Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.486 μηνύματα.

05-01-25

17:03
Σε σχέση μ' αυτούς τους τρεις (ειδικά τους δύο πρώτους) κι ο γάτος του Valder πιο αποτελεσματικός θα ήταν!Όμως σε γενικές γραμμές ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός πρωθυπουργός σε σχέση με τον Καραμανλή, Γιώργο Παπανδρέου και προφανώς τον Τσιπρα.
Στα «κ.λπ.» φαντάζομαι βάζεις και τ' ότι πέθανε κι αυτός στα 80φεύγα χωρίς έγνοιες και τύψεις, όπως τα περισσότερα ανώτατα πολιτικά κοπρόσκυλα στην Ελλάδα...Είχε δηλαδή όλα τα καλά ενός τυπικού Έλληνα πρωθυπουργού. Λαμόγιο, διεφθαρμένος, επιζήμιες αποφάσεις, εθνική ισοπέδωση κλπ. Καλό παράδεισο να έχει!
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.208 μηνύματα.

05-01-25

17:03
Για το χρηματιστήριο συμφωνώ, αλλά να σου θυμήσω πως αυτά γίνονται και σε χειρότερο βαθμό στις ΗΠΑ και στη Γερμανία οπότε το επιχείρημα σου δε στέκει.Το Ευρω ήταν φτιαγμένο ακριβως για τα μέτρα και τα σταθμά της Γερμανίας και πρακτικά συσσώρευσε όλο τον πλούτο του νότου στα πλεονάσματά της. Επίσης γιατί ήταν μια ισχυρή οικονομία (τότε) που δεν ειχε καμία ανάγκη να γίνει πιο ανταγωνιστική μέσω της υποτίμησης ενός εθνικού νομίσματος ούτε είχε καμία όρεξη να απορροφήσει ομολογιακά όλα τα νότια χρέη.
Κι όλα αυτά, όχι γιατί το Ευρώ είναι καλύτερο ή χειρότερο από τη δραχμή ή τη λιρέτα ή την πεσέτα, αλλά γιατί συνεχίστηκαν οι ίδιες συμπεριφορές και λαμογιές και πριν το ευρώ και κατα τη διάρκεια του ευρώ και ακόμα και τώρα. Και όταν ο άλλος σου λεει εκμεταλλευσου τα χαμηλά επιτόκια να αναπτύξεις τη χώρα σου κι εσυ φτιάχνεις (βλ. Καραμανλής) γαλάζιο κράτος πελατειακό, λογικό ειναι να ανατιναχτεί μετά η οικονομία.
Και επειδη ειπωθηκε για βραζιλία κάτι πιο πάνω, όχι απαραίτητα. Το όλο κακό έγινε στο Μνημόνιο με το Αγγλικό Δίκαιο όπου εκεί εαν γύριζες σε δραχμή (εχω φιλο στο εξωτερικό, είχε δει στα τεστς το νεο σήμα της δραχμής αλλά δεν μου επιτρέπεται να πω περισσότερα, παραλίγο όμως...) θα είχες να κανεις με τα δάνεια σε ευρω πάλι οπότε ναι εκει θα είχαμε σουρεαλ συνθηκες (οξεία κρίση αλλά για πιο λίγο, σε αντιθεση με τωρα που ειναι απλώς βαθεια και όχι οξεία αλλά παρατεταμενη σε γελοία χρονικά διαστηματα -- αδυνατώ να δω γιατί αυτό ειναι καλό αλλά τέσπα).
Η γενική ιδεα ειναι οτι δεν φταιει το εκαστοτε νομισμα αλλά οι πολιτικες που ακολουθεις. Και το κράτος μας ειναι σαθρό όπως και να το κανεις σε αυτό το θεμα. Οπότε τσάμπα τσακώνεστε για τα νομίσματα, είναι απλά εργαλεία.
Τώρα, αναφορικά με τον Σημίτη, ξέρω ήδη την αντίδραση που θα ακούσω απο τον κύκλο μου για παράδειγμα "να μη λιώσουν τα κόκκαλά του". Ναι οκ, εγω δεν εχω κατι καλό να πω, οπότε δεν θα πω. Κι ούτε θα τον συγχωρήσω οπως κανω με όλους που πεθαίνουν, πράγμα σπάνιο για μένα.
Τα είπε όλα ο Γιάννης2001 πριν απο μενα
Φτιαγμένα στοιχεία, ιστορίες με τη Γκολντμαν Σακς αν θυμαμαι καλά, Συμφωνία της Μαδρίτης (διαβάστε το βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου για να δείτε ΠΟΣΟ κακό ήταν και μας ακολουθεί ακόμα) Ευχαριστώ στους Αμερικάνους, Ίμια, ήμουν 13 χρονών το 1996, έπαιζα με το σπαθί του Λευκου Ρεηντζερ στον καναπέ και βλέπαμε τις πολεμικές εικόνες από τα Ίμια. Χρηματιστήριο μετα, "παιξτε παίξτε, θα πάει 10,000 μονάδες" και μας γονάτισαν όλους. "Παίξτε" με χρηματιστηριακά προιοντα, αν ειναι δυνατόν, μέχρι και η κυρα Μαρία έπαιζε.
(Μετα απο τοσες σπουδές, τόση ενασχόληση κλπ, εμαθα ενα βασικό πράγμα. Όταν κατι γίνεται κοινή γνώση και το ξερει και η μάνα σου και θέλει να επενδυσει πχ κρυπτο ή ότι, είναι η ωρα να ΒΓΕΙΣ.)
Λοιπόν, όχι, δεν εχω να πω τίποτα για τον Σημίτη. Εξαιρετικά κακός πρωθυπουργός. Κάναμε αμαν για να τον ριξουμε και το 2000 και το 2004, το νιωθαμε στο σβέρκο μας χειρότερα κι απο τον Παπανδρέου, ακόμα χειρότερα κι από τον Καραμανλή που τον διαδέχτηκε.
Ο Κούλης δίνει 4 μέρες εθνικό πένθος στον εκσυγχρονιστή μέντορά του. Αυτό δεν το χω ξαναδεί όσο ζω, εκτός κι αν κάτι μου διαφεύγει.
Τίποτα. Πάμε παρακάτω.
Όσον αφορά για το €, όποιος έχει μελετήσει έστω και λίγο τις συνθήκες και το πως λειτουργεί καταλαβαίνει γιατί είναι ένα απίστευτα αποτελεσματικό νόμισμα που λειτουργεί όχι για να απορροφά πληθωρισμό αλλά για να είναι νόμισμα αποθεματικό όπως ακριβώς το δολλάριο.
Δε τίθεται σύγκριση ούτε με δραχμές ούτε με αγγλικό δίκαιο (πως κολλάει αυτό με τη δραχμή και την Ελλάδα που ακολουθεί το Ηπειρωτικό δικαιικό σύστημα μόνο στο μυαλό σου ξέρεις).
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Να κηρύξουμε καλύτερα εθνικό πένθος για Μάρξ και Λένιν καλύτερα συντρόφια.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.486 μηνύματα.

05-01-25

17:07
Εκεί υπάρχει η SEC κι η BaFin κι οι ποινές φυλάκισης κ.λπ. πάνε σύννεφο, εδώ το σκάνδαλο παραγράφηκε στην 20ετία και δεν άνοιξε ρουθούνι!Για το χρηματιστήριο συμφωνώ, αλλά να σου θυμήσω πως αυτά γίνονται και σε χειρότερο βαθμό στις ΗΠΑ και στη Γερμανία οπότε το επιχείρημα σου δε στέκει.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

05-01-25

17:19
Δε τίθεται σύγκριση ούτε με δραχμές ούτε με αγγλικό δίκαιο (πως κολλάει αυτό με τη δραχμή και την Ελλάδα που ακολουθεί το Ηπειρωτικό δικαιικό σύστημα μόνο στο μυαλό σου ξέρεις).
Νομικός δεν ειμαι, οποτε επιφυλάσσομαι οτι οντως ολα αυτα ειναι μονο μες το μυαλο μου, αλλα εσυ ως Νομικός εξήγησέ μου γιατι ο Δικηγορικός Συλλογος Αθηνων έχει αυτο το κείμενο, απόσπασμα του οποίου σου παρέθεσα και γιατί μιλάνε έτσι γι αυτά τα ζητήματα.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.

05-01-25

17:51
Κληρονομιά του τα Ίμια, ο Οτσαλάν, το μαγείρεμα του "αμαρτωλού" swap της Goldman Sachs (με σεφ τον Στουρνάρα) προκειμένου να επιτευχθεί η επίσης μαγειρεμένη και άκαιρη είσοδος στην ΟΝΕ, το πάρτι με τα ολυμπιακά έργα, η φούσκα του Χρηματιστηρίου (με το θρυλικό "παίξτε, είναι δείγμα οικονομικής υγείας η άνοδος" του Γιάννου), ο Άκης, ο Τσουκάτος και τα άλλα παιδιά (της Siemens). Και πολλά ακόμα που γεμίζουν τόμους.
Το "μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελλάδας στη μεταπολίτευση" ήταν, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό υπερτιμολογήσεις, μίζες και ευκαιρία να βουτήξουν το δάχτυλο στην κρατική μαρμίτα όσο το δυνατόν περισσότεροι ημέτεροι. Με μια Εγνατία που ακόμα χτιζόταν 10 χρόνια αφού είχε πάψει να είναι πρωθυπουργός, μια Αττική Οδό κι ένα Ρίο-Αντίρριο που έχουμε πληρώσει στο υπερδεκαπλάδιο μέσω διοδίων.
Πήρε την καλτ, βλαχοβαλκάνια ρεμούλα του ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ και της πρόσθεσε χούφτες "φιλελεύθερης" και "κεντροδεξιάς" μάσας. Τελειοποίησε το εγχειρίδιο του πώς γίνονται οι "δουλίτσες" στο νοτιότερο άκρο των Βαλκανίων. Τα τέκνα της σχολής αυτής στελεχώνουν σήμερα τη μητσοτακική κυβερνητική familia.
Το ακόμα τραγικότερο είναι πως σε ένα εναλλακτικό σενάριο του ελληνικού multiverse, θα είχαμε πρωθυπουργό Άκη. Η χώρα δεν είχε ποτέ καμία πιθανότητα.
Ένα σκουπίδι λιγότερο .
Υ.Γ Κρίμα που η κηδεία του θα γίνει με δημόσια δαπάνη . Ας δινόντουσαν τα λεφτά αυτά σε άτομα που τα έχουν ανάγκη . Τόσα έφαγε αυτός και η πάρεα του . Όσα λαμόγια ζούνε να πάνε να τον βρούνε.
Υ.Γ2 Πολύ άσχημο να βλέπεις ακόμα άτομα να υποστηρίζουν τέτοιους πολιτικούς . Ποσό χαμηλά έχετε θέσει τον πήχη ρε παιδιά ;
Το "μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελλάδας στη μεταπολίτευση" ήταν, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό υπερτιμολογήσεις, μίζες και ευκαιρία να βουτήξουν το δάχτυλο στην κρατική μαρμίτα όσο το δυνατόν περισσότεροι ημέτεροι. Με μια Εγνατία που ακόμα χτιζόταν 10 χρόνια αφού είχε πάψει να είναι πρωθυπουργός, μια Αττική Οδό κι ένα Ρίο-Αντίρριο που έχουμε πληρώσει στο υπερδεκαπλάδιο μέσω διοδίων.
Πήρε την καλτ, βλαχοβαλκάνια ρεμούλα του ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ και της πρόσθεσε χούφτες "φιλελεύθερης" και "κεντροδεξιάς" μάσας. Τελειοποίησε το εγχειρίδιο του πώς γίνονται οι "δουλίτσες" στο νοτιότερο άκρο των Βαλκανίων. Τα τέκνα της σχολής αυτής στελεχώνουν σήμερα τη μητσοτακική κυβερνητική familia.
Το ακόμα τραγικότερο είναι πως σε ένα εναλλακτικό σενάριο του ελληνικού multiverse, θα είχαμε πρωθυπουργό Άκη. Η χώρα δεν είχε ποτέ καμία πιθανότητα.
Ένα σκουπίδι λιγότερο .
Υ.Γ Κρίμα που η κηδεία του θα γίνει με δημόσια δαπάνη . Ας δινόντουσαν τα λεφτά αυτά σε άτομα που τα έχουν ανάγκη . Τόσα έφαγε αυτός και η πάρεα του . Όσα λαμόγια ζούνε να πάνε να τον βρούνε.
Υ.Γ2 Πολύ άσχημο να βλέπεις ακόμα άτομα να υποστηρίζουν τέτοιους πολιτικούς . Ποσό χαμηλά έχετε θέσει τον πήχη ρε παιδιά ;
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.

05-01-25

21:08
Αν εύχεται συλλυπητήρια ο Μπλερ είναι καλό; 

Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.208 μηνύματα.

05-01-25

22:15
Τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου.View attachment 143356
Νομικός δεν ειμαι, οποτε επιφυλάσσομαι οτι οντως ολα αυτα ειναι μονο μες το μυαλο μου, αλλα εσυ ως Νομικός εξήγησέ μου γιατι ο Δικηγορικός Συλλογος Αθηνων έχει αυτο το κείμενο, απόσπασμα του οποίου σου παρέθεσα και γιατί μιλάνε έτσι γι αυτά τα ζητήματα.
Εσύ βαρύνεσαι να αποδείξεις ότι από το κείμενο προκύπτει αυτό που θες να πεις.
Δε θα κάτσω εγώ να διαβάσω πρακτικά συνεδρίου (γιατί περί αυτού πρόκειται και τίποτα παραπάνω) για να αποδείξω τη δική μου θέση!
Για ποιό σκάνδαλο συγκεκριμένα λες;Εκεί υπάρχει η SEC κι η BaFin κι οι ποινές φυλάκισης κ.λπ. πάνε σύννεφο, εδώ το σκάνδαλο παραγράφηκε στην 20ετία και δεν άνοιξε ρουθούνι!
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

05-01-25

22:16
Του Χρηματιστηρίου το 1999...Για ποιό σκάνδαλο συγκεκριμένα λες;
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

05-01-25

22:33
Μην το κάνεις εαν δεν θέλεις. Το σέβομαι.Τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου.
Δε θα κάτσω εγώ να διαβάσω πρακτικά συνεδρίου (γιατί περί αυτού πρόκειται και τίποτα παραπάνω) για να αποδείξω τη δική μου θέση!
Για ποιό σκάνδαλο συγκεκριμένα λες;
Κι εγω όμως δεν βαρύνομαι να αποδείξω τίποτα στο Ίντερνετ, ειδικά από τη στιγμή που δεν είμαι νομικός, και το ξέρεις ότι εχω αδυναμία λόγω μη καθ υλην αρμοδιότητος, εντούτοις με εγκαλείς προς απόδειξη.
Είμαι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος που είδα και άκουσα ή διάβασα γραμμένα πράγματα, εδω και χρόνια. Και μου λες οτι ολα είναι στο μυαλό μου.
Σου εξηγώ όμως πως το Αγγλικό Δίκαιο και το δικαστήριο του Λουξεμβούργου, είναι πράγματα που είναι γραμμένα ακόμα και σε τετοιες σοβαρές σελίδες και όχι κατι που ειναι στο μυαλό μου.
Ε εξήγησέ μου εσυ που εισαι νομικός, γιατί αυτό που μου έχει αφεθει ως ίζημα εντυπώσεως δεν ειναι αληθές, για ποιο λόγο παραπλανώμαι από τα όσα διαβάζω και ακούω και γιατί είναι στο μυαλό μου, αφού το λένε κι άλλοι και μάλιστα σοβαροί;
Δεν θέλεις, δεν πειράζει. Πάμε παρακάτω τότε και πάλι φίλοι.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.

06-01-25

00:32
Τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου.
Για ποιό σκάνδαλο συγκεκριμένα λες;
• Κρίση Ίμια και ευχαριστώ στις ΗΠΑ που δεν έκαναν τίποτα στην Τουρκία παρόλο που κατέρριψαν το ελικόπτερο
• Μίζες, προσλήψεις ρουσφέτια, γιατροί με φακελάκια ήταν το χαρακτηριστικό της εποχής του
• Κόστος Ολυμπιακών Αγώνων με αγορά στα πάντα αντί για ενοικίαση υλικών που γάμησε φορολογούμενος
• Μηδέν πρωτοβουλία και κίνηση στην ανάπτυξη/εκμετάλλευση Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μετά το πέρας των Αγώνων
• Σκάνδαλο Siemens
• Σκάνδαλο Χρηματιστήριου
• Σκάνδαλο εξοπλιστικών
• Σκάνδαλο Οτσαλάν
• Σκάνδαλο Στέγκου
• Σκάνδαλο THALES
• Σκάνδαλο Αριάδνη
• Συμμετοχή στον πόλεμο στη Σερβία (αν θυμάστε με τα τρένα) με βοήθεια στο βομβαρδισμό της
• Νόμος Πεπονή για ρουσφετοπροσλήψεις ΑΣΕΠ των μελών ΠΑΣΟΚ
• Γενικότερος χαμός τα 8 χρόνια με διαρκείς καταλήψεις, πορείες, κλπ.
Σου φτάνουν αυτά;
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.

06-01-25

00:41
Ο Σημίτης ήταν το τέλος μιας εποχής οπισθοδρόμισης της Ελλάδας ανθρώπων που με ένα ψεύτικο χαμηλό προφίλ έδιναν την εικόνα ανθρώπων που αποτελούσαν την πνευματική ελίτ της χώρας. Αυτοί οι άνθρωποι με την κοινωνική και οικονομική χρεωκοπία της χώρας έφτιαξαν μια αξιοζήλευτη καριέρα ειδικά τα χρόνια που οι περισσότεροι από εδώ μέσα ήταν 2χρονα παιδάκια. Θεωρείται μαφιόζικη πληρωμή το τετραημερο πένθος από το διεφθαρμένο πολιτειακό σύστημα. Απαράδεκτο φάουλ από τον μεταρρυθμιστή Κούλη. Αφού ο Σημίτης άφησε παρακαταθήκες και πολιτικά κεφάλαια γιατί η χώρα οδηγήθηκε σε κοινωνική και πολιτισμική απομόνωση από την ΕΕ; Οι σπουδές στο Gießen δεν βοήθησαν;

Valder
Τιμώμενο Μέλος

06-01-25

00:46
Η ΝΔούλα προσκυνά το είναι του πολιτικού πατρός της, ακόμα και μετα θάνατον.Θεωρείται μαφιόζικη πληρωμή το τετραημερο πένθος από το διεφθαρμένο πολιτειακό σύστημα. Απαράδεκτο φάουλ από τον μεταρρυθμιστή Κούλη.
Όταν το μισό σου κόμμα είναι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και χρωστάς πολλά στον δάσκαλό σου, τέσσερες μέρες προσκυνήματος να πάει η ψυχή οπωσδήποτε Παράδεισο, είναι ότι πρέπει.
Τετραήμερο πένθος δεν ξερω αν πήρε ουτε ο Μεταξάς που είπε το alors c'est la guerre.
nPb
Επιφανές μέλος

06-01-25

00:49
Η ΝΔούλα προσκυνά το είναι του πολιτικού πατρός της, ακόμα και μετα θάνατον.
Τετραήμερο πένθος δεν ξερω αν πήρε ουτε ο Μεταξάς που είπε το alors c'est la guerre.
Του δώσε και κατάλαβε. Πένθος με τα ούλα του. Προχτές είχαμε και την ιθαγένεια με τους Ντεγκρές. Εκσυγχρονιστική Μοναρχική Κομματοκρατία.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.

06-01-25

01:12
Εγώ πάντως δεν πένθησα σήμερα, άκουγα μουσική όλη μέρα.

Valder
Τιμώμενο Μέλος

06-01-25

01:19
Πως ρουφάνε το κεφαλάκι απο το αρνί κατι μερακλήδες το Πάσχα, ε ήπιε μέχρι και το μεδούλι απο το πολύ το ρούφηγμα.Του δώσε και κατάλαβε. Πένθος με τα ούλα του. Προχτές είχαμε και την ιθαγένεια με τους Ντεγκρές. Εκσυγχρονιστική Μοναρχική Κομματοκρατία.
Θες δε θες κερατά Έλληνα θα κλάψεις και θα πεις ότι ήταν και καλός.
KleinosBrekias
Δραστήριο μέλος
Ο Μητσαρας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών, επαγγέλλεται Άεργος/η και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 526 μηνύματα.

06-01-25

08:04
Αν ο συγχωρεμενος ηταν οικονομολογος , εγω ειμαι γιος του Σουλτανου του Μπρουνει . Εγω θυμαμαι τον γκομενο της Μονικας Λεβινσκι στα εδρανα της Βουλης να λεει παιξτε ολοι κουμαρι . Εφερε δανεικο κοτζαμ προεδρα της Αμερικα .
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος

06-01-25

10:56
H ΝΔουλα θελει να τα εχει καλα με το μπασοκ , αφου ξερει πως 150 βουλευτες δυσκολα ξαναμαζευει.Θεωρείται μαφιόζικη πληρωμή το τετραημερο πένθος από το διεφθαρμένο πολιτειακό σύστημα. Απαράδεκτο φάουλ από τον μεταρρυθμιστή Κούλη.

nPb
Επιφανές μέλος

06-01-25

12:04
Εγώ πάντως δεν πένθησα σήμερα, άκουγα μουσική όλη μέρα.![]()
![]()
Kακό παιδί. Ντροπή σου που δεν τιμάς το εκσυγχρονιστικό Πασόκ, τούτο το έργο δεν είναι μακέτο.
Τόσα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης θυμάστε που λαμβάναμε; Εν τω μεταξύ ο τίτλος Στήριξη παρέπεμπε σε τίποτα τριτοκοσμικές χώρες όπου οι πλούσιες χώρες βοηθάνε με πακέτα στήριξης τις φτωχές μπανανίες. Βέβαια εδώ ο μέσος τότε τσιφτετέλληνας χαιρόταν που το Πασόκ έφερνε λεφτά από τις Κομισιόνες με το κιλό και μπορούσε να αγοράσει Μερσεντές (σαν της φωτογραφίας) και να πάει με τη φαμίλια στο χωριό για να το παίξει λεφτάς στους άλλους χωριανούς. Τhe most Pasok-car. Με τέτοιο αμάξι καταλάβαινες ότι ο άλλος ήταν κλαδικόσκυλο του κόμματος. Τα έγραφε όλα με ο και το έπαιζε ιστορία, ενώ καλλιεργούσε και κίτρινο νύχι στο μικρό δάχτυλο του χεριού.
Τελικά τι ακριβώς στήριξαν τα μπακέτα στήριξης;

Όπως είπε κάποιος ότι ο Κούλης μας κάνει Μπλιάξ Χιούμορ και όχι Βlack Χιούμορ.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος

06-01-25

12:35
Ναι γιατί λογικά ο Σημίτης (και ο κάθε Σημίτης --δε κάνω κομματική τοποθέτηση) φταίει που οι ημιβαλκάνιοι μπαστουνόβλαχοι με τις γαλότσες το 1999 έριχναν τις οικονομίες τους σε αποθήκες στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης που ήταν δηλωμένες ως "Βιομηχανία Όπλων Α.Ε.".Του Χρηματιστηρίου το 1999...
Άσε μας ρε φίλε...
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.698 μηνύματα.

06-01-25

14:25
Η θητεία του Σημίτη θεωρώ συνολικά είναι θετική.
Αλλά αν έβαζα ένα τίτλο θα ήταν το ερώτημα αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Η είσοδος στην ΟΝΕ ήταν θετική αλλά για να γίνει αυτό έγινε το μαγείρεμα του αιώνα στα οικονομικά στοιχεία και ταυτόχρονα έγινε χωρίς κανέναν έλεγχο με αποτέλεσμα εξώφθαλμα φαινόμενα αισχροκέρδειας όπου αγαθά μεταφέρθηκαν στις νέες τιμές με εντελώς άλλη ισοτιμία, πιο διαφημισμένο το νερό που από 50 δραχμές πήγε 50 λεπτά. Τις συνέπειες από αυτά τις πληρώνουμε ακόμα και τώρα.
Έκανε πολλά έργα αλλά με τρομερές υπερκοστολογήσεις αφήνοντας τους πάντες να τρώνε δημόσιο χρήμα με αντάλλαγμα στήριξη. Παρόμοια με τους εξοπλισμούς. Όλο αυτό εδραίωσε ακόμα περισσότερο την λογική της μίζας, της ρεμούλας και του γνωστού και έστρωσε το έδαφος για την κυβέρνηση του Κωστάκη του Καραμανλή για να φάνε μέχρι και τα έπιπλα από τα γραφεία.
Επίσης για να μπορέσει να κάνει όσα έκανε, δεν εφάρμοσε την μεταρρύθμιση Γιαννίτση στο ασφαλιστικό που από μόνη της ίσως αρκούσε για να μην μπούμε στα μνημόνια. Και τέλος, για εσωκομματικούς λόγους έδωσε το χρίσμα στον Γιωργάκη εξασφαλίζοντας ότι και μετά την κυβέρνηση Κωστάκη θα έχουμε άχρηστο πρωθυπουργό.
Έκανε πολλά καλά και πιστεύω ότι είχε ένα όραμα για τη χώρα όμως ο τρόπος που χρησιμοποίησε για να εδραιωθεί στην εξουσία και να πετύχει όσα πέτυχε δημιούργησε ή μεγένθυνε άλλα τεράστια προβλήματα.
Αν ο Γιωργάκης ήταν αυτός που πήδηξε από τον γκρεμό και ο Κωστάκης αυτός που δεν μας έβγαλε από τον δρόμο χωρίς επιστροφή όταν ακόμα προλαβαίναμε έστω τελευταία στιγμή, ο Σημίτης ήταν αυτός που μας έβαλε στον δρόμο και πάτησε το γκάζι χωρίς να ξέρει(ή χωρίς να τον νοιάζει; ) ότι στο τέλος του δρόμου υπήρχε γκρεμός.
Αλλά αν έβαζα ένα τίτλο θα ήταν το ερώτημα αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Η είσοδος στην ΟΝΕ ήταν θετική αλλά για να γίνει αυτό έγινε το μαγείρεμα του αιώνα στα οικονομικά στοιχεία και ταυτόχρονα έγινε χωρίς κανέναν έλεγχο με αποτέλεσμα εξώφθαλμα φαινόμενα αισχροκέρδειας όπου αγαθά μεταφέρθηκαν στις νέες τιμές με εντελώς άλλη ισοτιμία, πιο διαφημισμένο το νερό που από 50 δραχμές πήγε 50 λεπτά. Τις συνέπειες από αυτά τις πληρώνουμε ακόμα και τώρα.
Έκανε πολλά έργα αλλά με τρομερές υπερκοστολογήσεις αφήνοντας τους πάντες να τρώνε δημόσιο χρήμα με αντάλλαγμα στήριξη. Παρόμοια με τους εξοπλισμούς. Όλο αυτό εδραίωσε ακόμα περισσότερο την λογική της μίζας, της ρεμούλας και του γνωστού και έστρωσε το έδαφος για την κυβέρνηση του Κωστάκη του Καραμανλή για να φάνε μέχρι και τα έπιπλα από τα γραφεία.
Επίσης για να μπορέσει να κάνει όσα έκανε, δεν εφάρμοσε την μεταρρύθμιση Γιαννίτση στο ασφαλιστικό που από μόνη της ίσως αρκούσε για να μην μπούμε στα μνημόνια. Και τέλος, για εσωκομματικούς λόγους έδωσε το χρίσμα στον Γιωργάκη εξασφαλίζοντας ότι και μετά την κυβέρνηση Κωστάκη θα έχουμε άχρηστο πρωθυπουργό.
Έκανε πολλά καλά και πιστεύω ότι είχε ένα όραμα για τη χώρα όμως ο τρόπος που χρησιμοποίησε για να εδραιωθεί στην εξουσία και να πετύχει όσα πέτυχε δημιούργησε ή μεγένθυνε άλλα τεράστια προβλήματα.
Αν ο Γιωργάκης ήταν αυτός που πήδηξε από τον γκρεμό και ο Κωστάκης αυτός που δεν μας έβγαλε από τον δρόμο χωρίς επιστροφή όταν ακόμα προλαβαίναμε έστω τελευταία στιγμή, ο Σημίτης ήταν αυτός που μας έβαλε στον δρόμο και πάτησε το γκάζι χωρίς να ξέρει(ή χωρίς να τον νοιάζει; ) ότι στο τέλος του δρόμου υπήρχε γκρεμός.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 82 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Wonderkid
- Jack of Spades
- Μαυρίκιος
- giorgos5002
- Hased Babis
- userguest
- back2967
- Scandal
- Paragontas7000
- chester20080
- johnsala
- camil
- Kate1914
- vasilis123321
- taketrance
- charmander
- A350
- Reader
- American Economist
- giannhs2001
- Memetchi
- Corfu kitty
- Unboxholics
- Jim4ever
- bibliofagos
- AggelikiGr
- GeorgePap2003
- fmarulezkd
- Fernando_A
- NeosUser2023
- Sosstoss
- DimitraA.
- Αντικειμενικός
- Libertus
- fockos
- rafaela11
- Μήτσος10
- touvlo
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.