δεν μπορώ να απαντήσω για όλες τις γυναίκες, μπορώ να μιλήσω μόνο για μένα.
θα μπορούσε κανείς να πει ότι είμαι γυναίκα καριέρας, αν και δεν αποδέχομαι τον όρο για τον εαυτό μου.
δουλεύω πολλές ώρες, ούσα ελεύθερος επαγγελματίας, ζω μόνη και είμαι οικονομικά ανεξάρτητη.
αν με έβαζες σε ένα σπίτι με μόνο σκοπό να το καθαρίζω και μεγαλώσω ένα παιδί το πιο πιθανό είναι ότι θα πάθαινα κατάθλιψη... και εξηγώ..
1) δεν θα μπορούσα να μην έχω εισόδημα.-
το να βρεθώ οικονομικά εξαρτώμενη από κάποιον με φοβίζει ακόμα και όταν μιλάμε για τον σύζυγο και πατέρα του παιδιού μου.
είναι θεμιτό σα σκέψη γιατί πρόκειται για οικογένεια αλλά οι οικογένειες διαλύονται και ποτέ δεν ξέρεις πώς έρχονται τα πράγματα ακόμα και αν ξεκινάς με τις καλύτερες των προύποθέσεων.
2) το ότι είμαι εργαζόμενη είναι μέρος της ταυτότητάς μου -όχι της αστυνομικής

- , το πώς ορίζω τον εαυτό μου και αποτελεί μέρος του ποια είμαι.
αν το έχανα αυτό θα ήταν σαν να χάνω αυτό το τμήμα του εγώ για το εμάς...δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το ισορροπήσω μέσα μου και θα υπήρχαν σίγουρα προβλήματα στη σχέση -οικογένεια.
3) θα έπρεπε να εγκαταλείψω μια προσπάθεια χρόνων του να μπουν τα επαγγελματικά σε μια σειρά.
όταν βγαίνεις από το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο να ξαναμπείς αν το θελήσεις.
ό,τι αφήνεις σε αφήνει και πάμε πάλι από την αρχή.
δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το κάνω.
4) όταν έχεις συνηθίσει να είσαι συνέχεια με κόσμο και βρεθείς ξαφνικά σε ένα σπίτι κλεισμένος - ναι κλεισμένος- με ένα μικρό μωρό ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΣΑΙ , χάνεσαι, μένεις πολλές ώρες μόνος.
Υπάρχει περίπτωση αυτό να μη στη δώσει στα νεύρα?
αυτά μπορώ να σκεφτώ μέχρι τώρα.
αν υπάρξει κάτι άλλο θα επανέλθω.