Τι το καθιστά ως γεγονός, σε μια οικονομία που υποτίθεται ότι βασικό της κριτήριο είναι η αποδοτικότητα-παραγωγικότητα;
Και που; Σε τι θέσεις αναφέρεσαι;
Το ότι είναι
γεγονός, μας το λένε τα νούμερα και οι σχετικοί δείκτες. Συν τοις άλλοις, αυτή η φανφάρα: "σε μια οικονομία που υποτίθεται ότι βασικό της κριτήριο είναι η αποδοτικότητα-παραγωγικότητα;" λιγότερο ενισχύει την δική σου θέση και περισσότερο την δική μου, αν σκεφτεί κανείς τι σημαίνει αποδοτικότητα και πως καθορίζεται ο μισθός.
Αναφέρομαι φυσικά σε
racial wage gap για να προλάβω τον έτερο κούκλο, τον hack3r, ο οποίος είναι τόσο έξυπνος, που ξέρει τι θέσεις υπερασπίζεται ο καθένας μας πριν το κάνουμε εμείς οι ίδιοι, τουτέστιν μία συζήτηση μόνος του.
Τώρα, το ότι υπάρχει (αποτέλεσμα) και το γιατί υπάρχει (αίτιο) είναι κάτι διαφορετικό, που όπως φαίνεται δεν το λαμβάνετε υπόψη, ή ενδεχομένως, επειδή το αποδίδετε κάπου δεν σας φαίνεται τόσο προβληματικό πλέον; Ενδεικτικά, έχουν προταθεί αρκετές και διαφορετικές ερμηνείες για την εξήγηση, όπως για παράδειγμα το educational gap, που ανέφερε πριν ο Mountain, το segregation που υπήρχε (και υπάρχει ακόμη) στις Η.Π.Α. (με την working hypothesis να είναι ότι το residential segregation επηρεάζει την πρόσβαση σε εργασία) αλλά και άλλες.
Δεν θα αναφέρω καν παλιά βιβλιογραφία στο αντικείμενο, θα αρκεστώ στα τελευταία, χωρίς να συμπεριλάβω κάτι εξαιρετικά τεχνικό.
ένα εύκολο,
ακόμη ένα,
άντε κι αυτό
Ωστόσο, όπως είχες πει και εσύ σε άλλο θέμα, δεν έχω καμία υποχρέωση να σας εκπαιδεύω, ούτε εγώ, ούτε κανένας από εμάς. Αυτό που κάνεις εσύ (σε μικρό βαθμό) αλλά και άλλα μέλη (εξαιρετικά περισσότερο), είναι να καλείτε πάντα τους υπόλοιπους να υπερασπιστούν τη θέση τους. Θέλω ΜΙΑ φορά, να αποδείξετε κάτι με λογική, επιχειρήματα και άποψη τεκμηριωμένη, που δεν περιορίζεται στο τι λέει ο JP στο τελευταίο του βιντεάκι. Ειδικά κάτι καμάρια τύπου Fast, hack3r, που γράφουν νομίζοντας ότι ξέρουν τα πάντα, ενώ στην πραγματικότητα για θέματα τεχνικά, απλά λένε αρλούμπες.