Ακουγεται σαν να εχει αρχισει να νεκρωνει το δοντι. Ο ορθοδοντικος σου εβγαλε ακτινες; Αν οχι, προτεινω να πας στον οδοντιατρο σου να σε ελεγξει. Δεν ξερω αν στην Ελλαδα συνηθιζουν να βγαζουν τακτικα ακτινες, αλλα εδω βγαζουν πριν ξεκινησεις, ενα χρονο μετα και στο τελος γιατι με τα σιδερακια μπορει να κοντυνουν οι ριζες και να νεκρωσουν τα δοντια, ειδικα αν η μετακινηση των δοντιων εγινε πιο γρηγορα απο οτι επρεπε. Για το κοκκινο σημαδι δεν εχω ιδεα, ισως να ειναι λεκες; Τι στοματικο διαλυμα χρησιμοποιεις;
Εγω πηγα πριν μια βδομαδα στον ορθοδοντικο, εβγαλε CBCT και τελικα το δοντι μου ειναι αγκυλωμενο

Εβγαλε εντελως το σιδερακι απο εκεινο το δοντι και εβαλε ελατηριο αναμεσα στον κυνοδοντα και τον 2ο προγομφιο για να μετακινηθουν τα υπολοιπα δοντια και να πανε στην θεση που πρεπει να πανε. Θα παω ξανα σε 1.5 μηνα να δουμε πως θα κινηθουμε. Το θετικο ειναι οτι αυτο το δοντι δεν ηταν στραβο, αλλα επειδη τα υπολοιπα δοντια εχουν βγει προς τα εξω, αυτο φαινεται πλεον πιο κοντο. Δεν με πειραζει γιατι δεν ειναι μπροστινο δοντι και δεν φαινεται. Αν δεν χρειαζεται να διορθωθει το midline στην κατω γναθο, θα του πω να το αφησει ετσι και ας μην ακουμπαει το πανω δοντι με αυτο στο μασημα. Δεν θελω να κανω 4 εξαγωγες για ενα αγκυλωμενο δοντι