Παγκόσμια αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής/κρίσης

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,391 μηνύματα.
Απο οτι ακουσα σημερα,πολυ γενικα πραγματα τεθηκαν,χωρις συγκεκριμενες δεσμευσεις,ασχημα τα πραγματα.

COP26: Γιατί αυτή η Σύνοδος χαρακτηρίζεται η τελευταία ευκαιρία για τον πλανήτη
1635785743873.png

Η COP26 χαρακτηρίζεται ως η σημαντικότερη σύνοδος μετά από εκείνη του 2015 στο Παρίσι για το κλίμα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να τη χαρακτηρίζει «σημείο καμπής για την ανθρωπότητα».

Ωστόσο, δεν αναμένεται κάποια μεγάλη συμφωνία όπως εκείνη των Παρισίων στη Γλασκώβη. Τι θα συμβεί λοιπόν στην COP26 και τι θα σηματοδοτήσει την επιτυχία ή την αποτυχία της;
Τι είναι η COP και τι συμβαίνει στη Γλασκώβη

H Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) υποχρεώνει τα 197 μέλη της να καταπολεμήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά δεν παρέχει πολλές λεπτομέρειες, λόγος για τον οποίο οι υπογράφοντες συναντώνται τακτικά για να επεξεργαστούν τα βήματα που απαιτούν για την υλοποίηση των στόχων της σύμβασης.

Η συνάντηση είναι γνωστή ως «Διάσκεψη των Ενδιαφερομένων Μερών». Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από το 1995 με οικοδέσποινα διαφορετική χώρα κάθε φορά. Η COP26 που ξεκίνησε χθες στη Γλασκώβη με έναν χρόνο καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι η 26η με οικοδέσποινα τη Βρετανία και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή κάπου 25.000 ατόμων, ανάμεσά τους πάνω από 100 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων – αν και δεν θα παραμείνουν εκεί και τις δύο εβδομάδες – καθώς και εκπρόσωποι κυβερνήσεων, της βιομηχανίας, της κοινωνίας των πολιτών, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι κ.α..
Ο βασικός στόχος της COP 26

Η βρετανική κυβέρνηση έχει καθορίσει ως βασικό στόχο της COP 26 «να διατηρηθεί ζωντανός ο στόχος του 1,5 βαθμού Κελσίου». Βάσει της συμφωνίας των Παρισίων οι κυβερνήσεις συναίνεσαν να περιοριστεί η αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας σε «αρκετά κάτω» από τους 2 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα και ακόμη καλύτερα στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Ωστόσο, τα σχέδια των κρατών για την κλιματική αλλαγή δεν αρκούν για την επίτευξη του στόχου αυτού και γι’ αυτό ο Μπόρις Τζόνσον ζητά από τις κυβερνήσεις να παρουσιάσουν πιο φιλόδοξους στόχους όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών ρύπων αυτή τη δεκαετία και την κλιματική ουδετερότητα περί τα μέσα του αιώνα, δηλαδή οι εκπεμπόμενοι ρύποι να αντιστοιχούν σε εκείνους που αφαιρούνται από την ατμόσφαιρα μέχρι περίπου το 2050.
Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο 1,5 βαθμός Κελσίου

Η εμμονή της βρετανικής κυβέρνησης στον 1,5 βαθμό Κελσίου δημιουργεί το σκηνικό για μια μάχη ερμηνειών, με ορισμένες χώρες να υποστηρίζουν ότι η συμφωνία των Παρισίων επιτρέπει τους 2°C. Η διαφορά του μισού αυτού μπορεί να μην ακούγεται μεγάλη, αλλά κάθε δέκατο του βαθμού αύξησης της θερμοκρασίας έχει σημαντικές συνέπειες, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Ήδη, μια αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας της τάξης του 1,5 βαθμού Κελσίου θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές, όπως άνοδο της στάθμης των θαλασσών, απώλεια βιοποικιλότητας και συχνότερες ξηρασίες και πλημμύρες. Αλλά σύμφωνα με την Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), που απαρτίζεται από τους κορυφαίους επιστήμονες του πλανήτη για το κλίμα, ο 1,5 βαθμός Κελσίου είναι σημαντικά ασφαλέστερος από τους 2°C καθώς σε το δεύτερο σενάριο τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι συχνότερα: με μια αύξηση της τάξης του 1,5 βαθμού Κελσίου περίπου το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού θα εκτίθεται σε φονικούς καύσωνες κάθε πέντε χρόνια, ενώ το ποσοστό αυτό φθάνει το 27% με αύξηση 2 βαθμών Κελσίου.
Οι προοπτικές της COP 26 μέχρι στιγμής

Προς το παρόν τα μηνύματα για την COP 26 δεν είναι ενθαρρυντικά. Οι συμβαλλόμενες χώρες θα έπρεπε να είχαν υποβάλει βάσει της Συμφωνίας των Παρισίων εθνικά σχέδια δράσης και επικαιροποιημένες δεσμεύσεις (Εθνική Συμβολή – ή ΝDC) για την κλιματική αλλαγή στον ΟΗΕ ενόψει της COP26, αλλά μόνον 116 το έχουν κάνει μέχρι στιγμής.

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε πρόσφατα ότι με τις τρέχουσες NDC η θερμοκρασία του πλανήτη αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,7 βαθμούς Κελσίου, αλλά μια πρόσφατη έκθεση της IPCC διαπίστωσε ότι από τεχνικής άποψης ο στόχος του 1,5 βαθμού Κελσίου παραμένει εφικτός εφόσον οι κυβερνήσεις λάβουν γρήγορα και δραστικά μέτρα για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.
Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της COP 26. Η μαζική απεξάρτηση από τον άνθρακα προκειμένου να περιοριστεί σε ασφαλή επίπεδα η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας θα απαιτήσει μαζικές επενδύσεις ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας επεσήμανε επί παραδείγματι πρόσφατα ότι οι επενδύσεις στις καθαρές μορφές ενέργειας θα πρέπει να τριπλασιαστούν μέχρι το 2030 προκειμένου να επιτευχθεί μέχρι τα μέσα του 21ου αι. η ουδετερότητα άνθρακα ειδικά σε αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες οικονομίες.

Ο πήχης ως εκ τούτου τίθεται ψηλά για τις φτωχότερες χώρες, γι’ αυτό και οι πλουσιότερες δεσμεύτηκαν από το 2009 να διαθέτουν 100 δισ. δολάρια ετησίως μέχρι το 2020 για να βοηθήσουν τα αναπτυσσόμενα κράτη να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων και να προσαρμοστούν στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Αλλά δεν έχουν πετύχει ακόμη το στόχο αυτό, αφού το 2019 είχαν διαθέσει λιγότερα από 80 δισ. δολάρια και ο στόχος αυτός δεν θα επιτευχθεί μέχρι το 2023 σύμφωνα με έκθεση προ ημερών της Γερμανίας και του Καναδά. Οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν υπογραμμίσει ότι η τήρηση των δεσμεύσεων αυτών για τη χρηματοδότησή τους είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να υποστηριχθούν για να θέσουν πιο φιλόδοξους στόχους, ασκώντας έτσι πίεση στις πλουσιότερες χώρες να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.
Ποιες άλλες ανακοινώσεις στην COP 26 χρήζουν προσοχής

Ο Μπόρις Τζόνσον καθορίζει «τον άνθρακα, τα μετρητά, τα αυτοκίνητα και τα δέντρα» ως τομείς στους οποίους θα ήθελε να αναλάβουν δεσμεύσεις οι κυβερνήσεις σε αυτή τη σύνοδο. Ο πρώτος στόχος αναφέρεται στη σταδιακή απεξάρτηση από τον άνθρακα με την Κίνα να υπόσχεται πρόσφατα ότι θα σταματήσει να στηρίζει λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ενέργειας στο εξωτερικό.

Το μεθάνιο, ένα από τα σημαντικότερα αέρια του θερμοκηπίου, έχει μπει στο στόχαστρο με την ΕΕ και τις ΗΠΑ να ηγούνται μιας εκστρατείας προκειμένου να μειώσουν οι χώρες τις εκπομπές μεθανίου κατά 30% αυτή τη δεκαετία. Οι Βρυξέλλες κι η Ουάσιγκτον επιδιώκουν να υπογράψουν τη δέσμευση αυτή οι περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Ένα άλλο θέμα που θα απασχολήσει την COP 26 είναι η προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η κυβέρνηση Τζόνσον ελπίζει να δει ανάληψη δράσης στον τομέα αυτό και τη χρηματοδότησή του, αλλά και στην αποκατάσταση οικοσυστημάτων, καλώντας όλες τις χώρες να παρουσιάσουν μια περίληψη των σχεδίων τους για την προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα.
Ποιες χώρες θα παίξουν ζωτικό ρόλο στην COP 26

Πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Κίνα. Η υπόσχεση του πρόεδρου της, Σι Τζινπίνγκ, που θα απουσιάσει από την COP 26, ότι το Πεκίνο θα σταματήσει τη χρηματοδότηση των μονάδων λιγνίτη στο εξωτερικό μπορεί να έκανε ντόρο, αλλά οι νυν δεσμεύσεις της Κίνας, που περιλαμβάνουν το στόχο της ουδετερότητας άνθρακα μέχρι το 2060, κρίνονται ανεπαρκείς.

Άλλοι μεγάλοι ρυπαντές που έχουν μέχρι στιγμής απορρίψει τις εκκλήσεις για πιο φιλόδοξους στόχους για το κλίμα την τρέχουσα δεκαετία είναι η Ρωσία, η Βραζιλία και η Αυστραλία, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Ινδία, που εξαρτάται σε ποσοστό 70% από τον άνθρακα για την παραγωγή της ηλεκτρικής της ενέργειας.



Σημείωμα θεματοθέτη: Το παρών θέμα ΔΕΝ αφορά σε καμία περίπτωση προσωπικές απόψεις για την κλιματική αλλαγή.Είναι καθαρά ενημερωτικό για την κλιματική αλλαγή και τις δράσεις για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,391 μηνύματα.
Αυτο ειναι!

Γκουτέρες στη COP26: Σκάβουμε τους λάκκους μας

«Είτε θα το σταματήσουμε, είτε θα μας σταματήσει»

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις περί προόδου για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι μία ψευδαίσθηση, προειδοποίησε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, που επέκρινε σφοδρά τους παγκόσμιους ηγέτες για τις έως τώρα προσπάθειές τους για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Στην ομιλία του κατά την τελετή έναρξης της COP26 στη Γλασκώβη, ο Γκουτέρες απέρριψε απερίφραστα στην όποια εκτίμηση ότι βελτιώνεται η κατάσταση σε ότι αφορά το κλίμα και προέτρεψε τους πάνω από 120 αρχηγούς κρατών να επιλέξουν «να προστατεύσουν το μέλλον μας και να σώσουν την ανθρωπότητα», αντί να δίνουν συνέχεια στον «εθισμό» στα ορυκτά καύσιμα.


«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις για κλιματική δράση μπορεί να δίνουν την εντύπωση ότι είμαστε σε πορεία για να αναστρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι ψευδαίσθηση», τόνισε ο γ.γ. του ΟΗΕ.

Ο εθισμός στα ορυκτά καύσιμα ωθεί την ανθρωπότητα στα όρια, προειδοποίησε. «Είτε θα το σταματήσουμε αυτό, είτε θα μας σταματήσει. Είναι καιρός να πούμε φτάνει. Φτάνει πια στο να σκοτώνουμε τους εαυτούς μας με τον άνθρακα. Φτάνει πια στην αντιμετώπιση της φύσης σαν τουαλέτα. Φτάνει πια το κάψιμο, οι γεωτρήσεις και οι εξορύξεις. Σκάβουμε τους λάκκους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκουτέρες.

Οι χώρες είναι ακόμη μακριά από τα πλάνα τους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τόνισε. Και χωρίς νέες δεσμεύσεις, συνέχισε, οι χώρες θα αναγκάζονται να επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όχι κάθε πενταετία, όπως προβλέπει η συμφωνία του Παρισιού, αλλά κάθε χρόνο.

Η οικονομική βοήθεια φτωχών κρατών επίσης είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, υπογράμμισε. Η υπόσχεση για την παροχή 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο σε αναπτυσσόμενες χώρες ως χρηματοδότηση για το κλίμα, δεν έχει υλοποιηθεί.

Συχνά, δήλωσε ο Γκουτέρες, υπάρχει «ένα έλλειμμα αξιοπιστίας και ένα πλεόνασμα σύγχυσης σε ό,τι αφορά στις μειώσεις των εκπομπών αερίων και τους στόχους ουδετερότητας». Παράλληλα, ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας επιτροπής ειδικών που θα προτείνουν «σαφή στάνταρντ» για τον υπολογισμό των δεσμεύσεων που διατυπώνουν επιχειρήσεις και άλλοι μη κρατικοί παράγοντες.

Τωρα τα λεει στην ΕΡΤ.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,695 μηνύματα.
Και τι έγινε για ακόμα μια φορά; Τίποτα όπως συνήθως. Μα καλά ποιος πιστεύει πια σε αυτές τις χαζομάρες; Ότι τάχα μου θα νοιαστουν οι " ηγέτες " του κόσμου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ποιοι; Αυτοί που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του αστικού συστήματος που γεννάει το πρόβλημα.

Η ενεργοβόρος βιομηχανία ευθύνεται για το 24,2% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του Θερμοκηπίου.

Βιομηχανία τροφίμων ευθύνεται για το 18,4% των εκπομπων αερίων του θερμοκηπίου.

Τα εμπορεύματα των αστών μεταφέρονται με τρένα, εμπορικά αεροπλάνα, βαπόρια, φορτηγά κλπ που ευθύνονται για το 16,2% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Μολύνουν τις θάλασσες μας, τα ποτάμια μας, τις λίμνες μας. Καταστρέφουν στο βωμό του κέρδους ολόκληρα δάση όπως του Αμαζονίου για τα κέρδη των μονοπωλίων τροφίμων.


Και αυτοί θα σώσουν το περιβάλλον μας; Ας συγκεντρωθούμε λέω εγώ και ας δούμε βαθύτερα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,391 μηνύματα.
Και τι έγινε για ακόμα μια φορά; Τίποτα όπως συνήθως. Μα καλά ποιος πιστεύει πια σε αυτές τις χαζομάρες; Ότι τάχα μου θα νοιαστουν οι " ηγέτες " του κόσμου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ποιοι; Αυτοί που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του αστικού συστήματος που γεννάει το πρόβλημα.

Η ενεργοβόρος βιομηχανία ευθύνεται για το 24,2% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του Θερμοκηπίου.

Βιομηχανία τροφίμων ευθύνεται για το 18,4% των εκπομπων αερίων του θερμοκηπίου.

Τα εμπορεύματα των αστών μεταφέρονται με τρένα, εμπορικά αεροπλάνα, βαπόρια, φορτηγά κλπ που ευθύνονται για το 16,2% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Μολύνουν τις θάλασσες μας, τα ποτάμια μας, τις λίμνες μας. Καταστρέφουν στο βωμό του κέρδους ολόκληρα δάση όπως του Αμαζονίου για τα κέρδη των μονοπωλίων τροφίμων.


Και αυτοί θα σώσουν το περιβάλλον μας; Ας συγκεντρωθούμε λέω εγώ και ας δούμε βαθύτερα.
Αυτοι για τα συμφεροντα τους νοιαζονται,τα οποια και αυτα θα θιχτουν σε λιγα χρονια ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ και το ξερουν.Παραλληλα φροντιζουν πλεον να επενδυσουν σε ηλιακη ενεργεια και αειφορα αναπτυξη,αφου ΔΕΝ γινεται αλλιως να εχουν παλι κερδη.Και καλα κανουν.

Γιαννη αυτα που λες ειναι παρωχημενα.
Βαθυτερα ειναι αυτα που σου λεω εγω.

Αν μεναμε σε αυτα που λες εσυ,απλα δεν θα καναμε τιποτα.

Οποτε καλυτερα εσυ να δεις βαθυτερα και να καταλαβεις οτι οι ισχυροι ποτε δεν χανουν.Πλεον επενδυουν σε καθαρες μορφες ενεργειας.Εμας δεν μας νοιαζει να βγαλουν κερδη.Ας βγαλουν.Εμας μας νοιαζει τουλαχιστον να επενδυουν στη σωστρη ενεργεια και να σωσουμε ΟΤΙ ΣΩΖΕΤΑΙ.

Το κακο ειναι οτι καποιες χωρες οπως Ρωσια και Κινα ειναι κοντοφθαλμες και ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και ειναι οι μεγαλυτεροι ΡΥΠΑΝΤΕΣ/

Παρτο αλλιως.
Εισια νεο παιδι και σκεφτεσαι σαν γερος.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,391 μηνύματα.

COP26: Χιλιάδες νέοι ύψωσαν φωνή για τον πλανήτη στη Γλασκώβη

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021

1636306450129.png



Χιλιάδες νέοι κατέκλυσαν σήμερα, Παρασκευή, τους δρόμους της Γλασκώβης, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας εργασιών της 26ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26), κατηγορώντας τους ισχυρούς του πλανήτη για αδράνεια έναντι της κλιματικής αλλαγής που απειλεί τη γενιά τους και τις επόμενες γενιές.

Στα χέρια τους κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα, όπως «Δεν υπάρχει πλανήτης B», ενώ φώναζαν «Εάν δεν είναι τώρα η ώρα, πότε;».
Ανάμεσά τους και η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία απήθυνε ομιλία στους διαδωλωτές μετά την πορεία τους στους δρόμους της Γλασκώβης, χαρακτηρίζοντας την COP26 «αποτυχία» και «άσκηση δημοσίων σχέσεων» γεμάτη ξανά από ανούσια «μπλα μπλα μπλα»...

Πολλοί από τους μικρούς Σκωτσέζους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση δεν πήγαν στα μαθήματά τους σήμερα, προκειμένου να βγουν στους δρόμους της Γλασκώβης μαζί με νέους από ολόκληρο τον κόσμο.

 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,391 μηνύματα.

Στην CΟP26 ο Ομπάμα - «Τα νησιά μας απειλούνται περισσότερο από ποτέ»

8.11.2021 | 15:08

Με την πίεση για αποφασιστική δράση των ηγετών στην COP26 να αυξάνεται, έφτασε στη Γλασκώβη ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη είναι η πρώτη του πρώην Αμερικανού προέδρου από τότε που συνέβαλε στον θρίαμβο της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα του 2015.

Τότε τα έθνη δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις εκπομπές ορυκτών καυσίμων και εκπομπών ρύπων για να διατηρήσουν την θερμοκρασία της Γης κάτω από τα καταστροφικά επίπεδα.

Ο Ομπάμα, έφτασε στη σύνοδο προτρέποντάς τους ηγέτες να δείξουν μεγαλύτερη φιλοδοξία για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, που καταστρέφουν το κλίμα.

Η εμφάνιση του Ομπάμα στο περιθώριο των συνομιλιών έχει σκοπό να υπενθυμίσει στις κυβερνήσεις τη χαρά που οδήγησε στην επίτευξη της συμφωνίας του Παρισιού.

Θέλει επίσης να τους παροτρύνει να κάνουν πιο άμεσα, συγκεκριμένα βήματα για να θέσουν σε εφαρμογή τη συμφωνία του 2015.

«Όλοι μας έχουμε ένα ρόλο να παίξουμε. Όλοι έχουμε δουλειά να κάνουμε, όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες» για το κλίμα, είπε ο Ομπάμα σε μια σύνοδο για τα νησιωτικά έθνη στον Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων των οποίων η ύπαρξη απειλείται από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας καθώς η Γη υπερθερμαίνεται.

«Αλλά όσοι από εμάς ζούμε σε πλούσια έθνη, όσοι από εμάς βοηθήσαμε να επισπευσθεί το πρόβλημα» της υπερθέρμανσης του πλανήτη, «έχουμε ένα πρόσθετο βάρος», σημείωσε.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για πρώτη φορά στο COP26 σε εκδήλωση με ηγέτες νησιωτικών κρατών που απειλούνται από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Όπως είπε, και ο ίδιος είναι «ένα παιδί από νησί», περιγράφοντας τα νησιά ως ένα «καναρίνι μέσα σε ανθρακωρυχείο» και καλώντας σε δράση για το κλίμα.

«Τα νησιά μας απειλούνται περισσότερο από ποτέ» είπε επαινώντας τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που τους έδωσε την προσοχή που τους αξίζει.

Έκλεισε δε, την ομιλία του με μια χαβανέζικη παροιμία: «Ενωθείτε για να προχωρήσετε».

«Είναι μια υπενθύμιση ότι αν όλοι θέλουμε να κάνουμε κουπί με κανό, καλύτερα να κωπηλατήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και την ίδια στιγμή, κάθε κουπί πρέπει να κινείται ταυτόχρονα με τα άλλα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε», είπε ο Ομπάμα.

Οι επιστήμονες από την άλλη, ισχυρίζονται ότι η επείγουσα ανάγκη είναι τεράστια, με τον πλανήτη να απέχει λίγα χρόνια από το σημείο όπου η επίτευξη των στόχων που τέθηκαν στη συμφωνία του Παρισιού θα είναι αδύνατη, λόγω των αυξανόμενων επιπτώσεων από τον άνθρακα, το πετρέλαιο, τη γεωργία και άλλες πηγές ρύπανσης.
https://www.lifo.gr/now/perivallon/stin-cop26-o-ompama-ta-nisia-mas-apeiloyntai-perissotero-apo-pote
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
https://www.instagram.com/p/CWA8TwiINJo/

A minister from the Pacific island nation of Tuvalu has recorded a speech to COP26 standing knee-deep in the ocean to highlight the threat of rising sea levels.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,391 μηνύματα.
Μην θεωρηθει διαφημιση,αλλα αν καποιος μπει στο μαι κατ ,στην κατηγορια ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ θα δει ενα θεμα που ειχα ανοιξει το 2013,,απο τοτε παρακαλω με τιτλο ''Στο μπαγκλαντες ηδη συμβαινει.''

Η πηγη δε,ειναι απο το 2007
Βαζω κατευθειαν την πηγη ,οχι απο το μαι κατ.

Οι πρώτοι πρόσφυγες λόγω κλιματικών αλλαγών
Ποια χώρα κινδυνεύει πιο άμεσα από την πλανητική θέρμανση;

Το Μπαγκλαντές βρίσκεται στο Δέλτα που σχηματίζουν μερικοί από τους πιο μεγάλους ποταμούς της Ασίας που χύνονται στον Ινδικό Ωκεανό: ο Γάγγης, ο Τζαμούνα-Βραχμαπούτρα και ο Μέγκνα. Αυτή η χώρα των 140 εκατομμυρίων κατοίκων είναι από τις πιο ευάλωτες στις κλιματικές αλλαγές. Καθώς η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει, το αλμυρό νερό διαχέεται μες στα ποτάμια, διαποτίζει τα παράκτια εδάφη και τα καθιστά μη-καλλιεργήσιμα. Οι αγρότες στον Κόλπο της Βενγκάλης που κάποτε καλλιεργούσαν ρύζι, τώρα εκτρέφουν γαρίδες...

Στη νότια ακτή της χώρας, το έδαφος διαβρώνεται από το επιταχυνόμενο λιώσιμο των παγετώνων στα Ιμαλάια και τις ολοένα και πιο έντονες βροχοπτώσεις. Το μισό νησί Μπόλα, που κάποτε είχε εικοσαπλάσια έκταση από το Σικάγο, τώρα έχει εξαφανιστεί. Στο βορά, τα φαινόμενα ξηρασίας γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα.

Μια χώρα με τόσο χαμηλό υψόμετρο που διαρρέεται από μεγάλα ποτάμια, όπως το Μπαγκλαντές, δεν έχει καμία ελπίδα να συγκρατήσει την άνοδο του νερού ακόμα κι αν είχε την οικονομική δυνατότητα να κατασκευάσει τεράστια φράγματα. Αν η στάθμη της θάλασσας ανεβεί ένα μέτρο, το 1/5 της χώρας θα καλυφθεί από νερό. Ενώ το Μπαγκλαντές δεν έχει συμβάλει ούτε στο ελάχιστο στα αίτια της πλανητικής θέρμανσης, κινδυνεύει να υποστεί τεράστια περιβαλλοντική και ανθρωπιστική καταστροφή.
Στην Ανταρπάρα, ένα χωριό 5 ώρες νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Ντάκα, πάνω από 1,500 οικογένειες έχασαν τη γη τους εξαιτίας της διάβρωσης κι από τότε μετακομίζουν συνεχώς σε προσωρινά καταλύμματα, με την όχθη του ποταμού να τους καταδιώκει...
Τουλάχιστον το 1/3 και ίσως τα 2/3 των ανθρώπων που συρρέουν στην Ντάκα από την επαρχία, είναι πρόσφυγες λόγω κλιματικών αλλαγών. Ξεριζωμένοι, χωρίς περιουσία και εισόδημα, αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. "Τρώμε άμα βρούμε δουλειά", λένε.
Η Ινδία ήδη κατασκευάζει τείχος στα σύνορά της με το Μπαγκλαντές για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος.


Οταν καποιοι τα λεγαμε,καποιοι αλλοι χλευαζαν και μας κοροιδευαν.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,391 μηνύματα.
Η παρακατω ειδηση αφορα την αντιμετωπιση της κλιματικης αλλαγης οποτε και την βαζω εδω.

Πλαστικές συσκευασίες από φύκια - «Ασφαλείς, κομποστοποιήσιμες, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα»

«Αποτελεί το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη των συσκευασιών»

1636736222208.png


Μια startup με έδρα το Bay Area στο Σαν Φραντσίσκο δημιούργησε ένα νέο τύπο πλαστικού φτιαγμένου από φύκια.

Κόντρα στο συμβατικό πλαστικό η δημιουργία του οποίου βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα, το νέο αυτό υλικό είναι φτιαγμένο από φύκια. Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα συστατικά του «αποτελούν το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη των συσκευασιών, δίνοντας λύση για την αντικατάσταση των επιβλαβών για το περιβάλλον πλαστικών με βάση το πετρέλαιο.

Το θαλάσσιο φυτό συλλέγεται σε συνεργασία με κοινότητες σε όλο τον κόσμο που πλήττονται σοβαρότερα από την υπεραλιεία και άλλες οικολογικές καταστροφές.

«Η καλλιέργεια φυκιών δεν είναι ακριβή, δεν απαιτεί φυτοφάρμακα ή λιπάσματα και χρειάζεται ελάχιστο εξοπλισμό» αναφέρει η Sway.

«Πέρασα περίπου 10 χρόνια ως σχεδιάστρια συστημάτων συσκευασίας, οπότε ήμουν συχνά η υπεύθυνη για τα πλαστικά των εταιρειών. Αυτό ήταν εντελώς κόντρα στην ταυτότητά μου ως περιβαλλοντολόγου και φυσιογνώστριας» λέει η Τζούλια Μαρς, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Sway.
Το πλαστικό φυκιού είναι κομποστοποιήσιμο στο σπίτι και σχεδιασμένο με γνώμονα την ανακύκλωση και τη βιωσιμότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δε, σε σχεδόν όσα συνηθίζεται να χρησιμοποιείται το πλαστικό - αν και η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ως προτεραιότητα το τομέα της συσκευασίας.



Τα παντα μπορουν να αντικατασταθιυν αρκει να εχουμε θεληση.
Αφιερωμενο σε αυτους που γκρινιαζουν και γκρινιαζαν για τα πλαστικα που θα χασουν.Ελεος δηλαδη.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,391 μηνύματα.
Δυστυχως,ατολμοι,κατωτεροι των περιστασεων,υπεκυψαν σε Κινα και Ινδια και αυτο θα ειναι η καταστροφη μας.Δεν θα γλυτωσουμε την ανοδο του 1,5 βαθμου και ενω φαινεται πολυ λιγο ειναι καταστροφικο.Ας γλυτωσουμε τουλαχιστον το απολυτα καταστροφικο,αλλα ετσι λαου λαου και γενικα που το πανε,ειναι πολυ δυσκολο.
Απολυτα ενδεικτικο ειναι οτι ο προεδρος της επιτροπης που ανακοινωσε το αποτελεσμα της διασκεψης σχεδον εκλαιγε.

COP26: Επιτεύχθηκε συμφωνία- Επίσπευση της μάχης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη​

Δεν διασφαλίζεται ο περιορισμός της αύξησης της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου ούτε η ικανοποίηση των αιτημάτων των φτωχών χωρών για βοήθεια

1636891816715.png


Οι 200 χώρες της COP26 ενέκριναν σήμερα μια συμφωνία με σκοπό να επιταχυνθεί η μάχη κατά της υπερθέρμανσης της Γης, χωρίς όμως να διασφαλίζεται ότι θα περιοριστεί στον 1,5 βαθμό Κελσίου ούτε να δίνεται απάντηση στα αιτήματα φτωχών χωρών για βοήθεια.

Το κείμενο της «Συμφωνίας της Γλασκώβης για το κλίμα», όπως ονομάστηκε, εγκρίθηκε έπειτα από δύο εβδομάδες επίπονων διαπραγματεύσεων, με ένα χτύπημα του σφυριού του Βρετανού προέδρου της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα, Αλόκ Σάρμα.

Σε μια απόδειξη της δυσκολίας να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, ο πρόεδρος της COP26 εξέφρασε με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή και δάκρυα στα μάτια «βαθιά λύπη» για τις αλλαγές που επήλθαν την τελευταία στιγμή στο θέμα των ορυκτών καυσίμων έπειτα από αίτημα της Κίνας και της Ινδίας. Ο ίδιος είχε εκτιμήσει νωρίτερα πως η συμφωνία «εγκαινιάζει μια δεκαετία αυξημένης φιλοδοξίας» στο θέμα του κλίματος.

Στο κρίσιμο σημείο της μείωσης της θερμοκρασίας, ενώ ο πλανήτης βρίσκεται σύμφωνα με τον ΟΗΕ σε μια «καταστροφική» πορεία υπερθέρμανσης 2,7 βαθμών Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, το κείμενο καλεί τις χώρες μέλη να αυξήσουν τις δεσμεύσεις τους για μειώσεις πιο σταθερά απ' ό,τι προβλεπόταν στη συμφωνία του Παρισιού και αυτό από το 2022.

Όμως με την πιθανότητα τροποποίησης εξαιτίας «ιδιαίτερων εθνικών συνθηκών», σημείο που προκάλεσε τις επικρίσεις ΜΚΟ για τις πραγματικές φιλοδοξίες του κειμένου.


Ο συμβιβασμός που βρέθηκε δεν διασφαλίζει εξάλλου την τήρηση των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού, τον περιορισμό της υπερθέρμανσης «αρκετά πιο κάτω» από τους 2 βαθμούς Κελσίου, ει δυνατόν στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Όμως προσφέρει προοπτικές που επιτρέπουν στη βρετανική προεδρία να δείξει μια επιτυχία στον σκοπό της να δει τη Γλασκώβη «να διατηρεί εν ζωή τον 1,5 βαθμό». Οι ειδικοί προειδοποιούν τακτικά πως «κάθε δέκατο βαθμού μετράει» ενώ ήδη πολλαπλασιάζονται οι καταστροφές που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή: πλημμύρες, ξηρασίες ή καύσωνες, με τη συνοδεία των ζημιών και των θυμάτων που επιφέρουν.

«Είναι χαλαρή, είναι αδύναμη, και ο στόχος του 1,5 βαθμού Κελσίου είναι μόλις εν ζωή, αλλά υπάρχει μια ένδειξη για το τέλος της εποχής του άνθρακα. Και αυτό είναι σημαντικό», σχολίασε η Τζένιφερ Μόργκαν, επικεφαλής της Greenpeace International.

Το κείμενο περιλαμβάνει επίσης μια μνεία, πρωτόγνωρη σε αυτό το επίπεδο, των ορυκτών καυσίμων, που ευθύνονται κυρίως για την υπερθέρμανση της Γης και δεν αναφέρονται καν στη συμφωνία του Παρισιού.


Η διατύπωση μετριάστηκε σε διαδοχικές εκδοχές του κειμένου και μέχρι την τελευταία στιγμή πριν από την υιοθέτηση του κειμένου από την ολομέλεια, με επιμονή κυρίως της Κίνας και της Ινδίας. Η τελική εκδοχή καλεί για «εντατικοποίηση των προσπαθειών προς τη μείωση του άνθρακα χωρίς συστήματα δέσμευσης (διοξειδίου του άνθρακα) και για την έξοδο από αναποτελεσματικές επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων». Ένα «χάπι δύσκολο να το καταπιεί κανείς», αλλά που έγινε δεκτό «για το κοινό καλό», είπε η εκπρόσωπος του Λιχτενστάιν.

Έπειτα από μια αποτυχία των δύο τελευταίων COP, αυτή εδώ κατάφερε να περάσει το τελευταίο χέρι στους κανόνες χρήσης της συμφωνίας του Παρισιού, κυρίως για τη λειτουργία των αγορών άνθρακα που θεωρείται ότι βοηθούν να μειωθούν οι εκπομπές.

Ο εκρηκτικός φάκελος της βοήθειας στις φτωχές χώρες, που φάνηκε κάποια στιγμή ότι θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις διαπραγματεύσεις, δεν βρήκε όμως επίλυση.

Καμένες από την υπόσχεση που εξακολουθούν να μην τηρούν οι πλούσιες χώρες να φέρουν από το 2020 την κλιματική βοήθειά τους στον Νότο στα 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, οι φτωχές χώρες, που είναι οι λιγότερο υπεύθυνες για την υπερθέρμανση αλλά στην πρώτη γραμμή των επιπτώσεών της, απαιτούσαν μια ειδική χρηματοδότηση «απωλειών και ζημιών» τις οποίες υφίστανται ήδη.

Όμως οι ανεπτυγμένες χώρες, στην πρώτη γραμμή των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, που φοβούνται ενδεχόμενες δικαστικές συνέπειες, αντιτάχθηκαν σθεναρά.

Και παρά τη θέλησή τους, οι φτωχές χώρες υποχώρησαν, δεχόμενες μια συνέχιση του διαλόγου προκειμένου να μην χαθεί η πρόοδος στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης, τα αποτελέσματα της οποίας τις απειλούν ήδη άμεσα. Δηλώνοντας «εξαιρετικά απογοητευμένες».

«Είναι μια προσβολή προς τα εκατομμύρια των ανθρώπων οι ζωές των οποίων έχουν καταστραφεί από την κλιματική κρίση», σχολίασε η Τερέζα Άντερσον από τη ΜΚΟ ActionAid International.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Μετά την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας σήμερα στην COP26 στη Γλασκώβη (Ηνωμένο Βασίλειο), η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ εξέφρασε λύπη που η διάσκεψη συνοψίζεται σε ένα "μπλα, μπλα, μπλα", επαναλαμβάνοντας κατηγορίες που είχε προσάψει ήδη στους ηγέτες του κόσμου.

1636893935704.png
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,233 μηνύματα.
Αχ αυτο το χαζο κοριτσάκι, ολο μαλακιες πετάει. Ζουμε σε μια κοινωνία που εχουμε κανει ηρωα ενα κακομαθημενο πλουσιοκοριτσο με μηδενικες γνωσεις.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,391 μηνύματα.
Αχ αυτο το χαζο κοριτσάκι, ολο μαλακιες πετάει. Ζουμε σε μια κοινωνία που εχουμε κανει ηρωα ενα κακομαθημενο πλουσιοκοριτσο με μηδενικες γνωσεις.
Εδω το παιζουν σχετικοι οι ασχετοι.Να μην μιλησουμε δε,για το ποιος συνεχως πεταει μαλακιες.
Φωτακο ασε τα κομπλεξικα.Ουτε εισαι σε θεση ειδικα εσυ να γνωριζεις τις γνωσεις της.ΟΚ;

Το θεμα μας ουτως η αλλως δεν ειναι η σουηδη.
Κατι για το θεμα εχεις να πεις εκτος απο το να πετας κομπλεξ;
Αν οχι,μην χαλας το θεμα,αν θες.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,233 μηνύματα.
Το συγκεκριμένο υστερικο κοριτσακι εκτος απο το να φωναζει και να κραζει δεν εχει προσφερει τιποτα στην ανθρωποτητα ουτε στην αντιμετώπιση της κλιματικης αλλαγης. Πιο πολυ για κλοουν κανει παρα για υπερμαχος της σωτηρίας του πλανητη.

Οσο για το θεμα, βρισκω πολυ ενθαρρυντικά καποια απο τα μετρα που ψηφίστηκαν οπως ειναι η χρηση φυσικου αεριου στις νεες πολυκατοικιες και αντικατασταση των λεβητων πετρελαιου καθως και η ενισχυση που θα δωθει στην ηλεκτρωκινηση.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,391 μηνύματα.
Το συγκεκριμένο υστερικο κοριτσακι εκτος απο το να φωναζει και να κραζει δεν εχει προσφερει τιποτα στην ανθρωποτητα ουτε στην αντιμετώπιση της κλιματικης αλλαγης. Πιο πολυ για κλοουν κανει παρα για υπερμαχος της σωτηρίας του πλανητη.
Το συγκεκριμενο κοριτσακι καν δεν ηταν υποχρεωμενο να κανει κατι Φωτακο.
Εχεις κανει κατι εσυ; Γελαμε τωρα.

Και μονο το γεγονος οτι αντι να το παιζει ξερολας σε ενα φορουμ οπως εσυ,ξερει οντως τοσα και ειναι τοσο ευαισθητοποιημενη και τοσο ωριμη για την ηλικια της ειναι απολυτα σημαντικο και αξιο ΣΕΒΑΣΜΟΥ.
Το γεγονος δε,οτι εξαιτιας της ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ,.εμαθαν για την κλιματικη αλλαγη και τους εκανε να ευαισθητοποιηθουν,ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ,κατι που καμια κυβερνηση δεν μπορεσε να κανει,την καθιστα ενα θαυμα..ασχετα αν γινεται αντιπαθητικη σε κομπλεξικους,επειδη τους θυμιζει ποσο ασημαντοι και ανουσιοι ειναι αυτοι μπροστα της..
Εnd of off topic και αν σου αρεσει φωτακο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οσο για το θεμα, βρισκω πολυ ενθαρρυντικά καποια απο τα μετρα που ψηφίστηκαν οπως ειναι η χρηση φυσικου αεριου στις νεες πολυκατοικιες και αντικατασταση των λεβητων πετρελαιου καθως και η ενισχυση που θα δωθει στην ηλεκτρωκινησ
Αναθεμα και αν εχεις καταλαβει τιποτα.Αυτα δεν ψηφιστικαν στην διαβουλευση για το κλιμα.Αυτα ειναι τα μετρα της κυβερνησης για την ελλαδα!:alljumpy:
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,233 μηνύματα.
Το συγκεκριμενο κοριτσακι καν δεν ηταν υποχρεωμενο να κανει κατι Φωτακο.
Εχεις κανει κατι εσυ; Γελαμε τωρα.

Και μονο το γεγονος οτι αντι να το παιζει ξερολας σε ενα φορουμ οπως εσυ,ξερει οντως τοσα και ειναι τοσο ευαισθητοποιημενη και τοσο ωριμη για την ηλικια της ειναι απολυτα σημαντικο και αξιο ΣΕΒΑΣΜΟΥ.
Το γεγονος δε,οτι εξαιτιας της ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ,.εμαθαν για την κλιματικη αλλαγη και τους εκανε να ευαισθητοποιηθουν,ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ,κατι που καμια κυβερνηση δεν μπορεσε να κανει,την καθιστα ενα θαυμα..ασχετα αν γινεται αντιπαθητικη σε κομπλεξικους,επειδη τους θυμιζει ποσο ασημαντοι και ανουσιοι ειναι αυτοι μπροστα της..
Εnd of off topic και αν σου αρεσει φωτακο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Αναθεμα και αν εχεις καταλαβει τιποτα.Αυτα δεν ψηφιστικαν στην διαβουλευση για το κλιμα.Αυτα ειναι τα μετρα της κυβερνησης για την ελλαδα!:alljumpy:
Δεν περίμενα χαζά αποτυχημένα κοριτσάκια να σώσουν τον πλανήτη. Το συγκεκριμένο κοριτσάκι μόνο να κλαίει δημοσια ξέρει, να κράζει τις κυβερνήσεις και να τα τσεπώνει από ΜΚΟ. Με αλλά λόγια ένα αριστερό κοριτσάκι με μυαλό αμοιβάδας.

Αρχικα η απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης αφορά όλα τα κράτη και όχι μόνο την Ελλάδα απλά κάποια κράτη έβαλαν dead line το 2030 ενώ αλλά κράτη το 2035-2040. Θεωρώ επίσης πολύ καλό σαν μέτρο/ στόχο η μείωση της χρήσης άνθρακα τα επόμενα χρόνια καθώς οντως η χρήση του άνθρακα κυριολεκτικά σκοτώνει. Βέβαια είναι δύσκολο (ειδικά για τις χώρες τις Αφρικής) να μην χρησιμοποιούν ορυκτά λογω των φτωχών υποδομών. Τώρα για τον στόχο που έβαλαν η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας να αυξηθεί κατά 1.5 βαθμό σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα δεν μπορώ να το κρίνω καθώς δεν είμαι ειδικός, σίγουρα όμως είναι καλό που το όριο αυτό μειώθηκε απο τουσ 2 βαθμούς σε 1,5. Πρέπει να δούμε όμως πως και αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα καθώς έχουμε έλλειψη υποδομών ακόμα και στον δυτικό κόσμο. Πχ μιλάνε οι κυβερνήσεις για κατάργηση του casoline και του diesel σαν fuel όμως για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε υποδομές για τα EV και τα Hydrogen vehicles πραγμα που ακόμα δεν υπάρχει.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Κατά την γνώμη μου ότι υπογράφτηκε είναι γελοίο και θα έπρεπε να πάρουν πιο αυστηρά μέτρα και πιο άμεσα και όχι 2030 .

Σκέτη υποκρισία ότι έγινεκαι ψηφίστηκε
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Αν δεν ζησουμε ολοι οπως στην Ινδια .Τοτε δεν μας σωζει τιποτα ,ουτε οι απαγορευσεις σε πλαστικα καλαμακια, ουτε απαγορευσεις αμαξιων(βενζινη/πετρελαιο).Και το σεναριο του Hawking αλλα και του Γιουβάλ Νόα Χαράρι (οτι η ανθρωποτητα ετσι οπως το παμε δεν αντεχει πανω απο 100-200 χρονια ) γινεται ακομα πιο ρελαιστικο
Αξιζει να διαβασετε το κατω ποστ
1636972410051.png

 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,929 μηνύματα.
Αν δεν ζησουμε ολοι οπως στην Ινδια .Τοτε δεν μας σωζει τιποτα ,ουτε οι απαγορευσεις σε πλαστικα καλαμακια, ουτε απαγορευσεις αμαξιων(βενζινη/πετρελαιο).Και το σεναριο του Hawking αλλα και του Γιουβάλ Νόα Χαράρι (οτι η ανθρωποτητα ετσι οπως το παμε δεν αντεχει πανω απο 100-200 χρονια ) γινεται ακομα πιο ρελαιστικο
Αξιζει να διαβασετε το κατω ποστ
View attachment 87953

κοίτα να δεις που τελικά ο σοσιαλισμός και ο κεντρικός σχεδιασμός θα μας έρθει λόγω του πεπερασμένου του πλανήτη. :beach:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top