Οπλοκατοχή, ποια η γνώμη σας;

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,284 μηνύματα.
Πραγματικα που τα βρισκεις αυτα τα πραγματα και τα θεωρεις πραγματικοτητα? Τιποτα απο οσα λες δεν ισχυει, κυριολεκτικα τιποτα.

Δεν υπαρχει καμια πολιτεία στις ΗΠΑ που να μην επιτρεπει αν εισαι πανω απο 21, περνας backround check να εχεις καποιας μορφη οπλου στο σπιτι σου. Ουτε μια, ακομα και στην πολη της νεας υορκης που εχει τους πλεον "σκληρους" νομους, αρκει να κανεις αιτηση στο τοπικο ΑΤ ωστε να ειναι κατοχυρωμενο το οπλο σου.

Τα περι αλλοδαπων, οκ, δηλαδη θελεις να πεις οτι αν εισαι αλλοδαπος και πυροβολησεις καποιον θα σε αφησουν? Πραγματικα το πιστευεις αυτο? Αν ναι παρακαλω δειξε μου απο που το βρηκες.

Τα περι επιτακτικης αναγκης, οτι νανε, θυμασαι το las vegas? Eκει η ανοιχτη οπλοφορια ειναι ελευθερη (i would know εχω παει στη νεβαδα και εχω δει ανθρωπους να κυκλοφορουν με οπλο στη ζωνη), ποσο βοηθησε οταν ενας τρελος αρχισε να τους πυροβολαει απο ενα ξενοδοχειο?

Στο τεξας που επισης η οπλοφορια ειναι ελευθερη ειχαν 2 mass shooting μεσα στο 23.

Για την ακριβεια οι πολιτειες με τη περισσοτερο βια απο οπλα ειναι louisiana (κοκκινη), missuri (κοκκινη), missisipi (κοκκινη), alabama (κοκκινη), south carolina (κοκκινη)

Ξαναρωταω, που τα βρισκεις αυτα που λες?


Μπράβο ωραία Democrat campaign.
 

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 3,924 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,284 μηνύματα.
Κοίταξε στην Ελλάδα η οπλοκατοχή δεν απαγορεύεται, απλά είναι αυστηρά ρυθμισμένη.

Οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών μετά από στρατιωτική εκπαίδευση γίνονται "Εθνοφύλακες", δηλαδή ουσιαστικά πολιτικοί στρατιώτες που πρέπει σε μια μέρα να μεταβούν εκεί που τους ζητηθεί για να αποτελέσουν την πρώτη γραμμή ενάντια σε κακόβουλες επιθέσεις.

Χρεώνονται κανονικά G3A3/A4 το οποίο το έχουν σπίτι τους με ΑΠΕΑ, καθώς και δύο-τρεις γεμιστήρες (καμια 60ρια σφαίρες δηλαδή).
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Καλά τέτοιοι θεατρινισμοί καλό θα ήταν να μην υπάρχουν αν είναι να κάνουμε σοβαρή συζήτηση.

Ο λόγος που η οπλοκατοχή δε πρόκειται να απαγορευτεί στην Αμερική είναι διότι είναι ρητή τροπολογία του Συντάγματος, και για να αλλάξει αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί το ίδιο το Σύνταγμά τους, πράγμα εξαιρετικά δυσχερές (τα 3/4 των πολιτειών πρέπει να το δεχτούν στα αντίστοιχά τους νομοθετικά σώματα ΚΑΙ να ψηφιστεί και από τα ομοσπονδιακά σώματα -- σκέψου από την ίδρυσή του το Σύνταγμα των ΗΠΑ έχει "αυξηθεί" λεκτικά κατά μόνο 4.500 λέξεις, γεγονός που συνηγορεί στο να αποδειχθεί η πολιτική και κοινωνική δυσκολία του να τροποποιηθεί).

Συνοπτικά, δεν είναι μόνο θέμα κερδών αλλά ένα σύμφυτο χαρακτηριστικό του αγγλοσαξονικού νομικού πολιτισμού.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Δεν ξέρω ειλικρινά πως να απαντήσω.

Όταν ολόκληρες συνοικίες γίνονται ghetto από μουσουλμανικούς αρρένες πληθυσμού σε στρατεύσιμη ηλικία χωρίς προοπτική ενσωμάτωσης, πώς μπορείς να εγγυηθείς την κρατική ασφάλεια χωρίς χρήση βίας; Με περγαμόντα και τριαντάφυλλα;

Σωστό και αυτό, στην Ευρώπη όλο και περισσότερες περιοχές γίνονται No Go Zones όμως εμείς θεωρούμε ότι είμαστε ασφαλείς.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,217 μηνύματα.
Στις ΗΠΑ ακριβώς επειδή προβλέπεται στο σύνταγμα παίρνεις όπλο σε όποια πολιτεία και αν είσαι.

Οκ κάποιες πολιτείες μπορεί να σε βάλουν να κάνεις ψυχομετρικά τεστ και να δώσεις εξετάσεις ότι ξέρεις να το χρησιμοποιείς ενω σε άλλες απλά με την ταυτότητα αν δεν είσαι καταδικασμένος για κάτι παίρνεις οπλο.
Ή σε άλλες παίρνεις και αυτόματο αν θες ενώ σε άλλες είναι περιορισμοί σε είδος όπλων, πόσες σφαίρες χωράει ο γεμιστήρας και τέτοια.

Αλλά η ουσία είναι ότι σε καμία πολιτεία αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος(βασικά κάποιο στοιχείο που να μπορεί να στοιχειοθετήσει ότι θα είσαι επικίνδυνος αν πάρεις όπλο) δεν μπορούν να σου απαγορεύσουν να πάρεις όπλο.

Είμαι κατά σε τέτοιου είδους απελευθέρωση και ευτυχώς στην Ευρώπη δεν είναι έτσι. Ναι η μαφία έχει όπλα.
Όμως δεν έχει όπλο ο κάθε μικροκακοποιός ούτε έχει πρόσβαση σε όπλο ο κάθε διαταραγμένος που μπορεί να πάρει το όπλο του ή το όπλο του πατέρα του και να πάει να καθαρίσει όποιον μπορέσει στο σχολείο του.

Ούτε έχει εμποδίσει την εγκληματικότητα εκει το ότι μπορεί να έχει όποιος θέλει όπλο και βέβαια δεν είναι λύση να κάνει ο καθένας τον σερίφη.

Αν θεωρητικά μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε ότι όποιος έχει όπλο ξέρει πότε και πως να το χρησιμοποιεί και ότι περνάει συχνές ουσιαστικές ψυχομετρικές εξετάσεις οκ. Αλλά δεν γίνεται να εξασφαλιστεί αυτό.
Οπότε καλύτερα το Ευρωπαϊκό σύστημα που μόνο με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και για πολύ συγκεκριμένους λόγους παίρνεις όπλο.
 

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,140 μηνύματα.
Η οποία τροπολογία υπάρχει από τότε που έγινε η Αμερική ανεξάρτητη
Ναι περίπου, το 1789 (κυρ. 1791) στα πλαίσια του Bill of Rights.
Όπως λες και μετέπειτα γι'αυτό δεν αλλάζει εύκολα, γιατί δύσκολα να συμφωνήσουν σε κάτι τόσες πολιτείες.
Ναι, εγώ τι είπα;:lol:

Αστυνόμευση στην περιοχή όπου οι ένστολοι θα έχουν στην κατοχή τους όπλο, αλλιώς δεν γίνεται.
Η ιδεατή προσέγγιση θα ήταν αυτή, ιδίως στα πλαίσια της ευρωπαϊκής νομικής τάξης. Στη πράξη όμως, αυτό καθίσταται δυσχερές το 2024.

Με απασχολεί και εμένα το εν λόγω ζήτημα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top