Πέθανε ο Κώστας Σημίτης

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.060 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
Τι θα κάνατε στη θέση του Σημίτη; Πόλεμο όπως o Valder από κάτω; Αν ναι η απάντησή μου είναι στο α.
Τα βυθιζα χωρις δευτερη σκέψη και τίναζα κι όλα τα ναυπηγεία και βάραγα Ντιντιμ Νταλαμαν Μπολού, ότι βάση έχουν και δεν έχουν. Κόλαση επι γής, σπάσιμο ραχοκοκκαλιάς.

Μια φορά είναι η όλη δουλειά.

α) Αν χάναμε το πόλεμο τι θα γινόταν; Άξιζε να πάρουμε το ρίσκο;
Δε θα χάναμε. Ούτε σημερα χάνουμε.

β) Πριν το περιστατικό δεν ήξερε κανένας την ύπαρξη των Ιμίων... Πήρε αξία μετά το περιστατικό.
Τα περιστατικά γίνονται ακριβώς γιατί ο εχθρός θεωρεί πως υπάρχει αξία, είτε την ξέρουμε εμείς από πρίν είτε όχι.

Χωρίς συμφωνία με την Τουρκία άντληση πετρελαίου και εκμετάλλευση δεν γίνεται στη περιοχή. Αυτό δεν αλλάζει όποιος και να είναι κυβέρνηση και πριν το Σημίτη και μετά.
Το ίδιο είδες να γίνεται και το 2020; Να ζητάει η Τουρκια και η ΤΡΑΟ τη συμφωνη γνωμη μας για ερευνες με το Ορουτς Ρεις;

γ) Η συμφωνία της Μαδρίτης ήταν πολύ γενική. Η κάθε πλευρά την ερμηνεύει όπως θέλει. Και χωρίς τη συμφωνία οι Τούρκοι την ίδια στάση θα είχαν. Έπρεπε να γίνει για να λήξει το θερμό επεισόδιο.
Και τότε γιατί να κάνεις συμφωνία αφού και χωρίς αυτή θα έχουν την ίδια στάση; Γιατί να δώσεις νομικό έρεισμα και προηγούμενο;

Σου θυμιζω εχω διαβασει μέρος του σχετικου βιβλιου για το θέμα, μόνο τα χέρια μας δέσαμε.
 

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.704 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Δε θα χάναμε. Ούτε σημερα χάνουμε.
H Τουρκία είναι αυτόνομη σε στρατιωτικό εξοπλισμό με πολύχρονη εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες μάχης και ο λαός της είναι πιο πατριωτικός και στρατοκαυλος. Η Ελλάδα χωρίς την έγκριση ΝΑΤΟ δεν μπορεί να κάνει τπτ.

Πριν το Σημίτη:
Μετά τον Σημίτη:

Χωρίς συμφωνία με τους Τούρκους εκμετάλλευση του Αιγαίου δεν γίνεται. Ο Βελόπουλος και η Λατινοπουλου απλώς κοροϊδεύουν.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
H Τουρκία είναι αυτόνομη σε στρατιωτικό εξοπλισμό με πολύχρονη εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες μάχης και ο λαός της είναι πιο πατριωτικός και στρατοκαυλος. Η Ελλάδα χωρίς την έγκριση ΝΑΤΟ δεν μπορεί να κάνει τπτ.

Χωρίς συμφωνία με τους Τούρκους εκμετάλλευση του Αιγαίου δεν γίνεται. Ο Βελόπουλος και η Λατινοπουλου απλώς κοροϊδεύουν.
Όλα αυτα που σου είπα στο προηγούμενο ποστ, γίνονται σε 1 ωρα ακριβώς. Μέχρι να ρίξουν τα ραφαλ τις τρεις γεφυρες στην Πόλη και να σκάσουμε απο Ανατολική Θράκη μέχρι Στενά, το Νάτο θα κοιμάται.

Ας του σπάσω την πλάτη και ύστερα ας μου τραβήξει το αυτί το Νάτο.

Αυτο κάνουν και οι Τουρκοι σημερα σε Συρία και αλλού. Πρώτα πάνε, κάνουν τη δουλειά της χώρας τους και μετά τρώνε τις κυρώσεις (ή και όχι).

Εκεί που θα ειναι τα συνορα μετα απο 4 ωρες, εκεί θα μείνουν με το που θα ρθει η ντιρεκτιβα απο Αμερική.

Ας έρθει. Αλλά μέχρι να έρθει, θα του χω σπάσει την πλάτη ανεπανόρθωτα. Και μετα θα ειναι άχρηστοι οι Τούρκοι και για την Αμερική. Τι θα κάνουν οι Αμερικάνοι, θα διαπραγματευτούν με την Ελλάδα σε θέση ισχύος θέλουν δεν θέλουν μετά.

Όπως το 1921 είχαν πει οι Γάλλοι "Αν οι Έλληνες καταφέρουν και μπουν στην Άγκυρα, ίσως θα πρέπει να κάνουμε μαζί τους μια συμφωνία" (αντ αυτης που έκαναν και υποστηριξαν έμμεσα ή άμεσα τον Κεμάλ μετά).

Μη σου πω οτι θα πήγαινα σέρνοντας επάνω να με δει ο στρατος και να πάρει θάρρος, αντι να κρυβομαι σε γραφεια και ατέλειωτα συμβουλια στο ΚΥΣΕΑ στην ανεσουλα μου οπως εγινε το 1996, μεχρι να ρθει η εντολή, ακριβώς γιατί ήταν άτολμοι. Στο στόχαστρο τους είχαμε τους Τούρκους κυριολεκτικά.

Και ήταν άτολμες κότες λυράτες και ταχα δεν συμφωνουσαν να παρουν μια απόφαση, κλασσικο γραφειοκρατικο κόλπο για να πάρει άλλος την απόφαση (εν προκειμενω η Αμερική) και η Αμερική τι θα σου πει, "μη μου χαλάτε τη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ". Δικά της είναι τα νησιά; Οχι. Το συμφέρον της κοιτάει.

Ο Σημιτης τι κοιταγε;

Τον μέσο Έλληνα που σκέφτεται οπως εσυ. "Και τι θέλετε να κάνουμε τωρα; Πόλεμο;"

Ναι.

Ειναι μια καλή μέρα κι ένας καλός τρόπος για να πεθάνω. Σέρνοντας θα παω στο μέτωπο με τα πολιτικά ως ηγέτης της χώρας να παρει ο στρατος θάρρος, κι ας πέφτουν γυρω μου οι οβιδες βροχή. ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ. ΟΧΙ σε μια καρέκλα βλέποντας τον καθε αστοιχειωτο να λεει οτι εχει και η Τουρκία λόγο στο Αιγαιο.

Η Λωζανη λεει 3 μιλια απο τις Μικρασιατικες ακτές = Τουρκία. Ολα τα μετά = Ελλάδα.
Η UNCLOS 1982 λεει, 12νμ αιγιαλίτιδα ζωνη, ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ανακυρησσόμενη.
και άλλα και άλλα και άλλα.

Τίποτα δεν έχουμε να μοιράσουμε. Απλά δεν έχουν αρχίδια αυτοί που ψηφίζετε.

Εγω θα ΠΕΘΑΙΝΑ στο μέτωπο, την Πόλη να πάρω, την πλάτη να τους σπάσω να μεινουν αιώνια αδύναμοι, κι ύστερα να μεινω στον τόπο να μου πάρει την ψυχή εκείνη την ωρα.

Και στείλε μου μετα ότι αντιδραστικούς γουστάρεις να μου ριξουν την κυβερνηση, ή οπως εγινε με τον Φίτσο που πήγε κοντρα στην Δυση και έφαγε τέσσερεις στο στήθος.

Θα τους έχω γαμήσει; Θα τους έχω γαμήσει.
Θα έχω προλάβει να δοξάσω τη χώρα; Θα έχω προλάβει.


Σου ξαναλέω, εχω death wish για πεδίο της μάχης στο μέτωπο με θεα την Ανατολικη Θράκη, δε μπορεις να κανεις συστημικο reasoning μαζι μου.

Πρώτα ειναι η Αυτοκρατορία μου και μετά η λογική.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
H Τουρκία είναι αυτόνομη σε στρατιωτικό εξοπλισμό με πολύχρονη εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες μάχης και ο λαός της είναι πιο πατριωτικός και στρατοκαυλος. Η Ελλάδα χωρίς την έγκριση ΝΑΤΟ δεν μπορεί να κάνει τπτ.
Ε ναι ρε τσακαλε και ο Ελληνικος λαος λεει "ε νταξει ρε αδερφε στα παπαρια μας τι ειναι μια βραχονησιδα τι ειναι δυο τρεις τι ειναι η θρακη η μακεδονια η κρητη δε πειραζει που κυματιζει η τουρκικη σημαια στην ακροπολη στα παπαρια μου"
 
Top