Κατά καιρούς έχω πουλήσει κομμάτια που άξιζε να πουληθούν, αλλά έχω χαρίσει κιόλας κάποια που δεν έπιαναν μια! (πχ χάρισα πέρισυ ένα celron 400 άρι, με τη μητρική του... ε, πόσο να το πούλαγα αυτό;;
Γενικά είμαι υπέρ της άποψης ότι αν μπορείς να πουλήσεις κάτι ώστε να βγάλεις κάποια από τα σπασμένα της αναβάθμισης/αγοράς νέου, καλό είναι να το κάνεις!
Προσωπικά έχω 3 pc στο σπίτι μου...
τον φορητό, που χρησιμοποιώ για ό,τι κάνω (internet, εργασίες(όταν είχα) κλπ...)(πλέον του έχω βάλει ΜΟΝΟ linux, έτσι για να μαθαίνω...)
το pc, που παίζει το ρόλο του media center και του κατεβαστηριού (ωραία λέξη ε;;

και το router, για το ασύρματο δίκτυο και το internet (βέβαια αυτός δεν πολυπιάνεται, ούτε οθόνη έχει, ούτε tower, ούτε τίποτα!)

Όπως το έχω σκεφτεί, ένα pc ακόμα θα μπορούσα να το βολέψω. (το λογαριασμό της ΔΕΗ δεν ξέρω.....)

Θα μου άρεσε να έχω ένα pc αποκλειστικά για file server, με τα raid του, τα backup του κλπ...(έχω και του κ#λου τα data....

)
Έτσι θα είχα όλα μου τα αρχεία μαζεμένα σε ένα σημείο, και δε θα έπρεπε να ψάχνω σε ποιο pc είναι τι....(πράγμα αρκετά σπαστικό!)
Μετά από αυτά... ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις το έξτρα pc:
- να μπεις στο ασύρματο δίκτυο(δεν ξέρω κατά πόσο έχεις όρεξη και θέλεις κάτι τέτοιο.....)
- να το έχεις για πειραματισμούς (linux, macos κλπ...)
- file server
- media center (δεν ξέρω τι οθόνες έχεις)
- να σουτάρεις το τωρινό 2ο και να έχεις αυτό για 2ο...
- κατεβαστήρι...(αρκετά χρήσιμο... γλυτώνεις αρκετούς πόρους από το βασικό σου pc)
Φυσικά, όπως είπα στην αρχή, μπορείς πάντα να το σπρώξεις ώστε να βγάλεις ένα μέρος των εξόδων του νέου....
Αυτά ως σκόρπιες ιδέες από μένα...
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα χειρότερα.....