Παγκόσμια αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής/κρίσης

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση

Με την στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης, ολοκληρώθηκε μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η ψήφιση του νομοσχεδίου για την απολιγνιτοποίηση.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε μόνον η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε και η τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που προβλέπει την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ίσης προς το ήμισυ του καταβαλλόμενου βασικού μηνιαίου μισθού των υγειονομικών, καθώς και η μείωση της ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης, από τους έξι στους τρεις μήνες.

Την ρύθμιση υπερψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 δήλωσαν «παρών», ενώ καταψήφισε η Ελληνική Λύση.

Υπερψηφίστηκε επίσης η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που προβλέπει την αναστολή των χρεώσεων των υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για πέντε μήνες, και την εξόφληση των λογαριασμών φυσικού αερίου, σε τέσσερις δόσεις.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης την καταψήφισαν.

Σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κάνοντας λόγο για «ένα πολύ σημαντικό, ισχυρό, ευέλικτο και αποτελεσματικό σχέδιο, που θα εγκαθιδρύσει στη χώρα ένα νέο παραγωγικό ενεργειακό μοντέλο, ενισχύοντας την οικονομία και την ανάταξη της Δυτικής Μακεδονίας».

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν τους στόχους του νομοσχεδίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε ερημοποίηση τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ το ίδιο το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε «μη αναπτυξιακό», «αντιπεριβαλλοντικό», έως και «εγκληματικό».

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης βρέθηκε κυρίως η αποκατάσταση των εδαφών στις λιγνιτικές ζώνες, ο ρόλος και οι υποχρεώσεις της ΔΕΗ καθώς και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας με ανταποδοτικά κίνητρα.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ


Ειναι γνωστο οτι ΔΕΝ ειμαι ΝΔ ,και βεβαια ειμαι απολυτη στο οτι ΠΑΝΤΑ θα υποστηριζω κινησεις και νομοσχεδια υπερ του περιβαλλοντος και ζωων,ετσι και τωρα.
Εννοειται λοιπον ειμαι υπερ της κυβερνησης σε αυτο το θεμα,το προβλημα ειναι πως θα τα [ετυχπουμε ολα αυτα.ΜΑΚΑΡΙ.
Και βεβαια για να τα πετυχουμε πρεπει να προσπαθησουμε και να ψηφιστουν.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.
Πολυ σωστη κινηση.Αν το καναμε ολοι αυτο,σουζα θα τους ειχαμε.Διοτι η δυναμη ειναι στους πολλους οχι στους λιγους απλα η ηλιθιοτητα και ο ωχαδελφισμος μας δεν μας αφηνει να το αντιληφθουμε.
ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΑΛΛΑ Η ΩΡΑΙΟΠΑΘΕΙΑ ΜΑς ΚΑΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΗ ΟΥΣΙΩΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ.

Και η αποδειξη..ειμαι σιγουρη οτι θα μπουνε καμια 10ρια χρηστες εδω και θα πουν..σιγα,τιποτα δεν θα καταφερουν,βαλτοι ειναι,για δοξα το κανουν και ολες τις λοιπες μαλακιες. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΒΑΤΑ.

Δύο αδέλφια κάνουν μήνυση σε 33 χώρες της Ευρώπης για το Κλίμα

«Δεν είναι αστείο»

1641141795499.png

Μία ομάδα παιδιών από την Πορτογαλία κινούνται νομικά στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να πιέσουν τους Ευρωπαίους πολιτικούς να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση.

Αφού είδαν με τα μάτια τους τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην πατρίδα τους, ο 13χρονος Άντρε Ολιβιέρα, η 16χρονη αδελφή του Σοφία και οι φίλοι τους, είναι αποφασισμένοι να πιέσουν τους ηγέτες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για μείωση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα.

Για αυτόν τον λόγο μηνύουν 33 χώρες της Ευρώπης για παραβίαση του δικαιώματός τους στη ζωή, την ιδιωτικότητα και μια καθημερινότητα χωρίς διακρίσεις.

Το 2017 η Πορτογαλία επλήγη από μερικές από τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της. Εξήντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και καταστράφηκαν περισσότερες από 480 κατοικίες. Περίπου 530 τετραγωνικά χιλιόμετρα κάηκαν σε εκείνες τις φωτιές. Είχε προηγηθεί ακραίος καύσωνας.

Τα κύματα καύσωνα γίνονται όλο και πιο πιθανά, εξαιτίας των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων. Τα δύο αδέλφια μαζί με τέσσερις φίλους τους σκέφτηκαν να υποβάλουν την πρώτη μήνυση αυτού του είδους για την κλιματική αλλαγή και να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ευχομαι να ακολουθησουν και αλλες,παρα πολλες.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.


Διψα για κανονικοτητες , ζωη προ πανδημιας και ανθρωπινα δικαιωματα και π...ιστες μπλε ....λες και πηγαιναν ολα ρολοι που το θελουμε τοσο πολλοι ολοι μας

ΥΓ:Λυπαμαι την επομενη γενια
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Πήξαμε στην κανονικότητα. Ακόμη και στα Μαθηματικά, όταν προσπαθούμε να κανονικοποιήσουμε ένα μέγεθος λόγω της δυσκαμψίας του ως προς την επίλυση, υπάρχει θέμα με το σφάλμα στη λύση. Δηλαδή εκεί που μπορέσαμε να λύσουμε ένα άλυτο πρόβλημα κάνοντας μια προσέγγιση, η λύση απέχει κάπως από την πραγματικότητα. Πρέπει τότε να βρούμε κάποιες μεθόδους ώστε να χειραγωγήσουμε το σφάλμα (ανεξέλεγκτη ταλάντωση λύσεων με οσοδήποτε μικρή φάση ταλαντούμενου κύματος). Η ίδια η φύση των πραγμάτων δεν θέλει την κανονικότητα. Η κανονικότητα είναι μια ανθρώπινη παραδοχή για να μπορέσει να βελτιώσει κάτι χωρίς να σημαίνει ότι η νομοτέλεια το αποδέχεται. Η νομοτέλεια θα βρει τρόπο να φέρει το σύστημα σε ισορροπία χωρίς να σημαίνει ότι ο άνθρωπος θα έχει όφελος από αυτο. Ένας εμβολιάζεται και την ίδια στιγμή υπάρχει και ένας ψέκας που λέει ότι μασονικά νεφελίμ περιέχονται στην ένεση. Ο ιός είναι η νομοτέλεια.

Τα παράπονά σας στην Ρωσική Μαθηματική Σχολή του 20ου αιώνα, τον κύριο Αντρέι Νικολάγιεβιτς Τιχόνοφ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.
Η ίδια η φύση των πραγμάτων δεν θέλει την κανονικότητα. Η κανονικότητα είναι μια ανθρώπινη παραδοχή για να μπορέσει να βελτιώσει κάτι χωρίς να σημαίνει ότι η νομοτέλεια το αποδέχεται. Η νομοτέλεια θα βρει τρόπο να φέρει το σύστημα σε ισορροπία χωρίς να σημαίνει ότι ο άνθρωπος θα έχει όφελος από αυτο. Ένας εμβολιάζεται και την ίδια στιγμή υπάρχει και ένας ψέκας που λέει ότι μασονικά νεφελίμ περιέχονται στην ένεση. Ο ιός είναι η νομοτέλεια.
Ακριβως ,παντου και παντοτε στην γη

Ο ορος κανονικοτητα εχει πολλες εννοιες που συνηθως συλλογικα ειναι καταστροφικη συνηθεια αλλα ατομικα ειναι η πιο καλη (περναμε ζωαρα:beach: )
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,309 μηνύματα.
Απολιγνιτοποιηση η μεγαλύτερη κοροϊδία που απλά βάλλει τα εθνικά μας συμφέροντα. Πράγματι ο λιγνίτης είναι επιζήμιος για το περιβάλλον, όμως τι γίνεται; Εμείς απλά προχωρούμε σε απολιγνιτοποιηση για το καλό του περιβάλλοντος και έτσι εισάγουμε λιγνίτη από την Γερμανία. Ναι εκεί δεν μολύνει το περιβάλλον.

Μη θαμπώνεστε από τέτοια πράγματα. Άλλα κρύβονται από πίσω.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.
Άλλα κρύβονται από πίσω.
Πολυ πιο βαθια προβληματα κρυβονται .Βεβαια δεν ειναι μονο οι εκπομπες ρυπων οι κυριοι παραγοντες για το τι συμβαινει στην γη .Το κυριος προβλημα ειναι ο ανθρωπος και ο τροπος ζωης του
1642721624526.png
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.
Το κουίζ θα είναι ποιοι βγήκαν οικονομικά κερδισμένοι από όλη την ιστορία.
Σιγουρα ο πλανητης

Οπως γνωριζουμε τετοιο μετρο εχει τρομερα αποτελεσματα ,οταν αυξανει οι τιμη καποιου παραγοντα ,τοτε αρχιζει η ελαττωση της χρησης του (π.χ οπως στο καπνισμα)
1645785747277.png


Ετσι ,για να επιτευχθει ο σκοπος του 2050 για τα περι κλιματικης αλλαγης πιστευω ισως αυτες οι τιμες να αυξηθουν κι αλλο και να παραμεινουν εκει για αρκετα χρονια .....ισως και για παντα
1645785827943.png




ΥΓ:Το εχουμε πει , θα ζησουμε τρομερες στιγμες σε αυτην την μεταβατικη φαση των 10ετων
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.
Είναι η ανθρωπότητα έτοιμη να υποστεί συνέπειες στην ποιότητα ζωής ίσα με -1.8τρις ? :P

 

Eclipse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,653 μηνύματα.
Αν δεν ζησουμε ολοι οπως στην Ινδια .Τοτε δεν μας σωζει τιποτα ,ουτε οι απαγορευσεις σε πλαστικα καλαμακια, ουτε απαγορευσεις αμαξιων(βενζινη/πετρελαιο).Και το σεναριο του Hawking αλλα και του Γιουβάλ Νόα Χαράρι (οτι η ανθρωποτητα ετσι οπως το παμε δεν αντεχει πανω απο 100-200 χρονια ) γινεται ακομα πιο ρελαιστικο
Αξιζει να διαβασετε το κατω ποστ
View attachment 87953
Υπάρχει λόγος που η Ινδία ζει όπως ζει…και δεν είναι ότι γουστάρει που ζει ετσι 😛
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.
Υπάρχει λόγος που η Ινδία ζει όπως ζει…και δεν είναι ότι γουστάρει που ζει ετσι 😛

Ετσι οπως θελει να ζει ο @Volkswagen Fan φωτης δεν βγαινει μανα μου να ζησει η επομενη γενια πανω στην Γη .Γνωμη μου ειναι να μην κοιταμε την καλοπεραση (ΜΑΣ) και να κοιταμε λιγο συλλογικα (για την επομενη γενια)

Σαφως η Ινδια δεν θελει να ζει ετσι ,συμφωνω .Εχουμε επιλεξει πως θελουμε να ζουμε (1ης κατηγοριας ταξης στην φωτο εχουμε επιλεξει) ,αντιστοιχη απαντηση θα μας δωσει και το περιβαλλον .....κακη ή καλη θα τα δειξει ολα ο καιρος (σιγουρα κακη ).Αρα να αποδεχτουμε τις οποιες συνεπειες της επιλογης μας
1645908781047.png
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.

Έκθεση ΟΗΕ: Τα ορυκτά καύσιμα πνίγουν την ανθρωπότητα

Κορυφαίοι επιστήμονες για το κλίμα προειδοποίησαν χθες σε έκθεσή τους ότι η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο οδηγεί σε επικίνδυνη και εκτεταμένη διαταραχή στη φύση.

Οι άνθρωποι και τα οικοσυστήματα είναι λιγότερο ικανά να αντιμετωπίσουν ένα μεγαλύτερο πλήγμα, πρόσθεσαν.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση από τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία εγκρίθηκε από 195 κράτη μέλη, καθιστά σαφές ότι πλέον δεν επαρκούν οι μικρές, αντιδραστικές ή σταδιακές αλλαγές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική έκτακτη ανάγκη.

Η ανάλυση παρέχει μεταξύ άλλων μία σύνοψη της σύγχρονης επιστήμης εν μέσω φόβων ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή από την ανάληψη μιας συντονισμένης δράσης.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κόσμος θα κληθεί να αντιμετωπίσει κλιματικούς κινδύνους τις επόμενες δύο δεκαετίες με την παγκόσμια θέρμανση στους 1,5 βαθμού Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, ένας φιλόδοξος στόχος της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015.

Ακόμη και η προσωρινή υπέρβαση αυτού του κρίσιμου ορίου, λέει η έκθεση, θα οδηγήσει σε πρόσθετες σοβαρές επιπτώσεις και οι συντάκτες της προειδοποιούν ότι υπάρχουν μεγάλα κενά μεταξύ των συνεχιζόμενων προσπαθειών προσαρμογής και της δράσης που απαιτείται για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κινδύνων.

Η έκθεση-ορόσημο εξετάζει τις συνέπειες της κλιματικής έκτακτης ανάγκης αναφορικά με τη φύση και τους ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι η δεύτερη από τις τρεις ανάλογες εκθέσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και η πρώτη από την Σύνοδο για το Κλίμα στη Γλασκόβη.

«Έχω δει πολλές επιστημονικές εκθέσεις αλλά καμία σαν και αυτή» είπε ο γ.γ. του ΟΗΕ, χθες Αντόνιο Γκουτέρες.

«Καθώς τα τρέχοντα γεγονότα καθιστούν πολύ σαφές την παρούσα κατάσταση, η συνεχιζόμενη εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα καθιστά την παγκόσμια οικονομία και την ενεργειακή ασφάλεια ευάλωτη σε γεωπολιτικούς κλυδωνισμούς και κρίσεις», είπε.

«Αντί να επιβραδύνουμε την απαλλαγή της παγκόσμιας οικονομίας από τον άνθρακα, τώρα είναι η ώρα να επιταχυνθεί η ενεργειακή μετάβαση σε ένα μέλλον ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Πρόσθεσε δε, ότι η έκθεση έχει δύο βασικούς πυλώνες αληθείας. «Πρώτον, ότι ο άνθρακας και τα ορυκτά καύσιμα πνίγουν την ανθρωπότητα και δεύτερον ότι οι επενδύσεις βρίσκονται σε μία διαδικασία προσαρμογής» και αυτό είναι το ελαφρώς καλύτερο νέο, όπως επισήμανε.

Η ανάλυση επιβεβαιώνει ότι η κλιματική κρίση έχει ένα σαφή αντίκτυπο στην ανθρωπότητα ήδη στους 1,1 βαθμούς Κελσίου σε επίπεδα παγκόσμιας θέρμανσης.

Αναφέρει ακόμα ότι η αυξανόμενη επικράτηση των κυμάτων υπερθέρμανσης, οι ξηρασίες και οι πλημμύρες υπερέχουν της αντοχής των φυτών και των ζώων, άρα οδηγούν σε μαζική θνησιμότητα ειδών όπως είναι τα δέντρα και τα κοράλια.

«Αυτή η έκθεση είναι μία τρομερή προειδοποίηση για τις συνέπειες της αδράνειας» είπε ο επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Δείχνει ότι η κλιματική αλλαγή είναι μία τολμηρή και κλιμακωτή απειλή της ευημερίας και της υγείας του πλανήτη. Οι πράξεις μας σήμερα διαμορφώνουν το πώς οι άνθρωποι υιοθετούν και ανταποκρίνονται στους αυξανόμενους κλιματικούς κινδύνους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συμβαίνουν ταυτόχρονα και προκαλούν σφοδρές συνέπειες, που γίνονται όλο και πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουμε, αναφέρει η έκθεση.

Μεταξύ άλλων αυτό σημαίνει πως εκατομμύρια ανθρώπων είναι εκτεθειμένοι σε οξεία επισιτιστική ανασφάλεια και ανασφάλεια σε πόσιμο νερό, ιδιαίτερα στην Αφρική, την Ασία, την Κεντρική και Νότια Αμερική, τα μικρά νησιωτικά κράτη και την Αρκτική.

Για να αποφευχθεί η αύξηση της απώλειας ανθρώπινων ζωών, η βιοποικιλότητα και οι υποδομές, σύμφωνα με την έκθεση η δράση για την κλιματική κρίση πρέπει να συνδυαστεί με άμεσες περικοπές στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

«Μια γρήγορη, καλά διαχειριζόμενη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ο μόνος δρόμος για την ενεργειακή ασφάλεια, την καθολική πρόσβαση και τις πράσινες θέσεις εργασίας που χρειάζεται ο κόσμος μας», σημείωσε ο Γκουτέρες.

Με πληροφορίες του CNBC


Ξυπνηστε και αφηστε τις μαλακιες καποιοι.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.
Αν δεν ζησουμε ολοι οπως στην Ινδια .Τοτε δεν μας σωζει τιποτα ,
Στη Γερμανία δεν έχουμε πρόσφατη εμπειρία απώλειας ευημερίας. Είναι κάτι που δεν έχουμε δει εδώ και δεκαετίες. Θα χρειαστεί να αλλάξουμε

Παρατηρεί κανείς πως μειώνεται η ποιότητα ζωής ? Ακόμα 2022 είναι ....έχουμε να δούμε πολλά μέχρι το 2030
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.
Και παρα πολυ καλα κανει...

Το Βανουάτου προσφεύγει στη Χάγη για την προστασία των μελλοντικών γενεών από την κλιματική αλλαγή

Η νησιωτική χώρα δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα από την κλιματική αλλαγή

1652291698078.png

Προστασία από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης θέλει να ζητήσει το Βανουάτου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και περίπου 1.500 κοινωνικές ομάδες από 130 χώρες στηρίζουν την κίνηση αυτή.

Το Βανουάτου αναμένεται μέσα στη χρονιά να βρεθεί σε σχετική κρίσιμη ψηφοφορία στην γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το 2021 είναι ανακοινώσει πως σκοπεύει να ζητήσει «Συμβουλευτική Άποψη» από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης για τα δικαιώματα των παρόντων και μελλοντικών γενιών για την προστασία τους από την κλιματική αλλαγή.

Αν το καταφέρει, η απόφαση του δικαστηρίου αν και όχι δεσμευτική, θα φέρει το απαιτούμενο νομικό βάρος και την ηθική εξουσιοδότηση, που σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να θα συμβάλει στη διαμόρφωση της διεθνούς νομοθεσίας.

Το Βανουάτου είναι η νησιωτική χώρα που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα από την κλιματική αλλαγή, με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και της θερμοκρασίας, καθώς και με τα ακραία καιρικά φαινόμενα μεταξύ των οποίων κυκλώνες, καταιγίδες και πλημμύρες.

Επίσης είναι μεταξύ εκείνων των εθνών του Ειρηνικού που είναι πρώτο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Το Βανουάτου επικύρωσε τη Συμφωνία του Παρισιού το 2016 και είναι ένα από τα 43 έθνη στο Φόρουμ για τις ευάλωτες χώρες για το κλίμα.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός της χώρας Bob Loughman είπε πως «Οι τρομερές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν, και οι συνέπειες των εκπομπών ρύπων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή από το παρελθόν και το παρόν είναι πέρα από κάθε αμφιβολία.

»Η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε άνοδο της στάθμης της θάλασσας, ερημοποίηση, ανακατανομή ασθενειών, πλημμύρες, πρωτοφανείς «θόλους θερμότητας», κυκλώνες, τυφώνες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα».


Το Βανουάτου επιχειρεί να χτίσει μία πλατφόρμα στήριξης για την κίνηση που προτίθεται να κάνει εν όψει της ψηφοφορίας στον ΟΗΕ και χρειάζεται να διασφαλίσει τουλάχιστον 97 ψήφους, προκειμένου να μεταφερθεί το αίτημα στο διεθνές δικαστήριο.

Η συμμαχία, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, αντιπροσωπεύει πάνω από 1.500 κοινωνικούς οργανισμούς (CSOs) από όλη την υφήλιο, μεταξύ των οποίων διαπρεπείς κλιματικές ομάδες από τον Ειρηνικό όπως οι: Climate Action Network - International, Greenpeace Australia Pacific, Oxfam in the Pacific, 350 Pacific, Pacific Islands Climate Action Network και Vanuatu Climate Action Network.

Ανεξάρτητος παρατηρητής της εκστρατείας του Βανουάτου είπε ότι αυτή η συμμαχία θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στα άλλα έθνη για την πρωτοβουλία.

«Έχουν υπάρξει παρόμοιες προτάσεις και στο παρελθόν, που έχουν ξεκινήσει από τους χώρες του Ειρηνικού όπως το Παλάου το 2011. Η κίνηση αυτή ωστόσο, δεν προχώρησε μετά από πίεση που ασκήθηκε από τις πλούσιες χώρες όπως οι ΗΠΑ» σύμφωνα με τον Fleur Ramsay, δικηγόρο που ειδικεύεται στο κλίμα και την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Το Βανουάτου εκπροσωπεί μία εταιρεία από τον Ειρηνικό, η Blue Ocean Law, σε συνεργασία με δικηγόρους από την Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ελλάδα, την Ινδία, την Ελβετία και τα νησιά Φίτζι.

Ο Joseph Sikulu, ο διευθυντής του 350.org στον Ειρηνικό είπε ότι η συμμαχία είναι μία προέκταση της σημαντικής προσπάθειας που που κάνουν τα έθνη της περιοχής για την κλιματική αλλαγή τα τελευταία χρόνια.

«Τα έθνη του Ειρηνικού έχουν ήδη αποδείξει ότι οι κυβερνήσεις του και η κοινωνία συνεργάζονται για να επιτύχουν από κοινού μία σημαντική αλλαγή. Η ενσωμάτωση του σημείου αναφοράς των 1,5 βαθμών Κελσίου στη Συμφωνία του Παρισιού είναι απόδειξη αυτού.

»Μέσω αυτής της συμμαχίας ελπίζουμε να συνεχίσουμε σε όλα τα επίπεδα για να οικοδομήσουμε την πλατφόρμα πίεσης που χρειάζεται πίσω από την κυβερνητική πολιτική του Βανουάτου για αυτήν τη Συμβουλευτική Άποψη (Του δικαστηρίου της Χάγης)» .

Με πληροφορίες του Guardian


Βεβαια υπαρχουν ακομα καποιες αμοιβαδες που δεν μπορουν να αντιληφθουν την κλιμματικη αλλαγη και τον ρολο των εκπομπων ρυπων απο πετρελαιο,κλπ.Ε..δεν θα περιμενουμε μεχρι να το καταλαβουν...
 

Guest 191886

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Βεβαια υπαρχουν ακομα καποιες αμοιβαδες που δεν μπορουν να αντιληφθουν την κλιμματικη αλλαγη και τον ρολο των εκπομπων ρυπων απο πετρελαιο,κλπ.Ε..δεν θα περιμενουμε μεχρι να το καταλαβουν...
Χάνετε το όποιο δίκιο έχετε ,με το να χαρακτηρίζετε ''αμοιβάδες'' όσους κρατάνε μια πισινή για το ''πράσινο οικοδόμημα'' ή κλιματική αλλαγή που πιπιλάνε οι ''ηγέτες'' της Ε.Ε. εδώ και χρόνια.
Διακεκριμένοι επιστήμονες έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την κλιματική έτσι όπως την παρουσιάζουν και δεν αναφέρομαι καν σε άρθρα που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.
Χάνετε το όποιο δίκιο έχετε ,με το να χαρακτηρίζετε ''αμοιβάδες'' όσους κρατάνε μια πισινή για το ''πράσινο οικοδόμημα'' ή κλιματική αλλαγή που πιπιλάνε οι ''ηγέτες'' της Ε.Ε. εδώ και χρόνια.
Διακεκριμένοι επιστήμονες έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την κλιματική έτσι όπως την παρουσιάζουν και δεν αναφέρομαι καν σε άρθρα που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού.
Δεν υπαρχουν διακεκρικενοι επιστημονες που κρατανε πισινη για το πρασινο οικοδομημα;Διοτι ολη αυτη η αμφισβητηση ειναι απιο συγκεκριμενα λομπυ.Το 99% των επιστημονων ειναι καθετοι για την κλιματικη αλλαγη λογω ανθρωπινης διραστηριοτητας και αυτο φαινεται ακομα και απο τασ στατιστικα.Δες ποτε ξεκινησε η βιομηχανικη επανασταση και πως ανεβηκαν οι δεικτες της θερμοκρασιας.
Εχεις την ατυχια να μιλας με καποια που ασχοληται ΄πολυ σοβαρα χρονια τωρα με αυτο το θεμα και το διδασκει και στα σχολεια.
Ναι...οσοι την αμφισβητουν ειναι αμοιβαδες καθως δεν αντιλαμβανονται την κατασταση και απλα παιζουν το παιχνιδι των πετρελαικων λομπυ.


Δεν θα κατσω τωρα να συζητησω το δεδομενο.Επισης εδω δεν εξεταζουμε την κλιματικη αλλαγη και τις θεωριες συνομωσιας..δεν ειναι αυτο το ζητουμενο του θεματος,εδω λεμε ΓΙΑ ΤΗΝΑ ΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΑΝ δεν τηνπιστευεις ανοιξε θεμα αλλο και γραψτα εκει,.
Και ενα δωρακι.


Δεν είναι μύθος, δεν είναι απάτη, δεν είναι συνωμοσία. Αυτό λένε οι επιστήμονες για την κλιματική αλλαγή. Με αφορμή την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα, ας θυμηθούμε τα γεγονότα, που κάνουν την κλιματική αλλαγή, πραγματική απειλή, με οδηγό το National Geographic...

1. Ο πλανήτης υπερθερμαίνεται


Η θερμοκρασία της γης μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται από χρονιά σε χρονιά αλλά τα τελευταία 50 χρόνια έχει αυξηθεί πάρα πολύ.

Η ζέστη το 2016 έσπασε το ιστορικό της ρεκόρ. Αυτό ήταν το… 2015. Που με τη σειρά του έσπασε το ρεκόρ του 2014.

Την περασμένη χρονιά η παγκόσμια μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της γης - σύμφωνα με μετρήσεις από χιλιάδες μετεωρολογικούς σταθμούς σε όλο τον πλανήτη, σημαδούρες και πλοία - ήταν 1.69 βαθμούς Φαρενάιτ υψηλότερη από το μέσο όρο του 20ου αιώνα. Οι δορυφόροι επίσης κατέγραψαν μια καθαρά αυξητική τάση της θερμοκρασίας.
1652327204542.png


Ευθυνόμαστε εμείς

Το διοξείδιο του άνθρακα θερμαίνει τον πλανήτη και έχουμε αυξήσει το ποσοστό του στην ατμόσφαιρα περίπου κατά 50% σε σχέση με το 1960.

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο (μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας - έως και 3 βαθμούς Κελσίου - του νερού στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στον Ισημερινό, σε έκταση μιας μεγάλης χώρας) συνετέλεσε στην αύξηση της θερμοκρασίας πέρσι, καθώς προσωρινά απελευθέρωνε θερμότητα από τον Ειρηνικό. Αλλά κανένα φυσικό φαινόμενο δεν εξηγεί την αυξητική τάση της θερμοκρασίας κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Η απόδοση του Ήλιου αυξομειώνεται κάθε έντεκα χρόνια, οι σποραδικές εκρήξεις των ηφαιστείων κρυώνουν τον πλανήτη. Μόνο το διοξείδιο του άνθρακα και τα άλλα αέρια που απελευθερώνονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και συμβάλουν στην ανάπτυξη του φαινομένου του θερμοκηπίου αυξάνονται σταθερά, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα που εγκλωβίζει τη θερμότητα στην επιφάνεια της Γης.
1652327238066.png


Είμαστε σίγουροι

Περισσότεροι από 9 στους 10 επιστήμονες συμφωνούν: Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι ο βασικός λόγος της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ξέρουμε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου από το 1800. Ο Σουηδός φυσικός Σβάντε Αρχένιους είχε μάλιστα προβλέψει το 1896 ότι το διοξείδιο του άνθρακα από την καύση του κάρβουνου θα θέρμαινε τον πλανήτη.

Το είδε σαν κάτι θετικό - και το πόσο αρνητικό θα καταλήξει να είναι ακόμη αποτελεί θέμα συζήτησης. Αλλά είναι αληθινό και είναι επικίνδυνο.
1652327275958.png

Ο πάγος λιώνει γρήγορα

Ο πάγος στον Αρκτικό Ωκεανό μειώνεται και οι παγετώνες υποχωρούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Η στάθμη των θαλασσών μπορεί να αυξηθεί κατά τρία πόδια ή και περισσότερο μέχρι το 2100. Ο Αρκτικός έχει θερμανθεί περισσότερο από τον υπόλοιπο πλανήτη και ο πάγος του έχει λεπτύνει κι έχει συρρικνωθεί. Τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου του λιωσίματος των πάγων, η έκταση τους ήταν περίπου 825,000 τετραγωνικά μίλια μικρότερη από τον - για πολύ μακρύ διάστημα - μέσο όρο. Μια απώλεια αντίστοιχη με αυτή του μεγέθους της Αλάσκα και της Καλιφόρνια μαζί. Αυτή η απώλεια επιταχύνει την θέρμανση καθώς το φως του ήλιου απορροφάται από τον σκοτεινό ωκεανό αντί να αντανακλάται στο διάστημα από τον πάγο.

Το λιώσιμο των πάγων της θάλασσας δεν αυξάνει τη στάθμη της - οι πάγοι βρίσκονται ήδη μέσα σε αυτή - αλλά το λιώσιμο των πάγων της ξηράς την αυξάνει. Τα παγόβουνα υποχωρούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συνολική αύξηση της στάθμης της θάλασσας κατά οκτώ ή εννέα ίντσες από το 1900 έχει συμβάλει σε μια οξεία αύξηση των πλημμυρίδων κατά μήκος των ακτών. Κατά την σούπερ - καταιγίδα Σάντι, για παράδειγμα, οι πλημμύρες και οι άνεμοι προκάλεσαν ζημιές 68 εκατομμυρίων στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

1652327298548.png


Η μεγάλη απειλή είναι τα στρώματα πάγου στην Γροιλανδία και την Ανταρκτική. Κατακρατούν αρκετό πάγο, τόσο που θα μπορούσε να προκαλέσει την αύξηση της στάθμης των θαλασσών κατά 200 πόδια - κι αυτόν τον πάγο τον χάνουν. Όταν η Γη ήταν λίγο θερμότερη, 125,000 χρόνια πριν, η στάθμη της γης ήταν περίπου 20 με 30 πόδια υψηλότερη. Μια τέτοια αύξηση σήμερα θα μπορούσε να πλημμυρίσει τις παραλιακές πόλεις.

5. Ο καιρός σπέρνει τον όλεθρο

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των καταστροφών που συνδέονται με το κλίμα είναι περισσότερες από τριπλάσιες σε σχέση με το 1980.

Στο «μπαρμπούτι» που είναι ο καιρός μας, η κλιματική αλλαγή ρίχνει τα ζάρια. Δεν προκαλεί μια συγκεκριμένη ξηρασία ή καταιγίδα, αλλά κάνει αυτά τα φαινόμενα πιο πιθανά ή πιο έντονα - και πολύ περισσότερο στην περίπτωση των κυμάτων ζέστης. Το ασυνήθιστο κύμα ζέστης που σκότωσε περίπου 70,000 ανθρώπους στην Ευρώπη το 2003, θα έπρεπε να είναι φαινόμενο που συμβαίνει μια φορά στα 500 χρόνια.

Στα σημερινά επίπεδα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, έχει γίνει ένα φαινόμενο που συμβαίνει μια φορά στα 40 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρσι. Μόνο στο Παρίσι, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η κλιματική αλλαγή προκάλεσε 506 υπερβολικούς θανάτους. Μια άλλη πρόσφατη μελέτη υποστηρίζει ότι αν αυτό συνεχιστεί ανεξέλεγκτα, στα τέλη του αιώνα, οι άνθρωποι που ζουν κατά μήκος του Περσικού Κόλπου, μπορεί να αντιμετωπίσουν πολλές ημέρες τόσο ζεστές που θα είναι επικίνδυνο να βγουν στο δρόμο.

1652327335043.png



Και δεν είναι μόνο η ζέστη: Η υπερθέρμανση του πλανήτη δημιουργεί πρόσθετη υγρασία στην ατμόσφαιρα. Την αφαιρεί από την γη και τους ωκεανούς. Έτσι όπου δεν βρέχει, η ξηρασία γίνεται χειρότερη. Όταν βρέχει ή χιονίζει, είναι πιο πιθανό τα φαινόμενα να είναι ακραία. Θυμηθείτε τις πλημμύρες του 2016 στο Παρίσι ή το Χιούστον. Το πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους τυφώνες και τους άλλους τροπικούς κυκλώνες δεν είναι τόσο βέβαιο. Αλλά με την υπερθέρμανση των ωκεανών - που είναι η ενεργειακή πηγή των καταιγίδων - μπορεί αυτά τα φαινόμενα να γίνουν πιο ακραία, ακόμη κι αν είναι πιο σπάνια.

6. Τα είδη διαταράσσονται

Τα ζώα και τα φυτά ήδη εξαφανίζονται από τις εκτάσεις που ζουν οι οποίες είναι πλέον πολύ θερμές. Οι εξαφανίσεις ειδών θα ακολουθήσουν.

Το 2016 οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ένα συγκεκριμένο είδος ποντικιού (Bramble Cay melomys) που συναντούσαμε σε ένα χαμηλό νησί της Αυστραλίας, εξαφανίστηκε. Ήταν θύμα κλιματικών φαινομένων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της στάθμης της θάλασσας. Αυτή θεωρείται η πρώτη τεκμηριωμένη υπόθεση εξαφάνισης θηλαστικού που προκλήθηκε από την κλιματική αλλαγή. Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Οι αυξημένες θερμοκρασίες καταπιέζουν μερικούς πληθυσμούς ζώων και φυτών, και οδηγούν τα είδη προς τους πόλους, αλλάζοντας τις συνήθειες μετανάστευσης και συμπεριφοράς. Πληθυσμοί πιγκουίνων Αντελιέ της Ανταρκτικής μειώνονται με γρήγορους ρυθμούς. Το ίδιο κι ένα πουλί του Αρκτικού που είναι γνωστό ως «κόκκινος κόμπος». Η μείωση των πάγων εξαναγκάζει τους θαλάσσιους ίππους κατά χιλιάδες να μετακινηθούν προς τη γη της Αλάσκας.
1652327374155.png


Ολόκληρες περιοχές μεταλλάσσονται: αλπικά οικοσυστήματα από τα Βραχώδη Όρη έως και τις Ελβετικές Άλπεις χάνουν τις βουνοκορφές τους. Η υπερθέρμανση των ωκεανών τα περασμένα χρόνια προκάλεσε τη λεύκανση και το θάνατο πολλών κοραλλιογενών υφάλων ανά τον κόσμο.

Θα υπάρξουν νικητές. Για τώρα, οι μεγάπτερες ή καμπούρες φάλαινες ευημερούν στο νέο, χωρίς πάγους, υδάτινο περιβάλλον της Ανταρκτικής. Οι αχινοί επίσης αποδεικνύονται ανθεκτικοί. Αλλά η κλιματική αλλαγή δεν είναι η μόνη απειλή που οι ανθρώπινοί πληθυσμοί δημιουργούν για τα άλλα είδη. Επίσης καταστρέφουμε τους φυσικούς οικότοπους. Κάποιοι πληθυσμοί θα προσαρμοστούν στις ενοχλητικές αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο τους, αλλά πόσοι και για πόσο;

7. Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό

Οι ανανεώσιμες, είναι οι πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες πηγές ενέργειας. Είναι προγραμματισμένο να τριπλασιαστούν έως το 2040.

Αν, η κλιματική αλλαγή δεν ήταν ένας σοβαρός κίνδυνος, θα υπέγραφαν 195 χώρες τη Συμφωνία του Παρισιού, δεσμευόμενες να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου; Παρότι επισκιάστηκε από την απειλή της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ να αποσυρθεί από αυτή, η συμφωνία συνεχίζει να υπάρχει κι αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι.

Το γράφημα που ακολουθεί είναι άλλο ένα: το κόστος της ηλιακής ενέργειας πέφτει γρήγορα. Ακόμη και χωρίς το φόρο του άνθρακα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σύντομα θα είναι οι φθηνότερες. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπολογίζεται ότι αποτελούν περισσότερο από το μισό του νέου δυναμικού παραγωγής το 2015. Στις ΗΠΑ, η ηλιακή ενέργεια απασχολεί περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό από τον άνθρακα, το πετρέλαιο και το αέριο μαζί.

1652327396581.png


Όμως η αλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Αλλά ακόμη κι αυτό μετράει. Ένας τόνος διοξειδίου που εκπέμπουμε λιώνει 32 τετραγωνικά του αρκτικού πάγου, σύμφωνα με μια μελέτη του 2016. Πράγμα που σημαίνει ότι ο μέσος Αμερικάνος, για παράδειγμα, ευθύνεται για το λιώσιμο 525 τετραγωνικών το χρόνο. Κάθε ενεργειακό κτίριο και κάθε στρέμμα δάσους που σώζεται βοηθάει, αλλά τίποτα δεν θα βοηθήσει αρκετά αν ο κόσμος δεν στραφεί σε μια ενέργεια καθαρή από άνθρακα γρήγορα.



Παρολα αυτα θα ξαναπω.Το συγκεκριμενο θρεντ ΔΕΝ εξεταζει το αν υπαρχει η κλιμματικη αλλαγι και θεωριες συνομωσιας...εξεταζει ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ.
Οποτε θα σε παρακαλουσα να μην καταστρεψεις το θεμα με τετοιες θεωριες.εχεις το δικαιωμα να ανοιξεις νεο θεμα και εκει γραψε οτι θεωρια θες.
Ευχαριστω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το γραφω και στο πρωτο ποστ του θεματος
Σημείωμα θεματοθέτη: Το παρών θέμα ΔΕΝ αφορά σε καμία περίπτωση προσωπικές απόψεις για την κλιματική αλλαγή.Είναι καθαρά ενημερωτικό για την κλιματική αλλαγή και τις δράσεις για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.
Παρακαλω πολυ να σεβαστεις το θεμα.
ΥΓ.Αν καποιος θεωρησει οτι δεν υφισταται κλιματικη αλλαγη επειδη εγω λεω για αμοιβαδες,τοτε οντως ειναι αμοιβαδα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 191886

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν υπαρχουν διακεκρικενοι επιστημονες που κρατανε πισινη για το πρασινο οικοδομημα;Διοτι ολη αυτη η αμφισβητηση ειναι απιο συγκεκριμενα λομπυ.Το 99% των επιστημονων ειναι καθετοι για την κλιματικη αλλαγη λογω ανθρωπινης διραστηριοτητας και αυτο φαινεται ακομα και απο τασ στατιστικα.Δες ποτε ξεκινησε η βιομηχανικη επανασταση και πως ανεβηκαν οι δεικτες της θερμοκρασιας.
Εχεις την ατυχια να μιλας με καποια που ασχοληται ΄πολυ σοβαρα χρονια τωρα με αυτο το θεμα και το διδασκει και στα σχολεια.
Ναι...οσοι την αμφισβητουν ειναι αμοιβαδες καθως δεν αντιλαμβανονται την κατασταση και απλα παιζουν το παιχνιδι των πετρελαικων λομπυ.


Δεν θα κατσω τωρα να συζητησω το δεδομενο.Επισης εδω δεν εξεταζουμε την κλιματικη αλλαγη και τις θεωριες συνομωσιας..δεν ειναι αυτο το ζητουμενο του θεματος,εδω λεμε ΓΙΑ ΤΗΝΑ ΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΑΝ δεν τηνπιστευεις ανοιξε θεμα αλλο και γραψτα εκει,.
Και ενα δωρακι.






Παρολα αυτα θα ξαναπω.Το συγκεκριμενο θρεντ ΔΕΝ εξεταζει το αν υπαρχει η κλιμματικη αλλαγι και θεωριες συνομωσιας...εξεταζει ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ.
Οποτε θα σε παρακαλουσα να μην καταστρεψεις το θεμα με τετοιες θεωριες.εχεις το δικαιωμα να ανοιξεις νεο θεμα και εκει γραψε οτι θεωρια θες.
Ευχαριστω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το γραφω και στο πρωτο ποστ του θεματος

Παρακαλω πολυ να σεβαστεις το θεμα.
ΥΓ.Αν καποιος θεωρησει οτι δεν υφισταται κλιματικη αλλαγη επειδη εγω λεω για αμοιβαδες,τοτε οντως ειναι αμοιβαδα.
Καλησπέρα ,
Ο διάλογος εξ αποστάσεως δεν έχει καμία διαφορά με τον διάλογο δια ζώσης καθόσον αφορά τις συμπεριφορές από τα δύο μέρη.Οφείλετε να κρατάτε μερικοί έστω τα προσχήματα.Δε νομίζω πως η κοινότητα του φόρουμ διαφωνεί μ'αυτό που γράφω με απλά κατανοητά γράμματα.Το να συνεχίζεις να χαρακτηρίζεις με ιδιαίτερα άσχημο τρόπο κάποιον/ους επειδή τολμούν και έχουν μια διαφορετική άποψη από τη δικιά σας ,είναι το λιγότερο απαράδεκτο.
Το ανησυχητικό είναι πως δηλώνετε πως διδάσκεται σε σχολεία ,έχοντας αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά την οποία επαναλαμβάνετε.

Έχω κάθε δικαίωμα να εκφράσω τη δική μου άποψη από τη στιγμή που ξεκαθάρισα από τη πρώτη στιγμή πως η άποψη μου δε στηρίζεται σε δημοσιεύματα,άρθρα δίχως επιχειρηματολογία και δεν περιλαμβάνει προσβλητικό περιεχόμενο.
Δείγμα της συμπεριφοράς σας :

'
'Ναι...οσοι την αμφισβητουν ειναι αμοιβαδες καθως δεν αντιλαμβανονται την κατασταση και απλα παιζουν το παιχνιδι των πετρελαικων λομπυ.''


 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.
Καλησπέρα ,
Ο διάλογος εξ αποστάσεως δεν έχει καμία διαφορά με τον διάλογο δια ζώσης καθόσον αφορά τις συμπεριφορές από τα δύο μέρη.Οφείλετε να κρατάτε μερικοί έστω τα προσχήματα.Δε νομίζω πως η κοινότητα του φόρουμ διαφωνεί μ'αυτό που γράφω με απλά κατανοητά γράμματα.Το να συνεχίζεις να χαρακτηρίζεις με ιδιαίτερα άσχημο τρόπο κάποιον/ους επειδή τολμούν και έχουν μια διαφορετική άποψη από τη δικιά σας ,είναι το λιγότερο απαράδεκτο.
Το ανησυχητικό είναι πως δηλώνετε πως διδάσκεται σε σχολεία ,έχοντας αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά την οποία επαναλαμβάνετε.

Έχω κάθε δικαίωμα να εκφράσω τη δική μου άποψη από τη στιγμή που ξεκαθάρισα από τη πρώτη στιγμή πως η άποψη μου δε στηρίζεται σε δημοσιεύματα,άρθρα δίχως επιχειρηματολογία και δεν περιλαμβάνει προσβλητικό περιεχόμενο.
Δείγμα της συμπεριφοράς σας :

''Ναι...οσοι την αμφισβητουν ειναι αμοιβαδες καθως δεν αντιλαμβανονται την κατασταση και απλα παιζουν το παιχνιδι των πετρελαικων λομπυ.''
Μα δεν χαρακτηρισα καποιον απο εδω,χαρακτηριζω γενικα στην κοινωνια αμοιβαδες τους πασης φυσεως συνομωσιολογους,και εχω και εγω αυτο το δικαιωμα,οπως και καθε αλλος χρηστης που λεει πχ καθαρματα τους πολιτικους,αλλα εκει δεν αντιδρας.

Κατα τα αλλα σου ειπα,υπαρχει θεμα για την γνωμη μας για την κλιματικη αλλαγη,εδω δεν διαπραγματευομαστε αυτο το ζητημα,σου ζητω να το σεβαστεις και να μην προβοκαρεις υπουλα το θεμα αυτο..ευχαριστω.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top