Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.783 μηνύματα.

Με συγχωρεις αν ακουγομαι διδακτικός ή οτι σου κουνάω το δάχτυλο ή ότι επιμένω, όμως θέλω να σου πω και κατι άλλο:Συμφωνώ σε όλα όσα είπες, τα περιέγραψες όπως είναι. Εννοείται και τα βλέπουμε σε συγγενείς μας διαρκώς (τα ποντιόσογα πάντοτε είναι μεγάλα και έχουν κάθε καρυδιάς καρύδι μέσα). Την αδικία σε μικροπράγματα την βλέπω και σε εμένα. Ο διαμοιρασμός της περιουσίας χαλάει πάντα σχέσεις. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα, σε εμάς δεν υπάρχει περιουσία για να χαλάσουν οι σχέσεις μας.
Και είναι καλλίτερα έτσι. Θέλω να προσπαθήσω να πετύχω αυτά που θέλω μόνος μου χωρίς να με χαριστεί τίποτα. Οι επιλογές των υπολοίπων συνήθως με καίνε άλλωστε όπως έχει φανεί από την έως τώρα μικρή εμπειρία μου στη ζωή.
Εξαιρετική η οπτική σου περί ανεξάρτητης επιτυχίας χωρίς να σου χαριστεί τίποτα. Κράτα την. Αλλά πάρε και το τίποτα.
Οπως έχει πει και ο Ρένος Αποστολίδης παλιότερα, "...καλόν ειναι καμιά φορά να εισπράττεται και το τίποτα".
Οι άνθρωποι ειναι άλλο ένα ζώο στη φύση. Έλλογο ον μεν, αλλά στα βασικότερα των ενστίκτων του, ζώο. Είναι όπως τους μάθεις. Ακόμα και την ιδια σου τη μάνα. Αν μονίμως σε ρωτάει αν χρειάζεσαι κάτι και συ της λες όχι, θα μάθει σε αυτό το όχι, θα συνηθίσει, και όταν και αν ποτέ στη ζωή όντως χρειαστείς βοήθεια, δε θα είναι εκεί γιατί θα έχει συνηθίσει ότι είσαι του στυλ "άσε με θα το καταφέρω μόνος μου".
Κι εκεί θα σπάσουν πολλές προκαταλήψεις θα πεις "ρε τη μαλακισμενη, εγω ειχα εγχείρηση στο στομάχι και δεν με στηριξε καν, πήγε διακοπές".
Ή αν έχεις μια αδερφή, η οποια θα δει οτι δεν θα θέλεις τίποτα, θα θελήσει εκείνη ίσως. Η φύση απεχθάνεται το κενό, στα πάντα, και τρέχει να το καλύψει.Εκει που δεν το απλωνεις εσυ το χέρι για την εγχείρησή σου, θα το απλώσει η αδερφή σου "μαμά θέλω λεφτά για διακοπάς". Και θα τα πάρει.
Και μετα θα νιωθεις και ο ανόητος της υπόθεσης.
«Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του» (Θουκυδίδης)
Ποτέ, μα ποτέ, μην φανείς, ούτε στην ίδια σου τη μάνα, αδύναμος απο θέμα θέλησης και απαιτήσεων. Θα σε συνηθίσουν. Θα νιωθεις χάλια για σένα μετά. Και θα το συνηθίσεις κι εσυ μετά και θα πιστεύεις πως έτσι είσαι και θα το βγάλεις και προς τον υπόλοιπο κόσμο αυτό και θα είσαι ώριμος για εκμετάλλευση. Και επειδη οι άλλοι θα είναι ξένοι και οχι συγγενείς, θα είναι ακόμα πιο αδίστακτοι από τους συγγενείς σου.
Έχε τις αξίες σου, αλλά έχε κι ενα χέρι απλωμενο καλού κακού.
Πάλευε ανεξάρτητα μόνος σου, αλλά έχε κι έναν συνοδοιπόρο καλού κακού.
Χαμογέλα, εμπιστέψου, αγάπα, αλλά κρατα στο άλλο χέρι και μια πέτρα.
"Επιλέγω να σε αγαπήσω, αν και μπορώ να σε σαπίσω."
Ζήσε, πάρε αυτα που δικαιούσαι. 100 χρονια το μέγιστο θα ζήσεις. Οταν πεθανεις δε θα παρεις βραβείο γιατί ανάμεσα στην εξυπνάδα και την αφελή καλοσύνη διάλεξες το δεύτερο. Αν υπάρχει κατι μετα απο το θάνατο, θα μας ανταμείψει για τις κακίες που ΔΕΝ κάναμε εν ζωή ή που αποφύγαμε. Όχι για τις έξυπνες κινησεις που αποφύγαμε σκύβοντας το σβέρκο να τις τρωμε, κάνοντας τη ζωή αυτή πιο δύσκολη.
Δεν έχεις τίποτα να μοιράσεις; Τέλεια! Άρα δεν έχεις και ενοχές να το ζητήσεις αυτό το τίποτα, ή ότι άλλο. Δεν θα τους είσαι βάρος. Και δε θα μπορεί και κανείς να σου πει μετά πως επωφελήθηκες από αυτό το τίποτα.
Παίρνε. Κάλυψε το κενό.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6.081 μηνύματα.
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.350 μηνύματα.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε πως τα μεγαλύτερα φίδια είναι οι αγαπημένοι συγγενείς 
Τίποτα δεν μπορεί να μου αλλάξει την άποψη του "μακριά και αγαπημένοι".
Να σου παίξει τέτοια πουστια όμως η ίδια σου η αδερφή/ος, πονάει.

Τίποτα δεν μπορεί να μου αλλάξει την άποψη του "μακριά και αγαπημένοι".
Να σου παίξει τέτοια πουστια όμως η ίδια σου η αδερφή/ος, πονάει.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.047 μηνύματα.

Ένας σωστός γονιός δεν θα έβαζε ποτέ τα παιδιά του να τσακώνονται για την περιουσία. Όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι ακόμη κι αν μιλάμε για 1000 ευρώ ....
Η αρχή είναι μία, μοιράζεται δίκαια και ισόποσα.
Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ,όποιος με κοιτάξει, αυτός θα πάρει ακομα και σημερα ....
Αυτή η νοοτροπία δεν φανερώνει μόνο τον σκοπό για τον οποίο έκαναν παιδιά, αλλά και τον τρόπο που τα μεγάλωσαν.
Έχω δει οικογένειες να καταστρέφονται για λίγα στρέμματα γης αλλά έχω δει και αδέλφια να στέκονται αξιοπρεπεστατα λέγοντας , "δεν θα πατήσω το δίκιο του αδελφού μου, ακόμη κι αν ο πατέρας μας μοίρασε αλλιώς"
Αν μεγάλωσες με γονείς που δεν στάθηκαν όπως θα έπρεπε, αυτό δεν είναι δικαιολογία για μια ζωή. Η καραμέλα του αιώνιου θύματος έχει πάψει . Κάποια στιγμή, ορισμένοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη του ενήλικου εαυτού σου και να αλλάξουν...
Με ορισμένους ακατάλληλος ψυχολογους φτάσαμε να έχουν πέσει μία κοινωνία πως για όλα φταίει η μαμά και ο μπαμπάς τους ακομα και 40 χρόνων να έχουν γίνει και να μην έχουν καταφέρει τίποτα στη ζωή τους ...
Η κληρονομιά δεν είναι αρένα αν εσύ ο ίδιος δεν την μετατρέψεις σε αυτή...
Να ναι καλά ο άνθρωπος να βγει και να κάνει ότι θέλει με τα λεφτά του ...
Η αρχή είναι μία, μοιράζεται δίκαια και ισόποσα.
Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ,όποιος με κοιτάξει, αυτός θα πάρει ακομα και σημερα ....
Αυτή η νοοτροπία δεν φανερώνει μόνο τον σκοπό για τον οποίο έκαναν παιδιά, αλλά και τον τρόπο που τα μεγάλωσαν.
Έχω δει οικογένειες να καταστρέφονται για λίγα στρέμματα γης αλλά έχω δει και αδέλφια να στέκονται αξιοπρεπεστατα λέγοντας , "δεν θα πατήσω το δίκιο του αδελφού μου, ακόμη κι αν ο πατέρας μας μοίρασε αλλιώς"
Αν μεγάλωσες με γονείς που δεν στάθηκαν όπως θα έπρεπε, αυτό δεν είναι δικαιολογία για μια ζωή. Η καραμέλα του αιώνιου θύματος έχει πάψει . Κάποια στιγμή, ορισμένοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη του ενήλικου εαυτού σου και να αλλάξουν...
Με ορισμένους ακατάλληλος ψυχολογους φτάσαμε να έχουν πέσει μία κοινωνία πως για όλα φταίει η μαμά και ο μπαμπάς τους ακομα και 40 χρόνων να έχουν γίνει και να μην έχουν καταφέρει τίποτα στη ζωή τους ...
Η κληρονομιά δεν είναι αρένα αν εσύ ο ίδιος δεν την μετατρέψεις σε αυτή...
Να ναι καλά ο άνθρωπος να βγει και να κάνει ότι θέλει με τα λεφτά του ...
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.181 μηνύματα.

Μας τον έκανες τον δεκαπενταύγουστο Μεγάλη Παρασκευή ρε ΒαλΔεν θα τις δεις τις μαλακίες τους ακόμα.
Θα τις δεις όταν (ή και όχι, εαν εισαι τυχερός) κανουν τα αδέρφια σου και τα ξαδερφια σου δική τους οικογενεια και θα ρθει η ωρα να την βαλουν παραπανω απο σένα και να μπλέξετε με περιουσίες ή με διαμάχες τυπου με αδικησες κλπ. Θα τις δεις όταν οι γονεις μεγαλώσουν κι αρχίζει η εγκεφαλική μαλάκυνση, δόξα τω Θεω καλά να είναι και να τους αγαπάς και ειμαι σιγουρος οτι και οι δικοί σου και όλων μας ειναι καλοί άνθρωποι, αλλά το γηρας ου γαρ μόνον.
Θα δεις πολλά, μετα τα 40. Τωρα εισαι μικρός ακόμα. Κι αν είσαι και μοναχοπαίδι, ζάχαρη. Υπόψην δεν ειναι μομφη για κατι δικό μου, καθως τα παω καλά με γονεις και αδερφό. Αλλά και στο στενο οικογενειακο κυκλο και στον ευρυτερο εχω δει πάρα πολλές ατιμίες απο συγγενείς.
Ειναι λιγότερα τα υγιή περιβάλλοντα απο τα τοξικά.
Εδω αμα ψάξεις και στο δικο σου σοι θα βρεις σε καποια συγγενική σχέση χειριστικότητα ή ιδιοτροπία ή εύνοια υπερ του ενος ή του άλλου παιδιού ή πατεράδες αδιάφορους ή μανάδες αλκοολικές ή με ψυχολογικα ή θειες εντελώς καριόλες και θειους τσιγκούνηδες ή οτιδήποτε. Που είναι απο μονο του τοξικό, απλώς το χουμε κανονικοποιήσει ή το χώνουμε κατω απο το χαλί.
Και δε θα ειναι απείρως πιο τοξικο ενα 80% της αγίας ελληνικής οικογένειας, σταυρούλη Χριστούλη και σους μη τα μαθει ο κοσμος; (Και δεν ειναι ούτε μομφή προς τη θρησκεία τετοια μέρα ειδικά, μοναχά μου τη δινει η υποκρισία κάποιων πιστών).
Οταν είσαι μικρός, βλέπεις τους γονείς (κυρίως) σαν Θεους, αλάνθαστους, δίκαιους σε αντιθεση με τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν μεγαλωνεις μετα απο μια προχωρημένη ηλικία, βλέπεις όλα τα λάθη τους, κι αρχίζεις κι αναρωτιέσαι, "μήπως ειναι λιγο ιδιότροποι ή εως και μαλάκες;" ανα περίπτωση.
Αθώο μου παιδί.

Κοίτα, όχι ότι έχεις άδικο σε πολλά από αυτά που λες (έχω δει κι εγώ και στο δικό μου ευρύτερο σόι και σε άλλα πολλές περιπτώσεις να σφάζονται για κληρονομικά) αλλά εγώ σαν Ηλίας, δεν μπορώ να μην έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους πολύ κοντινούς μου συγγενείς. Δηλαδή αν είχα δεύτερες σκέψεις για τη μάνα μου, τον πατέρα μου και την αδερφή μου θα ήμουν δυστυχής. Μπορεί ο καθένας τους να έχει τις παραξενιές του (όπως όλοι μας) αλλά αν μη τι άλλο ποτέ δεν θα σκεφτόμουν ότι θα μου την κάνουν.
Τώρα σαν αφορμή το πήρα το μήνυμά σου, επειδή κι άλλοι έχουν πάνω κάτω αυτή την άποψη. Έχω πολύ ψηλά τον θεσμό της οικογένειας και στην Ελλάδα τον είχαμε κάποτε. Με τα στραβά του και με τα καλά του, αποτελούσε μια ασπίδα για τον άνθρωπο. Γι' αυτό και πιστεύω ότι το να μιλάμε συνέχεια άσχημα για τον θεσμό της οικογένειας ρίχνει νερό στο μύλο του ατομικισμού και της αποξένωσης που ζούμε στον σύγχρονο κόσμο.
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.350 μηνύματα.

Που να δεις όταν μπαίνουν και αυτοί στον χορό και προσπαθούν να κλέψουν από το παιδί τουςΈνας σωστός γονιός δεν θα έβαζε ποτέ τα παιδιά του να τσακώνονται για την περιουσία

GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.581 μηνύματα.

Τον Μαζωνακη τον ειχα πετυχει νυφαλιο στο Χαλανδρι μια φορα. Πολυ χαλαρος τυπος και με τα αστειακια του κλπ. Ειχα ακουσει οτι εχει θεματα με την αδελφη του και ειμαι σιγουρος οτι τα σογια τον εχωσαν μεσα επειδη καταλαβε οτι δεν μπορει να τους χαρτζιλικωνει
Γιωργο εισαι δυναμη ! Ειμαστε μαζι σου
Γιωργο εισαι δυναμη ! Ειμαστε μαζι σου
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.047 μηνύματα.

Καλά ότι υπάρχουν παρατράγουδα σε "γονείς " γνωστώνΠου να δεις όταν μπαίνουν και αυτοί στον χορό και προσπαθούν να κλέψουν από το παιδί τους![]()

Το γνωστό τριώροφο της ελληνικής οικογένειας νομίζω όλοι το γνωρίζουμε...Παντρεύεται ένας και παντρεύεται και όλη την οικογένεια του μαζί...εκεί να δει παρατράγουδα

Δόξα το θεό έχω πολύ καλό πρότυπο ελληνικής οικογένειας.Πόσες φορές είπα στους γονείς μου ότι κάνατε υπέροχη δουλειά για να έχω αδέλφια που ότι και να γίνει ξέρω ότι δεν θα αφήσουμε ποτέ ο ένας τον άλλον και το έχουν αποδείξει άλλωστε!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 4 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 54 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...