Ο «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον ουρανό»

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Κάθε άλλο, όλες οι γνώμες πρέπει να ακούγονται και να γίνονται σεβαστές Πουπουλίνα μου.
Ποια γνώμη ??? Το είδαν για να εκφράσουν γνώμη ;;;
Όχι απλά επιτέθηκαν λεκτικά και μόνο που άκουσαν ότι πρόκειται περί χριστιανισμού

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.029 μηνύματα.
Βασικά γίνεται κάτι που προσωπικά δεν το καταλαβαίνω. Η Πουπουλινα και ο Δίας δεν έχουν άδικο όταν λένε ότι πράγματι οι Άγιοι πολλές φορές αξιοποιούνται μια χαρά για κερδοσκοπικούς λόγους. Το θέμα είναι ότι όλο είναι εντελώς εκτός θέματος. Εδώ γίνεται μια σειρά με στόχο να προβάλει το βίο του. Εφόσον είμαστε όντα με καλλιεργημένη κριτική σκέψη ο καθένας και η καθεμία από εμάς μπορεί να κρίνει αν θα το δει ή όχι και αν το δει αν τελικά αυτό που είδε θα το αξιολογήσει θετικά ή αρνητικά.

Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει τώρα αυτό. Αν το θεωρείτε προπαγανδιστικό αφήστε το κόσμο να το κρίνει αν είναι ή όχι.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Πιο πολλά μπλουζάκια πουλάει ο Παΐσιος ή ο Τσε; Επειδή μιλάμε για αγιοποίηση...

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.110 μηνύματα.
Βασικά γίνεται κάτι που προσωπικά δεν το καταλαβαίνω. Η Πουπουλινα και ο Δίας δεν έχουν άδικο όταν λένε ότι πράγματι οι Άγιοι πολλές φορές αξιοποιούνται μια χαρά για κερδοσκοπικούς λόγους. Το θέμα είναι ότι όλο είναι εντελώς εκτός θέματος. Εδώ γίνεται μια σειρά με στόχο να προβάλει το βίο του. Εφόσον είμαστε όντα με καλλιεργημένη κριτική σκέψη ο καθένας και η καθεμία από εμάς μπορεί να κρίνει αν θα το δει ή όχι και αν το δει αν τελικά αυτό που είδε θα το αξιολογήσει θετικά ή αρνητικά.

Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει τώρα αυτό. Αν το θεωρείτε προπαγανδιστικό αφήστε το κόσμο να το κρίνει αν είναι ή όχι.
Μα ρε Γιαννη γμτ...δεν κρινω εγω προσωπικα αν θα το δεις εσυ,εγω κρινω το οτι ενας αφελης καλογερος εχει γινει ινδαλμα και Αγιος ,οποτε και εξυπακουεται κατι που μπορει να γινει σειρα...και εγινε.βασισμενη ομως επανω σε μεσαιωνικες μαλακιες και ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ.
Κοιτα κατι Γιαννη.

Η σειρα ξεκαθαρα εγινε επειδη καποιοι αγιοποιησαν εναν ανθρωπο.Αλλιως δεν θα τον ηξερε κανενας.
ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.
Αν δεν ειχε αγιοποιηθει..κανενας δεν θα ασχολουνταν.Αυτο κρινω.

Εκει εχω ενσταση.
Σε θεωρω εξυπνο παιδι,παρολες τις ιδεολογικες διαφορες που εχουμε και ανετα καταλαβαινεις αυτα που λέω.

Δεν ειπαμε να μην βγει,δεν ειπαμε να σταματησει,δεν ειπαμε να την δειτε ή να μην την δειτε.
ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ.

ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΣΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΚΙΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙς΄ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ.
Και Βλεπεις πως τα θρησκα επιτιθονται.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΛΕΜΕ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ/

Σου λεει..μην το βλεπεις,αλλαξε καναλι.
Σοβαρα;
Πρεπει δηλαδη να λεω μπραβο τι ωραια που εναν αγραμματο η εκκλησια και τα προβατα τον εκαμαν αγιο και καποιοι τον εχουν ινδαλμα και προβατοποιουνται και κοιμιζονται ακομα περισσοτερο;Και πρεπει εμεις αυτο να το πιστευουμε,αλλιως ειαμστε δεν ξερω και εγω τι;

Οσοι δεν τον πιστευουν για αγιο και λενε αλλα πραγματα ειναι αντιχριστοι και δεν ξερω και εγω τι
Εγω πρωτη εχω πει οτι ειμαι φαν του Χριστου.,του Χριστου ομως...και οχι της εκκλησιας και των Θρησκοληπτων ηλιθιων τυπολατρων.Του Χριστου...οσο μας εχουν αφησει να δουμε τι ελεγε.Απλα διοτι μου αρεσει αυτο που πρεσβευε οσο με εχουν αφησει να δω.ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΘΕΟς.

ΔΙΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΘΡΗΣΚΟΙ.

Ειμαι σιγουρη οτι αν ερχοταν τωρα θα σας εβριζε κανονικα ομως,οπως γκρεμισε τον ναο ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ.

ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΓΜΤ ..και καταλαβετε οτι ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
ΚΑΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.
Επικροτούμε τέτοιες σειρές και τέτοιες προσπάθειες.

Τόσες εκπομπές ανωμαλίας, διαστροφής, χαζομάρας και ξεφτίλας ύπαρχουν στην ελληνική τηλεόραση, και δεν διαμαρτύρεται κανείς, σχεδόν όλοι το αποδέχονται σαν νορμαλ και καποιοι σαν «πρόοδο».

Όταν παρουσιάζεται μια αξιοπρεπής εκπομπή ή σειρα, πλούσια σε ιστορικά στοιχεία και με την διδαχή ήθους- οποιοδήποτε να ειναι και αυτο- αντιμετωπίζεται με αυτόματη απέχθεια και επιλεκτική ευαισθησία, συνήθως από τους γνωστούς κύκλους. Λες και κάποιος τους εξαναγκάζει να την παρακολουθήσουν με το ζορι. Εδώ η γνήσια ανάγνωση της κλασικής ελληνικής ιστοριας αντιλαμβάνεται από πολλούς σαν ακροδεξιό αφήγημα και φασιστική προπαγανδα. Από κει να δεις κατάντια.

Τις προηγούμενες μερες συζητούσα, προφανως με αδιάσειστα στοιχεία-μιας και σχετίζεται με το θέμα- με Γερμανό περί της γερμανοτουρκικης συμμαχίας και την γενοκτονια των χριστιανών της Ανατολής.
Έκπληκτος, μου είπε ότι αυτα δεν τα γνώριζε καν, οτι γνώριζε μονο για τον «εκδημοκρατισμό» και την «εκκοσμικευση» του Κεμαλ, αλλά τίποτα για το αίμα αθωων με το οποίο χτίστηκε αυτή η «δημοκρατία».

Οι ξενοι δεν γνωρίζουν και έχουν άλλοθι, εμείς ομως που είμαστε Έλληνες, γιατί είμαστε τόσο ιστοριοφοβικοι;

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.131 μηνύματα.
Boring. Η σειρά ενδεχομένως να είναι καλή (δύσκολο) αλλά το θέμα με το οποίο ασχολείται έχει να κάνει με δοξασίες η οποίες είναι παράλογες.

Προτιμώ να δω καμιά σειρά με τους Σκανδιναβικούς θεούς (πχ american gods):whistle:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.
Boring. Η σειρά ενδεχομένως να είναι καλή (δύσκολο) αλλά το θέμα με το οποίο ασχολείται έχει να κάνει με δοξασίες η οποίες είναι παράλογες.

Ούτε καν. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζει το δραμα του ξεριζωμού και του εκτοπισμού του ελληνισμού από την Μ Ασία.

Ενημερωθείτε προηγουμενως μερικοί πριν κάνετε εικασίες.

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.796 μηνύματα.
Από την Βικιπαίδεια:
Η θαυματολογία γύρω από τον γέροντα Παΐσιο έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άτομα να επισκέπτονται καθημερινά τη Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Σουρωτή, όπου είναι θαμμένος, η οποία είναι γνωστή και με το όνομά του.[15] Κυκλοφορούν επίσης δεκάδες βιβλία με διδασκαλίες του και προφητείες του ίδιου, που έχουν να κάνουν με διάφορα θέματα, από την επιστροφή της βασιλικής δυναστείας των Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα ως την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης και αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα,(συγκεκριμένα της Βόρειας Ηπείρου) και την διάλυση της Τουρκίας καθώς και των Σκοπίων. Το ενδιαφέρον για τον Παΐσιο ενισχύθηκε ιδιαίτερα την περίοδο της ελληνικής οικονομικής κρίσης.[18][19]
Ρε παιδιά, είπαμε. Οι πιστοί πιστοί, αλλά όταν ο άνθρωπος προφητεύει ότι θα ξαναπάρουμε την Πόλη κι ότι θα διαλυθεί η Τουρκία, τι συζητάμε;

Καλή θέαση σε όσους το δουν. Πείτε μας αν όντως έγινε ποιοτική δουλειά εν τέλει.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.110 μηνύματα.
Τα πραγματα ειναι εξαιρετικα απλα.
Μια σειρα ασχοληται με εναν που οι θρησκοληπτοι και η εκκλησια εκαναν αγιο..για καθαρα κερδοσκοπικους σκοπους η εκκλησια,για καθαρα μεσαιωνικες ηλιθιοτητες οι αδαεις...το οποιο και αντικατροπτιζει την ελληνικη πραγματικοτητα ξεκαθαρα.,

Δειχνει δηλαδη ποσο οι ελληνες ζουν ακομα στον μεσαιωνα και αρεσκονται απο τα ιδια παραμυθια.

Αυτο και μονο κρινω και λεω αποψη εγω και ο Διας.
Το σημαντικο ειναι η αντιδραση των ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ πιστων.

Εγω τους ονομαζω ,μονο κατα το δικο τους το μυαλο...-πιστους.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Από την Βικιπαίδεια:

Ρε παιδιά, είπαμε. Οι πιστοί πιστοί, αλλά όταν ο άνθρωπος προφητεύει ότι θα ξαναπάρουμε την Πόλη κι ότι θα διαλυθεί η Τουρκία, τι συζητάμε;

Καλή θέαση σε όσους το δουν. Πείτε μας αν όντως έγινε ποιοτική δουλειά εν τέλει.
Ρε τι λες; Αρεσει αυτο στα θρησκοληπτα και στα εθνιλικια.

ark178

Διάσημο μέλος

Ούτε καν. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζει το δραμα του ξεριζωμού και του εκτοπισμού του ελληνισμού από την Μ Ασία.

Ενημερωθείτε προηγουμενως μερικοί πριν κάνετε εικασίες.
Έχω δει το trailer και το χριστιανικό στοιχείο είναι παντού. Δικαίωμα σας να δείτε μια σειρά με δοξασίες που πίστευαν αμόρφωτοι χωριάτες πριν από 2500 χρόνια όπως είναι δικαίωμα μας να κρίνουμε το περιεχόμενο της σειράς.

paskmak

Διάσημο μέλος

Έχω δει το trailer και το χριστιανικό στοιχείο είναι παντού. Δικαίωμα σας να δείτε μια σειρά με δοξασίες που πίστευαν αμόρφωτοι χωριάτες πριν από 2500 χρόνια όπως είναι δικαίωμα μας να κρίνουμε το περιεχόμενο της σειράς.

Για δεύτερη φορά, θα το γράψω παλι με απλα λογια: η σειρα περιελαμβανει, μεταξύ άλλων, σημαντικά ιστορικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας και το δραμα των ανθρώπων της περιόδου εκείνης. Δεν ειναι μια κλασική θεολογική βιογραφική προσέγγιση.

ark178

Διάσημο μέλος

Για δεύτερη φορά, θα το γράψω παλι με απλα λογια: η σειρα περιελαμβανει, μεταξύ άλλων, σημαντικά ιστορικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας και το δραμα των ανθρώπων της περιόδου εκείνης. Δεν ειναι μια κλασική θεολογική βιογραφική προσέγγιση.
Καλύτερα το διάβασμα σχετικών βιβλίων παρά να δω μια σειρά η οποία περιλαμβάνει πεποιθήσεις που έχουν την ίδια αξία με την πίστη στην ύπαρξη του spiderman. Να πιο γράψω με πιο απλά λόγια;

paskmak

Διάσημο μέλος

Καλύτερα το διάβασμα σχετικών βιβλίων παρά να δω μια σειρά η οποία περιλαμβάνει πεποιθήσεις οι οποίες έχουν την ίδια αξία με την πίστη στην ύπαρξη του spiderman. Να πιο γράψω με πιο απλά λόγια;

Μπορείς να τα μασήσεις και να τα γυρίσεις τωρα όπως θελεις.

Αυτο δεν αλλαζει το ιστορικό περιεχόμενο της συγκεκριμένης σειράς, περα από την βιογραφία του Παισιου.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.029 μηνύματα.
Α ρε μακάρι να γίνει και μια σειρά για τον Μωάμεθ να δω τι θα λέμε εδώ μέσα. Πρόοδος στη χώρα μας που προβάλλονται και άλλες θρησκείες ή Μεσαιωνισμός.

Μερικοί βγάζουν απίστευτο μίσος που σε τρομάζει. Ρε καλά μου παιδιά, πως αλλιώς να το πω; Ούτε εγώ πιστεύω σε προφητείες και σε Αγίους αλλά για ιστορικούς λόγους θα το έβλεπα και θα εκρινα προσωπικά και με παράλληλη μελέτη το αν θα πίστευα αυτό που με πρόβαλλαν. Θέλετε να διαβάσετε βιβλία; Κατανοητό. Θέλουμε να δούμε τη σειρά; Κατανοητό ελπίζω.

Γιατί πρέπει να κάνουμε συζήτηση νηπιαγωγείου και να λέμε τα ίδια;

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Βγαίνουν τόσα τηλεοπτικά σκουπίδια κάθε μέρα κ σας πείραξε αυτό

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.

ark178

Διάσημο μέλος

Α ρε μακάρι να γίνει και μια σειρά για τον Μωάμεθ να δω τι θα λέμε εδώ μέσα. Πρόοδος στη χώρα μας που προβάλλονται και άλλες θρησκείες ή Μεσαιωνισμός.

Μερικοί βγάζουν απίστευτο μίσος που σε τρομάζει. Ρε καλά μου παιδιά, πως αλλιώς να το πω; Ούτε εγώ πιστεύω σε προφητείες και σε Αγίους αλλά για ιστορικούς λόγους θα το έβλεπα και θα εκρινα προσωπικά και με παράλληλη μελέτη το αν θα πίστευα αυτό που με πρόβαλλαν. Θέλετε να διαβάσετε βιβλία; Κατανοητό. Θέλουμε να δούμε τη σειρά; Κατανοητό ελπίζω.

Γιατί πρέπει να κάνουμε συζήτηση νηπιαγωγείου και να λέμε τα ίδια;
Δεν εχω διαβάσει όλα τα μηνύματα αλλά νομίζω ότι είναι λάθος να βαφτίσεις μίσος την κριτική. Η σειρά προβάλλεται από ένα δημόσιο σταθμό τον οποίο τον έχουμε πληρώσει (λιστα πετσα) αλλά και ακόμα να μην ίσχυε τίποτα από αυτά μπορούμε να εκφράσουμε την άποψη μας όπως εκφράζουμε την γνώμη μας για μια ταινία πχ της marvel.

Το πρόβλημα το έχουν οι πιστοί οι οποίοι πιστεύουν σε παράλογες πεποιθήσεις, όχι όσοι κάνουν κριτική.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Δεν εχω διαβάσει όλα τα μηνύματα αλλά νομίζω ότι είναι λάθος να βαφτίσεις μίσος την κριτική. Η σειρά προβάλλεται από ένα δημόσιο σταθμό τον οποίο τον έχουμε πληρώσει (λιστα πετσα) αλλά και ακόμα να μην ίσχυε τίποτα από αυτά μπορούμε να εκφράσουμε την άποψη μας όπως εκφράζουμε την γνώμη μας για μια ταινία πχ της marvel.

Το πρόβλημα το έχουν οι πιστοί οι οποίοι πιστεύουν σε παράλογες πεποιθήσεις, όχι όσοι κάνουν κριτική.
Τα όρια μεταξύ κριτικής και επίθεσης προς όσους βλέπουν κάτι που μερικοί αποδοκιμάζουν είναι λεπτά. Δεν αναφερόμουν τόσο σε εσένα έτσι κι αλλιώς καθώς έκανες απλά ένα σχόλιο.

Γενικά δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί χρειάστηκε να γίνει όλος αυτός ο χαμός σήμερα. Ουσιαστικά ούτε τα παιδιά ήταν ενάντια σε αυτή τη σειρά αλλά ήταν ενάντια στο ότι φτάσαμε ως εδώ γιατί αγιοποιησαν κάποιοι κάποιους ανθρώπους και κάτι τέτοια εν ολίγοις. Δεν κατάλαβα πραγματικά γιατί έγινε όλη αυτή η συζήτηση και χαλάσαμε τις καρδιές μας και ούτε ποίο ήταν το συμπέρασμα που ήθελαν να προβάλλουν.

Επίσης να τονίσω και κάτι άλλο, για να ασκηθεί κριτική πρέπει να έχεις δει το περιεχόμενο ειδάλλως πάμε στην προκατάληψη. Παρακολούθησες το πρώτο επεισόδιο;

ark178

Διάσημο μέλος

Τα όρια μεταξύ κριτικής και επίθεσης προς όσους βλέπουν κάτι που μερικοί αποδοκιμάζουν είναι λεπτά. Δεν αναφερόμουν τόσο σε εσένα έτσι κι αλλιώς καθώς έκανες απλά ένα σχόλιο.

Γενικά δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί χρειάστηκε να γίνει όλος αυτός ο χαμός σήμερα. Ουσιαστικά ούτε τα παιδιά ήταν ενάντια σε αυτή τη σειρά αλλά ήταν ενάντια στο ότι φτάσαμε ως εδώ γιατί αγιοποιησαν κάποιοι κάποιους ανθρώπους και κάτι τέτοια εν ολίγοις. Δεν κατάλαβα πραγματικά γιατί έγινε όλη αυτή η συζήτηση και χαλάσαμε τις καρδιές μας και ούτε ποιοι ήταν το συμπέρασμα που ήθελαν να προβάλλουν.

Επίσης να τονίσω και κάτι άλλο, για να ασκηθεί κριτική πρέπει να έχεις δει το περιεχόμενο ειδάλλως πάμε στην προκατάληψη. Παρακολούθησες το πρώτο επεισόδιο;
Ειδα το trailer, δεν απευθύνεται σε εμένα η σειρά (για ευνόητους λόγους) οπότε δεν θα την δω. Η κριτική αφορά τις ιδέες, τις αντιλήψεις, όχι τα μέλη του φορουμ, επομένως μπορεί να είναι αρκετά σκληρή εφόσον αφορά τις ιδέες (και φυσικά δεν υπάρχουν χαρακτηρισμοί).

Από την στιγμή που η σειρά έχει σαν χαρακτήρα ένα υπαρκτό πρόσωπο είναι λογικό να το συζητήσουμε, δεν είναι; Κάποιοι έχουν θετική γνώμη κάποιοι όχι. Για αυτό τον λόγο γράφουμε στο φορουμ :P

Θα πω σε όσους εκνευρίζονται να αντιληφθούν καλύτερα σε τι πιστεύουν (δλδ σε κάτι που δεν μπορεί να αποδειχτεί) παρά να τα βάζουν με όσους εκφράζουν απόψεις που συγκρούονται με την πίστη τους.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ειδα το trailer, δεν απευθύνεται σε εμένα η σειρά (για ευνόητους λόγους) οπότε δεν θα την δω. Η κριτική αφορά τις ιδέες, τις αντιλήψεις, όχι τα μέλη του φορουμ, επομένως μπορεί να είναι αρκετά σκληρή εφόσον αφορά τις ιδέες (και φυσικά δεν υπάρχουν χαρακτηρισμοί).

Από την στιγμή που η σειρά έχει σαν χαρακτήρα ένα υπαρκτό πρόσωπο είναι λογικό να το συζητήσουμε, δεν είναι; Κάποιοι έχουν θετική γνώμη κάποιοι όχι. Για αυτό τον λόγο γράφουμε στο φορουμ :P

Θα πω σε όσους εκνευρίζονται να αντιληφθούν καλύτερα σε τι πιστεύουν (δλδ σε κάτι που δεν μπορεί να αποδειχτεί) παρά να τα βάζουν με όσους εκφράζουν απόψεις που συγκρούονται με την πίστη τους.
Ελπίζω όμως να κατάλαβες ότι την σύγκρουση εδώ δεν την ξεκίνησαν οι πιστοί πρώτον οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση χωρίς λόγο και δεύτερον ότι εσύ ασκείς κριτική στο πρόσωπο και όχι στη σειρά. Εφόσον δεν είδες την σειρά δεν μπορείς να ασκείς κριτική καθώς είσαι προκατειλημμένος.

Το θρεντ εδώ όμως είναι για την σειρά του Πάτερ Παϊσίου και όχι για τον Πάτερ Παΐσιο σαν πρόσωπο.

Κάθε άνθρωπος κρίνει το τι θα πιστέψει και τι όχι. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σε θέματα πίστης καθώς καθένας και καθεμία ερμηνεύει με το δικό του/της τρόπο το γύρω του και ιδίως το άγνωστο. Το τελευταίο σου σχόλιο είναι κάπως αντιδραστικό και προκλητικό. Για κάποιους ανθρώπους οι αποδείξεις που βρίσκουν για να πιστεύουν στη θρησκεία τους είναι βιώματα και εμπειρίες της καθημερινής ζωής που για αυτούς έχουν σημασία.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια