η αμυνα αναγνωριζεται, ομως δεν ειναι καθολου νομιμο να σκοτωσεις καποιον πανω στην "αμυνα" γενικα και αοριστα, πρεπει να αποδειξεις οτι ησουν σε τετοιο τελευταιο σημειο που το να σκοτωσεις τον αλλον πανω στην αμυνα ηταν ο μονος τροπος για να σωθεις πανω στην αυτοαμυνα. Τρεξε μετα να αποδειξεις αν ηταν ή οχι αυτοαμυνα σε τετοιο σταδιο. Σκεψου τι χαος θα γινει με τα οπλα, ο αλλος θα ισχυριζεται συνεχεια "α κυριε δικαστα ηταν αυτοαμυνα μπηκε σπιτι μου να με ληστεψει και μου επιτεθηκε, μα τι να εκανα θα με σκοτωνε". Συμφωνα λοιπον με τον ΠΚ, ακομα και σε μια τετοια περιπτωση που μπαινει ληστης σπιτι σου να σε κλεψει, ΔΕΝ εχεις το δικαιωμα να τον σκοτώσεις, ούτε να του αφήσεις αναπηρία, οριακά να τον πυροβολησεις αλλά έτσι ώστε να τον ακινητοποιησεις (δεν μπορείς να ξέρεις απο πριν τι συνεπεια θα εχει η σφαιρα που θα ριξεις), η αυτοαμυνα πρεπει να ειναι αναλογη της απειλης που δεχεσαι. Διαφορετικά ο ΠΚ προβλέπει ξεκάθαρα ανθρωποκτονία με πρόθεση λόγω υπέρβασης της νόμιμης άμυνας αν σκοτώσεις τον διαρρήκτη. Θα πρέπει να αποδείξεις ότι σε σημάδευε με όπλο και ότι κινδύνευε η ζωή σου και προχώρησες σε ανάλογη πράξη, δηλαδή να τον πυροβολήσεις. Καλώς ή κακώς έτσι είναι ο ΠΚ. Δεν μπορούμε να παίρνουμε τα όπλα και να λέμε "α άμυνα ουπς μπαμ και κάτω". Προφανώς εσύ τα ξέρεις καλύτερα αυτα, διόρθωσε με αν κάνω λάθος.
Ωστόσο από την άλλη καταλαβαίνω ότι υπάρχει ανάγκη να νιώσει κανεις προστασία και σιγουριά, και το όπλο είναι μία διέξοδος. Ως μία λύση θα πρότεινα αν θέλει κάποιος να αποκτήσει όπλο θα πρέπει πρώτα να περάσει από επισημη εκπαίδευση χρήσης του όπλου, με σκοποβολή κλπ, αλλά και μαθήματα αυτοάμυνας (διαφορετικα τι να το κάνει το όπλο, το σωστο αυτο ειναι αν ειναι αληθεια ο λογος που το θελει, η αμυνα. Θελεις αμυνα; ωραια θα σου δωσουμε οπλο θα περασεις ολο το λουκι και θα σου μαθουμε πιστοποιημενα αμυνα αν θέλεις να έχεις όπλο, θα σε εκπαιδευσουμε).
ώστε να γνωρίζει να το χρησιμοποιεί. Οπότε αυτό είναι μία μεση λύση που θα αποθαρρυνει κοσμο απο το να παρει οπλο χωρις λογο. Θελεις οπλο; Θα περασεις απο ολο το λουκι, μισο, εναν χρονο + κοστος μαθηματων και πιστοποιησης αν θες οπλο. Όποιος εχει σοβαρο λόγο να θελει οπλο, θα το κανει, όχι οι υπολοιποι.