1990 όπου έφτασε στο peak της, τα homicides στην Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 80% σε σχέση με τότε. Αντίθετα στην Ευρώπη από το 2010 και μετά παρατηρείται ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας για τον λόγο που όλοι μας ξέρουμε.

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.
@Lancelot Στη βοστωνη συγκεκριμένα μας είπαν από το πανεπιστήμιο το εξής καταπληκτικο:

"Google individual streets before going"

Έχουν περάσει χρόνια και δε θυμάμαι όλες τις περιοχές που είχαν ειπωθεί, αλλά πχ hyde park ειναι μια που θυμαμαι.

Επίσης σαν ηλίθιοι entitled ευρωπαίοι, είχαμε την εντύπωση ότι θα μπορούσαμε απογεύματα/βραδυα να κάνουμε "walk the city", το οποιο για οποιονδηποτε εχει ελαχιστη ιδεα απο εγκληματικοτητα στην Αμερικη καταλαβαινει οτι δεν παιζει.
Μια περιοχή στην Βοστώνη, που είναι επικίνδυνη, είναι στο κέντρο. Μετά είναι σίγουρα η Νότια και υπάρχει το Roxbury.

Αν γκουγκλάρεις δρόμο σου βγάζει επικινδυνότητα ή υπάρχει κάποια εφαρμογή ;

feggarenios

Νεοφερμένο μέλος

Ο feggarenios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Ειδικά σε περιοχές που είναι πιο εύκολη η μαύρη αγορά, ναι. Ειδικά εσείς εκεί Θεσσαλονίκη έχετε και γείτονες με πλούσια εγκληματικότητα, aka hardcore balkans-😂

Η οποία τροπολογία υπάρχει από τότε που έγινε η Αμερική ανεξάρτητη.... Δηλαδή μιλάμε για Συνταγματική τροπολογία 18ου αιώνα.... Όπως λες και μετέπειτα γι'αυτό δεν αλλάζει εύκολα, γιατί δύσκολα να συμφωνήσουν σε κάτι τόσες πολιτείες.

Αστυνόμευση στην περιοχή όπου οι ένστολοι θα έχουν στην κατοχή τους όπλο, αλλιώς δεν γίνεται.
Τα αδέρφια από Βαλκάνια δεν μεγάλωσαν μαζί μας στις κακουχίες της Ζωής για να τους λες εσύ εγκληματίες. Άνθρωποι που δίνουν την ζωή τους μόνο και μόνο επειδή τα ήπιαμε μια νύχτα μαζί. Σε αντίθεση με εσάς κάτω που βλέπετε χτυπημένος ανθρώπους στην άσφαλτο και τους προσπερνάτε σαν σκουπίδια (ΑΚΑ "πεζό κορίτσι που τρακαραν στην Αθήνα και την παράτησαν στον δρόμο ")

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Τα αδέρφια από Βαλκάνια δεν μεγάλωσαν μαζί μας στις κακουχίες της Ζωής για να τους λες εσύ εγκληματίες. Άνθρωποι που δίνουν την ζωή τους μόνο και μόνο επειδή τα ήπιαμε μια νύχτα μαζί.
Τα βαλκάνια είναι η ντροπή της Ευρώπης, τέτοια τριτοκοσμική "ψευτομαφία" δεν υπάρχει πουθενά αλλού.
Τα αδέρφια απο τα βαλκάνια ποιοι; Οι σέρβοι, οι βοσνιοι, οι κροάτες, οι αλβανοί; Ξέρουμε ποσο αδερφικοι θεωρουν τον εαυτό τους
Ή τα αδέρφια μας, η βουλγαρία και η ρουμανία, η τουρκία και τα σκόπια;
Τοσα κοινα στην κουλτούρα, τοσα κοινα στη γλώσσα (εστω οι πρωην γιουγκοσλάβοι), τετοια μακρα ιστορία, και παίζει ξύλο ο μικρός φρανκο με τον μικρό φιλίπ για το αν το κόσοβο είναι αλβανία ή σερβία και ο μικρός ο Νίκος με τον μικρό τον Αλεξάνταρ για το αν ο μεγας αλέξανδρος είναι ελληνας η μακεδόνας

Μετά απο 3 βαλκανικούς πολέμους, απειρους βομβαρδισμούς, επιδρομές και διασπάσεις που εχουν ιστορια απο τον μεσαίωνα , βλέπουμε ποσο αγαθοι΄και μη εγκληματιες ειναι.

Συν το περιστατικό με τη δύναμο ζάγκρεμπ. δε φανηκαν πολύ αδέρφια

feggarenios

Νεοφερμένο μέλος

Ο feggarenios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Τα βαλκάνια είναι η ντροπή της Ευρώπης, τέτοια τριτοκοσμική "ψευτομαφία" δεν υπάρχει πουθενά αλλού.
Τα αδέρφια απο τα βαλκάνια ποιοι; Οι σέρβοι, οι βοσνιοι, οι κροάτες, οι αλβανοί; Ξέρουμε ποσο αδερφικοι θεωρουν τον εαυτό τους
Ή τα αδέρφια μας, η βουλγαρία και η ρουμανία, η τουρκία και τα σκόπια;
Τοσα κοινα στην κουλτούρα, τοσα κοινα στη γλώσσα (εστω οι πρωην γιουγκοσλάβοι), τετοια μακρα ιστορία, και παίζει ξύλο ο μικρός φρανκο με τον μικρό φιλίπ για το αν το κόσοβο είναι αλβανία ή σερβία και ο μικρός ο Νίκος με τον μικρό τον Αλεξάνταρ για το αν ο μεγας αλέξανδρος είναι ελληνας η μακεδόνας

Μετά απο 3 βαλκανικούς πολέμους, απειρους βομβαρδισμούς, επιδρομές και διασπάσεις που εχουν ιστορια απο τον μεσαίωνα , βλέπουμε ποσο αγαθοι΄και μη εγκληματιες ειναι.

Συν το περιστατικό με τη δύναμο ζάγκρεμπ. δε φανηκαν πολύ αδέρφια
Όλες οι οικογένειες μαλώνουν σημασία έχει να τα βρίσκουμε και να μην μαλώνουμε μεταξύ μας. Όλοι οι Βαλκάνιοι είμαστε ζεστοί άνθρωποι, εργατικοί και οικογενειαρχιδες. Καμιά φορά θερμοκεφαλοι και από την απελπισία της φτώχειας κάνουμε λάθος επιλογές αλλά τουλάχιστον στο τέλος της ημέρας είμαστε αληθινοί άνθρωποι.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Όλες οι οικογένειες μαλώνουν σημασία έχει να τα βρίσκουμε και να μην μαλώνουμε μεταξύ μας.
Δεν βγαζουν ολες οι οικογενειες οπλο και μαχαιρι επειδη γεννηθηκες 10 χιλιομετρα μακρια τους.

Όλοι οι Βαλκάνιοι είμαστε ζεστοί άνθρωποι, εργατικοί και οικογενειαρχιδες. Καμιά φορά θερμοκεφαλοι και από την απελπισία της φτώχειας κάνουμε λάθος επιλογές αλλά τουλάχιστον στο τέλος της ημέρας είμαστε αληθινοί άνθρωποι.
Πολυ αισιοδοξα το βλεπεις το θεμα, δυστυχως δε μας βλεπουν ετσι "τα αδερφια μας". Σου εγγυωμαι οτι αν ξυπνουσαν μια στιγμη και ολοι οι ελληνες ειχαν πεθανει οι σκοπιανοι θα ετρεχαν για την μακεδονια, οι αλβανοι για την ηπειρο, οι βουλγαροι για τη θρακη και οι τουρκοι για ολα τα αλλα.
Δεν ειμαι καθολου περηφανος για τον τοπο μου, και ουτε για τους γειτονες μου. Περασα και γω τθ φαση της βαλκανικης ενοτητας. Δεν ειναι εφικτο

feggarenios

Νεοφερμένο μέλος

Δεν βγαζουν ολες οι οικογενειες οπλο και μαχαιρι επειδη γεννηθηκες 10 χιλιομετρα μακρια τους.

Πολυ αισιοδοξα το βλεπεις το θεμα, δυστυχως δε μας βλεπουν ετσι "τα αδερφια μας". Σου εγγυωμαι οτι αν ξυπνουσαν μια στιγμη και ολοι οι ελληνες ειχαν πεθανει οι σκοπιανοι θα ετρεχαν για την μακεδονια, οι αλβανοι για την ηπειρο, οι βουλγαροι για τη θρακη και οι τουρκοι για ολα τα αλλα.
Δεν ειμαι καθολου περηφανος για τον τοπο μου, και ουτε για τους γειτονες μου. Περασα και γω τθ φαση της βαλκανικης ενοτητας. Δεν ειναι εφικτο
Παντού έτσι γίνεται Ιαπωνία με Κίνα Βόρειοι και Νότιοι στην Αμερική στην Ευρώπη 2 Παγκόσμιοι Πόλεμοι κ.ο.κ μια ζωή βλέπουμε να φάμε τον άλλον και όχι να συνεργαστούμε. Οι λαοί πάντα μεταξύ τους τα έβρισκαν αργά οι γρήγορα οι κυβερνήσεις βάζουν πάντα σπίθες μεταξύ μας.

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.436 μηνύματα.
Τα αδέρφια από Βαλκάνια δεν μεγάλωσαν μαζί μας στις κακουχίες της Ζωής για να τους λες εσύ εγκληματίες. Άνθρωποι που δίνουν την ζωή τους μόνο και μόνο επειδή τα ήπιαμε μια νύχτα μαζί. Σε αντίθεση με εσάς κάτω που βλέπετε χτυπημένος ανθρώπους στην άσφαλτο και τους προσπερνάτε σαν σκουπίδια (ΑΚΑ "πεζό κορίτσι που τρακαραν στην Αθήνα και την παράτησαν στον δρόμο ")
Τους αγαπώ πολύ, από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους, αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς ότι έχουν σκληρές μαφιες και μεγάλη εγκληματικότητα.
Το περιστατικό με το κορίτσι στην άσφαλτο είναι απλά ντροπή. Δεν πάω τους Αθηναίους (μεγάλωσα σε χωριό) και όλοι ξέρουμε πόσο αδιάφοροι είναι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια