Δεν συμφωνώ με το να υπάρχει ένας μπαμπούλας από πάνω. Η Ευρωπαϊκή Ένωση για εμένα ενσαρκώνει αυτή τη θεωρία του παγκόσμιου δικτάτορα ( απλά σε ευρωπαϊκή μεριά ). Τα λεφτά αυτά δεν τα χαρίζει στην Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ελλάδα κλπ memetchi. Τα λεφτά αυτά για την ενίσχυση των κρατών μελών προέρχονται από τη τσέπη τη δική σου και τη δική μου. Στη τελική πως μιλάμε για μία υποτιθέμενη δημοκρατία όταν ένας μπαμπούλας επιβάλλει στους λαούς τι να κάνουν; Ο Orban πράγματι κάνει πολλά που ούτε εγώ συμφωνώ ιδιαίτερα, το θέμα είναι όμως ότι δεν τα κάνει ούτε με τη βία των όπλων, ούτε έχοντας πάρει με τα τανκς την εξουσία ούτε με τίποτα. Τα κάνει όλα αυτά με την υποστήριξη του λαού. Πως εδώ σε κλέβουν και σε ευτελίζουν με τη ψήφο σου; Ε το ίδιο και εκεί σε αυτά που περνάει.
Γιάννη, δεν μιλάμε για νόμους που έχουν να κάνουν με το οικονομικό ή λειτουργικό μοντέλο της χώρας. Μιλάμε για λογοκρισία, κίνδυνο της σωματικής και ψυχολογικής ακεραιότητας πολιτών και καταπάτηση δικαιωμάτων.
Ωραία, κατανοώ το σκεπτικό σου και το πιο πιθανό είναι ότι με το να επιβάλλεις κάτι μακροπρόθεσμα δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά για να το δούμε και από την άλλη. Δύο ερωτήματα:
1) Όπως ακριβώς λες ότι τα κάνει με την υποστήριξη του λαού, και η ΕΕ τα κάνει με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Έχει ή δεν έχει συμφωνήσει η Ουγγαρία ότι θα ακολουθεί το κοινό όραμα με την ένταξη της; Έχει ή δεν έχει δώσει την άδεια στο δικαστήριο να γίνει ο "μπαμπούλας" από τη στιγμή που έγινε κράτος μέλος; Αν κάνω κάποιο λάθος πες μου, δεν είμαι και ειδικός. Υπάρχουν νομικές κυρώσεις όταν καταπατάς συμφωνίες και νόμους;
2) Όλοι όσοι ανήκουμε σε κράτος μέλος της ένωσης, δεν είμαστε αυτόματα και πολίτες της ένωσης; Ναι. Άρα, η καταπάτηση δικαιωμάτων είναι κάτι που η ίδια δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη της. Πως θα δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι και πως θα θεωρούνται ισότιμοι ευρωπαίοι πολίτες, που επίσης πληρώνουν φόρους όπως λες. Είναι σαν να έχεις 10 παιδιά που κάνουν μπούλινγκ σε ένα και επειδή είναι σύμφωνη η καθηγήτρια, δεν θα επέμβει η διευθύντρια να πει τι γίνεται εδώ; Δες αναλογικά το παράδειγμα.
Αν δεν επέμβει κάποιος, πως θα λυθεί το πρόβλημα αν συνεχίσει η ίδια ή και η επόμενη κυβέρνηση το ίδιο βιολί; Πως θα συνυπάρχει μέσα στην ένωση ενώ καταπατάει θεμελιώδεις αρχές και ποιος θα βοηθήσει εν τέλει τους πολίτες της χώρας όταν αδυνατεί το ίδιο το κράτος με τη δικαιολογία ότι η πλειοψηφία είναι εντάξει;