NanP
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 092312
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Agaphbou
Περιβόητο μέλος
NanP
Νεοφερμένο μέλος
Έχει αλλά και πάλι του βγαίνει..Δεν έχει ένα λουράκι γύρω γύρω που σφίγγει;
Ευχαριστώ για την απάντηση σας!Βασικά γιατί φοράει εξωστοματικά σιδεράκια; Εγώ θυμάμαι ότι για να μη μου βάλει εξωστοματικό, μου είχε βάλει 2 βίδες στον ουρανίσκο (ακούγεται ανατριχιαστικό αλλά δεν πόνεσε) και εκεί στήριξε έναν μηχανισμό με μια βίδα που όσο την περιέστρεφες, άνοιγε το μηχάνημα κι έτσι διευρύνθηκε η άνω γνάθος μου. Αν δεν είναι τέτοια η περίπτωση του μικρού οπότε δεν υπάρχει εναλλακτική στο εξωστοματικό, ίσως για αρχή να δοκιμάζατε ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι για να κρατάει το κεφάλι του σταθερό ή να το σφιξετε με κάποιο τρόπο όπως λέει η Εχέμυθη. Μπορείτε να ρωτήσετε και τον γιατρό, σίγουρα θα έχει ξανασυμβεί σε παιδάκια και θα ξέρει τι να σας προτείνει. Και ναι, οτιδήποτε φοράς στον ύπνο σου για να τα δόντια είναι πολύ ενοχλητικό, από σιδεράκια μέχρι θήκες για λεύκανση. Μάλιστα επειδή θα κουνιούνται τα δόντια του μπορεί να δει πολλά όνειρα με αντίστοιχο περιεχόμενο, εγώ έβλεπα συνέχεια εφιάλτες που στραβωναν ή έπεφταν τα δόντια μου όταν φορούσα σιδεράκια.
Guest 209912
Επισκέπτης
Βασικά γιατί φοράει εξωστοματικά σιδεράκια; Εγώ θυμάμαι ότι για να μη μου βάλει εξωστοματικό, μου είχε βάλει 2 βίδες στον ουρανίσκο (ακούγεται ανατριχιαστικό αλλά δεν πόνεσε) και εκεί στήριξε έναν μηχανισμό με μια βίδα που όσο την περιέστρεφες, άνοιγε το μηχάνημα κι έτσι διευρύνθηκε η άνω γνάθος μου. Αν δεν είναι τέτοια η περίπτωση του μικρού οπότε δεν υπάρχει εναλλακτική στο εξωστοματικό, ίσως για αρχή να δοκιμάζατε ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι για να κρατάει το κεφάλι του σταθερό ή να το σφιξετε με κάποιο τρόπο όπως λέει η Εχέμυθη. Μπορείτε να ρωτήσετε και τον γιατρό, σίγουρα θα έχει ξανασυμβεί σε παιδάκια και θα ξέρει τι να σας προτείνει. Και ναι, οτιδήποτε φοράς στον ύπνο σου για να τα δόντια είναι πολύ ενοχλητικό, από σιδεράκια μέχρι θήκες για λεύκανση. Μάλιστα επειδή θα κουνιούνται τα δόντια του μπορεί να δει πολλά όνειρα με αντίστοιχο περιεχόμενο, εγώ έβλεπα συνέχεια εφιάλτες που στραβωναν ή έπεφταν τα δόντια μου όταν φορούσα σιδεράκια.
Κυριολεκτικά σου έχει λασκάρει η βίδα δηλαδή.
Ερώτηση ή γναθος παρεμηνε οκ; Γιατί έχω από γιατρούς να λένε πως η διεύρυνση δεν παραμένει. Πόσο χρόνον ήσουνα;
Agaphbou
Περιβόητο μέλος
Κυριολεκτικά σου έχει λασκάρει η βίδα δηλαδή.
Ερώτηση ή γναθος παρεμηνε οκ; Γιατί έχω από γιατρούς να λένε πως η διεύρυνση δεν παραμένει. Πόσο χρόνον ήσουνα;
Χαχαχαχ βρε αι...
Ναι, γενικά έχουν μείνει αρκετά άθικτα, απλώς δείχνουν σαν φυσικά ίσια πλέον, στράβωσαν λιγάκι μετά από 1-2 χρόνια κι έκτοτε έχουν μείνει ολόιδια. Τα έβγαλα αρχές 1ης λυκείου, πάνε 8 χρόνια δηλαδή.
Guest 209912
Επισκέπτης
Χαχαχαχ βρε αι...
Ναι, γενικά έχουν μείνει αρκετά άθικτα, απλώς δείχνουν σαν φυσικά ίσια πλέον, στράβωσαν λιγάκι μετά από 1-2 χρόνια κι έκτοτε έχουν μείνει ολόιδια. Τα έβγαλα αρχές 1ης λυκείου, πάνε 8 χρόνια δηλαδή.
Είχες θέμα με κρεατάκια και τη μυτη γενικότερα μικρή;
Agaphbou
Περιβόητο μέλος
Είχες θέμα με κρεατάκια και τη μυτη γενικότερα μικρή;
Όχι. Συνδέονται κάπως;
Guest 209912
Επισκέπτης
Όχι. Συνδέονται κάπως;
Ναι ένας Άγγλος γιατρός που βρήκα πρόσφατα ισχυρίζεται πως τα παιδιά που έχουν πρόβλημα με την μύτη και δεν μπορούν να πάρουν ανάσα αναγκαστικά αναπνέουν από το στόμα και έτσι η γλώσσα δεν βρίσκεται στην φυσική της θέση, δηλαδή στην κορυφή της στοματικής κοιλότητας. Επειδή η γλώσσα δεν υποστηρίζει το κρανίο σταδιακά τα παιδιά αυτά αρχίζουν να αναπτύσσονται οστικα προς τα κάτω και όχι προς τα εμπρός. Καταλήγουν έτσι με πολύ στενές γναθους, στραβά δόντια, υπαναπτικες κάτω γναθους και κατάληγουν και αρκετά άσχημα και με αναπνευστικά προβλήματα.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Οσο για το αρχικο ποστ, μονο ο ορθοδοντικος μπορει να σας κατατοπισει. Ισως να μην εχει μπει κατι σωστα. Μια επισκεψη δεν βλαπτει.
kauphy
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool