fandago
Διακεκριμένο μέλος

Θα συμφωνήσω άλλη μια φορά με την katerina λέγοντας ότι κατανοώ το πρόβλημα, αλλά θα ήθελα αυτός που το έχει τουλάχιστον να προσπαθεί να κάνει κάτι για αυτό, σεβόμενος τους αναγνώστες των posts του. Για τους χρήστες του Firefox υπάρχει το πολύ καλό Greek Spelling Dictionary (νομίζω έχει αναφερθεί παλαιότερα στο forum) με το οποίο μπορούν να ελέγχουν και να διορθώνουν άμεσα το post τους πριν την δημοσίευση του. Η χρήση του είναι πολύ απλή. Το εγκαθιστάς, και από εκεί και μετά ή γίνεται αυτόματος έλεγχος αυτών που γράφεις, ή μπορείς με δεξί κλικ σε ένα πεδίο και επιλογή του "Ορθογραφικός έλεγχος αυτού του πεδίου" να ελέγξει αν το κείμενο του είναι ορθογραφικά σωστό. Όσα είναι λάθος τα υπογραμμίζει με κόκκινο και έπειτα με δεξί κλικ πάνω στην λέξη του δίνονται μια σειρά από επιλογές, για να επιλέξει το σωστό.Η αληθεια ειναι οτι οτιδηποτε οφειλεται σε "δυσλειτουργειες" ειναι το λιγοτερο γαιδουρια να επισημαινεται σ'ενα φορουμ.. αλλα προσωπικα (δυστυχως?) εχω απιστευτο κολλημα στην ορθογραφια σε σημειο να μη διαβαζω καθολου κειμενα ανορθογραφα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
duke nukem
Νεοφερμένο μέλος

η χρησιμοποίηση του Αινστάιν από μεριας μου στο συγκεκριμένο θέμα ήταν ακριβως για να δειξω πόσο άδικος μπορει να ειναι κάποιος όταν "κρινει" κάποιον με μοναδικο κριτήριο την ορθογραφια![]()
το καλύτερο δόρο που μου εκαναν φετος (χωρις την αυτοματη διορθοση στο word)
να σαι καλά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

συγκεκριμενα εγραφε απο τα αριστερα προς τα δεξια
Αυτό δεν είναι το κανονικό;
xristinaki
Δραστήριο μέλος

. It appears that Leonardo wrote his notes backwards, from right to left, in a mirror image. This is a trait shared by many left-handed dyslexic people. In addition to the handwriting, the spelling errors in his manuscripts and journals demonstrated dyslexia-like language difficulties.
Subject to change
e-steki.gr Founder

xristinaki
Δραστήριο μέλος

bisbirikos
Πολύ δραστήριο μέλος

Giovanna
Επιφανές μέλος

και ο αινσταιν.
και το κλεφτονι μουυυυ!!!!!

Εννοείται ότι δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον από την ορθογραφία του.
Εγώ έχω ήδη ρωτήσει κανα-δυο, ρε φίλε, πως και γράφεις τόσο ανορθόγραφα; απλά να ξέρω.
Μα και δυσλεκτικός να μην είναι, οκ, με cool τρόπο, ίσως μου έρθει να τον/την διορθώσω. Αν έχω όρεξη. Συνήθως έχω

Αλλά εκεί που με πιάνουν τα διαόλια μου είναι όταν οι άλλοι αρνούνται να μάθουν, αντιδρούν στις διορθώσεις υπερβολικά, λένε το φοβερό "12 χρόνια στο σχολείο δεν έμαθα, τώρα θα μάθω;" κλπ κλπ. Άει και.
Ή όταν σε ένα γραπτό συνδυάζεται επιτηδευμένο ύφος γραφής με κακή ορθογραφία. Ε, δε δικαιολογείται.
io-io
Διάσημο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

να δειτε τρυφερα ερωτικά sms (στην αρχή) όλο ορθογραφικά λάθη... ιιιιιιουυυυυ μου ερχόταν να αυτοκτονήσω

τι θελω να πω με αυτο.... και να θελει τωρα να μαθει (που θελει και προσπαθει κι ολο με ρωταει ο καημένος) για ενα δυσλεκτικο που δεν τον ειχε παρει χαμπαρι η μανα του απο μικρό, ειναι κομματάκι δύσκολο στα τριανταφεύγα του να αρχισει να κάνει ειδικά μαθηματα για δυσλεκτικους για να μαθει να γραφει ορθογραφια

io-io
Διάσημο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

γενικα το είπα

το ιουυυυυυυυυυ (μετα το σκεφτηκα) ήταν επιφωνημα ανατριχίλας και ουχί αναφωνηση του user name σου

Αλλά τους υπόλοιπους, τους διαχωρίζω σε 3 κατηγορίες:
1. Οκ, "ευχαριστώ για τη διόρθωση" κλπ
2. Αιπειτοιδαιβμένω ίφωσ
3. "τώωωρα θα μάθω" κλπ
xristinaki
Δραστήριο μέλος

Απλά για το θέμα της ορθογραφίας και δυσλεξίας...
Εννοείται ότι δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον από την ορθογραφία του.
Εγώ έχω ήδη ρωτήσει κανα-δυο, ρε φίλε, πως και γράφεις τόσο ανορθόγραφα; απλά να ξέρω.
Μα και δυσλεκτικός να μην είναι, οκ, με cool τρόπο, ίσως μου έρθει να τον/την διορθώσω. Αν έχω όρεξη. Συνήθως έχω
Αλλά εκεί που με πιάνουν τα διαόλια μου είναι όταν οι άλλοι αρνούνται να μάθουν, αντιδρούν στις διορθώσεις υπερβολικά, λένε το φοβερό "12 χρόνια στο σχολείο δεν έμαθα, τώρα θα μάθω;" κλπ κλπ. Άει και.
Ή όταν σε ένα γραπτό συνδυάζεται επιτηδευμένο ύφος γραφής με κακή ορθογραφία. Ε, δε δικαιολογείται.

io-io
Διάσημο μέλος

το ιουυυυυυυυυυ (μετα το σκεφτηκα) ήταν επιφωνημα ανατριχίλας και ουχί αναφωνηση του user name σου![]()
Αχαχαχα το ειχα καταλαβει βρε!!!!

io-io
Διάσημο μέλος

xristinaki
Δραστήριο μέλος

Κι το χειροτερο ειναι οτι αποιοι εντυπωσιαζονται κι νομιζουν οτι μιλουν με εξαιρετικα μορφωμενα ατομα

underwater
Περιβόητο μέλος

Αυτοί συνήθως αποκτούν την αντιδραστική συμπεριφορά "δεν μαθαίνω επειδή δεν γουστάρω", κι όχι επειδή "δεν μπορώ". Οπότε μην κρίνετε σκληρά αυτόν που είναι ανορθόγραφος!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.