Σοβαρά τώρα, υπάρχει πολίτης που θα δει τον κασελακη στα χακί και θα πει αα μπράβο το κομμαντο, κάνει το καθήκον του?
Όλοι ξέρουμε ότι το κάνει για να βγει η υποχρέωση και δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσει στρατόπεδο.
Κι όμως. Πιστεύω πολύ στην ύπαρξη ανοήτων και εύπιστων και μάλιστα αυτοί κινούν τον κόσμο, διότι άνευ αυτών των ανοήτων και εύπιστων ψηφοφόρων (γενικώς, όχι του Κασσελάκη), δεν θα είχαν τι να καταναλώσουν τα έξυπνα ή μη έξυπνα αλλά πονηρά και ραδιούργα βυσσοδόμα πολιτικά πιράνχα.
Δεν είπα ότι είναι η επιτομή του σωστού πολιτικού ο Κασσελάκης ή ο απολύτως κατάλληλος για να λύσει τα προβλήματα της χώρας. Ούτε είπα ότι εγω με τη γνώση, χάφτω αυτό το σόου και θα τον ψηφίσω.
Έχοντας όμως τις γνώσεις, μπορώ και βλέπω τα τρικ, το Μάρκετινγκ. Και για να προσφέρονται, σημαινει πως υπάρχει ζήτηση στο συλλογικό υποσυνείδητο.
Διευκρίνιση: Άλλο "μπορώ και βλέπω το μάρκετινγκ" και άλλο "εγκρίνω ή ψηφίζω το Μάρκετινγκ" Αυτα για όσους -όχι εσύ- βιάστηκαν να προβούν σε χαρακτηρισμούς, γράφοντας ως συνήθως υπο καθεστώς πάθους.
Οφείλουμε να τον μετρήσουμε τον Κασσελάκη. Να τον ζυγίσουμε. Και ζυγίζεται ήδη, και πολλά τα βρίσκω λάθος. Αλλά πρώτον είναι στην ηθική μου πρώτον να ζυγίσω πριν κρίνω τον άνθρωπο, και δευτερον είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να αναλύω όσα παρατηρώ και να τα καταγράφω εδω με ψυχραιμία. (πολλές φορές υπεραναλύω, αλλά αυτο μου αρέσει)
Είναι δικαιότερο που μπορώ και πρέπει να κάνω απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο απαλλαγμένος από οτιδήποτε μπορεί να παρεμποδίσει την ορθή κρίση μου. Αν μετρηθεί εντάξει, θα στηρίξω (ναι το εννοώ). Κι αν μετρηθεί λίγος, θα είμαι ο πρώτος που θα χώσω ανελέητα.
Αυτό κάνω, αυτά είπα, τίποτε περισσότερο, τίποτα λιγότερο.