Valder
Τιμώμενο Μέλος

Έτσι όμως γίνεται και στην 1η περίπτωση. Τελικά, αγοράζουμε καινούρια πράγματα, είτε από αναβαθμίσεις, είτε ολόκληρα νέα towers. Τα παλιά τι τα κάνετε εσείς; Εγώ είμαι σε μια κατάσταση που δεν μου αρέσει. Αγόρασα το 2003 αυτόν τον πύργο βάζοντας τον παλιό Ρ2 400ρη σε ενα μικρό τραπεζάκι και κάνοντάς τα δίκτυο. Κάποια στιγμή στις αρχές του 2007 θα θελήσω νέο πισί. Και τι θα γίνει; Θα έχω 3; που θα βάλω τα άλλα 2; Κι αν μου δώσει ο αδερφός μου τον φορητό από τη φοιτητική επιδότηση, τι θα κάνω;
...Ο οποίος αδερφός μου έχει ήδη ένα σκουριασμένο πισί Athlon XP κάτω στο σπίτι του αλλά πρόσφατα πήρε φορητό. Αν μου δώσει κι εμένα τον "φοιτητικό" τι θα κάνουμε με το άλλο το σκουριασμένο;
Γενικά, τι θα κάνω όλα αυτά τα μπρίκια που ναι μεν είναι παλιά αλλά λειτουργούν;
Εσείς τα πουλάτε/χαρίζετε; Τι κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Γενικά είμαι υπέρ της άποψης ότι αν μπορείς να πουλήσεις κάτι ώστε να βγάλεις κάποια από τα σπασμένα της αναβάθμισης/αγοράς νέου, καλό είναι να το κάνεις!
Προσωπικά έχω 3 pc στο σπίτι μου...
τον φορητό, που χρησιμοποιώ για ό,τι κάνω (internet, εργασίες(όταν είχα) κλπ...)(πλέον του έχω βάλει ΜΟΝΟ linux, έτσι για να μαθαίνω...)
το pc, που παίζει το ρόλο του media center και του κατεβαστηριού (ωραία λέξη ε;;

και το router, για το ασύρματο δίκτυο και το internet (βέβαια αυτός δεν πολυπιάνεται, ούτε οθόνη έχει, ούτε tower, ούτε τίποτα!)

Όπως το έχω σκεφτεί, ένα pc ακόμα θα μπορούσα να το βολέψω. (το λογαριασμό της ΔΕΗ δεν ξέρω.....)

Θα μου άρεσε να έχω ένα pc αποκλειστικά για file server, με τα raid του, τα backup του κλπ...(έχω και του κ#λου τα data....

Έτσι θα είχα όλα μου τα αρχεία μαζεμένα σε ένα σημείο, και δε θα έπρεπε να ψάχνω σε ποιο pc είναι τι....(πράγμα αρκετά σπαστικό!)

Μετά από αυτά... ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις το έξτρα pc:
- να μπεις στο ασύρματο δίκτυο(δεν ξέρω κατά πόσο έχεις όρεξη και θέλεις κάτι τέτοιο.....)
- να το έχεις για πειραματισμούς (linux, macos κλπ...)
- file server
- media center (δεν ξέρω τι οθόνες έχεις)
- να σουτάρεις το τωρινό 2ο και να έχεις αυτό για 2ο...
- κατεβαστήρι...(αρκετά χρήσιμο... γλυτώνεις αρκετούς πόρους από το βασικό σου pc)
Αυτά ως σκόρπιες ιδέες από μένα...
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα χειρότερα.....
daemon
Νεοφερμένο μέλος

Demelene
Διάσημο μέλος

Επίσης υπάρχει κόσμος, όπως εγώ που το κατεβαστήρι έπαθε πατατρακ και έχει μείνει χωρίς mobo και τρέχω και δεν φτάνω. Σε ένα κατάλληλο μέρος ειδικά σε μέρος που ασχολούνται με αυτά σίγουρα κάποιος θα βρει να τα πάρει.
Αν περάσει κάποιο διάστημα τότε ανακύκλωση μέσα από την ειδική υπηρεσία που υπάρχει ποια και στην χώρα μας.
drteddy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγώ θα σου πρότεινα είτε να το δώσεις σε κάποιο Σχολείο - Κοινοφελές ίδρυμα - φτωχό παιδί που δεν έχει δυνατότητα για αγορά Η/Υ και θέλει να μάθει, είτε να το έχεις για να πειραματιστείς (π.χ. μπορείς να περάσεις ένα OpenBSD ή ένα Debian Linux και να το ρίξεις στο διάβασμα με σκοπό ας πούμε να χτίσεις ένα firewall για ένα τοπικό δίκτυο - ειδικά για το Open BSD το έχω δει με τα μάτια μου να σηκώνεται αξιοπρεπέστατα σε Pentium MMX στα 200ΜHz - με πολύ ελαφρύ γραφικό περιβάλλον βέβαια - αλλά μια φορά σηκώθηκε).
Έχω δύο υπολογιστές Apple: ένα φορητό iBook που τον πήρα το 2001 και δουλεύει άψογα ακόμη και με τα πιο πρόσφατα λειτουργικά της Apple (που είναι σαφώς ανώτερα από τα Windows -δε το συζητάμε όμως εδώ τώρα) και πριν ένα χρόνο πήρα και ένα macmini για σταθερό. Δεν μπορώ να πω ότι το καθένα από αυτά έχει διακριτές λειτουργίες, αλλά τα χρησιμοποιώ και τα δύο για διάφορες δουλειές.
Συμφωνώ με την παραπάνω άποψη για τη δωρεά υπολογιστών σε σχολεία. Σαν εκπαιδευτικός της επαρχίας οι ανάγκες σε τεχνολογική υποδομή, στα φτωχά σχολεία της περιφέρειας είναι κάτι παραπάνω από επιτακτικές.
dimidola
Εκκολαπτόμενο μέλος

maik85
Πολύ δραστήριο μέλος

https://www.e-steki.com/forum/member.php?u=266

Κατά καιρούς έχω πουλήσει κομμάτια που άξιζε να πουληθούν, αλλά έχω χαρίσει κιόλας κάποια που δεν έπιαναν μια! (πχ χάρισα πέρισυ ένα celron 400 άρι, με τη μητρική του... ε, πόσο να το πούλαγα αυτό;;
Γενικά είμαι υπέρ της άποψης ότι αν μπορείς να πουλήσεις κάτι ώστε να βγάλεις κάποια από τα σπασμένα της αναβάθμισης/αγοράς νέου, καλό είναι να το κάνεις!
Προσωπικά έχω 3 pc στο σπίτι μου...
τον φορητό, που χρησιμοποιώ για ό,τι κάνω (internet, εργασίες(όταν είχα) κλπ...)(πλέον του έχω βάλει ΜΟΝΟ linux, έτσι για να μαθαίνω...)
το pc, που παίζει το ρόλο του media center και του κατεβαστηριού (ωραία λέξη ε;;
και το router, για το ασύρματο δίκτυο και το internet (βέβαια αυτός δεν πολυπιάνεται, ούτε οθόνη έχει, ούτε tower, ούτε τίποτα!)
Όπως το έχω σκεφτεί, ένα pc ακόμα θα μπορούσα να το βολέψω. (το λογαριασμό της ΔΕΗ δεν ξέρω.....)
Θα μου άρεσε να έχω ένα pc αποκλειστικά για file server, με τα raid του, τα backup του κλπ...(έχω και του κ#λου τα data....)
Έτσι θα είχα όλα μου τα αρχεία μαζεμένα σε ένα σημείο, και δε θα έπρεπε να ψάχνω σε ποιο pc είναι τι....(πράγμα αρκετά σπαστικό!)
Μετά από αυτά... ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις το έξτρα pc:
Φυσικά, όπως είπα στην αρχή, μπορείς πάντα να το σπρώξεις ώστε να βγάλεις ένα μέρος των εξόδων του νέου....
- να μπεις στο ασύρματο δίκτυο(δεν ξέρω κατά πόσο έχεις όρεξη και θέλεις κάτι τέτοιο.....)
- να το έχεις για πειραματισμούς (linux, macos κλπ...)
- file server
- media center (δεν ξέρω τι οθόνες έχεις)
- να σουτάρεις το τωρινό 2ο και να έχεις αυτό για 2ο...
- κατεβαστήρι...(αρκετά χρήσιμο... γλυτώνεις αρκετούς πόρους από το βασικό σου pc)
Αυτά ως σκόρπιες ιδέες από μένα...
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα χειρότερα.....
Πολύ καλές οι προτάσεις του φίλου giostau,έχω να προσθέσω και εγώ ένα...
Μπορείς να το κανείς Coin Up Play Machine!!!... Τι εννοώ... Να το φορτώσεις με emulators και να φτιάξεις μια ωραιότατη παιχνιδομηχανή!!!
gademis
Τιμώμενο Μέλος

DrJ7000
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το παλιό pc μπορείς άνετα να το βάψεις-τρυπήσεις, να κάνεις πειράματα με ανεμιστήρες, με νερά, με φώτα, με uv μπογιές κλπ....
Φαντασία να χεις...
Demelene
Διάσημο μέλος

Κάντο τηλεκατευθυνομενο!Εκτός από τα παραπάνω εγώ τώρα τελευταία έχω κολλήσει με το μοντάρισμα....
Το παλιό pc μπορείς άνετα να το βάψεις-τρυπήσεις, να κάνεις πειράματα με ανεμιστήρες, με νερά, με φώτα, με uv μπογιές κλπ....
Φαντασία να χεις...
Μπορείς επίσης να το κάνεις κύβο τον Borg και να τον βάλεις online και να κάνει cast
We Are the Borg
Prepare to be ascimilated
Resistance is futile.
maik85
Πολύ δραστήριο μέλος

ghelly
Πολύ δραστήριο μέλος

Demelene
Διάσημο μέλος

OxynteS
Πολύ δραστήριο μέλος

AstRoPeLeKi
Πολύ δραστήριο μέλος

Επιπλέον εχω 2 οθόνες (1 η δικιά μου και 1 απο το παλιό πισι της αδελφής μου, η οποία πήρε πλέον λαπτοπ, αφού της κάηκε το τροφοδοτικό από το παλιό της desktop και το παράτησε γιατί ο πύργος ήταν και ολόκληρη κουμούτσα

Το λοιπόν, σκέφτηκα, και αφού διάβασα εδώ το θέμα αυτό, να κάνω το εξής:
- Να δώσω τις οθόνες και γω σε κανα σχολείο (όπως ειπατε και παραπάνω).
- Να πάρω από τον πύργο μου τον σκληρό και να τον βάλω ή μέσα στο καινούργιο πισι που θα πάρω σαν έξτρα δισκο ή να πάρω ένα icy box και να τον έχω σαν δίσκο back up αρχείων.
- Επίσης να πάρω και τα drives του παλιού και να τα τοποθετήσω και αυτά στο καινούργιο πισι γιατί το κόβω να έχει μόνο ενα drive (αυτό του dvd rw και για διάβασμα και για γράψιμο).
- Να κρατήσω το τροφοδοτικό του παλιού σαν εφεδρικό για το καινούργιο σε περίπτωση που μου κάνει κανένα ΠΟΥΦ και για λύση ανάγκης είναι ότι πρέπει. (αν και δεν εχει τυχει ποτέ να μου καεί το οτιδήποτε στο πισι μου).
- Τα υπόλοιπα (μητρική, επεξεργαστή, κουτί, floppy κλπ) τί να τα κάνω; Που ακριβώς μπορώ να τα δώσω για ανακύκλωση; Γιατί τυγχάνει να εχω και τον παλιό πυργο της αδελφής μου (χωρις τροφοδοτικο και σκληρό φυσικά αλλά με όλα τα άλλα μέσα - drives, μητρική, επεξεργαστή κλπ) και είναι ευκαιρία να φύγουν όλα μαζί για ανακύκλωση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Με όλο το θάρος δηλαδή, αλλά όλοι μας μπορεί να έχουμε πράγματα π[ου μπορεί να μην τα χρειαζόμαστε εμείς αλλά για κάποιους άλλους να είναι περισσότερο χρήσιμα.
Γιατί δεν ανοίγουμε ένα thread ανταλλαγών - αγοραπωλήσεων έτσι ώστε κάποια από αυτά να βρουν το δρόμο τους;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AstRoPeLeKi
Πολύ δραστήριο μέλος

Γιατι πραγματικά εγώ δεν γνωρίζω άτομα και είναι το μόνιμο μου προβλημα αν θέλω να πάρω κάτι καινούργιο, τί θα κάνω το παλιό, που θα το δώσω, αν πουλιέται, αν αν αν αν αν αν αν ...και είναι κριμα να πετιούνται μηχανηματα ενώ μπορούμε να τα δωσουμε κάτι. Εγω τουλάχιστον λυπάμαι να τα πετάω έτσι. Καλύτερα να τα δώσω κάπου.
Πάντως, με το που πάρω το καινουργιο πισι, αν ανοιχτει αναλογο θρεντ, θα ενημερωσω για αυτά που μου έχουν μεινει και δεν τα χρειάζομαι.
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.